12 yıllık hikayem...

Eşime hiç yakıştıramıyorum çünkü dışarda da gerçekten çok sevilen bi insan. Yani dışardan birine söylesem iftira atıyorsun derler.
Ayda 2-3 içiyorum zararı bana diyor.
Ben asla ağzıma başka birsey sürmem, sürmedim de diyor. Eşim aslında dirayetli bir adam, açlığa , susuzluğa, yorgunluğa, uykusuzluğa karşı da sabırlı, o yüzden başka şeylere de düşmedi gibi geliyor.

En son tartışmamızda ( 3 ay önceydi) bir daha geç gelmeyeceksin dedim. Sık sık dışarı çıkmayacaksın dedim. O günden beri 2-3’ü geçmiyor gelmesi, akşamları da işten çıkınca doğru eve ama arada 1-2 saat geç gelip esnaf arkadaşlarının yanına gidiyor, arayıp haber veriyor.
Yani 3 aydan önce epey sıkıntılıydı durum son 2-3 aydır diyeyim daha iyi. Bakalım insallah böyle devam eder.

Ben de eşimi o kıvama getirmeye çalışıyorum.
Artık 40 yaşına girmek üzere herhalde 10 yıl içinde iyice çökmüş olur , ondan sonrada benim devrim başlar :)

Ben de eşimi o kıvama getirmeye çalışıyorum.
Artık 40 yaşına girmek üzere herhalde 10 yıl içinde iyice çökmüş olur , ondan sonrada benim devrim başlar :)

Mutlak öyle nasıl sigara, alkol bağımlısı olup gayet normal hayatına devam ediyorlarsa böyle devam edicek ama kendine yazık etmesi ciğerlerini erken bitirmesi sizi üzüyor olucak.
Elinizden geleni de yapmışsınız tedavi kabul etmiyo, sizin kabul etmek düşüyor payınıza.

Çocuklar büyüyünce belki farkındalık gelir ve Umarım en yakın zamanda kendi bırakır.

Ben olsam sabaha karşı eve gelip de, bunu alışkanlık haline getirmiş olmasına ve ailesi olmadan tatile çıkmasına takilirdim sanırım.
Ki bunlar da düzeliyor sanırım, yazdıklarınıza göre..
Nedense esrarı çok da sorun edesim gelmedi, azaltsa yada bıraksa tabi ki çok daha iyi ama..
O kadar da fena bir evlilik gibi durmuyor yani, bence tabi...

Tabiki yanlış asla desteklemiyorum yaptığı eylemi sadece eşinin zararı kendi vücuduna sana ailene ve çocuklarına yansıtmadığı sürece tolere edilebilir diye düşünüyorum sizde tatlı söz veya sıcakkanlı davranamıyorum demişsiniz birazcıkta bunu değiştirseniz olmaz mı eşler arasındaki mutluluk bulaşıcıdır kavgayla vazgeçiremezsiniz

size katılıyorum. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. bence karşınıza alın yumuşak bir dille onu önemsediğinizi ve daha çok vakit geçirmek istediğinizi , evde çocuklarla görmek istediğinizi ona sevgi göstererek söyleyin inanın bu daha etkili olacaktır. açıkçası bende çok işe yarıyo :)

Merhaba arkadaşlar. Her gece yatmadan önce “bir derdim var” bölümünü okumak rutinim oldu.
Yorum yazamıyorum fakat sürekli okuyup darda olan herkese dua ediyorum.

Benim durumuma gelecek olursak;
Konuyu açtığımda sanırım ramazan ayındaydık.
Şeker bayramından bir kaç gün önce çocukları uyutup eşimin karşısına geçtim ve ona “ ona benimle mutlu olmaya var mısın?” dedim. Sonra ekledim “ ama ölene dek ya da yaşadığımız sürece” :)
O ne demek mutsuz musun dedi?
Evet biliyorsun zaten şikayetlerimi dedim.
Evli bir adamın fazlaca gezmesi ( gece külübü tarzı yerlerde ve sabahlara kadar) +esrar.
Kartlarımı açıyorum ve direk söylüyorum, gece kulübü ,geç saatlerde eve dönme ve esrar devri bitti!
Bitti mi dedi, evet bitti dedim. Bitti yani çünkü bu son adımım dedim.
Elbette dışarı çıkabilirsin , elbette ben de çocukları bırakıp çıkabilirim , elbette birbirimizin dışında dostlarımızla vakit geçirebiliriz ama bunun bi usulü var dedim. Bu konuşmamın kilit noktası kendimden son derece emin ve kararlı olmamdı. Ve dedim ki; kendi hür irademizle iki çocuk dünyaya getirdik, önce onlar sonra biz.
Eşim o konuşmadan sonra 1 kez düğüne gitti ve hiç çıkmadı. Esrar içmedi. Ve hiç imada bulunmadı.
Bir kez iş için İstanbul’a gitti büyük oğlumu da götürdü günü birlik gidip geldiler.
Bazı şeylerin değişmesi için zaman mı gerekiyormuş yoksa bi duruş mu bilemiyorum.
Umarım dünya üzerindeki tüm kadınlar ve çocuklar mutlu olurlar.

