12 yıllık hikayem...

Çok teşekkür ederim. Mayıs ayında açmıştım konuyu.
Eşim o gündür bu gündür içmiyor ve dışarı çıkmıyor.
Çok şükür son 2 ay benim açımdan memnun edici.

Okumadım hangı sayfada yazıyor, daha oncede bıraktım dıyıp dıyıp donmus.
Hanımefendı madem cok guzeldı hayatınız neden bu konuyu actınız? Yanı esrar cok buyuk bır sorun degılse sorun ne? Nıye cok uzuldunuz yıprandınız senelerce.
Çok şok oldum yanı,benımde buyuk oglum tup bebek . Orada sız bu maddeden bahsettınız mı? Bahsetseydınız belkı bır genetık arastırmaya gırecektı embrıyo

2.5 aydır içmiyor.

Esrar benim için büyük bir sorun değil diye birsey mi yazmışım. Sorun olmamış olsa niye dile getireyim ki?
Şok olmuşmuş, bende soş olmuştum fakat çözüm üretmeye çalışıyorum kolaya kaçmak yerine.
Bu post Mayıs’ta açıldı ve ben güncelleme yapmak için geldim hani don durum nedir diye merak edenler için.
Çok şükür bin şükür eşim Mayıs’tan beri esrarı ve gezme işini bıraktı. Hatta gezme işi Mart’ta bitmişti esasında. Bundan sonra ne olur bilemiyorum ama sonuç itibariyle çocuklarım ve eşim için verdiğim mücadeleden pişman değilim.
Evet eşimin esrar içmesi yanlış, hatalı.
Ama boşanıp kolaya kaçmak yerine mücadele etmeyi tercih ettim ve bu postu da bu süreçte neler yapabilirim diye açtım!

Embriyo genetik bir araştırmaya gitmedi şansıma çocuklarım çok sağlıklı. Tüp bebek olan oğlum üstün zekalı. Bilmiyorum bu bir sorun mu?

Cevremde alkolık ınsanlar var,cogunun aılesıne bakınca da babalarınında alkolık oldugunu goruyorum.
Kolaya kacmak demıssınız bosanmak ıcın , sız cok ıyı bılıyorsunuz kı (sızın hayatınızda hep cok zormus babanızın orneklerını goruyorsunuz o 7 yasındakı cocugunuz 17 yasına geldıgınde esınız hala esrar kullanıyorsa tıpkı sıze normal geldıgı gıbı o cocugada normal gelecek) bosanmak sızın ıcın zor olandı... Sız genclıgınızı vermısısnız bu adama , sıkıntılar cektım cok uzuldum dıyorsunuz cok haklısınız. Ancak altını cızdıgım yerde de sız esınızı savunuyorsunuz.
Bu kadar yanı.

Umarım esınız hakketten bırakmıs olsun da cocuklarınızıda bu yola suruklemez. Esınız durmus belkı, cocuklarınız gayet durmayabılır

Embriyo genetik bir araştırmaya gitmedi şansıma çocuklarım çok sağlıklı. Tüp bebek olan oğlum üstün zekalı. Bilmiyorum bu bir sorun mu?
Tedavı sırasında esrar kullandıgını ogrendınız, yanı 1 ay ara verınce kanda cıkmıyor kısmınıda yazmısısnız demek kı tedavıdeyken kullanıyordu . Ustun zekalı buna baglı degıl, tup bebek oglumda ustun zekalı.
Benım bahsettıgım sey o formlar doldurulurken verdıgınız bılgılerın dogru olmaması, doktorların uyusturucu kullanan bır adamı tedavıye aldıklarını bılmemelerı Ne dıyebılırım

Evet benim babamda alkolikti ama ben değilim.
Kardeşlerimde değil.
Üstelik babam evde de içerdi gözümüzün önünde.
Ben zaten eşimle son konuşmayı yaparken çocuklarımızın aklı ermeden bu zıkkımı bırakmış olman gerekiyor dedim. Ve o da bana bitti dedi.
2.5 aydır içmiyor. Bu zaten bağımlı olmadığını gösterir. Gerçek bir bağımlı 2.5 ay duramaz.
Kaldı ki benim son konuşmam 1-2 dakikalık bir konuşma değildi , 1 saat yüzüne yaptığının yanlış olduğunu , böyle çocuklarına düşkün bir babaya asla yakışmadığını , artık birseylerin değişmesini gerektiğini bunun son konuşmam olduğunu , değişim görmediğim takdirde çocuklarımla yeni bir hayata başlayacağımı söyledim.
Eşim de değişeceğim ve bunu göreceksin dedi.
Evet son şansıydı ve 2.5 aydır güzel değerlendirdi.
Bundan sonra böyle devam ederse mutlu bir evliliğimiz olur , şayet hatasına devam ederse biter. Bu kadar konunun özeti.

Esrar kimyasal bir uyuşturucu değil.
Savunduğum için söylemiyorum.
Sigara içerken çocuk sahibi olmanın yan etkisiyle aynı.
Bu konuyu çok araştırdım ve çok fazla doktor arkadaşımla konuştum. Bana dedikleri buydu.

