- 2 Kasım 2021
- 253
- 805
- 53
- 37
- Konu Sahibi Yine_yeni_yeniden
-
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yapıcı, yol gösterici bir mesaj olmuş. Tabiiki kendini ifade etmesi çok hoş bir durum. Bundan dolayı çok mutluyum, konuşma becerisinin kelime haznesinin bu kadar gelişmiş olması beni mutlu ediyor ama tarzı çok yanlış geliyor. Bunu henüz küçükken düzeltmemiz gerekmiyor mu yada ergenlik dönemi deyip akışına mi bırakmak gerekiyor o konuda yardıma ihtiyacım var aslında. Yani gerçekten normal bi durum mu?kızınız kendini göstermek istedikçe siz baskılamaya çalışıyorsunuz. bir yarışa dönmüş gübi bu durum. bırakın kızınız kendini ifade etsin. anlamaya ve doğru davranışlara yönlendirmeye calisin.
ama misafirlikte veya evde kenarda oturup sessiz, ifadesiz durması da doğru bir davranış değil. ergenlik dönemimde ben de büyüklerin muhabbetlerine çok ilgi duyardım hatırlıyorum. kızınızı bir seylerden mahrum bırakarak eğitemezsiniz. doğru ve iyi davranısı kendiniz yaparak örnek olun
Sadece size karşı mı böyle? Başkalarıyla ilişkileri nasıl? Öğretmenleri ne diyor mesela, şikayet alıyor musunuz? Arkadaşlarıyla arası nasıl genel olarak?Cevabınız için teşekkür ederim. Sizde sadece 2 satırlık bir yazıdan nasıl teşhis koydunuz onu anlamadım. Eğer sormak istediğiniz birseyler olursa cevaplayabilirim. Haklı olabilirsiniz ama ayrılık kaygısı yok. Çünkü kendi arkadaşları vs olduğunda çok güzel etkinlikler organize ediyor. Hatta arkadaş grubu ile yatıya kalıyor. Küçüklükten beri bu tarz bir problem yaşamadık. Gerçekten öz güvenli bir çocuktu. Benim söylemek istediğim benim sınırlarıma saygı duymuyor. Hep kendi istedikleri olsun. Artık bazen gercekten boguldugumu hissediyorum.
Arkadaslarına bu sekılde davranmıyor muCevabınız için teşekkür ederim. Sizde sadece 2 satırlık bir yazıdan nasıl teşhis koydunuz onu anlamadım. Eğer sormak istediğiniz birseyler olursa cevaplayabilirim. Haklı olabilirsiniz ama ayrılık kaygısı yok. Çünkü kendi arkadaşları vs olduğunda çok güzel etkinlikler organize ediyor. Hatta arkadaş grubu ile yatıya kalıyor. Küçüklükten beri bu tarz bir problem yaşamadık. Gerçekten öz güvenli bir çocuktu. Benim söylemek istediğim benim sınırlarıma saygı duymuyor. Hep kendi istedikleri olsun. Artık bazen gercekten boguldugumu hissediyorum.
Benim kızım hep böyleydi. Yani ergenlikte değişen birsey değil. Bu kesinlikle yapı meselesi, bunu biliyorum ve tahammül edemedigimi hissediyorum artık. Ona uygun etkinlikler, keyif alacağı şeyler yapmaya çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıyorum onun için ama gün sonunda yine mutlu olmayan sürekli eleştiren bir çocukla karşılaşınca patlıyorum artık.Ortak bir nokta bulma çabaniz neden yok benim merak ettiğim bu oldu.Konuyu okurken benim de 11 yaşında kızım var elbette oluyor aşırılıklari en basit dün yemek yiyorum bir anda gelip resim çizmek için siparişleri vardı onu neden sipariş etmedin diye bağırmaya başladı ki normalde böyle bir çocuk asla değil ama büyüyor hormonlar değişiyor çevre etkeni bir sürü etken var bu büyüme sürecinde hemen bir sandelye al otur kızım dedim konuştuk sebebini açıkladım bagirman hiç hoşuma gitmedi dedim beş dakika sonra gelip özür diledi anne yanlis oldu yaptığım diyerek.
Bu süreçler olucak daha da siddetlenebilir ama sizde yoğun bir öfke gördüm saçma salak konuşuyor yazmışsınız bu hissiniz kızınıza geçiyor ve size annesiyle görüşmeyen biri olarak gelecekten bildireyim bu şekilde giderse baginiz kopar ve bir daha da tutmaz kendimden biliyorum bı sarın sarmalayin ergen psikatrina götürün aslında temel noktada mutlaka bir problem vardır bu davranışlarınin sebebi olarak onu bulup çözüm üretmek en önemlisi bu şekilde zitlasarak çözüm olmaz.
