• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

120+ dan zayıflamaya doğru

hayirli aksamlar oyagibi,
bende zayiflamak icin baska bir topikte aktifim
153 kg dan düsmeye basladim..suan 135kiloyum
uzun zamandir topic´e yazmamissiniz
onun icin güncellemek istedim..
Allah yar ve yardimciniz olsun

tebrik ederim nasıl başardın lutfen yaz

tsk canim,
yediklerime dikkat ederek birde 90 kilo üzeri beraber zayiflayanlar vesilesi ile verebildigimi düsünüyorum

kilo yapacak yicekleri ,gizli yaglar iceren herseyi ve tuzlu seyleri hayatimdan sildim
hergün muhakkak 5 yada 10 km yürüyorum
5 kilo sonra insallah fitnesse yazilabilcem o zaman daha da iyi olcak insallah

90 kilo üzeri zayiflayan gruba katildim ,o arkadaslarimin hakkkini ödiyemem,onlari zayiflar gördükce ben daha da heveslendim
sonra 7.grup´a basladim yarismaya,ordanda menümü takip edebilirsin

Allah herkesin yardimcisi olsun cok zor birsey kilolu olmak

yazılarınızı okudukça hevesleniyor, umutlanıyorum. aslına bakarsanız ciddi ciddi diyete hiç başlamadım. nedenini ben de bilmiyorum ama zayıflayamayacağımı düşündüğümden herhalde... soranlara ben memnunum halimden diyorum. bugün kendim için bir grup aramaya başlayınca anladım ki ben çok şişmanın ve bu halimden hiç de memnun değilim. şuan 146 kiloyum, evlendiğimde 90 kilo civarındaydım ve o halim bile çoook kilolu olduğumu düşündürüyordu. artık ciddi ciddi diyete başlıyorum, desteklerinizi esirgemeyin, umarım güzel bir sonuca ulaşırım :)

çok hızlı olmasa da 4 kilo verdiğimi görmek mutlu etti beni, umarım böyle devam eder :)

çok hızlı olmasa da 4 kilo verdiğimi görmek mutlu etti beni, umarım böyle devam eder :)

kesinlikle devam eder canım. ben de başlangıctan bu yana 7 kiloya yakın verdim. benimki de çok yavaş çünkü sık sık bozuyorum ama yine de verebildiğimi görmek güzel. şimdi spora da başladım çok düzenli olmasa da haftada 3 gün gidiyorum.

yazılarınızı okudukça hevesleniyor, umutlanıyorum. aslına bakarsanız ciddi ciddi diyete hiç başlamadım. nedenini ben de bilmiyorum ama zayıflayamayacağımı düşündüğümden herhalde... soranlara ben memnunum halimden diyorum. bugün kendim için bir grup aramaya başlayınca anladım ki ben çok şişmanın ve bu halimden hiç de memnun değilim. şuan 146 kiloyum, evlendiğimde 90 kilo civarındaydım ve o halim bile çoook kilolu olduğumu düşündürüyordu. artık ciddi ciddi diyete başlıyorum, desteklerinizi esirgemeyin, umarım güzel bir sonuca ulaşırım :)

ben bir gruba üyeyim. 14. zayıflama grubuna. yer varsa sen de gfel oraya. hem destek motive ediyor hem de paylaşımımız çok başarılı. bu arada seni tanıyabilir miyim.

ne kadar güzel vermişsin kiloyu seni bundan dolayı öncelikle tebrik ederim. ben de 14. ekipte aktifim ayın bazı dönemlerinde iştahıma engel olamayıp diyeti bozuyorum ama yine de fena sayılmam kilo verme konusunda. ben topic e kimse yazmıyor sanıyordum sabah görünce çok mutlu oldum. umarım hepimiz hedeflerimize sağlıkla ulaşırız.

sevgiler

ben bir gruba üyeyim. 14. zayıflama grubuna. yer varsa sen de gfel oraya. hem destek motive ediyor hem de paylaşımımız çok başarılı. bu arada seni tanıyabilir miyim.

