13 aylık bebeğim öğrenmeyi reddediyor,lutfen YARDIM!!

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
42
Arkadaşlar herkese merhaba,
gerçekten 4 gündür çok kötü ve zor bir dönem geçiriyorum,insanın evladı olunca gerçekten akan sular duruyor,oğlum 13 aylık,pazartesi günü aşıya gittik dr a ve soyledikleri beni çok üzdü..oğlumun dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olabileceğinden süphelendiğini söyledi ve beni bir pedagog a yonlendirdi,gittik pedagogla görüşmeye ve benim teker teker doğruluğuna yuzde yuz inandığım eğitim amaçlı yaptıklarımın hepsinin yanlıs oldugunu soyledi bana,olay su ben oğluma hergun reswimli kitaplardan eşyaların nisimlerini renklerini sayılarını vs gosteriyorum,oyuncaklarınında buyuk cogunlugu zeka oyunları şekilde pedagog bana bunun çok yanlış oldugunu bu bebeğin "bebek" oldugunu unuttugumu tamamen eğitim amacı guttuğumu halbuki onu cok daha sosyalleştirmem gerektiğini bebeğimde hiç hiperaktivite vs görmediğini fakat dikkat eksikliği ve sıkılganlık gördüğünü bununda sebebinin benim davranışım oldugunu soyledi..tabi ben yıkıldım gözlerim vs doldu,cunku cok emindim onun için iyi şeyler yaptıgımı düşünüyordum,sagolsun ben sakinleştirdi ve herkesin çocuk yetiştirirken hatalar yapabileceğini yok ingilizce yok renkler sayılar vs lerin çok daha ilerleyen zamanlarda öğrenilebileceğinden bahsetti..bende 4 gündür sadece onun dediği gibi basit oyunlar oynamaya ve ilgisinin bana ve ikili oyunlara kaymasına çalışıyorum..ne yazık ki pek iyi gitmiyor:KK43:
mesela al ver oyamaya çalıştıgımda al komutunu uyguluyor ama kesinlikle elindekini geri vermek istemiyor,alıncada ağlamaya yada hemen başka şeylere konsantre olmaya başlıyor,anne nerde yada baba nerde dediğimde hiç bi tepki vermiyor,alkış bazen o da isterse yapıyor istemezse yapmıyor,bye bye ı çok net ve doğru zamanda yapıyor,bunun dışındada pek bişey yaptıgını soyleyemem..lütfen bu ay aralığında olan anneler bana yardım etsin çocuklarınızla ne tip oyunlar oynuyorsunuz,neleri öğretebildiniz suana kadar ve bana verebileceğiniz tiyolar neler olur??? lütfen cevap verin için içimi yiyor,çok mu geride kaldı oğlum diye :KK43:(:-)50::KK50:

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen yardım edin gerçekten sizlerin yaşadıklarına ve deneyimlerine çok ihtiyacım var..benim ilk çocugum ve gerçekten cok tecrübesiz oldugumu görüyorum lutfen fikirlerinizi paylaşın..

vay sizin yavrunuzun haline.daha el kadar çocuk o ya o şu anda yaptığı herşeyi oyun için yapıyor.tabiiki herşeyi öğreniyor ama szin ona verdiğinizi istediğinizde geri vermesse ahh öğrenmiyor diyemezsiniz.
göz kontağı kuruyormu sizinle? çokmu hareketli?
sizi anlamadığını düşünüyormusunzu?

birde o pedogog dikkat eksikliği teşhisini neye dayanarak koydu?

sakın bebeğinize araştırmadan gerçekten emın olmadan ilaç vermeyin

benim oğlumda şu anda 12 ay 10 günlük ben veriyorum eline alıyor ama ben herşeyi istediğimde veriyor yada işine gelmezse vermiyor.
ama hiç senin gibi düşünmedim.bide bana pipirikli derler.

neler yapıyor diye sorarasan nebilim herşeyi anlayabildiğini bilinçli yaptığının farkındayım.
baba, mama, da(dayı) hacer al diyo ne bilim oynuyo işte çocuk herşey oyun

vay sizin yavrunuzun haline.daha el kadar çocuk o ya o şu anda yaptığı herşeyi oyun için yapıyor.tabiiki herşeyi öğreniyor ama szin ona verdiğinizi istediğinizde geri vermesse ahh öğrenmiyor diyemezsiniz.
göz kontağı kuruyormu sizinle? çokmu hareketli?
sizi anlamadığını düşünüyormusunzu?