Kızınızla yarış halindesiniz. Narsıst anne sendromu gibi bişey bu ileride buna dönüşür. Kahvaltı hazırlamamak cocugu cezalandırmaktır öfkeye öfkeyle karsılık veremezsınız. Cocuk suan ergenlık dönemınde bı terapiste götürebilirsiniz. Herkes sizi haksız görüyorsa demek ki herkeste değil sizde bi problem vardır demektir. Dikkat cekmeye calısıp onaylanma ıhtıyacı bulunuyor cocuk. Sacma salak falan bu kelımelerı kullanmak asla sağlıklı değil.Cevabınız için teşekkür ederim. Sizde sadece 2 satırlık bir yazıdan nasıl teşhis koydunuz onu anlamadım. Eğer sormak istediğiniz birseyler olursa cevaplayabilirim. Haklı olabilirsiniz ama ayrılık kaygısı yok. Çünkü kendi arkadaşları vs olduğunda çok güzel etkinlikler organize ediyor. Hatta arkadaş grubu ile yatıya kalıyor. Küçüklükten beri bu tarz bir problem yaşamadık. Gerçekten öz güvenli bir çocuktu. Benim söylemek istediğim benim sınırlarıma saygı duymuyor. Hep kendi istedikleri olsun. Artık bazen gercekten boguldugumu hissediyorum.
Bu tavrıyla alakalı okuldan değil ama kurs öğretmeninden şikayet değilde tavsiye aldım diyebilirim. Arkadaş ilişkileri iyi gibi, kötü değil ama mükemmel grubun aranan çocuğuda diyemem.Sadece size karşı mı böyle? Başkalarıyla ilişkileri nasıl? Öğretmenleri ne diyor mesela, şikayet alıyor musunuz? Arkadaşlarıyla arası nasıl genel olarak?
Aslında bazı arkadaşlarınada bu şekilde davrandığını hissediyorum. Hep bir liderlik tavrı var.Arkadaslarına bu sekılde davranmıyor mu
Hıc arkadası olmaz bu tavırlarla aslında
Bu arada terapiye ihtiyacı var
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizde sadece 2 satırlık bir yazıdan nasıl teşhis koydunuz onu anlamadım. Eğer sormak istediğiniz birseyler olursa cevaplayabilirim. Haklı olabilirsiniz ama ayrılık kaygısı yok. Çünkü kendi arkadaşları vs olduğunda çok güzel etkinlikler organize ediyor. Hatta arkadaş grubu ile yatıya kalıyor. Küçüklükten beri bu tarz bir problem yaşamadık. Gerçekten öz güvenli bir çocuktu. Benim söylemek istediğim benim sınırlarıma saygı duymuyor. Hep kendi istedikleri olsun. Artık bazen gercekten boguldugumu
Zaten ergenlik dönemi, bunları yaşayacağı dönem, önceden yaptığı şeyler çocuk olduğu için yaptıkları idi, şimdi ise hem çocuk , hem ergen, hem hormonlar hem büyüme sancıları. Yani aslında kızınız gerçekten zorlu bir dönemden geçiyor, kendini ifade etmeye çalışması , büyüklerle konuşmaya çalışması , aklına geleni söylemesi hep bu yüzden. Bir de sizin kızınız hakkında saçma sapan konuşuyor demeniz , aslında neden öyle konuştuğunun bir göstergesi. Siz onu baskılamaya çalıştıkça , ergenliğin verdiği psikoloji ile daha çok konuşmaya çalışacak. Siz onu bastırmaya çalışan insan olduğunuz için, size saldıracak. O kızı siz doğurdunuz, en fazla size , sonra da babasına benzeyecektir.Mesajınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok yapıcı, yol gösterici bir mesaj olmuş. Tabiiki kendini ifade etmesi çok hoş bir durum. Bundan dolayı çok mutluyum, konuşma becerisinin kelime haznesinin bu kadar gelişmiş olması beni mutlu ediyor ama tarzı çok yanlış geliyor. Bunu henüz küçükken düzeltmemiz gerekmiyor mu yada ergenlik dönemi deyip akışına mi bırakmak gerekiyor o konuda yardıma ihtiyacım var aslında. Yani gerçekten normal bi durum mu?
yardım ilgi çekmeye çalışıyor psikiyatri vs denilince gerilmişsiniz ama gerçek buCevabınız için teşekkür ederim. Sizde sadece 2 satırlık bir yazıdan nasıl teşhis koydunuz onu anlamadım. Eğer sormak istediğiniz birseyler olursa cevaplayabilirim. Haklı olabilirsiniz ama ayrılık kaygısı yok. Çünkü kendi arkadaşları vs olduğunda çok güzel etkinlikler organize ediyor. Hatta arkadaş grubu ile yatıya kalıyor. Küçüklükten beri bu tarz bir problem yaşamadık. Gerçekten öz güvenli bir çocuktu. Benim söylemek istediğim benim sınırlarıma saygı duymuyor. Hep kendi istedikleri olsun. Artık bazen gercekten boguldugumu hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?