14.zayıflama grubu doluydu, 13. grupta olacağım. grupla birlikte olmak daha farklı oluyor motivasyon açısından haklısın. ben 28 yaşındayım, 8 senedir evliyim. evlendikten sonra aşırı kilo aldım, neredeyse her sene 5-6 kilo. artık yeter diyerek bir arayışa girdim. forumu görünce de benim için teşvik edici oldu. şimdilik spor yapmıyorum, yapamıyorum da iş güç bahane ederek. umarım bir gün o da olur :)

14.zayıflama grubu doluydu, 13. grupta olacağım. grupla birlikte olmak daha farklı oluyor motivasyon açısından haklısın. ben 28 yaşındayım, 8 senedir evliyim. evlendikten sonra aşırı kilo aldım, neredeyse her sene 5-6 kilo. artık yeter diyerek bir arayışa girdim. forumu görünce de benim için teşvik edici oldu. şimdilik spor yapmıyorum, yapamıyorum da iş güç bahane ederek. umarım bir gün o da olur :)

hazır oldugunda o da olur. ben de yeni başladım zaten. ilk etapta sadece yürümek yeterli bizim gibi fazla kilolu kişiler için. yavaş da olsa gidecektir fazlalıklar. diyetisyene gittin mi kendin mi yapıyorsun?

hazır oldugunda o da olur. ben de yeni başladım zaten. ilk etapta sadece yürümek yeterli bizim gibi fazla kilolu kişiler için. yavaş da olsa gidecektir fazlalıklar. diyetisyene gittin mi kendin mi yapıyorsun?

öncelikle endokrinolojiye gitti, tahliller yapıldı. insülin direnci varmış, ilaca başladım. daha sonra diyetisyene gönderdi ama gitmedim açıkcası. diyetisyenlerin verdiği listelere karşı psikolojik olarak direnç geliştiriyorum. kalem kalem yazılı olunca inanılmaz zor geliyor uygulamak ve hep aç kalacakmışım gibi hissediyorum. aslında böyle bir durum yok tabi ki. 1 nisandan bu yana her öğünde özellikle ekmek başta olmak üzere azalttım. örneğin sabah işe gittiğimde 1 gevrek yiyordum, artık yarısını yiyorum. çaya 2 şeker atıyordum ilk hafta 1e düştü, şimdi şekersiz içiyorum. öğlen ekmek yemiyorum, çorbamın yarısını, pilavın yarısını...vb gibi azalttım. aralarda abur cubur tüketiyordum kola vb içiyordum onları kestim. meyve hemen hemen hiç yemezdim, artık akşamları meyve yemeye başladım. 1 elma ya da 1 portakal, bir kaç çilek vb. aslında bir nevi bugüne kadar diyetisyenlerin verdiği listelerden bir farkı yok uyguladıklarımın, biraz vücudum bu sisteme alışsın, o zaman diyetisyen listesini uygulamak çok daha kolay olur diye düşünüyorum.

sen neler yapıyorsun, diyetisyen kontrolünde zayıflıyorsun sanırım. nasıl gidiyor, zorlanıyor musun? hedefin nedir? ben evlendiğimde 96 kiloydum, o kiloya düşmek bile hayal geliyor. 96 olsam bana yeter :))

