12 yıllık hikayem...

Babanızın küçükken bu kadar zora sokarak büyümenize sebep olmasına rağmen mezarına gitmenizi kastettim
Babam rahmetli yine de rahmet diliyorum çekilir bir adam değildi. Alkolik ve kumarbazdı, günlerce eve gelmez, doğru dürüst çalışmazdı, annem büyüttü bizi.
Şimdi babamla eşimi kıyaslıyorum eşim ondan bin kat daha iyi geliyor bana. Belki de babamdan dolayı eşime karşı bu kadar sakinim. Hani beterin beterini gördüğüm için.

Kırk yılda bir içer alkolü.
En azından ona bir bağımlılığı yok canım.
Babamdan biliyorum ne kadar lanet birsey olduğunu.

Kırk yılda bir içer alkolü.
En azından ona bir bağımlılığı yok canım.
Babamdan biliyorum ne kadar lanet birsey olduğunu.

Çocuklara bakıyor. Dışarı çıkacağım zaman bakarım ben çık diyor. Ama işte küçük emdiği için çok fazla ayrı kalamıyorum bebekten. Seneye daha rahat ederim sanki.

Bakalım son 2 çıkışında en geç 2-2.5 gibi geldi, Ramazan’dan dolayı şimdi bi yere gitmiyor , ramazan bitince göreceğiz. İnsallah aynen devam eder.

Kötü bir alışkanlık ben bunun yüzünden nişanlımdan ayrıldım,
Kıyas yapınca o kadar da kötü gelmiyor bazı insankarın davranışlarına karşı ,
Öyle kabul edin öyle sevin ,size evlatlarına bi zararı yok,
Belki hayatın stresini böyle kaldırıyordur,tahamül etme yoludur.
Herşey hep standarta olacak değil farklı olsun sizinkide

Gelelim kendimi eleştirmeye;
İnsan kendi hatalarıyla da yüzleşmeli.
Çok ağır tepkiler veriyorum, aslında haklı olduğumu biliyorum ama yine de tepkilerim çok aşırı sert.
Dışarı çıktığında surat yapıyorum, gelince surat yapıyorum baktım yüzü yumuşak ağzıma geleni saydırıyorum. Çoğu kez lafımı sözümü alttan alıyor. O alttan aldıkça ben daha çok söyleniyorum.
Şimdi benim şuan boşanmak gibi bi niyetim olmadığına göre bu evliliğin ve 2 yavrumun selameti için nasıl davranayım?
Askım, canım demek istiyorum ama kızgın olduğum anlar aklıma geliyor demekten vazgeçiyorum.
Ona sevgimi belli etmek istiyorum ama yine geçmiş aklıma geliyor yine yapamıyorum.
Madem bu evliliğe devam edeceğim, o zaman bi yolunu bulup tekrar eskisi gibi davranmalıyım? Ama nasıl işte?

Tabi ki de... Sonuçta o çocuk seninle büyüyecek senden öğrenecek hayatı. Ama işte bazı şeyler olmayınca olmuyor. En azından size, aileye, çocuklarına olan tavırları negatif değil. Bazen değiştiremeyecek olduğumuz bir konuyu tersten ele alıp iyi yönlerini değerlendirmek gerekir..

Ne kadar kibar ne kadar iyi davrandigin bir onemli yok! Uyusturucu bagimlisi bir adam cocuklarinin zerre degeri varsa gozunde o adami cocuklarindan uzak tutarsin. Bu arada bir bagimliya hic bir sekilde guvenemezsin
Bence eşi,bağımlı değil sosyal içici.
Bağımlı olsa iş hayatını istikrarlı bir şekilde sürdürmez.
Çocukların yanında esrar kullandığını da okumadım,muhtemelen arkadaşlarıyla çıktığı zamanlarda kullanıyor.
Yani çocukların şahit olduğu bir şey yok.
Bir de esrarın yapısı ve etkisi diğer uyuşturuculardan biraz daha farklı.

