• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 13. Takım

maşallah sitenin güzel hatunları kaşla göz arası ne güzel kaynatmışsınız,
tokyon canımkaderimiz aynı anladığım kdarıyla ama sen şanslısın bulunduğun ilde en azından ilahiyat fakültesi var,benimde 4. yılım bu sene ama arapça bir beni mahvetti bakalım hayırlısı..
dosbacım bende azmine hayranım, en azından hiç kontrolü bırakmadın :nazar:
neyneysecim seninde yemek listelerin hep ölçülü sanada maşallah:nazar:
maslcım canım öğrencilik ve dengesiz beslenme bunun üzerine çok dışardan yemek te mideyi mahvediyor,kendimden biliyorum ne zaman dışarda çorba harici i şey yesem o gün bitmek bilmiyor.. ama hayatına sebzeleri sokman doğru yolda ilerlediğinin göstergesi:34:
öğleden sonraki arada 1 portakal,1 mandalina yedim
akşam 2 kase şehriyeli limonlu ve yoğurtlu çorbadan içtim ve yanında 5 kaşık sade makarna yedim...
yarım saat sonra bir portakal yerim

masalcım pizza ve tiramisuya hayır demişsin ya 3-5 patates sana feda olsun :))
yeminle ben dayanamazdım tebrik edrim canım

çay beni çok acıktırmıyor yeterki içerken karnım çok aç olmasın ozaman midem bulanıyor
eşim gidince 6 ay yalnız klamam hayatım benim için zor
ama bakacağız zaman ne gösterecek

Emin ol benim içinde çook zor oldu :)
DÜşün o sırada maden suyu içtim.
Neyneysecim bana kızmaya başlamıştı iyice kaçamaklardan dolayı aklıma hep o geldi ..
Ben de bu sefer kendimi tebrik ettim :D

ÇAy diye düşündük biz akşamları çay içiyoruz midemiz kazınıyor geceye doğru.
Zor sabrediyorum o saatte yememek için acaba sizde de var mı bir şey dedim ..
Sırayla eşlerinizi aaskere mi göndereceğiz şimdi..
Senin eşinden başka var mıydı topikte gitmemiş olan Dosbacım ..

amin inş. canım
bebek istiyorum zaten Rabbim çok aratmasın inş.
2 yıldır eğer burda olmasam kesin 80 üzeri olurdum
ben hamile kalmadan 60 olmak istiyordum ama olamadım
yinede bugüne şükür
askerlik konusunda da hakkımızdan hayırlısı
aslında yurt dışına çıkacaktık ama olmadı
şimdi de eşim ok düşünmüyor
bakalım hayırlısı
canım, rabbim hayırlısıyla versin sana gönlündekini. askerlik bir muamma ama işi oluruna bırakmak da yanlış değil. benim eşim süpriz gibi gitti. hiç beklemiyordum, şoke edici oldu benim için. ama şimdi iyi ki gitti diyorum. Allah bizim için en doğru şeyleri en doğru zamanda yazmış zaten.

Ben neler yemişim bugün ..
Sabah: Elma sirkeli ballı su ( Hasta olacak gibiydim ondan)
Kepekli tost .. = 150 kalori
Ara: Meyveli yoğurt = 125 kalori
Öğle: HAşlanmış makarna = 85 kalori
Karnıbahar salatası: 200 kalori
Ara= Maden suyu
Akşam = 3-4 tane patates kızartması = 75 kalori

Toplam = 635 kalori ...

Aslında akşam yemeğim değildi o patatesler ama şuan mide ağrısından ölüyorum.
DÜşünmemeye çalışıyorum ama midem çok kötü ağrıyor :S
masalcım noldu midene canım? bence ince bir dilim pizza yiyebilirdin. tiramisu falan olmaz. ama pizza ince bir dilim olabilirdi. belki orda çok aç kaldın ondan miden ağrıyor.

muhabbetiniz bol olsun kızlar:):)

allahım takımca askeriye magduruyuz ya:60:

kızlar ben makarna yedim:77: ama nası yedim 1sorun bakalım:):)

1tabak makarna yedim... içeriği söyle...
tuz katmadım hic haslanırken bile,sonra 1domates dogradım biraz dereotu çay kaşıgı kadar falan teremyag kattım bi okadar da salca ama ev salcası tuzlu olanlardan,soracıma 1kk beyaz peynir...sos yaptım kendime..
söle bi bakınca sosu hafif gorundu gozume,yani tuzu bi peynirden aldım yag desen de az...
aksam yemegimi yemis oldum...