öncelikle endokrinolojiye gitti, tahliller yapıldı. insülin direnci varmış, ilaca başladım. daha sonra diyetisyene gönderdi ama gitmedim açıkcası. diyetisyenlerin verdiği listelere karşı psikolojik olarak direnç geliştiriyorum. kalem kalem yazılı olunca inanılmaz zor geliyor uygulamak ve hep aç kalacakmışım gibi hissediyorum. aslında böyle bir durum yok tabi ki. 1 nisandan bu yana her öğünde özellikle ekmek başta olmak üzere azalttım. örneğin sabah işe gittiğimde 1 gevrek yiyordum, artık yarısını yiyorum. çaya 2 şeker atıyordum ilk hafta 1e düştü, şimdi şekersiz içiyorum. öğlen ekmek yemiyorum, çorbamın yarısını, pilavın yarısını...vb gibi azalttım. aralarda abur cubur tüketiyordum kola vb içiyordum onları kestim. meyve hemen hemen hiç yemezdim, artık akşamları meyve yemeye başladım. 1 elma ya da 1 portakal, bir kaç çilek vb. aslında bir nevi bugüne kadar diyetisyenlerin verdiği listelerden bir farkı yok uyguladıklarımın, biraz vücudum bu sisteme alışsın, o zaman diyetisyen listesini uygulamak çok daha kolay olur diye düşünüyorum.

sen neler yapıyorsun, diyetisyen kontrolünde zayıflıyorsun sanırım. nasıl gidiyor, zorlanıyor musun? hedefin nedir? ben evlendiğimde 96 kiloydum, o kiloya düşmek bile hayal geliyor. 96 olsam bana yeter :))

aslına bakarsan şu an diyetisyen kontrolünde değilim. ilk başladığığımda gittim senin gibi endokronolojiye. bende insülin direnci yok o nedenle glukopaj içmiyorum. benim troidimde şöyle bir durum var. t3 t4 tsh hormonlarım normal çıkıyor testlerde ancak farklı bir hormon var o hormon vücudumun troid hastalığı ile yani haşimoto ile direnmesinden savaşmasından dolayı aşırı yüksek. yani normal bir bireyde en fazla 4 olabilirken bende 488 civarında seyrediyor değeri. bunun sonucu ne oluyor dersen haşimoto dan korunmak için ve hormonlarımı düzenlemek için bana ilaç veremiyorlar çünkü değerler normal ama benim bedenim o hastalığın bazı belirtilerini yaşıyor. mesela adet gecikmesi, saç dökülmesi, halsizlik tırnak kırılmaları kilo verememe vs vs. ilaç alabilmem için vucudumun direnmekten vazgeçmesi gerek:) öyle garip bir durum yani. haşimoto desen değilim ama belirtiler maşallah ayyuka çıkmış durumda:)

diyetisyene ve fizyoterapiste gittim başlangıcta ilk 1 ay onların dediklerini yaparım diye ancak yapmadım. başlarda psikolojim direnç gösterdi. sonra farkettim ki bu direnci onları yok sayarak aşabiliyorum ve listeyi her ögünde bakmadan da uygulayabiliyorum. yani şöyle bir baktım neleri yapmam neleri yapmamam gerektiğine ve şu an ekseriya bu şekilde yaşıyorum. 1 ay kadar önce bir spor salonuna yazıldım. haftanın min. 3 günü oraya gidip 2 saat spor yapıyorum. bu hafta gripten dolayı gidemedim. günde en az 2 litre su içmeye gayret ediyorum. kahvaltıda hafif yiyorum öğleni asla atlamıyorum ben. bir çorba biraz sebze yada ızgara et salata veya sebze yoğurt salata yoğurt ama mutlaka birşey yiyorum. ben akşam öğününü kaldırdım ve çıakrdım hayatımdan zaten spordan eve gelmem 21:00 i geçtiği için o saatten sonra yemiyorum çok acıkırsam bir kivi yiyorum.

benimki tabi yavaş ilerliyor çünkü zaman zaman bozuyorum zaman zaman kendisi duruyor sonra bir anda 800 gr falan gidiyor. enteresan bir bünyem var. ama yavaş da olsa gidecek. benim hedefim 2012 yılbaşında 2 haneli sayılara inmek.