Kişisel olarak keyif verici maddelerin
hepsinin kullanımına karşıyım,sigara dahil.
Böyle bir erkekle evli olmayı da tercih etmezdim.
Bununla birlikte konu sahibinin durumu bu kadar kesin 'boşan' denilebilecek bir durum mu?Emin olamadım.

Geçen yıl bize karşı çok saygılı,
işinde başarılı bir velimin arada bir esrar kullandığını anlatmıştı eşi hanımefendi.
Evdeki sorunlardan bahsederken birden duygusal bir boşalma yaşayıp,söyleyiverdi.
Hiç konduramadım ama oluyor böyle şeyler.
Onların da iki çocuğu vardı.

Çocuklarımın yanında ya da evde içmesi mümkün değil buna asla izin vermem,yapamazda.

Canım küçük 16 aylık yazmışsin
Aslında emme hariç gıdalarla la da siz evde olmadığınızda çok rahat idare edioebeilir

Ben olsam boyle birseyi unutamam, mumkun degil yani.. ki evlenmeden iciyormus neden sana soylememis? Bu durumda seni kandirmis esin. Bi taraftan sinirlenirken bi taraftan canim askim diyemezdim bende. Bitirme gibi niyetin yok cocuklardan dolayi, ama icinede sinmiyor bu durum belliki. Allah yardimcin olsun

Sız esınıze ayak uydursanız arkadasları yerıne sızınle gezmeyı tercıh eder mı. Bazı aksamlar sız bırlıkte plan yapın. Arkadas çevresi kotu sanırım gezmeyi seviyorsa ıyı arkadas cevresı lazım aıle ortamı akrabalar eslerle gorusecegınız duzgun ınsanlar. Gezme ıhtıyacını karsılayıp kotu cevreden uzaklastırmak cozum olabılr

Ortak arkadaşlarımız var . Onun çok sevdiğim çok düzgün arkadaşları da var ailecek görüştüğümüz.
Esrar içtiği kişiler iş çevresinden, onları ismen biliyorum ama cismen bilmiyorum.
Benimle de çok geziyor, hafta sonları çoğunlukla arkadaşlarımızla çıkıyoruz onların da öocuklarınvar hava güzelde park , piknik değilse ev oturması gibi.

Eşimle hiç akşam gezmesine gitmedik henüz , bebelere bakacak bir babayiğit çıkmadı henüz:)
İkimizin annesi de çocuk bakmayı pek sevmiyorlar.

Birincisi hanimefendinin kocasi bir bagimli sosyal icici yok efendim dudak tiryakisi diyerek olay yumusatilamaz hic merak ettiniz mi esrardan sonra sirada ne var diye? Ilk uyusturucuya baslayan insanlar direk damardan mi veriyor saniyorsunuz? Esrari icince cakir keyif icemeyince normal mi olacak saniyorsunuz? Esrar ve diger uyusturucularin kullanimi kisinin karar alma yetisini dogrudan olumsuz etkiler, halisunasyonlara sebebiyet verir, Panik Atak ve psikolojik rahatsizliklara neden olur yani siz bu adam yanlizca cakir keyif derken adam kendinide bile degildir ve siz kafasi guzel bir adama bebek emanet edersiniz. Hadi bir sekilde mahrum kaldi diyelim ve tedavi edilmedi sinir krizleri gecirecek, ofke patlamasi olacak gerekirse evini arabasini satip uyusturucusuna kavusacak bagimlilik Basit bir sey degil hep Boyle seviyelerde kalmayacak kaldi ki adamin yasam sitili iki cocuk sorumlulugu alamasi gereken bir insanin yasamina ters ne demek aksam dokuzda evden cikip sabahlara kadar donmemek evde karisini kucuk cocuklarla tek birakmak cocuk bakimi sadece kadinin sorumlulugu degildir bu kadin babasinin evinden getirmedi o cocuklari ayrica surekli yapiyormus anladigim kadariyla. Yani demek istedigim ya adam tedavi olacak ya da bosanacak kendi ve cocullarinin guvenligi icin sart. Yeri geliyor biri cocugun yaninda sigara icince yaygarayi kopartiyoruz ne demek uyusturucu etkisinde ayni evin icinde olmak lutfen basite indirgemeyelim bir cocuk kolay mi doguyor buyuyor gunah degil mi o yavrulara