Kendimi dinledim resmen benmki daha hic oyle saatlerce eve gelmemezligi yok ama gezmeyi harcamaya duskun iyi geliri var ve boyle yaptgi icin bende kismayip harcıyorum buyuzden bi mal sahibi olamiyoruz babasnin arabasi ve aldgi ev olmasa bsey sahibi deglz malesef cunku o yola harciyo ucuz bsey degil malesef ve maddi yonden icmemesi icin direttigimi soyluyo hep aslnda sagligi icin daha cok icmemesni istiyorum maddi bir kisitlama yasatmiyo bana ama sirf birakmiyo diye cooook buyuk kavgalar etmisligim var

belkide esrari arastirsaniz, makaleler okusaniz bu kadar onyargili olmassiniz. alkol ve sigaradan daha zararsiz. lutfen biraz okuyun esrar konusunda iciniz rahatlasin

Usteki mesaji zamaninda duzenleyemedim.

belkide esrari arastirsaniz, makaleler okusaniz bu kadar onyargili olmassiniz. alkol ve sigaradan daha zararsiz. lutfen biraz okuyun esrar konusunda iciniz rahatlasin. Insanlar esrari, kokain, eroin ve diger kimyasal uyusturucularla karistiriyorlar. Esrar artik amerika'da doktorlar tarafindan recete ile yazilmaya basladi. Kocaniz bali, bonzai turu uyusturucu kullansa neyse ama esrar gercekten dusunulen gibi kotu bir uyusturucu degil.
Insanlar esrar ictiklerinde sarhoslar kadar bile tehlikeli degiller. Maalesef dunyadaki medikal gucler esrarin yararlari ortaya ciktiginda, bazi hastaliklarda insanlari zehirleyemecegini icin bu kadar zirilti.

bazi makaleler:

Sozlukten alinti:
bahsedilen yan etkilerin ilk sebebi türkiye koşullarında yetişen insan psikolojisinin her şeyi uçlarda görme sevdasıdır. ikinci sebebi ise türkiye koşullarında yetiştirilen kenevirin yasa dışı olmasından kaynaklı gübresinden genetiğine kadar neredeyse kimyasal uyuşturucudan farksız halde hasat dönemine gelmesiyle ilgilidir. genetiği belli ve organik tarımla yetiştirilen kenevirle ilgili çalışmalarda geçmişe dönük 10 yıllık (legalize it döneminden bu yana) hiç bir kötü etki rapor edilmemiştir. çok aşırı kullanımında unutkanlık ve reflekslerde yavaşlama yapmaktadır ancak ''sigara bağımlısı'' ile aynı seviyede kenevir tüketen bir kişide bu etkiler de çoğunlukla görülmemektedir. kenevir kötü değildir, türkiye gibi ortadoğu ülkelerinde sam amcanın emriyle yasaklandığından bu yana yeraltı üretimi yapıldığı için kullanıldığında etkileri çok tehlikeli olabilecek bir duruma gelmiştir. bunun sorumlusu kenevir değil, sam amcanın emriyle 2 yıl önce teşvik ettiği şeyi 2 yıl sonra yasaklayan ortadoğu yöneticileridir. bugün sam amca serbest bırakarak toplu cinayetlerden işsizliğe kadar ve de en önemlisi ilaç şirketlerinin grip olanı bile donuna kadar gasp etmesine karşı da önlem almıştır ve ilaç kullanımı, işsizlik, sosyopatiye bağlı cinayetlerde çok ciddi düşüş olmuştur. yani bize yasaklattırıp sigarayı yayan sam amca şimdi kendisi sigarayı yasaklayıp keneviri serbest bırakmıştır.

kenevirin ekonomik zararları da bu zararların içinde değerlendirilebilir. yasak olan her ülkede olduğu gibi genel anlamda mafya ve terör örgütlerinin üzerinden beslendiği arkadaştır. serbest olsa devletin kasasına girecek milyarlarca dolar vergi varken yasak olması nötr hale getirmemekte bir de üstüne milyarlarca dolarlık silah, terör ve illegalite piyasası oluşturmaktadır ve kenevir kullanıcıları sokak aralarında gidip bu maddeyi alarak kendi bütçelerine de çok ciddi zararlar vermektedirler. bugün legal olan ülkelerde 1 ounce (28 gram) 280 dolar yani gramı 10 dolar iken, türkiye sınırlarında aynı seviyede keneviri bulabilmek için hem neredeyse bütün kenevir piyasasına hakim olacak kadar ''esrarkeş'' konumda bulunmak hem de 1 gramına 100-150 tl arası para vermek gerekmektedir. alacağınız şeyin görsel olarak kenevir olsa da sizi öldürücü, beyninize hasar verici ya da paranoya yapıcı bir şey olup olmadığını ise hiç bir zaman bilemezsiniz.