bu arada lanet corba hala pişiyo:60:icini tıkabasa doldurup düdüklünn kapagı kapayamayınca...icine bikac avuc kırmızı ve yesil mercimek kattım cidden çorba gibi içi:60::60:

tokyon canımkaderimiz aynı anladığım kdarıyla ama sen şanslısın bulunduğun ilde en azından ilahiyat fakültesi var,benimde 4. yılım bu sene ama arapça bir beni mahvetti bakalım hayırlısı..
maslcım canım öğrencilik ve dengesiz beslenme bunun üzerine çok dışardan yemek te mideyi mahvediyor,kendimden biliyorum ne zaman dışarda çorba harici i şey yesem o gün bitmek bilmiyor.. ama hayatına sebzeleri sokman doğru yolda ilerlediğinin göstergesi:34:
akşam 2 kase şehriyeli limonlu ve yoğurtlu çorbadan içtim ve yanında 5 kaşık sade makarna yedim...

Arapçayı en baştan kendi kendine mi öğrendin melankoli?
Waww ...
Tebrik ederim valla ..
Ben de İtalyancaya kendim başlasam diyordum kursu bir türlü baş edemedim de ..
Umutlanayım senden ..
Dışarıda bir şey de yemedim ki bugün neden böyle oldu anlamadım.
Çaktırmadan bir şeyleri takıyorum sanırım aklıma :(
Sebze konusu tamamen sizin yardımlarınızla girdi hayatıma.
Alışık değilim ben hiç böyle sağlıklı beslenmeye ..

Menüne gelince bol meyve ..
Çorba ve makarna bence gayet güzel ..
Hala tam araştıramadım ama anladığım kadarıyla makarna ekmek tarzında yiyecekleri de tüketmek diyet için gerekliymiş ..

Arapçayı en baştan kendi kendine mi öğrendin melankoli?
Waww ...
Tebrik ederim valla ..
Ben de İtalyancaya kendim başlasam diyordum kursu bir türlü baş edemedim de ..
Umutlanayım senden ..
Dışarıda bir şey de yemedim ki bugün neden böyle oldu anlamadım.
Çaktırmadan bir şeyleri takıyorum sanırım aklıma :(
Sebze konusu tamamen sizin yardımlarınızla girdi hayatıma.
Alışık değilim ben hiç böyle sağlıklı beslenmeye ..

Menüne gelince bol meyve ..
Çorba ve makarna bence gayet güzel ..
Hala tam araştıramadım ama anladığım kadarıyla makarna ekmek tarzında yiyecekleri de tüketmek diyet için gerekliymiş ..
çat pat canım bişeyler biliyorm aslında lisedeyken kelime haznem daha çoktu ama aradan geçen yıllar malesef bir çok şeyi sildi :((
arapça dil sınavı tamamen gramere dayalı,ah keşke pratik konuşma tarzında olsa,işin zaten o kısmı zorluyor ama insanoğlunun isteyipte başaramayacağı hiçbir şey yok,sadece bıkmadan usanmadan azmetsin yeterki:34:
şu derşim olmasaydı bu yıl ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyordum ama olmadı nasip,inşALLAH bir dahaki seneye:10:
bende araştırmadaım ama diyette ekmek yenmesi gerektiğini biliyorum ama tabi saati ve miktarı önemli,sanırım yenmemesi dahilinde vücutta farklı bir hormon salgıda bulunamıyormuş:44:

çat pat canım bişeyler biliyorm aslında lisedeyken kelime haznem daha çoktu ama aradan geçen yıllar malesef bir çok şeyi sildi :((
arapça dil sınavı tamamen gramere dayalı,ah keşke pratik konuşma tarzında olsa,işin zaten o kısmı zorluyor ama insanoğlunun isteyipte başaramayacağı hiçbir şey yok,sadece bıkmadan usanmadan azmetsin yeterki:34:
şu derşim olmasaydı bu yıl ingilizce kursuna gitmeyi düşünüyordum ama olmadı nasip,inşALLAH bir dahaki seneye:10:
bende araştırmadaım ama diyette ekmek yenmesi gerektiğini biliyorum ama tabi saati ve miktarı önemli,sanırım yenmemesi dahilinde vücutta farklı bir hormon salgıda bulunamıyormuş:44:

Hmm önceden biliyordun yani ..
Ben en baştan tamamen kendin öğrendin zannettim ..
İngilizceyi bir türlü sevemiyorum ben nedense :S
O yüzden hiç çalışasım öğrenesim de gelmiyor adam akıllı ..
HOş kendimi ifade ederim ama yine de yeterli değil biliyorum ..
Aslında tüm çeşit gıdalardan az da olsa yenilmeli demek ki

Kızlar ben çıkıyorum ..
Dayanamayacak durumdayım mideme ..
Düşünmeyeyim diye uğraştım ama olmadı ..
Belki doktora gidebiliriz :S
İyi akşamlar ..

canım afiyet olsun. 5 kaşık makarna az değil ama gündüz pek bir şey yememiştin sanırım. inşallah daha iyi olmuşsundur.

