- 11 Aralık 2018
- 40.078
- 248.655
-
- Konu Sahibi Homer Simpson
Aileniz değil başka birileri beynini yıkamıştır.Bence çok yanlış konuşuyorsunuz. Benim ailem açık babam müslüman bile değil. Kardeşim askeri bir okula giderken daha ilkokulda kapanmak istediğini söyledi. Tabii izin vermediler, yıllarca her yıl tekrarladı bu isteğini ve en sonunda lisede kapandı.
Kimse onun beynini yıkamadı, bazen gerçekten insanlar belli bir fıtratla doğuyor diye düşünüyorum sadece.
Yani diyorsunuz ki hristiyan,yahudi ve müslüman çocuğunu kendi dini üzerine yetistiremez .... İnancsizsaniz konu sahibine duyduğum saygıyı duyup çekiliyorum11 yaşında çocuğun başörtülü olması zorlayıcı bir aile olduğunun göstergesi zaten. Belki bunu şiddetle yapmıyorlar ama beyin yıkayarak yapıyorlar çocuğun durumundan anlaşıldığı üzere.
ihl’lere karşıyız!
Kesinlikle Salih Selman diye bir doktor var mesela .....Bence çok yanlış konuşuyorsunuz. Benim ailem açık babam müslüman bile değil. Kardeşim askeri bir okula giderken daha ilkokulda kapanmak istediğini söyledi. Tabii izin vermediler, yıllarca her yıl tekrarladı bu isteğini ve en sonunda lisede kapandı.
Kimse onun beynini yıkamadı, bazen gerçekten insanlar belli bir fıtratla doğuyor diye düşünüyorum sadece.
İlla beyni mi yıkanması gerekiyor?Aileniz değil başka birileri beynini yıkamıştır.
Hiç bir çocuğun yoğun dini eğitimle yetiştirilmemesi gerektiğini savunuyorum. Çocuklar 12 yaşına kadar soyut kavramları algılama yeteneğine sahip değiller. Küçücük çocuklara inanç, yaratıcı vs gibi soyut kavramları pompalamak sadece korku geliştirmelerine neden oluyor. Bu konuda gördüğümüz gibi.Yani diyorsunuz ki hristiyan,yahudi ve müslüman çocuğunu kendi dini üzerine yetistiremez .... İnancsizsaniz konu sahibine duyduğum saygıyı duyup çekiliyorum
Benim de çok dikkatimi çekiyor. Komşumun dört yaşındaki oğlu, askılı bluz giymiş birini görünce günah günah diye bağırıyordu.Dini obsesyon bu nesil de daha mı fazla ya. Dikkatimi çekiyor bu.
İlkokul diyorsunuz. 10 yaş altı bir çocuğun kendi kendine dini ve dinin gereklerini öğrenip ben kapanacağım noktasına gelecek kadar bilgiyi kendi kendine edindiğine inanıyorsanız diyecek bir şeyim yokİlla beyni mi yıkanması gerekiyor?
Ailemizin, gittiği okulun sosyal çevresinin durumu belli.
Olaya çok yanlış yerden bakıyorsunuz. Bazı şeyler için beyin yıkamasına gerek duyulmaz çünkü onlar gerçeklerdir ki ben bunu başörtüsüz biri olarak söylüyorum.
Sizin dini görüşünüz farklıysa böyle düşünmenize saygı duyuyorum.
Yani diyorsunuz ki hristiyan,yahudi ve müslüman çocuğunu kendi dini üzerine yetistiremez .... İnancsizsaniz konu sahibine duyduğum saygıyı duyup çekiliyorum
Çarptiriyorsunuz ya ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Demek istediğim çevresi ne düşünür onu takmıyordur. Şu an mesela o çocuk gibi kapanmak pek çok kişiye ağır geldiği için neredeyse tesettürsuz bir insan gibi giyiniyor tesettürlü insanlar. Çünkü aksi nefsine ağır geliyor. Ama o yaşlarda kendi doğrusu ağır basıyor olabilir. Başkasının ona ne dediği umrunda olmayabilir.Açık giyinmek zaten nefse ağır gelmez hanım efendi önemli olan kapanmak . Madem kimseyi umursamıyordunuz kapalı giyinseydiniz
Benim de dikkatimi çekmişti. Başka dinleri de araştıran bir çocuk zaten.Tanri demesi cok dikkatimi cekti.
