• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

3-4 saat girmedim 4-5 sayfa olmuş aşkito haklı çenemiz kopsun :)))
ne güzel muhabbet kızlar eve geldim hazırlanacağım doğru annemlere söyledim ama çok şey yapma sakın diye bakalım.
aşkito ben de bakmıştım kilona iyi 2 gün kaçırmana rağmen 1 kilo vermişsin.
dosbacım shopaholiccim güzelce verin kiloları başarı öykülerinizi yazıp yeğenlerimizi doğurun. Ama önce bol bol uyuyun kaydirigubbakcemile2

meliscim sen uykuyu çok özledin canım yaaa kıyamam... belki çalışmıyor olsaydın gündüz uykun olurdu ama :((
neyse sen büyütmüş olursun biz acemiler uykusuz kaldığımızda sana dert yanarız :))

kızlar bugünü hafif geçirdim yine... akşam da sadece çorba ve ızgara köfte var
akalım yarın sabah mutlu uyanmak istiyorum

nact canım kapatıcın göz altımı bide markasını merak ettim bende iyi bir göz altı almak istiyorum makyajımı güzelleştirsin istiyorum aslında aşkitoya sormak lazım bu konuyu geçen bitane fondoten ve göz altı sordum 90 lira tuttu ben cimri o parayı onlara vermeye kıyamadım eee devlet memuru oluca sıktıkca sıkıyoruz artık en son patlarız bi yerde:))))

Canımcım, hakikaten pahalıymış ancak yüzüne süreceğin malzemenin kalitesi çok önemli. Zaten bir fondoten ve kapatıcı 1 yıla yakın gidiyor. 90 lirayı da aylara bölersen hiç bir şey düşmüyor. Geçen şubat ayında pintilik ettim ve elite marka kapatıcı aldım şeker. 20 liraya. Yanlışlıkla çamaşır makinasından yere düşürdüm ve kapağı çatladı. Sürekli akıtmaya başladı, daha sonra da kapatıcı dondu. Bu ürünü ancak 3 ay kullanabildim. Bu ağustosta body shop marka kapatıcı aldım. Hem göz çevrem kurumuyor, hem gözlerimizi açıp kapadıkça oluşan çizgilerin arasına girmiyor. Sabah nasıl sürüyorsam akşama kadar aynı kalıyor. Fiyatı 25 lira canım. Ben göz altı kapatıcımı göz üstüme de sürüyorum.

herkeslere günaydın.güzel birgün diliyorum. ve de az kalorili hatta kilo vermiş bigün diliyorum.
kızlar bu sabah kahvaltı yapamadım şimdi işyerinde bisküvi ve çayla olayı geçiştirdim. ama halley tarzı bisküvi yani 1 ad ama birazcık büyük.yani 1 pk yemekten iyidir diye düşünüyorum.(kıvııır kıvıır kaydirigubbakcemile2 )

nachtigallim tamam hayatım soruver sana zahmet. kapatıcı ama morlukları tedavi ediyor hatta bugün ben o hatunu bulabilirsem sorayım belki adını biliyordur.bir keresinde elle dergisindede yine çok meşhur bir firmanın kapatıcısının reklamı vardı dergiden o sayfayı kopardım ama sonra unuttum tabi sen yazınca tekrar aklıma geldi iyi oldu gerçekten. onada bir bakarım olmazsa.

