• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

14 aylık Bebekle Boşanma

Evlat acısının nasıl birşey olduğunu bilmenizi asla istemem, bu yüzden lütfen yorum yaparken de karşıdakini incitmemeye özen göstermenizi rica edeceğim. İlk bebeğimizi kaybettikten sonra tamamen ikinci çocuğa odaklanınca sorunlarımızı görmezden geldik. Çünkü ikimizde de bitmek bilmeyen bir evlat hasreti vardı. 3 günlük bebeğimi kucağıma dahi alamadan toprağa vermiştim. Ve 5 yıl boyunca yeniden anne olmaya koşulladım kendimi. Cinsel hayatımız bitik olduğu için bu durum daha da zorlaştı birlikte olamıyoruz diye tüp bebek tedavisi gördüm. Çünkü eşimin bahanesi ilk çocuktaki gibi olmasından korktuğu için ilişkiye giremiyordu. Ama bahane! İlişkiye girememe durumu ikinci çocuktan sonra da devam etti ve diğer sorunlar da cabası… Elbette bir nafaka ile geçinmeyi planlamıyorum Eşim çocuğunu mağdur bırakacak bir insan değil en azından çocuk büyüyene kadar elimi çocuğumun üzerinden çekmek istemiyorum. Çünkü sıradan bir çocukdan ziyade özel ilgi ve eğitime ihtiyacı var bebeğimin ve ben bunu çalışarak yapamam. Evlilik terapisine gelecek olursak, eşime yıllardır yalvarıyorum bir destek alalım evliliğimizi kurtaralım, bu şekilde olmaz diye. Ama tüm sorun bendeymiş gibi sen git diyor bana. Gittim tek başıma psikolojik destek de aldım ama tek başına yeterli değil. Tüm sorunları tek başıma çözemiyorum. Eşimle tüm iletişimimiz koptu en ufak şeyde tartışıyoruz. Artık bugün ailesine söyledim onlardan yardım istedim terapiye gitmesine ikna ederler belki kendini düzeltir diye ama yine oralı değil. Tek isteğim çocuğumun mutsuz bir ailede büyümemesi eşimin öfke kontrol sorunu olduğunu düşünüyorum çabuk sinirleniyor bir anda bağırıyor ama kötü bir insan değil, çocuğunun ihtiyaçlarından kaçacak birisi değil, ayrılsak da bizi zor durumda bırakmayacağını düşünüyorum çünkü bu ayrılığın sebebi ben değilim o… İtiraf edemese de o da mutsuz. Sadece içinde bulunduğumuz durumu kabüllenemiyor.
İşten ayrılıp çocuğa bakmak için en az 10 15k nafakaya ihtiyacınız olduğunun farkında mısınız?

Ben şeyi anlamadım. Şu an çalışıyorsunuz ve 14 aylık bebeğe kv bakıyor da siz bosaninca sizin anneniz bakmaz mi siz yine çalışmaya devam edersiniz.
Ama anne baba evinde onların nazını çekmek ile kendin evinde koca tartışması çekmek arasında pek bir fark yok çalışmıyorsunuz diye sorun cikarir aileniz. Siz yine istifa edin ama adamla çok muhatap olmadan çocuk buyuyene kadar aynı evde yaşayın . Madem iyi bir baba. Tek sorun tartışmalar ise.
Ha hem çalışıp hem çocuğu annenize birakacak iseniz bosanin tabi

Öncelikle Allah size de çok çok sabır versin… Benim bebeğimin sadece bazı motor becerileri ve öğrenmesi geriden geliyor genetik test filan yaptırdık sonuçlarını bekliyoruz. Şu anda 3 yaşına kadar bir özel eğitim alması gerektiğini söyledi doktorumuz. Ama eşim bunu bile doğru düzgün ciddiye almadı daha 3 yaşına çok var neden bu kadar acele ediyorsun çocukta bişey yok vs diye o yüzden bile tartıştı benimle. Benim ailem memlekette küçük bir ilçede oturuyor. Onların yanına gidemem çocuğum için, onun eğitimi için Büyükşehirde kalmalıyım. Annem de yanıma gelip çocuğuma bakamaz. O yüzden zor durumdayım. Çocuğum büyüyene kadar beklesem diyorum, bu seferde baba ile bağ kurup ayrılığın onu kötü etkilemesinden korkuyorum
Ohoo planın ne senin ? Üzmek istemem ama esinizin dediği gibi çok spontane ve dürtüsel hareket ediyor olabilir misiniz ? Büyükşehirde tek yaşayacaksınız çalışmayacak siniz nafaka ile geçinip çocuğa bakacaksınız 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼 çok güzel kafaymıs 👏🏼 planın nedir paylaş da biz de mantıklı mı değil mi söyleyelim.

Sanırım ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ya da sırf eleştirmek için konuşuyorsunuz! Bebeğimin özel ilgi ve eğitime ihtiyacı olduğundan bahsettim değil mi? Ailem küçük bir yerde yaşıyor çocuğu orada götürebileceğim bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi dahi yok! Bunun için büyükşehirde olmam gerekiyor. Eşimle olan problemleri çözmek için yıllardır mücadele eden tek kişi benim! Çocuğumuzu götürdüğümüz doktorlar bile terapiye yönlendirdi bizi ama inatla gitmek istemeyen herşeyi abarttığını söyleyen kişi o! Kusura bakmasın hem evliliği kurtarmak için kılını dahi kıpırdatmayacak hem de çocuğun masraflarından kaçacak! Evliliğimizi kurtarmak için çabalamıyorsa o zaman nafaka ve tazminat için çabalasın! Ben ne istiyorsam çocuğum için istiyorum. Kv derse ki ben bakarım çocuğa sen çalış sabah bırakır akşam alırım çocuğumu ama mutsuz bir anne baba arasında kavgalarla büyümesini istemiyorum çocuğumun!

İşten ayrılıp çocuğa bakmak için en az 10 15k nafakaya ihtiyacınız olduğunun farkında mısınız?
Farkındayım, o da ödemek zorunda çünkü ben evliliğimin sürmesi için mücadele eden tarafım çocuğum için mücadele eden tarafım ya adam gibi çocuğuna bize evliliğimize sahip çıkar benimle terapiye gider, öfke kontrol sorununu çözer yada paşa paşa öder!

Farkındayım, o da ödemek zorunda çünkü ben evliliğimin sürmesi için mücadele eden tarafım çocuğum için mücadele eden tarafım ya adam gibi çocuğuna bize evliliğimize sahip çıkar benimle terapiye gider, öfke kontrol sorununu çözer yada paşa paşa öder!
Eşiniz 100k filan kazanmıyorsa mahkeme yoluyla bu miktarlarda nafaka almanız çok zor haberiniz olsun.

Back