• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

120+ dan zayıflamaya doğru

oyagibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2011
1.863
0
66
İstanbul
Merhaba,

Aslında daha öncede birkaç defa diyete başlama hayalleri kurmuştum. Hatta birkaç gün yediklerime dikkat ettiğimde oldu. Ama ben daha çok hayal kısmını severdim:) gider kendime sauna eşofmanları, diyet ilaçları, 5 i bir yerde çayları, adımsayar, dambıllar falan alırdım. hatta bu furyada koşu bandı bile aldım:) ama uzun süre askı olarak kullanıp çamaşır kurutuyordum üstünde:) sonra... yani şimdi... geçenlerde bir sabah yine bu furyada aldığım elektronik tartıya gözüm takıldı ve çalıştırdım.. gördüğüm rakam tam oalrak 127 idi. ve o gün işe giderken dikkat ettim ki metroda iki kişilik koltukta kimse yanıma oturmuyor... sevgilimle el ele yürürken yanımızdan gelip geçen kadınlar bize tuhaf tuhaf bakıyor. çok kolay yoruluyorum. şirkette yemekhane katından çalıştıgım kata çıkarken ki sadece 2 kat nefes nefese kalıyorum.

Bu farkındalık gününden bir gün sonra çalıştığım yere yakın bir hastanedeki endokronoloğa gittim. Aslında aklıma gelen öylesine bir kontroldü. Gittiğimde şişkoluğuma ek oalrak tansiyonumun çok yüksek olduğunu, nodüllerim olduğunu da ögrendim:) anlayacağınız sürekli doluyordu kase. ertesi gün için fizyoloji uzmanından ve diyetisyenden randevu aldım. ertesi sabah gidip kan tahlillerimi yaptırdım. Fizyolog oksiyen vererek dinlenme anındaki metabolizma hızımı ve sadece bu hızla yani dinlenme anında günde kaç kalori harcağımı hesapladı. 1769 kalori. metabolizmam %88 çalışıyordu. Eh en azından bu iyi bişeydi. ama 34 yaşında olmama rağmen 46 yaşındaki bir kadının bedenini taşıyordum:( 63 kilo kemik ve kas ağırlığım vardı ve 76 kiloya inmem gerekiyordu. Uzman bana nasıl yürümem, nasıl oturmam, günde ne kadar spor yapmam nasıl yaşamam gerektiğini anlattı 3 haftada bir kontrole gelmemi istedi. Kan tahlili sonuclarımı henuz endokronologa göstermedim. yarın troid ultrasonu çektirip onunla birlikte götüreceğim. Webde yaptığım araştırma kan tahlili sonuclarıma göre haşimoto diye bir rahatsızlığım oldugunu gösteriyor. Ama tabi teşhis hakkı hekimin.

Anlayacağınız artık benim için yeni bir hayat başlıyor. Öncelikli hedefim hazirana dek 2 haneli kiloya inmek. 99 a böylece BMI endeksim de biraz daha düşecek. Sonra da ekim 2012 de 83 kiloyu hedefliyorum.

Kilo vermeye yönelik yaptığım yatırımları şimdi kullanma vakti. Koşu bandı haftada 5 gün ( fizyoterapist in yazılı oalrak verdiği spor tablosuna uyarak) 20 dakikadan başlayarak 1. haftanın sonunda her gün 40 dk. ve diger verilen hareketler. Ayrıca diyetisyenin önerisine uygun bir beslenme şekli. Aç kalmıyorum. ama bazı şeyler çıktı hayatımdan. mesela çikolatalar, patates, kızartmalar kuruyemiş kolileri, tatlılar, pastalar, börekler, helvalar, şarküteri vs vs vs vs . meğer ne kadar çok yiyormuşum yahu.

Çayımın şekeri dahil tabi. Ha bir de sevgilimle alınan alkoller. insan gibi içmeyiz biz:) sarhoş olmak gibi bir mefhumum da olmadıgından ohooooo :) e tabi artık içmişliklerime sayacağım bir yıl kadar.