Sana da güzel günler canımcım. Soracağım Mac'e yolum düştüğünde. Yakında düşer. Ciğerci etrafındaki kedi gibi bayılıyorum Mac etrafında dolaşmaya delikafadulden

konusu açılmışken ekliyeyim dedim.diğer arkadaşlarda faydalansın diye bu bilgiden.
ve işte karşınızdaaaa B12 vitaminniiiiiiii

B12 VİTAMİNİ
Yararları: Suda eriyen B12 özellikle sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir Folik asit ile birlikte doğum defektlerini önlemekte önemli rol oynar Yine folik asit ve B6 vitamini ile birlikte kalp hastalıklarını ve damar tıkanıklığını önleyici rol oynamaktadır

Asetilkolin üretimini arttırdığı ve beyinde sinir iletimini düzenlediği için Alzheimer hastalığında koruyucu rolü olabileceği düşünülmektedir Normal büyüme gelişmede olumlu rol oynar Sinir hasarlarında tedavi edici rol oynar Pernisiyöz anemi tedavisinde kullanılır Mide bağırsak sisteminin bir kısmı cerrahi olarak çıkartılmış hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler Vejeteryanlarda ve birtakım emilim bozukluğu olan hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler Bağışıklık sistemini ve sinir sistemini güçlendirir DNA molekülünü sentezler ve kırmızı kan hücrelerini üretirler

Hangi besinlerde bulunur?
B12 vitamini folik asit ile birlikte alınmalıdır Karaciğerde, sütte, yumurta akında, peynirde, balıkta, ette ve karideste bol miktarda, bitkilerde ise son derece az miktarda bulunur Dana eti, dana karaciğeri, böbrek, midye, dil balığı, ringa balığı, uskumru, sardalya B12 vitamini içeren yiyeceklerdir Sebzelerde ise B12 vitamini bulunmaz

Eksikliği nelere yol açar?
B12 vitamin eksikliklerinde zihinsel ve sinirsel fonkisyonlar bozulabilir ve kulak çınlaması, hissizlik gibi belirtileri görülür Yaşlı insanlarda depresyonun en önemli nedenidir Yaşlandıkça B12 vitamininin emilimi için gerekli olan mide asitimiz giderek düşer Besinlerin emilim yeteneğini kaybeden yaşlı insanlarda, B12 gereksinimi giderek artar Bu nedenle 50 yaş üzerindeki insanların B12 vitaminini harici alınması önerilir Diğer suda eriyen vitaminlerden farklı olarak vücut dokularında depolanabilir Bu yüzden eksiklik belirtilerinin ortaya çıkması yıllar alabilir Ağır vitamin B12 eksikliğinde ise sinir fonksiyonlarının bozulduğu kronik hastalıklar ortaya çıkmaktadır Yaş ilerledikçe vitamin B12 eksikliğinin görülme sıklığı artmaktadır Araştırmalar 65 yaşın üstündeki kişilerin yaklaşık % 40'ında vitamin B12 eksikliği olduğunu göstermektedir Bu yaşlarda görülen bazı zihinsel bozukluklar ve depresyonun bu nedenle oluşabileceği düşünülmektedir Alzheimer hastalığına benzer belirtiler verebilir ve eksiklik uzun yıllar sürerse zihinsel bozulma geriye dönüşümsüz hale gelebilir B12 vitamini eksikliğinin, iyileşmesi mümkün olmayan sinir tahribatlarına neden olması dolayısıyla, hayvansal ürünlerin hiçbirini yemeyen vejeteryanların, mutlaka ayrıca B12 vitamini alması gerekir Hafif derecede B12 eksikliği çok sık görülür Uyuşukluk, unutkanlık, sabahları yataktan yorgun kalkma gibi belirtiler HIV pozitif kişilerin yüzde 35 inde vitamin B12 eksikliği olduğu bulunmuştur Yararı tam olarak kanıtlanamasa da AİDS tedavisinde vitamin B12 eklenmektedir

Paylaştığın bilgi için çok teşekkürler canım.

bugun sabah doguru duzgun bisey yemedim ama yediklerim yuksek kalorili,
1 kucuk dilm salam ve 3 tane kurabiye,2 findik:oklava::oklava::tomato:Çok üzgünüm çoook
simdi ne yapsam acaba oglen ne yesem ne dersiniz.Balik salatasi mi yesim acaba,aksamdan cinekop isgarasi var biraz kivircik,sogan ve limon olurmu sizce?
:uhm:

Canım salam tavuk salamsa sorun yok. Kurabiye için de üzülebilirsin :olmaz:
Akşam yemeğin süper.