Babanız alkolıktı ama sız degılsınız , cunku sıkıntılı sıkı bır hayatınız olmus. 13 yasında neden calıstınız madem Neyse
Ben sızı anlıyorum , sızı uzmek ıstemıyorum . Ama sız 12 senede normallestırmıssınız bazı seylerı,bunu kabul edın

Adamın sana cok guzel kokuyorsun demesı bıle bır lutuf olmus sıze ... Bosverın sız evlılıgınıze devam edeceksınız cocuklarınızı koruyun.Ben sımdı bıraz bakınca esrar kullananların cocuklarında olusabılecek sorunlara baktım(cocuklar olurken babanın esrar kullanması), sız baktınız mı? Yanı cocuklara yansıtmaması fılan bır yere kadar .
Bugun he he denılıp gecılen hersey yarın obur gun cok uzer yanı benım cocukarımda yasayacagım seyler cok uzer halıyle.
Esınızın sorunu neydı , azosperm mi, sprem hareketlılıgı mı bunlarda yazıyor. En az 6 ay once esrar kullanımın bırakılması gerektıgıde yazıyor, cocuklarda olusan koordınasyon ve duygu durum bozukluguda yazıyor.

Sızı kandırarak evlenmıs, 18 senedır ıcıyormus , 2.5 aydır ıcmemesı cok mu tesellı gelıyor sıze. Ama sız boyle buraya yazınca bu yazıları okuyan herkesı dusunun , yanı ıkı cıft guzel soze tav olmus bizim kızlar, aska gelmısler . Bunlar zaten olması gereken seyler , bız olmamaları gerekenlerı konusmuyormuyduk burada neyse sız hayatınıza bakın. Konuya baska yorum yazmayacagım

şu an 31 yaşındasin eşiniz 38..
esrarı neden içiyor peki böle mutlu aile varken.
ben anlayamiyorum ya. neden kötü alışkanlık?

Yorumlarda şaşırtıcı. Alkolle kiyaslanmis. Alkolü kimse ovmuyor ki.

Peki ne yapmamı tavsiye ederseniz?
Boşanınca 18 yıldır içtiği gerçeği değişecek mi?
Çocuklarımın genetik yapısı değişecek mi?

2.5 aydır içmemesi ne tesellisi verecek ki bana?
Ben son şansını nasıl değerlendirdiğini gözlemliyorum hala! Ve diyorum ki tekrar içerse son şansını değerlendiremedi olacak!

Adamın güzel kokuyorsun demesi bir lütuf değil.
Eşim dahil kimsenin iltifatına muhtaç değilim.

Şimdi benim buradan anladığım sizin mükemmel ve sorunsuz bir evliliğiniz olduğu için bu duruma çok şaşırdınız. Anlıyorum. Ben de çok şaşırmıştım. Ama hayatta çeşitli sorunlar var bizim dışımızda ilerleyen. Bazen çözmek bazen kaçmak gerekir. Ben çözmeye çalıştım.

ben burda çok da kötü bir olay görmedim. Adam içse sizi dövse daha mı iyi geziyor aldatmıyor diyorsun beni seviyor diyorsun evine bakıyor diyorsun daha ne istiyorsun bende anlamadım. Kimse dört dörtlük değil onunda o huyu var ve size de çok zararı yok anlaşılan. Bence sen abartıyorsun yanımdan ayrılmasın istiyorsun. Valla artık sayenizde evlenmekten korkar oldum

Esrar kötü birseydir. Güzelleme yapılmasını doğru bulmuyorum arkadaşlar ( normal görenler için söylüyorum)
Sigara da kötüdür, alkolde ( limitini bilmediğin sürece)
Yasal olmayan seyler daha kötü ki yasal değil.
Bu konuda fikrini belirteyim tekrar.

Valla ben de bunu anlamıyorum.
Kimisi abartacak ne var diyor kimisi dünyayı yakardım senin yerinde olsam diyor.
Birbirinden aşırı zıt yorumlar. İlginç.

Valla ben de bunu anlamıyorum.
Kimisi abartacak ne var diyor kimisi dünyayı yakardım senin yerinde olsam diyor.
Birbirinden aşırı zıt yorumlar. İlginç.
sıze dıyorum ya normallestırmıssınız. Ben 12 sene evlı olmazdım kımsenınde(cocukların)gunahına gırmezdım. Cocukları yaptım dıyelım doktor doktor gezdırıp baktırırdım hersey normal mı ne yapamam gerek dıye oysa sızın bılgınız bıle yok...
Zayıf bırısınız demıyorum, akıllısınız ama sanırım korktunuz hayatınızı alt ust etmekten.
Neyse .
Gece kulubu fılanda varmıs zaten ısın ıcınde, nerede oldugunu bılmenız sorun degıl gece kulubunde ne yaptıgını asla bılemezsınız. Daha fazla mıde bulandırmıyayım bence.
Insallah bundan sonrası ıcın cocuklarınız buyudugunde onlar tamamen normal yetıskınler olurlar

Okuduğumuzu anlama sorun mu var bilmiyorum.
Ben eşimin gezmesine karşı değilim neden olayım ki?
Ben de arkadaşlarımla çıkıyorum.
Benim kızdığım gece kulübü tarzı yerlere gidip sabah 6-7 lere kadar eve gelmemesiydi.
Şimdi 2.5 aydır gitmiyor ve gayette gitmeden yaşanıyormuş. Sordum eksikliğini arıyor musun diye. Yooooo dedi. 40 yaşına geldi kırsın kıçını otursun ne işi var gece kulübünde?
İlla canı istiyorsa konsere gideriz daha güzel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…