durum şu,oğlum çok güleryüzlü sürekli göz kontağı kuran neşeli bir bebek..bizdeki problem inatçı olması mesela oyun oynarken kesinlikle adını 50 kerede çağırsam dönüp bakmıyor zaten dr umuzuda endişelendiren bu oldu,fakat eğer o anda birşeyle ilgilenmiyosa anında dönüp bakıp gülümsüyor..aşırı derecede hareketli alt değiştirmek giysi giydirmek neredeyse imkansız sürekli hareket halinde ve bunun dışında tek başına emeklesin tek başına cekmeceleri karıştırsın el tutarak yürümektense tutuna tutuna butun salonu gezsin bunları seviyor..benim yaptıgım hareketleri taklit etmekle alakası bile yok,bir oyuncaktan diğer oyuncağa geçiyor sürekli,uzun süre aynı oyuncakla oynamayı sevmiyor..mesela burdaki yazıları okuyorum,herkesn kızı oğlu en az 20 kelime falan konusuyor,herşeyi isimleriyle biliyor bulupgetiriyor bu şekilde anlatıyor herkes.bende biliyorum her bebeğin gelişimi yetenekleri vs farklı ama bu kadar ucurum olması beni endişelendiriyor,neler yapabilirim oğluma nasıl yardımcı olabilirim hiç bilmiyorum :KK43:

birde o pedogog dikkat eksikliği teşhisini neye dayanarak koydu?

sakın bebeğinize araştırmadan gerçekten emın olmadan ilaç vermeyin

dikkat eksikliğini ve daha sosyal olması gerektiğini söyledi fakat ilaçtan veya bebekte herhangi bir anomali kesinlikle olmadıgını sadece inatçı bir bebek oldugunu benimde bebeğimle oyun oynamayı öğrenmem gerektiğini bunun içinde 2-3 kere oyun terapisine katılmam gerektiğini söyledi..pazartesi tekrar gidicez,ve bikaç kez daha..umarım faydasını gorurusuz..

peki doktor muayenesinde doktorda hareketli olmasına hıperaktivite dedimi

bu aylarda bebekler anne nerde baba nerde top nerde vs gibi sorulara cvap vermeliymiş mesela,bizimki hiç oralı olmuyo mesela bu sorularda :KK43:

dikkat eksikliğini ve daha sosyal olması gerektiğini söyledi fakat ilaçtan veya bebekte herhangi bir anomali kesinlikle olmadıgını sadece inatçı bir bebek oldugunu benimde bebeğimle oyun oynamayı öğrenmem gerektiğini bunun içinde 2-3 kere oyun terapisine katılmam gerektiğini söyledi..pazartesi tekrar gidicez,ve bikaç kez daha..umarım faydasını gorurusuz..

e tamam işte bu durumdabirşey yok yavrunda işte=)
bu kadar kaptırma kendin.

bu aylarda bebekler anne nerde baba nerde top nerde vs gibi sorulara cvap vermeliymiş mesela,bizimki hiç oralı olmuyo mesela bu sorularda :KK43:

hayır canım yok öyle bişey.
her çocuk aynı şeyleri yapacak diye bişey yok.

biri 3 diğeri 1 yaşında 2 oğlum var.büyüğü 18 aylıkken konuşmaya başladı küçüğü 10 büyüğü herşeyi daha farklı algıladı küçüğü farklı.

sen başkalarının gazına gelme canım.
erkes pek bayılır abarta abarta benimki şunu yapıyor senınki yapmıyomuuuuuuuuuuu?
demeye. çocuğuna çok yuklenme o şuan oyun çocuğu öğrenme çocuğu değil bol bol oynaş seviş öp kokla....

benim oğlumda şu anda 12 ay 10 günlük ben veriyorum eline alıyor ama ben herşeyi istediğimde veriyor yada işine gelmezse vermiyor.
ama hiç senin gibi düşünmedim.bide bana pipirikli derler.

neler yapıyor diye sorarasan nebilim herşeyi anlayabildiğini bilinçli yaptığının farkındayım.
baba, mama, da(dayı) hacer al diyo ne bilim oynuyo işte çocuk herşey oyun

herşeyi anlayabildiğinin bilinçli yaptığının farkındayım demişssin,mesela nesnelerin adını soylediğinde onuları bulup getiriyormu yada işaretle gösteriyormu?benimki mesela bunu yapmıyo kesinliikle

hayır canım yok öyle bişey.
her çocuk aynı şeyleri yapacak diye bişey yok.

biri 3 diğeri 1 yaşında 2 oğlum var.büyüğü 18 aylıkken konuşmaya başladı küçüğü 10 büyüğü herşeyi daha farklı algıladı küçüğü farklı.

