- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.752
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Siz ne yiyip ne içiyorsunuzBize elektrik 1300 geldi daha yeni. Anlamadım neden böyle ama karsı komşumuzun da böyle yani
Güneydoğudan bildiriyorum hava durumlarına aldanmayınız , yazımız ne kadar sıcaksa kışımız o kadar sert , (adana hariç) gaziantepdeyim kışımız çok sert ,şöyle ki buz gibi yüzünüzü kesip atan ayazımız var. Don oluyor burada . Güneş var gibi durur aldanırsınız yüzünüzü hissetmemeye başlarsınız nefesiniz kesilir yanaklarınız kıpkırmızı olur soğuktan :) birde inanılmaz fırtınamız çıkar sanırsınız hortumlar aleminde yaşıyoruzGüneydoğu soğuk bir şehir değil bence . Burada yapılar çok kötü işçilik çok zayıf heryer aynı . Şuan biz İstanbul Nişantaşı’nda oturuyoruz gibi düşün iyi bir semt ve eşimin işine sağlık ocağına vs vs yürüme mesafesindeyiz. Lojmana gitmek istiyordum orası daha fena . Arka tarafında çok kötü bir mahalle var oranın kaçak elektriğini bunlara mı kesmişler nedir 1000 TL geliyor faturalar ısıtma 1000 TL vs vs
Bende halı da yokGüneydoğudan bildiriyorum hava durumlarına aldanmayınız , yazımız ne kadar sıcaksa kışımız o kadar sert , (adana hariç) gaziantepdeyim kışımız çok sert ,şöyle ki buz gibi yüzünüzü kesip atan ayazımız var. Don oluyor burada . Güneş var gibi durur aldanırsınız yüzünüzü hissetmemeye başlarsınız nefesiniz kesilir yanaklarınız kıpkırmızı olur soğuktan :) birde inanılmaz fırtınamız çıkar sanırsınız hortumlar aleminde yaşıyoruz
bubendegilim canısı bizim fatura daha gelmedi , önümüzün açık olduğu rüzgarı çok olan yüksekde oturan biriyim yoğuşmalı kombim geçen sene en soğuk zamanda faturam 600 tl geliyordu bu sene 3 katı gelir diye tahmin ediyorum şuan donmayacak şekilde açıyorum kombiyi 45 de ... evim 190 m2 heryer halı , yalıtımlı.
sıcak su torbası , tv battaniyesi polar tayt üstüne uzun yün tunikler ile idare ediyorum yanı sıcak ortamımda yok bakalım ne gelecek bize
Gülmenden belli zaten mutsuz olduğun. Mutsuz insanlar hep gülürDiyemembende mutsuzum çünküsüüüü ügügügüügügüg bir de nickim bu ben değilim diye değer görmediğimi söyleyen altıncı bi kıazz vardı ölüyorummm
Bak ilk mesaja neden gülüyorsun demiş yine biri
Bize elektrik 1300 geldi daha yeni. Anlamadım neden böyle ama karsı komşumuzun da böyle yani
Bundan sonra ağlayarak konu açımmm bareeGülmenden belli zaten mutsuz olduğun. Mutsuz insanlar hep gülür
Sen bi program yap izlerim valla
sentetik havsız olanlar var antialerjik pahalı ama en azından kışın ısınırsın birde bebiş emekleyecek yürüyecek oyuncakları çat çat vurmaya başlayacak halı şart olacak şimdiden ya onu araştır ya da yerden ısıtmalı ev arayışına gir derim:)Bende halı da yokalerjim var ve ne alırsam alayım tıkıyor beni. Tüm gece hapşırıyorum. O da etkendir muhtemelen.
Valla maşallah herkese akıl verdinBunu söyleyen çok oluyor
Evim yerden feci ısınıyor . Bak şu an mesela kapatmadım kısıkta yanıyor ve yerler cidden sıcak. Altımda arap bi aile var maşallah öyle bir yakıyorlar ki tuvaletler bile sıcaksentetik havsız olanlar var antialerjik pahalı ama en azından kışın ısınırsın birde bebiş emekleyecek yürüyecek oyuncakları çat çat vurmaya başlayacak halı şart olacak şimdiden ya onu araştır ya da yerden ısıtmalı ev arayışına gir derim:)
O da bizim faturayı geçemedi. 1850 TL ile rekor hala bende. Biri beni de mutlu etsin.yani bilemiycem beni rahatsız etmiyor böyle şeyler. Sonuçta burada hepimiz bir dert açarken rahatlatılmak isteniyor ve benim de başıma geldi gibisinden cümleler istiyoruz.