hormon değerlerinin normal seviyede olup, haşimato belirtileri göstermen de ilginç gerçekten. ilaç kullanamasan da biraz kilo kaybı ile bu belirtilerden kurtulursun sanırım. sonuçta kilo da tetikliyordur. en azından psikolojik olarak kendini rahat hissettiğin bir şekilde zayıflamaya çalışıyorsun. bence en önemlisi de bu. bazen formaliteler, kalıplar insanda dirence neden oluyor. satır satır listeler, gram gram hesaplamalar doğal yaşamın bir parçası değil. sonuçta hayat boyu kilo ile uğraşan insanlar olduk ya da oluyoruz, bence önemli olan yaşam tarzı haline getirmek ve bu konuda sen de en iyi yolu seçmişsin. ara sıra bozarsın, tekrar başlarsın ama kendini harap edip durmanın da bir espirisi yok. dediğin gibi zaten ezberledik diyetisyen listelerini, üç aşağı beş yukarı uygulasak da önemli olan insanın kendini rahat hissetmesi. spor da gitmek çok güzel, ah keşke ben de yapabilsem :( insan kendini daha zinde hisseder. bir gün buraya "düzenli spor yapıyorum" yazdığım günü de görmek isterim :)

hormon değerlerinin normal seviyede olup, haşimato belirtileri göstermen de ilginç gerçekten. ilaç kullanamasan da biraz kilo kaybı ile bu belirtilerden kurtulursun sanırım. sonuçta kilo da tetikliyordur. en azından psikolojik olarak kendini rahat hissettiğin bir şekilde zayıflamaya çalışıyorsun. bence en önemlisi de bu. bazen formaliteler, kalıplar insanda dirence neden oluyor. satır satır listeler, gram gram hesaplamalar doğal yaşamın bir parçası değil. sonuçta hayat boyu kilo ile uğraşan insanlar olduk ya da oluyoruz, bence önemli olan yaşam tarzı haline getirmek ve bu konuda sen de en iyi yolu seçmişsin. ara sıra bozarsın, tekrar başlarsın ama kendini harap edip durmanın da bir espirisi yok. dediğin gibi zaten ezberledik diyetisyen listelerini, üç aşağı beş yukarı uygulasak da önemli olan insanın kendini rahat hissetmesi. spor da gitmek çok güzel, ah keşke ben de yapabilsem :( insan kendini daha zinde hisseder. bir gün buraya "düzenli spor yapıyorum" yazdığım günü de görmek isterim :)

göreceksindir. bana da çok uzak geliyordu ama oldu:)

başladığım diyetler bu sene hep yalan oldu. önce eşimin annesinin rahatsızlığı.şimdi de annemin kolu kırıldı. hastane koridorları evim oldu sanki.çok şükür şimdi normal yaşama dönmeye başladım. kilomda alarm vermeye başlamıştı. 125 olmuştum neredeyse. şimdi 120 kiloyum. umarım buradan tekrar kopmam. arıyor insan buradaki motivasyonu. hep beraber verelim. kurtulalım şu göbekten. hamile değilim demekten gına geldi. :)))

başladığım diyetler bu sene hep yalan oldu. önce eşimin annesinin rahatsızlığı.şimdi de annemin kolu kırıldı. hastane koridorları evim oldu sanki.çok şükür şimdi normal yaşama dönmeye başladım. kilomda alarm vermeye başlamıştı. 125 olmuştum neredeyse. şimdi 120 kiloyum. umarım buradan tekrar kopmam. arıyor insan buradaki motivasyonu. hep beraber verelim. kurtulalım şu göbekten. hamile değilim demekten gına geldi. :)))

verirsin canım merak etme:)

kilo vermem çok hızlı değil. metabolizmanın ne kadar yavaşladığını farkettim. bu kadar kilo ile de ağır sporun benim için tehlikeli olduğunu sçylemişti gittiğim endokrinolog. yüzmeyi tavsiye etti. bizim de evin dibinde havuz var yaa :))) orada yüzeceğim neyse.
ekmek yerine kepekli yulaf unundan, i,çine yumurta süt falan koyup tuzlu kek benzeri bir şey yapıyorum. ana öğünlerde ekmek yerine, ara öğünlerde de içecek yanına süper oluyor. bağırsakları da acaip çalıştırıyor. yemediğim zaman farkı anlıyorum. tavsiye ederim. tarifi falan da yok. kıvamına göre pişiriyorum. yumurtayı çırpıp daha sonra içine süt, lor ya da beyz peynir, taze veya kuru nane, toz biber atıyorum. en sonm da kabartma tozu ile yulaf ununu ekliyorum. kıvamı ise koyu bir kek gibioluyor. fırın kağıdında fırın tepsisinde pişiriyorum. içine yağ koymuyorum. çok doyurucu ve besleyici. mayalı ekmek yememeye çalışıyorum. buradaki desteği de arıyorum.
sevgilerle

