12 yıllık hikayem...

Zor bir durum. Hep bu isin bir adim otesine giderse diye dusunmek cok yorucu olmali.

Boşanmayı en az 3 kez düşünmüşümdür.
Ama her seferinde eşim beni ikna etmeyi başardı.
Helal olsun.Bu size olan sevgisinden.Beraber gıtsenız. Onun gezdıgı yerlere anladıgım kadarıyla durumunuz ıyı .Tepkısı ne olur?

Çocuklarına ve size zararı yoksa bosverin gezsin hem bakın azaltmista yaş ilerledikçe daha da azaltacaktır 12 seneniz geçmiş 2 güzel evlat sahibi olmussunz sanırım esinz esrarı pro severler gibi böyle ayda yılda bir canı isteynfe zevk için içiyor eğer bağımlı olsaydı aynı iş yerinde zor kalırdı şiddete meyilli çekilmez bı adam olurdu bağımlı birini tanıdığım için söylüyorum aldatmada yok ne bilim zamanla dahada çıkmalar azalır gibime geliyor.

Arada bir kullanıyor diyorsunuz,ve evet bir level üst düşüncesi fazlasıyla yıpratıcı olmuştur.Ama şu varki eğer ileri gitseydi yani esrar bağımlılğı harici daha farklı bağımlılıklar edinseydi şimdiye kadar çoktan edinirdi diye düşünüyorum tabi ki garantisi yok yalnız siz onun hayat standardını koruduğunu bu bağımlılığın sağlık kısmını geçiyorum diğer iş hayatını sekteye uğratmadığını belirtmişsiniz bu da oldukça istikrarlı bir kişilik olduğunu düşündürtüyor.Siz sorun olarak görüyorsunuz ama daha zararlı olan bağımlılığa şahit olduğumdan bana nedense eğer kendisine bir noktada dur diyebiliyor ise(başka bağımlılıklar edinmiyor ise) bu bağımlılıktan kurtulmak isyemiyorsa alışmalısınız demekten başka bir yol yok gibi geliyor.Belki bu düşüncemden ötürü topa tutulurum,ama ben olsam 12 yıldır sineye çektiğim genel olarak iyi bir eş dediğim insanı hayatımdan çıkartmazdım.Diğerlerinin yanında çok masum kalıyor....

İlk duyduğumda çok büyük tepki verdim ama kolaya kaçmayıp onun kurtulması içim çaba harcamaya karar verdim. Psikolog , psikiyatr herseyini ayarladım ancak 1 kereden fazla gitmedi.
Kurtulmak gibi bi istegi yok anladigim kadariyla. Evliligim mukemmel diyorsun memnunsun halinden, konuyu acma sebebini anlamadim ben dogrusu. Bu yuzden ayrilayim mi ayrilmayim mi diye mi soruyorsun?

Bu arada benim dırdırımla her Cumartesi olan gece gezmesi ayda 1’e düştü. Yine benim dırdırım sayesinde 1.5 yıldır tek başına tatile gitmedi.
Bi azalma söz konusu gezmesinde ama bitmiş de değil.

biraz abartmıyor musunuz?
niye bitsin ki?
adam sizi eve hapsetmiyor, kendi gidip siz kalın demiyor.
eşim düzenli olarak haftada 1çıkar.
bazen 2 olduğu da olur.
ben de çıkarım. birlikte de çıkarız.
tatile gider.
arkadaşları ile kampa, dalışa, kayağa.
yılda 6-7 kere 2-3 günlük.
3 kucuk çocuğumuz var.
çocuklar yokken birlikte giderdik.
şimdi yine birlikte tatile gideriz.
bana alan yaratmak için elinden geleni yapar.
bugün oğlanları alıp 4-5 saat bir yere götürecek.
ben bebekle arkadaşımla buluşacağım.
evlilik iş harici adamın her dakikasını evde geçirmesi demek degil.

bana sorarsanız haftada 1 kendine vakit ayırması normal.
yılda bir kaç kısa tatil de öyle...
endişeniz bu zamanlarda esrar yada farklı madde kullanımının artması vs ise, ona bir yorum yapamıyorum.
ama anladığım kadarıyla kontrolü kaybeden biri degil bilemedim.
belki de siz 2. bebekle hayallerinizi ertelemek zorunda kaldığınız için depresyondasınızdır.
bir terapist ile görüşmeyi deneyebilirsiniz.

Ne kadar kibar ne kadar iyi davrandigin bir onemli yok! Uyusturucu bagimlisi bir adam cocuklarinin zerre degeri varsa gozunde o adami cocuklarindan uzak tutarsin. Bu arada bir bagimliya hic bir sekilde guvenemezsin

ben pek boşanılacak bir durum göremedim anlattığınız kadarıyla..
esrar meselesini bilemiyorum tabii ama arada bir gezmesi boşanma için yeterli sebep değil..
çocuklar büyüsün siz de gezersiniz artık..