sen başkalarının gazına gelme canım.
erkes pek bayılır abarta abarta benimki şunu yapıyor senınki yapmıyomuuuuuuuuuuu?
demeye. çocuğuna çok yuklenme o şuan oyun çocuğu öğrenme çocuğu değil bol bol oynaş seviş öp kokla....

biliyorum canım cok guzel özetlemişin durumu,herkes buna kayınvalidemd dahil oğlumun çok geri kaldığını çoğu hareketi çok daha önce yapması gerektiğin sıralayıp duruyor..etkilenmemeye çalışıyorum ama sinirlerimde laçka oldu bu 4 gun içinde..elimdn gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum oğlum için,inan kapı dışarı çıkmıyorum onu parka götürmek dışında 7-24 ilgilenmeye çalışıyorum ki bi yandan da çok yoruldum ve yıprandım..:KK50:

herşeyi anlayabildiğinin bilinçli yaptığının farkındayım demişssin,mesela nesnelerin adını soylediğinde onuları bulup getiriyormu yada işaretle gösteriyormu?benimki mesela bunu yapmıyo kesinliikle

hayır işaretle göstermiyor, hatta eline verdiğimde git babana ver dediğimde götürmüyor yere atıyor, ama bu çok normal
nesnelerin adını söyleyince bulup getirmiyor diyorumya isterse yapıyor.
hafta sonu kızkardeşim eline salatalık verecekken geri çekip buyu buyu buyu buyu çooook buyu deyip geri çekmiş vermemiş....

az sonra salatalığı eline almış oda bize yaptı büyü büyü diyemiyoda bızzzzzz bızzzz diyo.

yani nesneyi vermiyo ama bizi taklıt ediyor ve şaka yaptığının farkında

senin 2 oğlunun olması ve deneyimlerini paylaşman çok iyi moral oldu..ilgin için çok teşekkur ederim,birinden bunları duymaya çok ihtiyacım vardı,çok çok teşekkur ederim zaman ayırıp dinlediğin ve paylaştıgın için.dediğin gibi her bebeğin gelişimi öğrenme şekli yaptıkları farklı...sabırla büyütmeye devam..annelik dünyadaki en zor olaymış bunuda görmüş oldum böylelikle :)

hayır işaretle göstermiyor, hatta eline verdiğimde git babana ver dediğimde götürmüyor yere atıyor, ama bu çok normal
nesnelerin adını söyleyince bulup getirmiyor diyorumya isterse yapıyor.
hafta sonu kızkardeşim eline salatalık verecekken geri çekip buyu buyu buyu buyu çooook buyu deyip geri çekmiş vermemiş....

az sonra salatalığı eline almış oda bize yaptı büyü büyü diyemiyoda bızzzzzz bızzzz diyo.

yani nesneyi vermiyo ama bizi taklıt ediyor ve şaka yaptığının farkında

ay çok tatlıymış :))) çok şeker yaaa,bu taklitlere bizimki ne zaman başlıycak bakalım :) ben biraz evhamlılık yapıyorum belkide bu ilk dr yuzunden,pedagog çok rahatlattı çünkü beni..

senin 2 oğlunun olması ve deneyimlerini paylaşman çok iyi moral oldu..ilgin için çok teşekkur ederim,birinden bunları duymaya çok ihtiyacım vardı,çok çok teşekkur ederim zaman ayırıp dinlediğin ve paylaştıgın için.dediğin gibi her bebeğin gelişimi öğrenme şekli yaptıkları farklı...sabırla büyütmeye devam..annelik dünyadaki en zor olaymış bunuda görmüş oldum böylelikle :)

canım bende ilk oğlumda çok pipirikliydim ama anca oğluma eziyet ettim.
bıngıldak niye kapandı yok kemik sayımı yok kaç aylıkken konuştu cümle kurdu şunu yemeli bunu yapmalı falan...
oysa oğlum çokta sağlıklı maşallah...9 aylık yürüdü 18 aylık konuştu....

diyorumya bende pipirikliydim ama 2 olduktan sonra rahatladı kafam çok farklı bı duygu 2 bebeğin olursa daha ıyı anlarsın.

sende kımselerın lafına takma bi büyüyolarkı sen bıle anlamayacaksın...
kasmadan oğlunla güzel vakıt geçir bırak şekli mekli zamanı gelince zehir gibi öğrenecekler zaten=)

hakikaten iyi ki burdaymışssın ve senle dertleşebildik..baksana sen olmasan kimse cevap vermiyecekmiş demek ki..:KK43:

maşallah tebarekallah rabbim bütün bebeklerımızı nazarlardan korusun:nazar:

X