son olarak tekrar tekrar söylüyorum, bu sayılanlar kenevirin değil, bir ortadoğu ülkesinde yaşıyor olmanın zararlarıdır. örneği şu şekilde vereyim, bir üniversite partisinde son ses ''smoke weed everyday'' çalarken belki kafa dengi ise rektörün bile şarkıya son ses eşlik ettiğini görebilirsiniz ancak çıkarıp bir cigaralık yakmaya kalkarsanız en iyi ihtimalle okuldan atılabilir ya da daha kötüsü tutuklanabilirsiniz. işte bu ortadoğu ülkesi olmakla ilgili bir şey. 3. dünya demiyorum bakın, jamaika, uruguay bunlar da ekonomik ve devlet gücü anlamında 3. dünya ülkeleri ancak mutlu bireyler, sportif ve sağlıklı bir topluma sahipler. bu ortadoğu ülkesi olmakla ilgili, ırak, suriye, mısır gibi olmakla ilgili. yoksa kenevir dediğin doğada yetişen bitki. çayı çok içtiğinde ne zararı varsa, o kadar. kalan zarar insan elinde ucuza mal edip pahalıya satma sevdasından kaynaklı kepazelikler silsilesiyle ilgili. ve evet, tüm yöneticiler, bunun yasak olmasını ciddi olarak savunan, insanları hapse atan vs. ne kadar idareci, yönetici vs. varsa kesinlikle o döngünün içindendir.

Baya reklamı yapılmış gibi bu maddenin .

Konu sahibi az sevgi ile ilgili konular araya kattı diye herkes birden sevgi pıtırcığı oldu..

Maddenin azı çoğu olmaz.

Çözümü nedir bilmiyorum, bir tavsiyem de yok ama sizin anlatiminiz ve bazı yorumları yanlış buldum.

Demek ki dozunu ayarlayarakta madde kullanabilirim ve başarılı olabilirim mesajı vermissiniz resmen .

Vallaha benim eşim esrar içmiyor sigara bile içmiyor ve hiç dişari çikmiyor ama sizin eşinize imrendim .
Kesinlikle değişmek isterdim.Bu kadar güzel ve sizlere karşi özel yönleri varken ,varsinda ayda bir esrar içsin hatta iki haftaya bir gezmeye gitsin.
Off off sen bilsen bizde ot hayati yaşiyoruz...

Reklamini yapmiyoruz sonucta ben satici degilim :) sadece kadinin esine karsi cok onyargili olmamasini saglamaya calisiyorum. lutfen biraz bilimsel makaleleri takip edin.
Esrar denildiginde dizlerinize vurup "gitttiii oy gittii" yapmayin.
Kesinlikle eroin, kokain, bonzai gibi uyusturucularla bir tutulmamasi icin aydinlatmaya calisiyorum.

Konunun son satırını okumadım. Galıba yasarken sız normallestırmısınız. Sızı kandırarak evlenmıs, uyusturucu kullandıgını saklamıs ve hala da kullanıyor.
Nasıl bu cocuklarını ve esını dusunen bır erkek. Ayrıca o esrar kullanırkende cocuklarınız olmus pekı ya cocuklarınız saglık acısından tamamen normal mi, yatkınlıkları yok mu?
Ay ınsan dunyayı yakmaz mı ya

Normal kafayla cekilmiyor zaten bu hayat... esiniz belli ki biseylerin boşlugunda bunu baska maddelerle dolduruyor. Yardimci olabilcek tedaviye baslayin cocuklarinizin selameti icin

Ben size katılmıyorum. Yasal olmayan bir madde. Sağlığa da zararlı. Ayrıca kötü olan bir şeyi başka kötü olan birseyle kıyaslamanın da bir anlamı yok.
Benim için asla kabul görmeyecek!
Sizin mesajınızı okuyup normal birsey sananlar olabilir bence.

Bence boşanmayın ya yazik olur vallahi bu evliliğe.
Eşinizin kötü alışkanlığı çok çok kötü birşey. Ama şöyle düşündüm nedense size bir zararı yok gibi. Kendi kendine yapıyor gibi geldi.
Seviyorsunuz da yani çok yazık olur bence

Bıraktı diye yazdım okumadınız sanırım. Son mesajlarıma bakarsanız..
Çocuklarım daha çok minikler bilmiyorum yatkınlıkları var mu yok mu?
Dünyayı yakmak her zaman bir sonuç getirmiyor içinde çocuklarım ve ben de yaşadığım için.

Ah kesınlıkle , gozlerım yuvalarından fırladı . Ben bırazda bu anlatımı soyle buldum.
Adamın zaten negatıf cok buyuk bır yonu varken dıger tarafları baya bı goze sokulmus. Ne olursa olsun uyusturucu kullanan zayıf bagımlı bırı bu adam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…