- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.725
- 34
- Konu Sahibi bubendegilim
Bize 250 tl’den fazla gelmiyor, tüm odalar açık evde şortla, tshirtle geziyoruz, ama yalıtım mı iyi anlamadım evin içi hep 25, 26 derece.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
elektrikle suyu ben de anlamıyorum.kırk yılda bir fırın çalıştırırım evde ütü yapmam çocuğun 3 parça kıyafeti hariç gene de 300 e yakın gelirdi hep zamdan önce.e nasıl kısalım herkes pc tablet kullanıyor ders iş borsa vs için.evde yaşlı var o ayrı tv izliyor eşim ayrı ben ayrı.adam zaten eve 7 ye doğru geliyor istediği kanalıda mı izlemesin tasarruf olacak diye?aynı anda pc de bir şeylerde mi araştırmasın?en elzem ihtiyaçlar bunlar nereden kısayım şaşırdım.katmerli fatura gelecek zamdan sonra da bizlere.gerisini yazmayayım malum ban sebebi3+1, 160mt2, tüm ev açık 496 lira geldi geçen hafta. İller arası farklılıklar var bu konuda, bizimki yüksek mesela sorduğum kişilere göre, 350-400 civarı gelmiş arkadaşlarıma. Elektrik faturası ise zamsız 300. Önümüzdeki ay oldukça civcivli bir fatura bekliyorum. Bakıyorum ekstra hiçbir şey yok, elektriği nerden kısabilirim bilmiyorum çünkü fuzuli bir harcamamız yok. Yapabileceğim tek tasarruf yöntemi ışıkları kapatıp mum yakmak. Fırın ayda 2-3 kere, ütü 4-5 kere çalışıyordur. Ki ütüyü artık tembellikten yapmıyorum önceden haftada 2-3 kere açardım. Daha ne yapayım bilmiyorum, insanlara 150 falan gelmiş yaşamıyorlar mı napıyorlar acaba( yine kendi bölgem için konuşuyorum tabi)
Gerçekten anlamak imkansız. Bizim ev halkı akşam altıda geliyor eve, çocuklar desen dokuzdan sonra yatıyorlar. Eşimle ben salonda oturup bir şeyler izliyoruz. Nasıl bu derece tüketim (!) olabilir anlayamıyorum. Tüm gün evde olsak ne kadar gelir bu faturalar acaba? Suyu da bilmiyorum bir de onu hesaba katamıyorum, kartlı sistem. Bittikçe dolduruyoruz, düzeni olmayınca anlaşılmıyor aylık ne kadar gittiği.elektrikle suyu ben de anlamıyorum.kırk yılda bir fırın çalıştırırım evde ütü yapmam çocuğun 3 parça kıyafeti hariç gene de 300 e yakın gelirdi hep zamdan önce.e nasıl kısalım herkes pc tablet kullanıyor ders iş borsa vs için.evde yaşlı var o ayrı tv izliyor eşim ayrı ben ayrı.adam zaten eve 7 ye doğru geliyor istediği kanalıda mı izlemesin tasarruf olacak diye?aynı anda pc de bir şeylerde mi araştırmasın?en elzem ihtiyaçlar bunlar nereden kısayım şaşırdım.katmerli fatura gelecek zamdan sonra da bizlere.gerisini yazmayayım malum ban sebebi
Sabahtan 6ya kadar evde çalışan tek şey kombi ve buzdolabı vsdir kimse olmadığı için hatta bazı günler 8-10a kadar evde olmuyoruz hiçbişey çalışmıyo 168 elektrik gelmiş evde olsak nekadar gelirdi acaba diye düşünmeden edemedim bende. Ütü dağ gibi oldu onu da yapan yok arada ertesi gün giyceğim gömlek ütüleniyo okadar dhdjdj fırın da çalışır bizim haftada bir kesin. Pc açılıyo 3-5 saat,düzleştiriciyle fön makinesi ve şarjlar işte hep kullanılan.Gerçekten anlamak imkansız. Bizim ev haklı akşam altıda geliyor eve, çocuklar desen dokuzdan sonra yatıyorlar. Eşimle ben salonda oturup bir şeyler izliyoruz. Nasıl bu derece tüketim (!) olabilir anlayamıyorum. Tüm gün evde olsak ne kadar gelir bu faturalar acaba? Suyu da bilmiyorum bir de onu hesaba katamıyorum, kartlı sistem. Bittikçe dolduruyoruz, düzeni olmayınca anlaşılmıyor aylık ne kadar gittiği.
Valla biz heni peteklere geçen sene hem ısınamayıp hem eşek gibi para ödüyoduk bi temizlettik suan hem ısınıyoruz hem daha düsük ödüyoruzYeni olunca
Yeni olunca peteklerin içinde özel sıvı oluyor . Temizleyince o gidiyor , 4-5 yıl sonra temizletmek lazım diyorlar
3+1, 160mt2, tüm ev açık 496 lira geldi geçen hafta. İller arası farklılıklar var bu konuda, bizimki yüksek mesela sorduğum kişilere göre, 350-400 civarı gelmiş arkadaşlarıma. Elektrik faturası ise zamsız 300. Önümüzdeki ay oldukça civcivli bir fatura bekliyorum. Bakıyorum ekstra hiçbir şey yok, elektriği nerden kısabilirim bilmiyorum çünkü fuzuli bir harcamamız yok. Yapabileceğim tek tasarruf yöntemi ışıkları kapatıp mum yakmak. Fırın ayda 2-3 kere, ütü 4-5 kere çalışıyordur. Ki ütüyü artık tembellikten yapmıyorum önceden haftada 2-3 kere açardım. Daha ne yapayım bilmiyorum, insanlara 150 falan gelmiş yaşamıyorlar mı napıyorlar acaba( yine kendi bölgem için konuşuyorum tabi)
Esra okuyalım kafamıza sıkalımBize 250 tl’den fazla gelmiyor, tüm odalar açık evde şortla, tshirtle geziyoruz, ama yalıtım mı iyi anlamadım evin içi hep 25, 26 derece.