Canım yaş aldıkça emin ol daha da evine bağlanacak.gençliğin verdiği durumlar bunlar.kii senin eşin kötü yanlarının yanı sıra desteğini sevgisini de esirgememiş sizden.benim kuzenim var evlendiği ilk yıldan beri eşinde uyuşturucu aldatma çalışmama herşey vardı.evdeki eşyalara kadar sattı.10 yıl olacak evleneli.o kadar çok sabretti gitti temizlik yapıp kızını büyüttü.şimdi eşi yeni yeni düzeldi.çalişmaya başladı uyuşturucuyu bıraktı.azmin sonu bizde selamet oldu.sizin bu kadar iyi yönüyle hiç gezmesine falan takılmamanızı öneririm.inanın o hayatta bi yere kadar.mutluluklar dilerim bi ömür

Esrar kullanan cok fazla arkadasim var, hepsi mukemmel insanlar, allah bu otu yaratmissa vardir bir faydasi savunmasiyla iciyorlar, onlar icin sigaradan farki yok. Esiniz de oyle yuksek ihtimalle, sigara icenler nasil dusunuyorsa o da oyle dusunuyordur...

Acikcasi ben cok takdir ettim sizi. Hem kendi azminiz, hem esinizle olan iletisiminiz, hem cocuklara karsi tutumunuz...

Ama bir de surdsn bakin. Kimse dort dortluk bir evlilik yasamiyor. Kimisi saglikla kimisi kayinvalideyle, kimisi siddetle, kimisi cocukla, kimisi parayla kimi de kocasiyla sinaniyor.

Sizin evliliginizin sinavi da bu demekki.

Yalniz gezip tozmaktansa birlikte gezip tozmayi daha fazla teklif edebilirsiniz.

valla hollandada olsam ben de içerdim sanırım
tabiki iyi bir şey değil burada kötü alışkanlığı savunacak değilim. ama sigara daha büyük bağımlılık bence

Öncelikle çok teşekkür ederim.
Çok belirgin seyler fark etmiyorum. Yani bahsettiğiniz seyler olmuyor. Neşeli tavırlardan anlıyorum birazda dili sürçüyor.

İnsallah. Ben de ne olursa olsun içmesini istemiyorum. Hem sağlığı için hem de yakıştıramadığım için.
Benim babam alkolik bir insandı. Çok içerdi gençliğinde. Bizim çocukluğumuz babamın alkol sorunları ile geçti.
Eşim ise alkolü belki senede 3-4 sefer ya içer ya içmez, dışarı çıktığında bazen 1-2 duble araba kullanıyorsa onu da içmez.
Bakıyorum şöyle babamın alkolü mü daha kötü eşimin esrarı mı desem babamın ki çok daha kötüydü. Kesinlikle eşimi savunduğum için söylemiyorum savunulacak bi tarafı yok. Sadece babam gibi posaydı hiç katlanamazdım herhalde.

Canım 1 ay içmezse çıkmaz. Esrar kimyasal olmadığı için vücuttan çok çabuk atılıyor, ot bu sonuçta.
Çıkmamış demek ki çünkü kimse öyle bir Bilgi vermedi bize.

Zor bir durum. Hep bu isin bir adim otesine giderse diye dusunmek cok yorucu olmali.
Stankoviç ilk öğrendiğimde korkum buydu. Ya başka boyutlara geçerse?
12 yıldır içiyor bekarkende 5-6 yıl içmiş . Nerdeyse 17-18 sene. Fazlası vardır azı yoktur.
Çok şükür Allah’a bundan ötesine gitmedi.
Sordum bak bunun ötesine geçer diye korkuyorum dedim ama işimi , çocuklarımı riske atamam, ben ergen değilim nerde duracağımı biliyorum dedi. Dediği gibi de oldu, işte teselli bu da bana.

Çok teşekkür ederim. Gezmesi falan azaldı, ben zaten hep dip dibe olalım istemedim ama bir ara baya zıvanadan çıkmıştı. İşten geç geliyor her hafta sonu dışarı çıkıyordu. Epeyce azalttı umarım tekrar coşmaz.

Benimde cevremde esrar icin arkadaşlarım var- hepsi hem cok iyi hemde başarılı insanlar (hepsi akademisyen) teenager zamanlarimda bende iciyordum. Yaklasik 3-4 sene kullandim. Haftada 2 veya 3 defa. Asla daha sert bir maddeye ne ilgi duydum nede denedim- Birakmamin tek sebebi- esrarin benim üstümde olan etkisiydi. Yani ben mal gibi oluyordum- öyle eylenceli şen şakrak değilde uyukulu ve donuk.
Asla uyusturucuya zararsiz diyemem ama emin olun toplum gözünde normal olarak görülen alkol ve nikotinden daha masum.

Eşiniz evde ve cocuklarin önünde yapmadığı sürece tolere edilebilir- bu tabiki benim özel fikrim.

Yok canım içince kendinden falan geçmiyor. Esrar sigara gibi sadece sigaradan farklı olarak bi rahatlık ve gevşeme veriyor. İyi bir gözlemci isen anlıyorsun yoksa dışarıdan fark edilme ihtimali hiç yok.
İlk oğlum emmediği için kayınvalideme bırakıp başbaşa çıkıyorduk. Çok çıkmışlığımız var ama küçük oğlum emiyor ve ben gece en geç 11 de evde olmak zorundayım. Pazar günleri çıkıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…