- Konu Sahibi Pinarbartu
- #23.061
kaptan nerelerdesin? vardın sivasa. yetiştin mi okula peki?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Afiyet olsun.Kesinlikle haklısın.Hedefime 1 yıl koymuştum başlarken,sonraki 1 yılı da verdiğim kiloları korumak ve sabitlemek için disiplin altında tutmayı düşünüyorum eğer ömrüm varsa,inşallah.Seyirlik değil,ömürlük olsunevet şu anda közleniyor mantarlar. kaşar rendelemeyecem. sadece karabiber belki. evet kalori hesabı doğru yöntem. mesela benim listem 1300 kalorilik.onu geçmediğim sürece az da olsa veriyoruz. yeterki bunalıp bırakmayalım. insan bir an önce süper olmak istiyor ama herşeyde olduğu gibi bunda da sabır.
bence de en büyük sorunumuz devamını getirememek.ben de sıkıntıdayım bu konuda ma bu çayı ara ara da olsa kullandım.iştah kapatıyo bence.canım ben bir iki defa içtim ama devamını getiremedim çünkü bıktım herşeyden ya. ben herşeyi denedim ama devamını getirmedim. sonrada geri başlayınca önceden alışkanlık bıkkınlık olduğu için yapamıyorum napcam ben ya
aynen işte son aldığım 6 kilo.bi saldım ki kendimi.pantolona sığmaz oldum.mecburen boğazı kısmaya başladım.keşke kalıcı olarak versek be almasak.canım hızlı kilo verdiğin için eğer diyeti bırakınca kendine dikkat etmeyip tekrar yemeye başlarsan alıyorsun. zaten sorun diyet yapmakta değil önemli olan diyeti yaptıktan sonra koruma dönemi. o dönemdede dikkat etmeliyiz ama biz ne yapıyoruz kilo verdik diye tekrar aynı yeme içmeye devam ediyoruz ve daha fazlasını alıyoruz. benim sorunum bu
umut izinli mi kaptandan bilmiyorum geçen haftada 3 gün devamsızlık yapmıştı. ama edaya çok şaşırdım. ya eda sen niye dikkat etmedin bacım yaa.bugün yazarsa - + ya dönüşecek mi?
off off neler yemişsin canım istedi.yufka ve peynire bayılırım ben de.canımı çektirdin bak şimdi.herkse ii akşamlar kızlar.. valla bugün ne yediğimi hiç bilmiyorum.. eşimin köyünde herşeyi yedim iki gün boyunca.. yufka ekmekler peynirli çörekler tatlılar felan filan.. şimdi acayip şişim çatlıcam galiba
selam kızlarrr...devamsızlık listemizzz
19/03/11 20/03/11 21/03/11 22/03/11 23/03/11 24/03/11 25/03/11
Anşaa + + + + + + -
Aslı + + + + + + +
Gülçin + + + + + + +
Eda + - - + + + -
Umut + - - + - - +
İras + + + + - - -
Bitanesi + + + + + + +
Özlem + + + + + + +
Nev + + + + + + +
Elif ezgi - - + + + + +
fadime - - + + + + +
umarım yanlışlık yoktur kızlarrr varsada affolaaa
akşam bereketi var maşallah kızlar.....
bi sorum var kızlar şimdi benim yaşadıklarımdan dolayı çok stres altındayım burda yazsam sayfalar yetmez ve bu bende şiişkinlik yapıyor diyetisyenimde stres metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar dedi ama bende bunun tam tersine inanıyorum siz ne dersiniz.....
