- 31 Mayıs 2013
- 2.503
- 3.053
-
- Konu Sahibi lilith2013
allah yardimcin olsun. su 3 kisiye ayda 300 lira market parasi yeter diyenler nasil oluyor bize de anlatin.
Yani inanın ben de anlamaktan güçlük çekiyorum
300 tl mutfak masrafı mümkün değil gibi
Hergun 5 tl süt parası verıyorum ben çocuklar için
Faturalarda çok dikkat etmeme rağmen hıcbırı 100 un altında gelmiyor
Dediğin gibi canım Şükür .. Şükür çok önemli insan ne kadar şükrederse allah bir o kadar fazla veriyorben 1200 tl alıyorum annemle benim ama mart ayından beri evde 6 nüfusuz hergün misafirler banyo yapar saç düzleştirir sokağa çıkmasa bile yaparlar en fazla 80 tl su parası gelir arabalarının benzin parasından tuttunda misafirin içtiği sigara parası bile benden çıkar misafirin çoçuğu her gün 1 kilo meyve ister çayın yanında bişey olmazsa içmez yemkelerde ya tavuk ya et olacak olmazsa lahmacun yenir ben de bazen 1200 tl nasıl geçindiğimi düşünüyorum ama çok şükür yetiyor.
Canım biz antalya merkezde yaşıyoruz. 2007 şubatta evlendik,düğün borcu vs ödedik .ben o süre üç ay destek oldum eşime fazla yardımım olmadı. Eşim 1.800 alıyor.Sana kısacası giderlerimizi yazayım. Ev kredisi. 750 tl. Bireysel emeklilik ödüyoruz ikimize 200TL . Eşimin ve benim tlf faturalarını 60 TL. Tahmini elektrik ve su faturalarımız en fazla 200 TL tabi yazın ,kışın ise 120 felan tutuyor.kalanlar geçiniyoruz allahıma şükürler olsun.Hatta herkes şaşırır siz nasıl geçiniyorsunuz diye,Desteğinizde hic ama hiç yok,kurumu yarımı vs yollayacak ,eşimin ve benim babalar anneler öldü.Oğlum 7 yaşında,arkadaşlarımın çocuklarının küçülmüşlerini giydirdim hep,bu sene aldım kıyafet kilo aldığından oğlum,kendime pek kıyafet almam arkadaşlarımla değişik tokuş yaparız,eşimde işyerinin verdiği kıyafetleri giyer.Anlayacağın geçiniliyor.Evin kredisine 5 ay kaldı .Bireysel emeklilik bizi sarsıyor ama iki buçuk yıl kaldı on yılı bitecek.Ama inan bende çok sıkılıyorum,bırak otele tatile gitmeyi,akrabaya gidecek gücümüz yol şehir dışına,arabada yok.Bazen çok bunaldığımız oluyor,Bazen çevremiz gelin şuraya gidelim derler ,bağane uydururuz, ama allaha şükür.Kimseye el avuç açtırmıyor3 kişiyiz evde aylı gelirimiz 1400 tl.ekstra bir masraf çıktığında aklımız şaşıyor.ev kira değil ama çok zor,yetişemiyoruz hiçbir şeye.ne et yenebiliyor,ne doğru dürüst kıyafet alınıyor,ne de tatile çıkıyoruz.yarım saatlik mesafeyi bile yürürüm.ama elektrik 120 ,su 90'dan aşağı düşmez.bizimle aynı nüfusta ve gelirde olan varsa nasıl yetirebiliyor.?
Bireysel emeklilıkle ilgili bır konu vardı onu okumanızı önerırımVe öyle beleşcilerden değiliz,yani kimseden ne Eşim nede ben geçinmeyiz.Eli boş çaya bile gitmeyiz,Allah yardım ediyor
Canım biz antalya merkezde yaşıyoruz. 2007 şubatta evlendik,düğün borcu vs ödedik .ben o süre üç ay destek oldum eşime fazla yardımım olmadı. Eşim 1.800 alıyor.Sana kısacası giderlerimizi yazayım. Ev kredisi. 750 tl. Bireysel emeklilik ödüyoruz ikimize 200TL . Eşimin ve benim tlf faturalarını 60 TL. Tahmini elektrik ve su faturalarımız en fazla 200 TL tabi yazın ,kışın ise 120 felan tutuyor.kalanlar geçiniyoruz allahıma şükürler olsun.Hatta herkes şaşırır siz nasıl geçiniyorsunuz diye,Desteğinizde hic ama hiç yok,kurumu yarımı vs yollayacak ,eşimin ve benim babalar anneler öldü.Oğlum 7 yaşında,arkadaşlarımın çocuklarının küçülmüşlerini giydirdim hep,bu sene aldım kıyafet kilo aldığından oğlum,kendime pek kıyafet almam arkadaşlarımla değişik tokuş yaparız,eşimde işyerinin verdiği kıyafetleri giyer.Anlayacağın geçiniliyor.Evin kredisine 5 ay kaldı .Bireysel emeklilik bizi sarsıyor ama iki buçuk yıl kaldı on yılı bitecek.Ama inan bende çok sıkılıyorum,bırak otele tatile gitmeyi,akrabaya gidecek gücümüz yol şehir dışına,arabada yok.Bazen çok bunaldığımız oluyor,Bazen çevremiz gelin şuraya gidelim derler ,bağane uydururuz, ama allaha şükür.Kimseye el avuç açtırmıyor
Bizim az kaldı emekliliğe yani sorunumuz yok canım,sağol ılgın için,ama tabi merak ettim sayfaya bakacağımBireysel emeklilıkle ilgili bır konu vardı onu okumanızı önerırım
Sanırım formun yöneticisi açtı Kazen bey
Siyaset topiğinde olmalı yanlıs hatırlamıyorsam
Sanırım 10 yıl dolunca emekli olunmuyormus yaşınız dolmadı diyorlarmısBizim az kaldı emekliliğe yani sorunumuz yok canım,sağol ılgın için,ama tabi merak ettim sayfaya bakacağım