kilo vermem çok hızlı değil. metabolizmanın ne kadar yavaşladığını farkettim. bu kadar kilo ile de ağır sporun benim için tehlikeli olduğunu sçylemişti gittiğim endokrinolog. yüzmeyi tavsiye etti. bizim de evin dibinde havuz var yaa :))) orada yüzeceğim neyse.
ekmek yerine kepekli yulaf unundan, i,çine yumurta süt falan koyup tuzlu kek benzeri bir şey yapıyorum. ana öğünlerde ekmek yerine, ara öğünlerde de içecek yanına süper oluyor. bağırsakları da acaip çalıştırıyor. yemediğim zaman farkı anlıyorum. tavsiye ederim. tarifi falan da yok. kıvamına göre pişiriyorum. yumurtayı çırpıp daha sonra içine süt, lor ya da beyz peynir, taze veya kuru nane, toz biber atıyorum. en sonm da kabartma tozu ile yulaf ununu ekliyorum. kıvamı ise koyu bir kek gibioluyor. fırın kağıdında fırın tepsisinde pişiriyorum. içine yağ koymuyorum. çok doyurucu ve besleyici. mayalı ekmek yememeye çalışıyorum. buradaki desteği de arıyorum.
sevgilerle

tarifin güzele benziyor, ben de ekmek yerine tüketebileceğim değişik tarifler arıyordum tam üstüne denk geldi :) bu hafta deneyeyim bakalım nasıl olacak. yumurtanın sayısı filan var mı yoksa onu da kıvamına göre mi ayarlıyorsun?

ben dört yumurtayı on dakika kadar hiç bir şey koymadan çırpıyorum. daha sonra içinde bir-bir buçuk bardak s
t koyuyorum. yağ hiç yok. isterden bir su bardağı kadar lor veya ezilmiş tuzsuz beyaz peynir. içine biraz kırmızı toz biber, kuru veya taze nane koyuyorum. en son da kepekli yulaf unu koyuyorum. kıvamı koyu bir kek gibi oluyor. bir paket de kabartma tozu ilave ediyorum. büyük fırın tepsisine fırın kağıdı koyup iyice yayıyorum. içi pişene ve hatta biraz da hafif serrtleşinceye kadar fırında bırakıyorum. fırın kağıdını yağlamıyorum. ancak o zaman sıcakken kağıttan hemen ayrılmıyor. soğuduktan sonra dilim dilim kesip kağıttan ayırıp kapaklı bir kaba koyuyorum. üç parmak kalınlığında kestiğim dilimlerden iki tane bile yesem ara öğünde tok tutuyor. bu aralar gene yaparsam tam net miktarı yazmaya çalışırım. sevgiler

1 Nisan'da heveslenmiş, umutlanmış ve diyete başlamaya karar vermişim. Hem de 146 kiloyla :53: Daha neyi bekliyormuşum şaştım şimdi kendime :20: 3 ay geçti aradan ve ben hayatımı çok kısıtlamadan, ufak tefek değişiklikler ve biraz da yürüyüş yaparak 9 kilo verdim :13: Bir de düzenli diyet yapsam siz düşünün artık :32: Umarım 1 sene sonra hedefime ulaşmış ve buradan veda ediyor olurum. Destek olan herkese teşekkürler. Benim için 9 kilo değil 1 kilo vermek bile hayaldi.

Back