1400 tl ile nasıl geçinilir?yoruldum ,var mı yolu?

Bacım Allah kolaylık versin ya
Tek başıma yaşıyorum mutfak masrafım her ay 400 TL nin altına inmiyor

allah yardimcin olsun. su 3 kisiye ayda 300 lira market parasi yeter diyenler nasil oluyor bize de anlatin.

valla banada bir anlatsınlar çocukların içtiği sütün masrafı aylık en az 100 tl..

bez parası indirimden alıyorum aylık 60 tl.

bu çocuk yoğurt yiyecek aylık 50 tl

yumurta tüketilen hamurişi ve günlük çocuklar yesin diye 30 tl

içme suyu alınıyor... valla haftalık 20 litre içiyoruz heralde

günlük 2 ekmek 90 tl

şeker : 18 tl

çay :20 tl

salça 20 tl

sıvıyağ 25 tl

yani bunlar ana malzemeler daha bu liste ohooo çok uzar

yeme içme haricinde kisarak tabi birşeyler olmuyo illaki ama geçim sağlanabiliyor ...ki burda herkesin yaşam tarzı farklı konu sahibi de öneri istemiş inanın elektrikli aletlerden tasarruf yapılırsa faturaya çok net yansiyo ...bunun içinde bi kaç küçük şeyler var o kadar ...ilk evlndigim aylarda 120 TL elektrik geliyordu kullanımlarını daha düzenli yaptım öneri üzerine tabi şimdi 40 faln geliyo artık siz hesap edin ...aylık mutfak mutfak temizlik masrafı en fazla 170 TL faln tutuyo ...kenara para atabilme yok su durumda ama şukur yetiyo ...

Yani inanın ben de anlamaktan güçlük çekiyorum

300 tl mutfak masrafı mümkün değil gibi

Hergun 5 tl süt parası verıyorum ben çocuklar için

Faturalarda çok dikkat etmeme rağmen hıcbırı 100 un altında gelmiyor

bence çocukları yok, karı koca çalışıyorlar ve akşamları makarna, bakliyat v.s. tüketiyorlar yoksa mümkün değil. 300 tl dediğin günde 10 tl, 10 tl ye 3 kşilik 3 öğün yemek nasıl yapılır, imkansız.

Kızlar gerçekten bu devirde geçinmek çok zor. Ne kadar gelirse o kadar gider oluyor maalesef ki!! Çıldırmamak elde değil Fakat ben şöyle yapıyorum . Her ay düzenli bir excel listem var. belirli olan gelirimi yazıyorum yaklaşık belirli giderleride yazıyorum. Aylık kredi ödemeleri , kredi kartları , faturalar 3 aşağı 5 yukarı zaten aynı geliyor. Ne kalıyor ya da ne kadar eksik var aybaşından görüyorum ona göre ya kredi kartımı eksik ödüyorum bir sonraki aya tamamlıyorum . Evime Yada kendime birşey alacaksam hesaplamaya göre bakıyorum kalıyorsa alıyorum kalmıyorsa bir sonraki aya bakıyorum

ben 1200 tl alıyorum annemle benim ama mart ayından beri evde 6 nüfusuz hergün misafirler banyo yapar saç düzleştirir sokağa çıkmasa bile yaparlar en fazla 80 tl su parası gelir arabalarının benzin parasından tuttunda misafirin içtiği sigara parası bile benden çıkar misafirin çoçuğu her gün 1 kilo meyve ister çayın yanında bişey olmazsa içmez yemkelerde ya tavuk ya et olacak olmazsa lahmacun yenir ben de bazen 1200 tl nasıl geçindiğimi düşünüyorum ama çok şükür yetiyor.

Dediğin gibi canım Şükür .. Şükür çok önemli insan ne kadar şükrederse allah bir o kadar fazla veriyor

evde olanlar kimler annen falan varsa o evde çocuk bakabilr yada el işi yapabilir ek gelir elde etmeye bakın.Allah yardımcınız olsun

Canım biz antalya merkezde yaşıyoruz. 2007 şubatta evlendik,düğün borcu vs ödedik .ben o süre üç ay destek oldum eşime fazla yardımım olmadı. Eşim 1.800 alıyor.Sana kısacası giderlerimizi yazayım. Ev kredisi. 750 tl. Bireysel emeklilik ödüyoruz ikimize 200TL . Eşimin ve benim tlf faturalarını 60 TL. Tahmini elektrik ve su faturalarımız en fazla 200 TL tabi yazın ,kışın ise 120 felan tutuyor.kalanlar geçiniyoruz allahıma şükürler olsun.Hatta herkes şaşırır siz nasıl geçiniyorsunuz diye,Desteğinizde hic ama hiç yok,kurumu yarımı vs yollayacak ,eşimin ve benim babalar anneler öldü.Oğlum 7 yaşında,arkadaşlarımın çocuklarının küçülmüşlerini giydirdim hep,bu sene aldım kıyafet kilo aldığından oğlum,kendime pek kıyafet almam arkadaşlarımla değişik tokuş yaparız,eşimde işyerinin verdiği kıyafetleri giyer.Anlayacağın geçiniliyor.Evin kredisine 5 ay kaldı .Bireysel emeklilik bizi sarsıyor ama iki buçuk yıl kaldı on yılı bitecek.Ama inan bende çok sıkılıyorum,bırak otele tatile gitmeyi,akrabaya gidecek gücümüz yol şehir dışına,arabada yok.Bazen çok bunaldığımız oluyor,Bazen çevremiz gelin şuraya gidelim derler ,bağane uydururuz, ama allaha şükür.Kimseye el avuç açtırmıyor