Şimdi burayı birkaç gündür takip ediyorum. Görüyorum ki birbirinizi çok güzel motive ediyorsunuz. Destek oluyorsunuz. Koçluk yapıyorsunuz. Ben de bu destekten faydalanmak isterim. Çünkü her destek çok kıymetli. Herkesin bu konuda bir öyküsü var. Bir çoğunu okudum. Bazıları beni hayrete düşürdü bazıları aman canım bununki de kilo mu dedirtti. tabiki herkesin fazlası kendi bünyesine göre fazla. Benim gibi 120 nin üzerinde olup da yeni bir hayata doğru yola çıkan herkesin her yazdıgına açım. vereceğiniz her destek paha biçilemez.

Ben her gün ne yediğimi ve ne kadar spor yaptığımı yada yapamadığımı yazacağım. Çok yogun bir iş temposunda ve tüm gün oturarak çalıştıgım bir işim var. ama hareket etmek için çabalayacağım. evim iş yerime İstanbul trafiginde 2 saat eve gelince çok yorulmus oldugumdan bazen spor işkence oluyor. Sabah da çok erken kalkıyorum o yüzden mümkün olmuyor ama her gün 40 dk mutlaka ayıracak ve gün içinde daha çok hareket etmeye gayret edeceğim.

15 Haziran 2012 de 99 kiloya inmiş olacağım.

Ögrendiğim herşey ve tüm deneyimim sizindir:)

Sevgiyle...

Sabah Kahvaltım(11:00): 2 dilim uno denge light ekmek, avuç içi kadar beyaz peynir, 5 (tuzu alınmış) zeytin, domates, maydanoz, 1 rafadan yumurta, 2 bardak şekersiz çay

Saat15:00 : Küçük boy bir ayvanın yarısı

saat 14:00 : 2 kuru kayısı (gün kurusu) 2 ceviz içi

saat 18:00: 7-8 tane çinekop ( küçük boy ve fırında yağ eklentisiz pişmiş), kocaman bir kase salata(kıvırcık, roka, taze soğan, 1 kaşık has z.yağı ilaveli)

saat 21:00 : Küçük boy bir ayvanın diğer yarısı

Saat 23:00 de yatacağım.

Fiziksel aktiviteye gelince; koşu bandımı henuz kullanmadım. ama tüm evi sildim süpürdüm, ütü yapacağım. Koşu bandımı yarın sabah kullanacağım (işe biraz geç gideceğim sabah ultrasonum oldugu için)

merhaba papatya. ben de 125 kiloyu görüp kıpırdamayacak hale gelince kafama çok pis dank etti. oturamıyor ve yürüyemiyorum. 34 yaşındayım. 18 yaşımdan beri hayatımda sürekli diyet var. yazdıklarının çoğunu ben de yaşıyorum. bizim evde de eliptik bisiklet çamaşır kurutucu olarak görev yapıyor::) benim de tirodi bezlerim yavaş çalışıyor. o kadar çok diyetisyene gittim ki evde diyet listesi ansiklopedisi oluştu. endokrinolog bana glukopage diye bir ilaç verdi. ondan da bir sonuç alamadım. çünkü çok hareketsiz bir yaşamım var. doktor bana başka bir ilaç önerdi. diyetle birlikte zayıflamaya da karar verdim. umARIM birbirimize destek oluruz. sevgilerle

merhaba papatya. ben de 125 kiloyu görüp kıpırdamayacak hale gelince kafama çok pis dank etti. oturamıyor ve yürüyemiyorum. 34 yaşındayım. 18 yaşımdan beri hayatımda sürekli diyet var. yazdıklarının çoğunu ben de yaşıyorum. bizim evde de eliptik bisiklet çamaşır kurutucu olarak görev yapıyor::) benim de tirodi bezlerim yavaş çalışıyor. o kadar çok diyetisyene gittim ki evde diyet listesi ansiklopedisi oluştu. endokrinolog bana glukopage diye bir ilaç verdi. ondan da bir sonuç alamadım. çünkü çok hareketsiz bir yaşamım var. doktor bana başka bir ilaç önerdi. diyetle birlikte zayıflamaya da karar verdim. umARIM birbirimize destek oluruz. sevgilerle