:13:
Öğle yemeğini çok beğendim Mantartın en hafif ve en az kalorili ve bence en lezzetli şekli közlenmesi diye düşünüyorum Gülçin.Ben yağsız tavaya koyuyorum,yıkayıp limonlayıp tuzlayıp.O közlene közlene et pişirir gibi pişiyor teflon tavada.Lezzeti de çok hoş oluyor,üzerine de kızardıktan sonra azar azar kaşar rendelersen gerçekten çok hoş ve az kalorili oluyor.[/B]
Hanımlar bu arada kalori sayımı diyeti sayfasında diyet konusunda çok bilinçli ve başarılı bir arkadaştan listelerim ile ilgili tavsiye geldi geçen akşam.1200 civarı alınan kalorilerde benim kilomda biri,bir zamandan sonra insülin direnci gösterebiliyormuş.Biraz araştırdım,benim kilom 95 olduğu için 95.20=1900 kalori almam beni kilomda sabit tutuyormuş.Ben zayıflamak istediğim için bu miktarı 400-500 geriye çekmem uzun vadeli hedefimi daha ulaşılabilir kılıyormuş.Herkesin alması gereken kalori miktarı kilosu ile 20'nin çarpımı kadarmış ve bunu 200-300-400 azaltmak zayıflatıyormuş.Kalori sepeti sitesinde de hedefim olan 35 kilo verimini 1 yılda gerçekleştirebilmem için günde 1388 almamı söylüyor bilgisayar,arkadaşın da söylediği gibi.Bundan sonra listelerimi 1400'e yakın tutucam yani 1300-1400-1500 şeklinde.Acelem yok,önemli olan sağlıklı ve kalıcı bir zayıflama.2 gündür bu şekilde besleniyorum,yaklaşık 2 aydır 1200 civarı aldığım için bu hafta kilo verememe riskim olur mu bilmiyorum ama,denemeden anlamam mümkün değil.Bu geçiş döneminde sporumu arttırarak geçişi zararsız atlatmayı umuyorum.Ve bugünkü menüm:
2011-03-28 tarihli kaloricetveliniz Miktar Kalori
SABAH:
[1] Nesfit Kırmızı Meyveli 30 gr +125 ml yağsız süt 0.6 porsiyon 90.6
[2] pınar beyaz light 0.2 100 gr 40.2
[3] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
[4] Domates 1 ADET 14
[5] Zeytin (Siyah) 18 GRAM 37.26
ARA ÖĞÜN-1:
[6] cafe crown 2si 1 arada 1 paket 55.1
[7] Form Çörekotlu Kepekli Tuzlu Bisküvi 32 GRAM 116.16
ÖĞLE YEMEĞİ:
[8] zeytinyağlı bamya 1 1 porsiyon 139
[9] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
ARA ÖĞÜN-2:
[10] Elma 2 ADET 120
[11] Grissini (kepekli) 2 ÇUBUK(6.2GR) 51.36
AKŞAM YEMEĞİ:
[12] Zeytinyağlı kabak 1 PORSİYON 147
[13] Şeker (küp) 8 ADET 160 (4 fincan çayla alındı)
[14] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110
Toplam : 1300.68 kal.
canım hergün aburcunur yemeye alıştıysan haftanın 2 günü, yok her gün değil ara sıra yiyordum diyorsan haftanın bir günü kendine o yasak şeylerden yeme izni tanıyabilirsin. tabi izin miktarı önemli: çukulata yiyeceksen 15 gramı geçmesin, dondurma tercih edersen 3 top veya 1 küçük paket, sütlü tatlı istersen de 1 küçük kasekızlar hergün bir aburcubur yemeye ne kadar alıştıysam yemediğim gün bişey eksik gibi geliyo. bu alışkanlığımdan vazgeçmem lazım. bende saçma sapan tatlar uyduruyom yoğurdun için etarçın ve k flakes attım yiyom.farzet ki puding diye kendimi teselli ediyom ama nafile.
elalemin gocası yapar bu işleri sen de benim gibi kadınbaşına araç muayenesi yaptırıyorsuniyi akşamlar kızlar ...evimdeyim çok şükür aracın muayenesini yaptırdım eve geldim ev tam takır kuru bakır hazır düün çorbası yaptım içinede eti form bisküvi koyup yedim şimdi de karadağları izliyorum....
akşam bereketi var maşallah kızlar.....
bi sorum var kızlar şimdi benim yaşadıklarımdan dolayı çok stres altındayım burda yazsam sayfalar yetmez ve bu bende şiişkinlik yapıyor diyetisyenimde stres metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar dedi ama bende bunun tam tersine inanıyorum siz ne dersiniz.....
ya kızlarr yaaaa ben çok hararetleniom bu aralar uff sıcak bişilerdende bıktım soguk şey arıyorum ne içsemki kalorisi düşükkk