Bide sorcaktim,yesil cay degince siz nasil bir cay iciyorsunuz,benim ictigim yesil cay cinden geldi acaba burdaki markette satilan yesil cayi gibi mi?Etkisi aynimidir bir bilginiz varmi?

Canım, mutlaka Çin'den gelen yeşil çay daha doğaldır. Tabi, sadece kafadan atıyorum. Ben liptonun limonlu yeşil çayını içiyorum.

kilo bildirimimi bugünden yapayım.Sabah tartıda 63 kilo çıktım.İnanamadım tekrar tekrar tartıldım yine 63 çıktım.Çok mutluyum:lepi::teytey:Bugün yedilerimi yazyım bu arada uyandığımda 4 bardak su,1 elma,sabah kalsik kahvaltı...öğlen makarna salatası yapıcam kendime çok canım çekti.Akşama yemeğe davetliyiz,(Çok az yerim merak etmeyin arkadaşlar)Yemeğe gitmemizin en kötü yanı çerez ve kola olması yemekten sonra.Onlara dayanır mıyım bilmiyorum:kedi:.Kolayı nerdeyse 1 aydır içmiyorumkafamçokkarıştı.....
Canım, afiyet olsun ve tebrikler. Sen, aşkito ve karamalı harikasınız. Akşam kolayla çereze dayanamazsan da canın sağolsun. Ödülün olur.

Sizinle paylasayim,daha onceden soylemistim oncek ayda adet gormemistim,simdi ise 1 hafta oldu ve hala adet goruyorum,normalde 4gun oluyor.Biraz bekleyicem daha hafta sonu da devam ederse dr gitme zamni geldi demekki.Siz yilda kec kez kadin doktura gidiyorsunuz?Ben yilda 1 kez gidiyorum eger bir sorun yoksa.En son agustosta gittim ama hersey yolundaydi.simdi niye boyle ldu bilmem.

Canım, belki geçen ay hiç regl olmadın diye bu ay uzamıştır. Ama dediğin gibi biraz daha devam ederse doktora gitmen lazım.
CAnım, ben geçen yıldan beri yılda bir gidiyorum.

ceneniz kopsun emii :))

gecmise bakayim dedim gözüm yemiyor wallaa sayfalarca konusulmuss..
önemli bisi varsa biri bana özetlesin nolarrrrrrrrrr

nachtigallcigimin sorusunu hatirliyorum makyajla ilgili.
güzelim mac ürünleri tartisilmaz zaten.. ama benim bütcem müsait olmadigi icin simdiye kadar bir tane pigmentini deneme firsati buldum.
pahali kursa gelince..
6 ay önce kankimin kinasina giderken dümdüz kahverengi bir far sürdüm.
demem o ki 6 ay önce hic beceremedigim far olayini.. 3 ay icinde yapa yapa söktüm.
internetten baktigim makyajlari örnek alarak yapmaya calistim ve sonuc ortada,
demem o ki.. eger gercekten öyle pahaliysa..parana yazik etmee
git kendine yeni kiyafetler al diyetine moral olsun.
makyajlarida deneye deneye ögrenirsin inan cok kolayy :1hug:

Şekerim, makyaj denemelerine eşimle baktık ve seni profesyönel makyöz sandık. Hatta, dinle bak, kafada nasıl kurdum: Herhalde yüksek lisansını da bu alanda yapmış. Tebrikler valla.
Bakayım o zaman internet sitelerine, araştırayım.

ay 2 gün tikinmami dünkü yedigimle telafi etmis ..üstüne 200 gram daha vermisim :dance:

sabah

1 haslanmis yumurta
yarim zeyitn
1 kk kasar peyniri
1 kasik az yagli yogurt

Afiyet olsun, tebrikler.

