- 1 Aralık 2020
- 4.444
- 50.314
-
- Konu Sahibi Homer Simpson
Çocuğun görünürdeki en büyük sorunu din obsesyonu mune. Geri kalanlar onun uzantısı muhtemelen. O yüzden konunun din ekseninden çıkacağını sanmıyorum.Huhuuuuuu dini konu ve yorumlar yasaktı hatırladınız mı?
Konu genel içerik olarak 11 yaşındaki çocuğun ergenliği olduğundan aktif ama ergenlik kısmı pas geçilip içerikteki dini bir ayrıntı üzerinden yazmaya devam edecekseniz lütfen beni etiketleyip biz kendimize hakim olamayacağız deyin ki asma kilitle koşayım.
İstenirse çıkılır, isterseniz konuları nereden nereye getirebileceğinizi biliyorum şahsenÇocuğun görünürdeki en büyük sorunu din obsesyonu mune. Geri kalanlar onun uzantısı muhtemelen. O yüzden konunun din ekseninden çıkacağını sanmıyorum.
Ben de gideyim başıma bir iş gelmeden
Onlar sürekli günah dedikodu demesinden bıktılar. Yeter artık dedikodu deyip durma diyorlar. Bir de dışarı çıkması için ısrar ediyorlar.
Bizim okulun müdürü - şimdi gitti- cocuklara zorla başörtü taktırıyordu yani okulun üniformasının içinde başörtüsü de vardı(imam hatip ortaokulu) çocuklar okulda kapayıp çıkınca açıyorlardı. Kız ve erkekleri konuşurken görünce kızardıÖğretmenler.
Yalnız çocuğun sıkıntısı dinle alakalı. Tamam dinle ilgili konuşmalar yasak ama bu tamamen dinin bir çocuğun hayatına olan etkisi.Huhuuuuuu dini konu ve yorumlar yasaktı hatırladınız mı?
Konu genel içerik olarak 11 yaşındaki çocuğun ergenliği olduğundan aktif ama ergenlik kısmı pas geçilip içerikteki dini bir ayrıntı üzerinden yazmaya devam edecekseniz lütfen beni etiketleyip biz kendimize hakim olamayacağız deyin ki asma kilitle koşayım.
Sevap, gunah konusunda takıntılı olmakta zarar yoktur, cocuk sordugunda aciklamasi yapılmalı ve boylece daha guzel oturur kendisinde. Cocuklara tanimlari acik ve dogru anlatip, anlayacakları seviyede ornekler vermek cok önemli. Tabi herkes din egitimi veremez...Herkes istediği gibi yaşar elbette. Dindar insanlarla hiçbir sorunum yok ama bu sevap günah konusundaki takıntısı sizce de sağlıksız değil mi? Bu başka bir konuda da olsa endişelenirdim.