kesinlikle yardımcı olacağız canım :) sen diyet konusunda benden daha tecrübelisin bu iyi bişey. ben şimdi kalktım ve 3 kuru kayısı ve 2 adet ceviz içi yiyeceğim. üzerinede kocaman bir bardak su. suyu sakın unutma.
sevgiler

diyette tecrübe bir işe yarasaydı sanırım durumum farklı olurdu :))) bu konuda tecrübe sahibi olmamayı çok isterdim. ben dün akşam yağsız pişirdiğim yayla çorbasından iki küçük tabak ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış salata ve iki dilim de ekmek yedim. şu tickerfactory yi çözemediğim için biraz komik durmuş olabilir. bu tarz forum sayfalarına da alışık değilim. yine de iyi bir haberim var yarım kilo vermişim. umarım her hafta böyle gider. sevgilerle

Merhebe oyagibi elvina..
Bende sizden biriyim..
Aslında hep tanıdık hikayeler..
Hatta aynıları............
Umarım sonunda başarı bizim olur canlarım..hepimize kolay gelsin...............

umarım hep beraber bu yolda emin adımlarla ilerleriz. bugüne kadar kilo verememek değildi sorunum. kilomu korumaktı. gittikçe kilo vermek de zorlaştı. bu yolda yalnız olmamak ve paylaşmak güzel. ben 125 kilodan başladım bakalım nasıl bir yol izleyeceğiz.

diyette tecrübe bir işe yarasaydı sanırım durumum farklı olurdu :))) bu konuda tecrübe sahibi olmamayı çok isterdim. ben dün akşam yağsız pişirdiğim yayla çorbasından iki küçük tabak ve bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış salata ve iki dilim de ekmek yedim. şu tickerfactory yi çözemediğim için biraz komik durmuş olabilir. bu tarz forum sayfalarına da alışık değilim. yine de iyi bir haberim var yarım kilo vermişim. umarım her hafta böyle gider. sevgilerle

haklısın diyette tecrubenin hiçbir anlamı yok saçmalamışım:) yarım kilo süper ben birkaç gündür şehirdışındaydım geç okuyorum yazdıgını belki de yarım kiloyu geçmişsindir. ben 2 gün birazcık bozdum:( ve bu sabah kendi tartımda tartıldıgımda gram oynamamış bir haftada acaip moralim bozuk şu an:( bilmiyorum neden böyle oldu:(

kızlar moralim çok bozuk. 15 inden bu yana bir tık oynamadı kilom. şu an neredeyse ağlayacak moddayım:( üstelik sadece 2 gün birer ögün azıcık bozdum diyeti. elvina şu doktorun tavsiye ettiği ilaçlar neydi pazartesi ben de doktora gideceğim kontrole bir sorayım. off bir de fizyoloji doktoru fırça atacak şimdi valla başım agrıdı ya:(

çok sinirim bozuk olmasına rağmen devam ediyorum. belki de kalkıp spor yapmalıyım ama içimden sadece uyumak geliyor:( ve başım çok ağrıyor.

alt tarafı birazcık dısına çıktım diyetin. insan 1 kase işkembe içti bir tabak etli pilav yedi diye koca bir hafta tüm yaptıklarına rağmen kilo veremez mi nerde hata yapıyorum ben. sanırım o diyetisyen bana fazla yemek verdi. bugünden itibaren onun verdiği listedeki kadar yemeyecegim.

bu sabah(11:30): 2 dilim uno denge light ekmek(kızarmış) 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir 1 tane zeytin yedim.

birazdan 5 i bir yerde çayı içeceğim

saat 16:30 gibi 5-6 badem yiyeceğim.