öğle yemeğim
3 parça haşlanmış yoğurtlu karnabahar
bu kadarcık :))

Afiyet olsun, sen bu hafta harika kilo vereceksin bence. alkisalkisalkis
aşkito ben s anda 78 kiloym cnm..ve boyum 158
düğünümde 50 kilo idim yani yüzde elliden bile fazla artış gösterdim..ama daha önceden de hep kiloya meyilli tombik bir kızdım:) 2 defa başarı öyküm var aslında benim bir keresinde 48 e düştüm 66 ya fırladım bir keresinde 50 ye düştüm 78 e fırladımakannehir

Canım, başarı hikayelerin çok başarılı. Ancak, akabinde tekrar kilo alıyorsan bir diyetisyenle görüşebilirsin belki. O kadar düştükten sonra tekrar kilo almak seni çok üzmüştür herhalde.

bende 4/b li olarak görev yapıyorum canım ve kadro bekliyoruz ama ne gelen varrr ne gideeeeennn,RABBİM hakkımızda hayırlısını versin :Saruboceq:

Canım, inşallah kadroya geçersin sen de.

bende çıkıyorum kızlar bu arada sabah bir poğaça yedim öğlen yarım tost aslında tamdı ama kardeşimle paylaştım a.s çok az tereyağı ve çok az reçel yedim akşamada sadece balık yiycem şimdi yeşil çayımı içiyorum ve günde 2lt su tüketmeye tekrar başladım,bakalım son durumumu toparlayabilckmiyim,bu arada ben 9 gün adetim gecikti,o yüzden vücudumda ödem çok oluyo bilhassa da sabahları ve akşamları,bu problemden ötürü doktora gitmiştim ultrasonda bakılmıştı ve hiç bir problem çıkmamıştı,arada düzeliyo arada bu şekilde hep aksıyo özelliklede son bikaç aydır :(((

Canımcım, tereyağı ha! :olmaz:
Akşama telafi edersin artık balıkla.
Adetinin aksaması mevsimsel olabilir mi?

öglen

1 meyve yogurdu(diyet)

aksam icin
tavuk gögüsü hasliyorum. 2 dene yirim.(az tuzlu)

insallah bununla kalir ve yarinn süpperr bir rakamla karsilasirimm..

spor olarak 100 mekik cekerim yatmadan
ve dip köse temizlik yapiyorumoynaya oynaya müzik esliginde.. kaydirigubbakcemile2

Kolay gelsin, afiyet olsun şeker.

Şİmdi de ben neler yaptığımı anlatayım:

Sabah standart 2 dilim ekmek, 1 parça peynir, kahve.
Öğleye doğru: 1 paket çizi :umursamaz:
Öğlen 1 çorba
Az önce 1 mandalina.
Akşama allah kerim.

Aşkiltocum sana bir şey soracağım. Allık vs fırçasının kalitesi çok mu önemli? Bundan bilmem kaç yıl önce bir fırça almıştım ve hala da kullanıyorum. Bir gün çok meraklı bir arkadaşımla Mac e gittik, fırçalara bakacakmış. Görevlinin allık fırçası için söylediği para bana çok fazla geldi. 110 liraymış. Bunların farkı makyaj kalitesini etkiler mi? Senin önereceğin fırça var mı? Aldığımız farlardan çıkan fırçalar da iş görür diye düşünüyorum aslında.

sigara molamda bir göz attimm

fondoten disinda cook kaliteli makyaj malzemeleri almadim hic.
walla 3-5 euroya aldigim bir allik fircasi var yillar öncesinden hala onu kullaniyorum hic sikayetim yok :)
istersen makyaj sohbetimizi topigimde konusalim burayi mesgul etmiyelimm ziraa konu disi diye uyari felan aliriz allah muhafaza :))
kapaticida 2 TL ye falan almistim :)) flormar ve rapsodi .. onlardanda sikayetci deilim.
günlük hayatimda cok fazla makyaj yapmam. fondoten ve eyeliner.. o da disari cikarsam.

