12 haftalık meleğimin sebepsiz kalbi durmuş

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım... Geçmiş olsun, Allah sabır versin.
Bende yaklaşık 20 ay önce düşük yaptım, 13 haftalıktı, kalbi durmuş
Düşükten sonra gebelik geriliği olduğunu öğrendim
Tahliller falan temiz çıktı, doktor 6 ay korunma önerdi...
Çok zor bir süreç, Allah yardım etsin... İlk haftalarda hamilelere, küçük bebeklere bakamıyordum, gözlerim doluyordu
Sonrasında her ay bi umutla bekledim, olmadı... Nihayet ocak ayında, hiç beklemediğim ayda hamile olduğumu öğrendim :)
Allah isteyen herkese nasip eder inşallah...
Ama kayıp psikolojisinden kurtulmak zor oluyor, Allah korusun yine aynısı olacak diye çok korkuyorum
En yakın zamanda güzel haberlerinizi okuruz inşallah :)

Gerilik derken arkadasim allah herkezin yardimcisi olsun
Bende bilmiyorum, zaten 3 ay boyunca doktor hiçbir olumsuzluktan bahsetmedi, düşük yapmam büyük bir şok oldu benim için... Bebek haftası ile uyumlu değildi, 1-1,5 hafta geriden geliyordu, kalp atışlarını 7. hafta da duyabildik mesela...
Ama tabi bunun bir sorun olduğunu bilmiyordum, doktor da bişey söylemedi sağolsun
İnternette aşağıdaki bilgiler yazıyor:

IUGR tip 1 (simetrik) ve tip 2 (asimetrik) olmak üzere ikiye ayrılır. Tip 1 yani simetrik gelişme geriliği tüm gelişme geriliği olan bebeklerin %20-30 udur. Buna gebeliğin erken aylarındaki problemler sebep olur. Fetusun vücudu orantılı olarak baş, karın, bacak hepsi küçüktür. Kromozomal veya yapısal hastalıklar, erken gebelik döneminde gebenin karşılaştığı toksik maddeler veya geçirilen viral enfeksiyonlar bu tip gelişme geriliğine neden olabilirler.

Başın sağolsun cnm benmde 9. Haftada kalp atımı durduğu için alınmıştı şimdi dinlenme süresindeyiz Allah yar we yardımcımz olsun zaman zor heçiyor haklısın

tam gelişmemiştir..vücut atmış olabilir..ama yinede araştırılsın..bende düşük yaptım..benimde çocuklarım oldu..sanada geçmiş olsun..hayırlı hamile kalmalar diliyorum..

Başın sağolsun cnm benmde 9. Haftada kalp atımı durduğu için alınmıştı şimdi dinlenme süresindeyiz Allah yar we yardımcımz olsun zaman zor heçiyor haklısın

en son ne zaman kürtaj oldunuz ben de aralık 6 da oldum bu ay denedik ama tutmadı hayırlısı bakalım.

en son ne zaman kürtaj oldunuz ben de aralık 6 da oldum bu ay denedik ama tutmadı hayırlısı bakalım.
Sağol canım benim çok yeni 8 martta kürtaj oldu. Kontrol günüm bile gelmedi daha inşallah bidahakine tutturursun :). Sen kaç ay ara wermiştin ?

Sağol canım benim çok yeni 8 martta kürtaj oldu. Kontrol günüm bile gelmedi daha inşallah bidahakine tutturursun :). Sen kaç ay ara wermiştin ?

2 ay verdim canım evet senin çok yeniymiş önce muayeneni ol inşallah herşey istediğin gibi olur.

Ben de yaşadım maalesef allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…