Emin ol benim içinde çook zor oldu :)
DÜşün o sırada maden suyu içtim.
Neyneysecim bana kızmaya başlamıştı iyice kaçamaklardan dolayı aklıma hep o geldi ..
Ben de bu sefer kendimi tebrik ettim :D
ah canım:) benden korkundan mı bir şey yemedin:) tebrik ederim ben de seni. ben bile senin kadar dayanamazdım yaw:))

tuz katmadım hic haslanırken bile,sonra 1domates dogradım biraz dereotu çay kaşıgı kadar falan teremyag kattım bi okadar da salca ama ev salcası tuzlu olanlardan,soracıma 1kk beyaz peynir...sos yaptım kendime..
söle bi bakınca sosu hafif gorundu gozume,yani tuzu bi peynirden aldım yag desen de az...

bu arada lanet corba hala pişiyo:60:icini tıkabasa doldurup düdüklünn kapagı kapayamayınca...icine bikac avuc kırmızı ve yesil mercimek kattım cidden çorba gibi içi:60::60:
bu çorbanın pişince bir fotoğrafını yükler misin firuzeciğim:))

hoşgeldin fiyucecim,
anlattığına bakılırsa makarna o kadar da kötü görünmüyor hatta lezzetli bile diyebilirim iştah kabartıyor :56: bende makarnayı çok sevenlerdenim hatta onu şöyle bol sarmısaklı yoğurtlu ve üzeri salça soslu mmmmmmm çakma mantı gibi baharatıda yerinde hafifte acı mis mis ama bunlar bir hayal :30:yazıflaynca yada arada ödül olarak neden olmasın onun haricinde rüyada görürüz:9:
çorbnın içinde yok yok anladığım kadarıyla,afiyet olsun şimdiden:52:

cnm bi tahmin yürütebilrm bu konuda...
şimdi benm gibi bugday tüketemeyen kisiler,drun dedigine göre buğdayın icindeki proteine karsı bi alerji mevcutmus, buğday ve türevi tüketmedikleri icin bu proteinden mahrum kalıyorlar... haliyle, mesela benm tüm kan degerlerim yemedigim icin düzeldi cunku alerjik bi madde yememem lazım...ama aynı zamanda da b12 düşüyor...bunun icinde dr mutlaka bakliyat tüketeceksiniz işte diger tahıllardan yiyeceksiniz diyor(yiyebildiklerm ise mısır,patates,soya,pirinç,bunun dısında da kuru bakliyatlar nohut mercimek fasulye vs...)

yani sizde vücudunuzda alerjik herhangi bir reaksiyon yoksa,buğday tüketmelisiniz ki vücut bunu alabilsin...ha bunu ister ekmekle ister makarnayla...tabi tercihler kek kurabiye yaş pastaya dogru gittikce kalorisi de artıyor:60::60:

neyneysecim 5 kaşık makarna yemek kaşığı değil bizim yemek yerken kullandığımız kaşık,birde makarnanın şekli biraz tuhaf kaşığa 4 en fazla 5 tane sığıyor:53:
ama evet gün içerisinde bir şey yediğim söylenemez,birde ben makarna kendi bşına kilo yapmadığını ve kilo yapmasnı sağlayan ve makarnayı zenginleştiren sosları olduğunu biliyorum:44: bu konu hakkında bilgisi olan var mı kızlar?:44:

cnm bi tahmin yürütebilrm bu konuda...
şimdi benm gibi bugday tüketemeyen kisiler,drun dedigine göre buğdayın icindeki proteine karsı bi alerji mevcutmus, buğday ve türevi tüketmedikleri icin bu proteinden mahrum kalıyorlar... haliyle, mesela benm tüm kan degerlerim yemedigim icin düzeldi cunku alerjik bi madde yememem lazım...ama aynı zamanda da b12 düşüyor...bunun icinde dr mutlaka bakliyat tüketeceksiniz işte diger tahıllardan yiyeceksiniz diyor(yiyebildiklerm ise mısır,patates,soya,pirinç,bunun dısında da kuru bakliyatlar nohut mercimek fasulye vs...)

yani sizde vücudunuzda alerjik herhangi bir reaksiyon yoksa,buğday tüketmelisiniz ki vücut bunu alabilsin...ha bunu ister ekmekle ister makarnayla...tabi tercihler kek kurabiye yaş pastaya dogru gittikce kalorisi de artıyor:60::60:
haklısın fiyucem,tabi o kadar artış bizi komaya sokar,kek kurabiye ahhh yaş pastalar falan:45::90:

Kızlar ben çıkıyorum ..
Dayanamayacak durumdayım mideme ..
Düşünmeyeyim diye uğraştım ama olmadı ..
Belki doktora gidebiliriz :S
İyi akşamlar ..
cnm gecms olsun,yedigin bişeye alerjin olmasın...sebze cok yemiyordum diyorsun ya,dogrusu degisik pek bisi yememissin ama,bi git dra bencede...

bu çorbanın pişince bir fotoğrafını yükler misin firuzeciğim:))
tabii ki cnm yüklerim...hatta dur pişerkenki halini ekleyim...aslında şöyle bi tadına baktım da ben sebze manyagıyım cidden benm hosuma gitti,sadece tuz lazım ona biraz ama hic katmadım işte:(dieti burdan geliyor sanırım...yoksa yag aramıyorum ben pek,annem neyse de hep diet beslenen babam bile suna biraz yag koy bu ne diyip durur yemeklerime:60:napiim sevmiyorum cok yag(kızartmalar haric:60::60:)
hoşgeldin fiyucecim,
anlattığına bakılırsa makarna o kadar da kötü görünmüyor hatta lezzetli bile diyebilirim iştah kabartıyor :56: bende makarnayı çok sevenlerdenim hatta onu şöyle bol sarmısaklı yoğurtlu ve üzeri salça soslu mmmmmmm çakma mantı gibi baharatıda yerinde hafifte acı mis mis ama bunlar bir hayal :30:yazıflaynca yada arada ödül olarak neden olmasın onun haricinde rüyada görürüz:9:
çorbnın içinde yok yok anladığım kadarıyla,afiyet olsun şimdiden:52:
teşekkür ederm cnm,ya düsünüyorum napsam napsam die...makarna seviyorum bu bir,2.si zaten benm makarnam mısır makarnası illaki kendine has tadı oluyor bugday gibi degil yani...
tuz yerine beyaz peynir,yag az salca da cok yemem zten azıcık katıp domatesle birlikte gideri oldu makarnanın sıfır tuz haslandıgı halde:60:

çorbaya gelince... cidden çorba oldu...icindekileri duyunca yok artık diyebilirsiniz:60:
beyaz lahana
kabak
havuç
az bisi kereviz ve biraz yapragı
maydonoz
dereotu
tazesogan
kırmızı ve yesil mercimek(biraz kıvamlastırsın die blendırım yok da)
karnıbahar
brokoli
kırmızı ve yeşil biber
:26::60::60::60:
baharat da nane,kırmızı tatlı biber,pul biber:34:
koku hosuma gitti bakalım tuzsuz işkence gibi olcak sanırım ama idare ederim:34:

neyneysecim 5 kaşık makarna yemek kaşığı değil bizim yemek yerken kullandığımız kaşık,birde makarnanın şekli biraz tuhaf kaşığa 4 en fazla 5 tane sığıyor:53:
ama evet gün içerisinde bir şey yediğim söylenemez,birde ben makarna kendi bşına kilo yapmadığını ve kilo yapmasnı sağlayan ve makarnayı zenginleştiren sosları olduğunu biliyorum:44: bu konu hakkında bilgisi olan var mı kızlar?:44:

haklısın fiyucem,tabi o kadar artış bizi komaya sokar,kek kurabiye ahhh yaş pastalar falan:45::90:

canım makarnanın kalorisi yagdan geliyor aslında... onu bayaa arastırmıstım zamanında ben.. kullanılan hazır sosların cogu kalorili cunku yag oranı fazla...
tuz kısmı ise su toplamamızı yani ödemi saglıyor... aslında yagsız tuzsuz bi makarnanın hicbi zararı yok hatta bu şekilde diet yapanlar bile var..
önerim benm gibi tuzu alternatiflerle tamamla,haslarken icine tuz atma,yag ise dokundur sadece, mesela benm yaptıgımda domatesin suyu sulandırdı zaten yag sadece dokundurdum:34:
tuz da zaten peynirdendi sadece:34:

fiyucecim gerçekten yok yok içinde tam bir nerji deposu olmuş,sakın kanatlanayım deme mazallah:60:
kızlar hepinize iyi akşamlar bol muhabbetler,ben çıkıyorum,biraz uyusam iyi olcak malum çok yormamam lazım ki hemencecik iyleşebileyim,bir aksilik çıkmazsa görüşmek üzere şekerler:34::38:

kızlar nasılsınız?
gezmeden geldım oglumun yemegını yedırdım altını aldım
uyuttum evımı supurdum oglum uyandı
daha sımdık vaktım oldu
gezmede mantı hamurunu mınık kareler halınde kesmısler erıstenın kup kup olanı haslayıp ustune kıym a
1 kase yedım 2 dılım pasta
2 taane katmer pogaca 2 yk pıınc salatası ama akşam yemeği yok

Back
X