Beni tek mutlu eden @Regen_ oldu
Oldu kaçırmışsınızO da bizim faturayı geçemedi. 1850 TL ile rekor hala bende. Biri beni de mutlu etsin.
Evet şimdi gördüm, ben de şükredeyim artık
Valla maşallah herkese akıl verdininşallah uygularız .
Su kartli sistemden bana fenalik geldi resmne kazik. Okumali saatlilere gore asiri fazla oduyoruz.Gerçekten anlamak imkansız. Bizim ev halkı akşam altıda geliyor eve, çocuklar desen dokuzdan sonra yatıyorlar. Eşimle ben salonda oturup bir şeyler izliyoruz. Nasıl bu derece tüketim (!) olabilir anlayamıyorum. Tüm gün evde olsak ne kadar gelir bu faturalar acaba? Suyu da bilmiyorum bir de onu hesaba katamıyorum, kartlı sistem. Bittikçe dolduruyoruz, düzeni olmayınca anlaşılmıyor aylık ne kadar gittiği.
Peki bunları yaparak ne kadar bir kar elde ediyorsunuz ?Devam ettireyim o halde
Kullanmadığınız tüm elektrikli aletlerin fişini prizden çekin
Ütüyü akşam yapın ( ütü masasının örtüsünün altına alüminyum folyo koyun )
Telefonu şarj ederken interneti kapatıp uçak moduna alın ( daha hızlı şarj olur )
Sadece bulunduğunuz odanın ışığı yansın diğerleri boşa yanmasın söndürün
Çamaşırları sık sık yıkıyorsanız kısa programda yıkayın
Kimyasalı bol temizlik malzemesi almak yerine doğal ve mikrop kırıcı sirkeyi kullanın , yer silerken , çamaşır yumuşatıcısı yerine , bulaşık parlatıcısı yerine , lavabo açıcı , kireç sökücü yerine. Detaylarını netten araştırın doğal temizlik diye.
Suyu muslukların altındaki vanadan kısın
Burada bir konuda okumuştum , duşta su ısınana kadar akan suyu bir bidonda biriktirip evi o suyla siliyormuş . Ben bunu hiç yapmadım . Ama felaket mantıklı
Yemekleri israf etmeyin çöpe dökmeyin , hayvanlara verin
(Yemek pişirirken ettehiyyatü duasını okumak bereket verir)
Bir şey beğenince onun istek mi ihtiyaç mı olduğuna dikkat etmek gerekiyor. İstekse vazgeçmeli
Marketlerin indirimini takip etmek de iyi oluyor her üründen 2-3 tl kar edince damlaya damlaya birikiyor
Kumbara da baya iyi bir yöntem .
Ayrıca zekat ve sadaka da gerçekten paranın bereketini arttıran bir şey . Hem sadaka belaları da önlüyor . Kaza sonrası burnu bile kanamadan çıkanlara “verilmiş sadakan varmış” sözünü bilmeyen yoktur. Paylaştıkça ihtiyacı olanlarla , onların hayır duaları manevi bir koruma sağlıyor bize .
Peki bunları yaparak ne kadar bir kar elde ediyorsunuz ?
Dur ben de alışveriş tüyoları ekleyeyim azcık.Elektrik için söylüyorum , bu dikkatimden dolayı astronomik rakamlar gelmiyor fatura.
Tasarruflu ampül yazmamışım . O da etken .
Geceleri de gece lambası çok aydınlık veriyor diye , kamp lambası kullanıyorum pilli . Gece elektrik buzdolabı harici kullanılmamış oluyor
Faturanız hemen hemen aynı geliyorsa , en son fatura geldikten sonra yeni fatura gelene kadar 1 ay bu dediklerimi uyguladığınızda ne kadar kâr edildiğini görmüş olursunuz .
Su aylık en az 100 geliyor , onda tasarruf yapamıyorum .