6. sınıfa giden kızım ders çalışmak istemiyor.her gün işten geldiğim zaman 1 saat ders çalışma tartışması yaşıyoruz.zorla ders çalışıyor kitap okuyor.en kötü dersi fen her gün tekrar yap yoksa unutursun diyorum ağlaya ağlaya ders çalışıyor
özel matematik dersi aldırıyoruz ancak yinede sınavlarda notları yükselmiyor.her akşam online türkçe dersi çözüyor öğretmenin attığı ancak 2 kere 100 puan aldı birdaha hep 60-50 puan aralığında.ders konusunda bizi üzüyor.aslında öğretmenleri zeki bir öğrenci olduğunu söylüyor ama dikkatini vermiyor.ne yapıcam şaşırdım kaldım.
bu yaşlarda çocuğu olanlar bana yorum yazarsa çok sevinirim
Sıkılıyor, birincisi ergenliğe geçiş evresinde bedeni değişiyor hormonlarla ve büyüme etkisi ile huysuz.
İkincisi tüm gün okulda olduğu için evde bunla uğraşmayı çoğu ergen gereksiz buluyor zorla oturtsanız da gözünüzü çevirdiğiniz an ya resim yapacak üstüne ya başka şeyle uğraşacak. Ders çalışmak kendi kararı değil isteyerek çalışmıyor.
Üçüncüsü konu eksiği vardır ve şu an bazı şeyleri yapamıyordur, aman ya yapamıyorum diye mutsuz olduğu şeyden uzaklaşmak istiyordur.
Sizle ya zaman geçirmek istiyordur, telefon tablet varsa ondan zaman geçirmek daha tatlı geliyor çünkü çabasız yapılan eylemler.
Şu evrede konuşarak ikna etmeniz pek mümkün değil. Okuduğu okulun rehberlik servisini arayıp randevu alın, çocuğunuz alıngan biri ise gittiğinizi söylemeyebilirsiniz. Psikolojik rehberlik ve danışmanlık öğretmenine yaşadığınız sorunları anlatıp bir çözüm profili çizersiniz. Daha sonra öğrenciyi çağırıp hem motivasyon için hem problem için hem de düzenli çalışma için bir görüşme yapar. Bu durumu sizle de paylaşacak. Siz evde onlar okulda bu sistem kontrol edilecek. İki taraflı takip olunca mecbur kalıp yapacak, taktir ve başarı duygusu ve alışkanlık ile çalışma sürecine geri döner. Ama hemen kazanılacak bir davranış değil zorlayabilir uzun sürebilir. Sabırla kavga tartışma olmadan yapılmasını sağlamak gerekiyor.
Bir de alışana kadar sizle kitap okusun, yani al kızım sen kitabı otur odanda veya yanımızda deyip telefonda vs gezmeyin. Siz de elinizde kitap onunla okuyun. Süre koyun..
Aldırdığınız özel dersleri motivasyonu olmadığı için dinlediğini zannetmiyorum.
Dersi sevmiyor veya öğretmene antipati geliştirmiş olabilir. Bazen öğrenci alakası olmasa bile sevmiyom ya mantığına girer, gerekiyorsa ders öğretmenleri de ile görüşüp durumu gözlemlemelerini isteyebilirsiniz. Bir iki motivssyon sorusu sorup derse ilgisini çekerler muhtemelen.
Gereksiz arkadaş kitlesi, bazen öğrenciler birbirini aşağı çeken bir arkadaş grubu oluşturuyor lay lay lom bir ekip oluyor ders mers dinlemez saçma sapan şeyler yaparlar. Yer değişikliği iyi olabilir. Sınıf öğretmenine dersi dinleyip dinlemediğini arkadaşlarını bir sorun. Tenefüste gezsin yapacağını yapsın ama derste dikkst dağıtma olayını kesmeniz lazım muhtemelen bu da vardır. Sınıfta arkadaşı ile muhabbet eder kağıt keser deftere resim çizer.
Son olarak defter ve kitaplarını komple kontrol edin sürekli. Çünkü ders izledikçe o etkinlikler defter kitap hep çözülüyor yazı yazılır. Öğretmenin genel bir farklı sistemi yoksa mutlaka etkinlikler yapılıyor gerekiyorsa ödev verilir. Öğretmen ödev vermedi yeaaa diyorsa çok inanmayın. Haftada bir genelde en az verilir ilgili dersten. Artı eksi listelerine bir göz atın ödevlerini okulda yapıyor mu muhtemelen eksik ödevleri vardır.. siz defter kitap ve ödevleri sıkı takibe alınca iyi kötü mecburen yapmak zorunda kalacak. Ödev yapınca ister istemez çözdüm bari derse katılayım diyecek. Derse katılmak hoşuna gittiği için devamı gelir. Ama düzenli şekilde takip edin. Bıraktığınız an eski düzene döner.
Biraz itekleme seven öğrenci tipi muhtemelen bazı çocukların kendi iç disiplini olur demeden yapar bazısı da böyle
Kolay gelsin