Bizim toplumda Allah denir "Tanri" denmez daha dogrusu tercih edilmez. Genelde inancsiz insanlar Tanri der. Anne babasi din kulturu ogretmenleriyse Tanrı demiyorlardir muhtemelen. Cocuk internet uzerinden başkalariyla dini sohbetler icerisinde bulunup kafasi karisiyor bence.
Çünkü elimizde internet var. Ben onun bir yaş üstüyken Hrıstiyan olmaya karar vermiştim. Beynim falan yıkanmadı birine özendim sonra araştırdım ve ağlaya ağlaya kiliseye gitmeden Hrıstiyan olunur mu sorusuna yanıt aradım.İlkokul diyorsunuz. 10 yaş altı bir çocuğun kendi kendine dini ve dinin gereklerini öğrenip ben kapanacağım noktasına gelecek kadar bilgiyi kendi kendine edindiğine inanıyorsanız diyecek bir şeyim yok
Kursa vs gitmiyor. Ebeveynleri din kültürü öğretmeni ve muhafazakar insanlar. İmam Hatip ortaokulunda okuyor.11 yaş ve baş örtüsü derken?
Dini obsesyon da üzerine...
Bu çocuğa kaç yaşından beri din, cehennem, günah, ceza öğretiliyor acaba?
Hakka girmek konusunda bu kadar korku normal değil, 11 yaşındaki bir çocuğun derdi asla bu olmamalı.
Çok bilgi(!) yüklenmiş bu çocuğa, çok -ayrıntı bilgi- ve yaşından çok önce muhtemelen, yazık; kim anne babası necidir, kurs murs bir yere mi gönderiyorlar, ne okuyor bu çocuk, ne konuşuluyor?
Ya inanın o kadar normal ki. Ben 7. sınıfta anneyle ilgili kompozisyon yazın onu birine benzetin dendiğimde Tanrıya benzetmiştimBenim de dikkatimi çekmişti. Başka dinleri de araştıran bir çocuk zaten.
Bunların beyin yıkama olduğunu düşünmüyorsanız da diyecek bir şeyim yokÇünkü elimizde internet var. Ben onun bir yaş üstüyken Hrıstiyan olmaya karar vermiştim. Beynim falan yıkanmadı birine özendim sonra araştırdım ve ağlaya ağlaya kiliseye gitmeden Hrıstiyan olunur mu sorusuna yanıt aradım.
Kardeşimin de elinde internet vardı, araştırdı. Reklam olmasın çok güzel islamı açıklayan sayfalar var. Din kültürü dersleri var. Bunlar beyin yıkama değil, çocuğu yaşına göre eğitmedir. Ayrıca herkesin bir idolü vardır belki de kendine o yaşta başörtülü birini örnek almıştır. Ben de onun gibi olacağım diyerek kapanmış olabilir. Bunlar beyin yıkama olmuyor.
İnanın samimiyetle söylüyorum sizi anlamıyorum. Sizi daha yanlış anlayıp kırmakta istemiyorum ama çocuğun doğrusunun o olduğunu nerden biliyoruz dinde kapanma farz olmasaydı kim kapanırdı ki bunu isteyerek yapmıyor emir olduğunu bildiği için yapıyorÇarptiriyorsunuz ya ben ne diyorum siz ne diyorsunuz. Demek istediğim çevresi ne düşünür onu takmıyordur. Şu an mesela o çocuk gibi kapanmak pek çok kişiye ağır geldiği için neredeyse tesettürsuz bir insan gibi giyiniyor tesettürlü insanlar. Çünkü aksi nefsine ağır geliyor. Ama o yaşlarda kendi doğrusu ağır basıyor olabilir. Başkasının ona ne dediği umrunda olmayabilir.
İnternet de derya deniz amaYa inanın o kadar normal ki. Ben 7. sınıfta anneyle ilgili kompozisyon yazın onu birine benzetin dendiğimde Tanrıya benzetmiştimO derece kafayı dinlerle bozmuş, yolunu kaybetmiş bir çocuktum. Araştıran bir çocuksa kendi haline bırakın, o yolunu bulur zaten
Tamam demeyin o zaman.Bunların beyin yıkama olduğunu düşünmüyorsanız da diyecek bir şeyim yok