şehirlere göre değişiyor ki faturalar.Sabahtan 6ya kadar evde çalışan tek şey kombi ve buzdolabı vsdir kimse olmadığı için hatta bazı günler 8-10a kadar evde olmuyoruz hiçbişey çalışmıyo 168 elektrik gelmiş evde olsak nekadar gelirdi acaba diye düşünmeden edemedim bende. Ütü dağ gibi oldu onu da yapan yok arada ertesi gün giyceğim gömlek ütüleniyo okadar dhdjdj fırın da çalışır bizim haftada bir kesin. Pc açılıyo 3-5 saat,düzleştiriciyle fön makinesi ve şarjlar işte hep kullanılan.
Doğalgaz 3+1 evde heryer yanıyo 40-45 derecede ortalama. 420 tl gelmiş. Konu sahibi siz naptınız incelediniz mi faturayı soruşturdunuz mu bi gariplik var çünkü. Yorumların hepsini okuyamadım da ondan soruyorum :)
Dogal gaz hiç kirletmiyor diye biliyorum ama bilene sormak daha iyi olur tabi
Valla biz heni peteklere geçen sene hem ısınamayıp hem eşek gibi para ödüyoduk bi temizlettik suan hem ısınıyoruz hem daha düsük ödüyoruz
Muhtemel bu yüzden ısıyı sabitlemek için coşuyorEvde bebek var yani cam falan o uyuyunca açabiliyorum. Salonumun kapısı yol ve salonum çok büyük. Sanırım ondan da ısınması zor oluyor.
Sabahtan 6ya kadar evde çalışan tek şey kombi ve buzdolabı vsdir kimse olmadığı için hatta bazı günler 8-10a kadar evde olmuyoruz hiçbişey çalışmıyo 168 elektrik gelmiş evde olsak nekadar gelirdi acaba diye düşünmeden edemedim bende. Ütü dağ gibi oldu onu da yapan yok arada ertesi gün giyceğim gömlek ütüleniyo okadar dhdjdj fırın da çalışır bizim haftada bir kesin. Pc açılıyo 3-5 saat,düzleştiriciyle fön makinesi ve şarjlar işte hep kullanılan.
Doğalgaz 3+1 evde heryer yanıyo 40-45 derecede ortalama. 420 tl gelmiş. Konu sahibi siz naptınız incelediniz mi faturayı soruşturdunuz mu bi gariplik var çünkü. Yorumların hepsini okuyamadım da ondan soruyorum :)
İzmirde yasıyorum cokta ucuz bi şehir değilşehirlere göre değişiyor ki faturalar.
Ahahah manyak ya... Malımı mülkümü dolamayın olm dilinize alala.KudrAlobar ile komşu mu olsak ? O her gün etmiyorsa ne olim nxjdjdj ama kadın 2 ev almış. Bizzzzzzz ???? neyse bende H&M mont aldım
Valla Ankara’dayım baya da soğuk şuaralar öteki ayın faturasını bekliyorum heyecanlaşehirlere göre değişiyor ki faturalar.
Deneyeceğim folyoyu buzluktan çıkardığımı dolaba atıyorum zaten bozulur ben gelene kadar shdjsjTek parça için ütüyü yapınca sarfiyat çok oluyor
Toplu yapmak iyi
Bir de ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun ısının yukarı yansımasını sağlıyor
Buzdolabından bir şey çıkardığınızda direk dışarıya değil dolana koyun .
Evde boş boş oturduğunu mu yazım hdjejdj ay o konuda öldümmAhahah manyak ya... Malımı mülkümü dolamayın olm dilinize alala.
Sen bi program yap izlerim vallaTek parça için ütüyü yapınca sarfiyat çok oluyor
Toplu yapmak iyi
Bir de ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun ısının yukarı yansımasını sağlıyor
Buzdolabından bir şey çıkardığınızda direk dışarıya değil dolana koyun .
Benımkı hem kendı sacım hemde aralıklı boya gerektıren seylerYanlış anlamayın ama neden evde kendiniz boyamıyorsunuz ? Korona zamanı ben evde boyamaya başladım valla herkes saçımın rengini soruyor GreenTherapy diye bir marka var hem organik hem de gerçekten çok güzel rengi tutuyor. İndiirmde 50₺ iki kutu almıştım.
Kocamın ev işi ve yemek yaptığını falan yaz mutsuzsun de bana, kimse seni sevmiyor deEvde boş boş oturduğunu mu yazım hdjejdj ay o konuda öldümm
Diyemem bende mutsuzum çünküsüüüü ügügügüügügüg bir de nickim bu ben değilim diye değer görmediğimi söyleyen altıncı bi kıazz vardı ölüyorummmKocamın ev işi ve yemek yaptığını falan yaz mutsuzsun de bana, kimse seni sevmiyor de
Bize elektrik 1300 geldi daha yeni. Anlamadım neden böyle ama karsı komşumuzun da böyle yani3 katlı villada oturan arkadaşlarıma anca bu kadar geliyordur şaştım kaldım faturanıza.benim evim de 4+1 185 metrekare 695 geldi onu bile çok buldum.en soğuklarda da 800 gelir sanırım gelecek ay.elektrik faturam da 300 e yakın gelir.apartmanıma göre en yüksek ödeyenlerdenim.az ödeyenlere de şaşıyorum size de şaştım