Son düzenleme:
Benim babam şu an çalışmıyor.Emekli maaşı ile geçiniyoruz. 1300 tl gibi bir rakam. 5 kişiyiz evimiz kira değil. Ben üniversite öğrencisiyim kardeşim üniversite kazandı diğer kardeşim lise 3 te. Ve biz gayette güzl geçiniyoruz. Et- tavuk- balık hepsini yiyebiliyoruz. Kitapta alıyoruz sinemaya da gidiyoruz dışarıda da yiyoruz yani. Bizim de elektirik su genel de o civarlarda geliyor ama geçinmek isteyen geçiniyor. İndirim dönemlerini takip edin. Tüm ürünlerde indirim de oluyor. Biz istediğimiz herşeyi de yiyoruz alıyoruz giyiyoruz. Tam manasıyla giderlerinizi yazarsınız belki fikir verebilirim.

Ve öyle beleşcilerden değiliz,yani kimseden ne Eşim nede ben geçinmeyiz.Eli boş çaya bile gitmeyiz,Allah yardım ediyor
Bireysel emeklilıkle ilgili bır konu vardı onu okumanızı önerırım

Sanırım formun yöneticisi açtı Kazen bey

Siyaset topiğinde olmalı yanlıs hatırlamıyorsam

Açıkçası bazı yorumları okuyorum da 3 kişininmutfak masrafı 300 tl ile nasıl geçiniliyor diyorlar bu bana biraz ilginç geliyor.
Günlük 5 tl süt parası denmiş mesela. Hangi marka sütten kaç paket tüketiyorsunuz hanımlar. Bizim evde de her gün 1 paet süt kesin tüketiliyor. Kalitesiz üründe girmiyor eve ama gayette geçinilebiliyor.
İlla X marka y marka olayına takılmayın. Bazı markalar isim hakkı nedeniyle çok pahalı. Örnek vermem gerekirse BİM. Her şehirde mutlaka bi kaç tane şubesi vardır. Bimde ki DOST süt ve yoğurdu falan biliyorsunuz. Pek çok kişi burun kıvırır belki ama çoğu kişi o DOST sütün Ülker grubuna yaptırıldığını bilmiyor tabi ki. Üstünde Ülker yazsa ne fark eder dost yazsa ne fark eder aynı yerde yapılıyor zaten.
Sonra etin kilosundan falan da haberdarım ama her yemeğe 1 kilo et koyulacakta değil yani. Bizimkiler bir kuzu but falan alıyor. Annemonu parçalıyor bir kaç yemeklik çıkarıyor. Çiğköftelikte çıkıyor içinden normal yemeklikte haşlamalıkta. Porsiyonlarda az değil öyle içinde et aramıyorsunuz. Tavuk olarakta hep Banvit tüketiyoruz. Marka vermek yasak mı bilmiyorum ama söyleyeyim istedim. Eğer indirimleri takip ederseniz herşeyden evinizde olur. Misal şu an bizim evde 12 paket süt var 2 tane tava yoğurdu var. 2 kilo yumurta var 10 taneden fazla şampuan var. Pantane vb. markalar hemde. Geçinmek isteyen geçiniyor bayanlar. Bazen zorda olsa geçiniliyor.

Bizim az kaldı emekliliğe yani sorunumuz yok canım,sağol ılgın için,ama tabi merak ettim sayfaya bakacağım
Sanırım 10 yıl dolunca emekli olunmuyormus yaşınız dolmadı diyorlarmıs

O zaman yatırdıgım parayı verın dedıklerınde kesıp verıyorlarmıs

Yanı tamamını okumadım okudugumdan aklımda kalan

Bu arad 5 tl süt parası diyen benım:)

Marka değil inanın çocuklar var günlük süt alıyorum çok severler sütü 1 litreden fazla süt içiliyor evde

Muz isteserler 7 lira

Dun kavun karpuz aldım 20 lira

Eti bizde öyle alıp buzluga koyarız yoğurdu kendım yapıyorum

Bakliyat köyden siparis verip çok alırım

Yınede 300 olmuyor

Geçinenlere maşşallah o zaman

1300-1400 tl + evde kisi sayisi cokken cok rahat gecinebiliyoruz, geziyoruz, istedigimizi yapiyoruz yazanlari ben anlayamadim ancak herkesin yasam standardi farkli. Bana guzel yasiyormusum gibi gelir ama bir baskasina gore vasat durumdayimdir, beklenti meselesi bir sey diyemiyorum.

Konuya yazmak istedigim sey farkliydi konu sahibi; yabanci diliniz var mi? Ben lisanstayken evden ceviri yaparak guzel paralar kazanmistim. Biraz uykudan feraget etme, biraz ozveri istiyor ama sonuc guzel oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…