makyaj malzemelerine bende cok fazla para harcamam.icim gider :)

sigara molamda bir göz attimm

fondoten disinda cook kaliteli makyaj malzemeleri almadim hic.
walla 3-5 euroya aldigim bir allik fircasi var yillar öncesinden hala onu kullaniyorum hic sikayetim yok :)
istersen makyaj sohbetimizi topigimde konusalim burayi mesgul etmiyelimm ziraa konu disi diye uyari felan aliriz allah muhafaza :))
kapaticida 2 TL ye falan almistim :)) flormar ve rapsodi .. onlardanda sikayetci deilim.
günlük hayatimda cok fazla makyaj yapmam. fondoten ve eyeliner.. o da disari cikarsam.

makyaj malzemelerine bende cok fazla para harcamam.icim gider :)

İlk başta ben de öyle düşünmüştüm ama belki grup da ilgilenir diye buraya yazdım. Haklısın şeker.
aksam yemeginde 2 haslanmis tavuk gögüsünün yaninda koca bir tabak sebze yedim..
havuc brokoli ve karnibahardan olusan.

Afiyet olsun

akşam yemeğimide yedim biraz önce şimdi de bitki çayımı içiyorum,belki bir yada iki saat sonra bir tane nar yer bugünlük yeme hesabımı kapatırım tabi içeceğim daha 1lt suyum var :)))

iyi akşamlar arkadaşlar
akşam yemeğim 4 kaşık kuru fasulye ve 3 kaşık pilav ve yogurt
az sonra ev gezmesine gidicez hm fazla kalmıycaz hm de kaçırmam orda çay içerim sadece sekersiz:içelim:
kızlar bir sakıncası yoksa zaman zaman bence makyaj bakım tarzı konuları da danışabiliriz..tabi sakıncası yoksa...aşkitoooo makyaj açısından seni rahatsız edebilirim canım ben de...severim makyaj yapmayıkaydirigubbakcemile2
120 lira bir allık fırçası..alan tanıdıklarım var ama bnce gerek yok kızlar yaaCADIARZU

akşam yemeğimide yedim biraz önce şimdi de bitki çayımı içiyorum,belki bir yada iki saat sonra bir tane nar yer bugünlük yeme hesabımı kapatırım tabi içeceğim daha 1lt suyum var :)))

Afiyet olsun. Ben de daha 1 lt su içtim. 1 lt kaldı :))

iyi akşamlar arkadaşlar
akşam yemeğim 4 kaşık kuru fasulye ve 3 kaşık pilav ve yogurt
az sonra ev gezmesine gidicez hm fazla kalmıycaz hm de kaçırmam orda çay içerim sadece sekersiz:içelim:
kızlar bir sakıncası yoksa zaman zaman bence makyaj bakım tarzı konuları da danışabiliriz..tabi sakıncası yoksa...aşkitoooo makyaj açısından seni rahatsız edebilirim canım ben de...severim makyaj yapmayıkaydirigubbakcemile2
120 lira bir allık fırçası..alan tanıdıklarım var ama bnce gerek yok kızlar yaaCADIARZU
Afiyet olsun, az yemişsin. Daha 120 liraya fırça alan arkadaşım yok ama potansiyeller var :)) Ben o parayı bir fırçaya vermem herhalde. Alsam çok üzülürüm muhtemelen.

merhaba kizlar ben az önce eve girdim kizimin okulda gösterileri cvardi oraya gittim bugün yediklerimi yazayim
kahvalti klasik kahvalti (kilolari verdikten sonra peynir ve zaytin görmek istemiyorum)
öglen
1 kepce ezogelin corba
2 kasik yesil fasülye (önceden kurutulmus )
1 kasik pilav
yogurt
bugün ara yapamadim
aksam meyve
toplam 2.5 litre su

Back