Esrar güzellemesi yapamayacağım ben bir uyuşturucudan bahsediyoruz, normallestirilebilecek bir durum değil bana göre. Tek teselli olacağınız yanı, sosyal ve aile hayatınızı etkilememesi su durumda.

Ama büyük bir yalan üzerine evlilik kurmuşsunuz, böyle bir şeyi benden gizleyen eşe kolay kolay hiçbir konuda güvenemezdim sanırım.

Dışarı çıkma olayına gelirse, eşimde hafta bir arkadaşlarıyla dışarı çıkar ama elbette sabaha kadar değil. Balık tutmaya gider arkadaşlarıyla,kamp yapar 2-3 evde olmadığı olur. Benimde 2 küçük çocuğumuz var, normalde bana ve çocuklara gerekli zamanı ayırdığı için bu tarz aktivitelerini hiç sorun etmiyorum. Aksine onun adına, hoşuma gidiyor bu durum.

Eşinizin sabah 6'ya kadar gelmemesi ve dolayısıyla bulunacağı ortamlar sizin hayat tarzınıza bağlı olarak kabul görürlügü değişir. Yoksa ayda bir dışarı çıkmak sorun edilecek bir durum değil

Ben tüm uyarıcı ve keyif verici maddelerin etkisinden haberdarım.
Bahsettiğiniz panik atak,öfke krizi vb durumlar kullanılan maddeye,
maddenin miktarına,
kullanım sıklığına ve kullanma şekline/yönteme göre değişir.
Ayrıca ben bu maddelerin kullanımını kendi açımdan uygun bulmadığımı da yorumumda belirttim.
Konuyu basite de indirgemiyorum.
Dudak tiryakisi vb tanımlamalar da kullanmadım bunlar sizin çıkarımınız.
Esrardan sonra ne var?Diye de merak etmedim,uyarıcı ve uyuşturucu maddeler ilgi alanımda değil.
Ayrıca adam zaten yıllardır başka maddeye geçiş yapmamış.
Şöyle mi sanıyorsunuz?
Böyle mi sanıyorsunuz?
Şeklindeki ayar veren,beni,'sen dili' ile
itham eden tarzınızdan ve üst perdeden hitabınızdan da hoşlanmadım.

Sadece konu sahibinin kocası bu durumu ailesine yansıtmamaya dikkat ettiği,
işine devam edip maddi-manevi sorumluluklarını yerine getirdiği için boşanma sebebi midir?
Emin olamadığımı yazdım.
Ben kendimi konu sahibinin yerine koyduğumda boşanma ilk yapacağım şey olmazdı.
Bundan sonra beni değil konu sahibini muhatap alabilirsiniz.
Boşanmaya ikna etmeniz gereken kişi o,
ben değilim.

Son düzenleme:
Benimle muhattap olan sizsiniz ben sizinle muhattap olmadim zaten yorumunuzu benim uzerimden yazmayin o zaman

Benimkide her pazar kizkardesine veya abisine gider oglen evden bi cikar aksam 10 da 11 de gelir.bir pazar ailecek hic biryere goturmez.gidiyorsakta kendi ailesine gideriz benim aileme hic gitmez cok calismayida sevmez asgari ucrete tamah.ozel gun filan bilmez.off offf biz napalim bacim.yine de sanslisin.insallah esin esrari birakir.esrarla ilgili bir bilgim yok .hersey gonlunce olsun.bizimkiler esrar icmiyor ama sigara full.ilgi alaka sifir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…