saat 18:30 da salata ve yoğurt yiyeceğim.

saat 21:30 da bir elma yiyeceğim.

saat: 22:00 de bir 5 i bir yerde çayı daha içeceğim.

gün içinde bir yerde bir de türk kahvesi içerim belki.

ve eğer o gücü kendimde bulabilirsem 30 dk yürüyüş bandı kullanacağım

Öncelikle çıktığınız bu yolda başarıya ulaşmanızı diliyorum birde nacizane fikrimi beyan edeyim. Tartıyla çok haşır neşir olmayın ve çokta binmeyin bende kilo vermeye çalışıyorum 5 aydır. Diyetisyenimde sadece tartıya çıkıyorumki evde çıkınca hiç oynama olmadığını görünce moralim bozuluyordu ondan evde hiç çıkmamaya başladım. Kilolarım kaçamaklarıma rağmen yavaşta olsa yolu tuttu ve gidiyor psikolojik olarak motivasyon içinde olmanızda çok önemli

İlk başta vücut belli bir direnç verebiliyor aldırmamak lazım. Sabırla devam edin bence gerisi gelir. Bende kilo vermiştim iki ayda sekiz kilo sonra yavaşlattım toplamda 12 kilo oldu. Bir iki kilom kaldı sadece. Verilecek kilonun az ya da çok olması önemli değil spor cidden çözüm. Ben bu Leslie Sansone videolarını yaptım. İyiydi sonuç. Ama ilk aylar çok disiplinliydim tabi ilk başlar değil alışma süreci yani. Sonra artık yeme düzenim haline geldi çok hani diyet yapıyorum fikri yok normal hale gelen yeme biçimi devam ettiriyorum kilo almadım kilo veriyorum. İnşallah sende vereceksin bi de zihninde hemen hop 60 kiloyum diye düşünme bu stres yapar. Tartıda sürekli eksi ivmede olmayı hedefle. Bazen durabilir hiç takılma devam et benimm çok kere durdu ama gene de hedefime ulaştım.

Öncelikle çıktığınız bu yolda başarıya ulaşmanızı diliyorum birde nacizane fikrimi beyan edeyim. Tartıyla çok haşır neşir olmayın ve çokta binmeyin bende kilo vermeye çalışıyorum 5 aydır. Diyetisyenimde sadece tartıya çıkıyorumki evde çıkınca hiç oynama olmadığını görünce moralim bozuluyordu ondan evde hiç çıkmamaya başladım. Kilolarım kaçamaklarıma rağmen yavaşta olsa yolu tuttu ve gidiyor psikolojik olarak motivasyon içinde olmanızda çok önemli

sanırım bende artık çıkmayacağım cunku olumsuz etkiliyor

İlk başta vücut belli bir direnç verebiliyor aldırmamak lazım. Sabırla devam edin bence gerisi gelir. Bende kilo vermiştim iki ayda sekiz kilo sonra yavaşlattım toplamda 12 kilo oldu. Bir iki kilom kaldı sadece. Verilecek kilonun az ya da çok olması önemli değil spor cidden çözüm. Ben bu Leslie Sansone videolarını yaptım. İyiydi sonuç. Ama ilk aylar çok disiplinliydim tabi ilk başlar değil alışma süreci yani. Sonra artık yeme düzenim haline geldi çok hani diyet yapıyorum fikri yok normal hale gelen yeme biçimi devam ettiriyorum kilo almadım kilo veriyorum. İnşallah sende vereceksin bi de zihninde hemen hop 60 kiloyum diye düşünme bu stres yapar. Tartıda sürekli eksi ivmede olmayı hedefle. Bazen durabilir hiç takılma devam et benimm çok kere durdu ama gene de hedefime ulaştım.

spor konusunda ben de şu an o alışma evresindeyim yada tembelim bilmiyorum. hastalıgında etkisiyle sürekli halsizim zaten öyle zor geliyor ki spor:(

Back