- 17 Kasım 2016
- 10.268
- 25.712
- Konu Sahibi Homer Simpson
Oouuuuuu şet daha içte yaşar hislerine saygı duyun ama suyunu da çıkarmasa iyi .... incirzeytin sorma yaaaaaa o hristiyan takıntısı bana da gelmiştiBalık burcu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oouuuuuu şet daha içte yaşar hislerine saygı duyun ama suyunu da çıkarmasa iyi .... incirzeytin sorma yaaaaaa o hristiyan takıntısı bana da gelmiştiBalık burcu
Anladım. Belki de biz gereksiz evham yaptık.Bazı üyeler burda Allah’ın emirlerine ne rahat karşı çıkıyorlar anlam veremiyorum.
Ben o yaşta Hrıstiyan olmaya karar vermiştim yemin ederim annemden gizli ağlıyordum Çünkü en sevdiğim ünlü Hrıstiyandı. Hepimiz belli dönemlerde dini düşüncelerimizi sorgulamışızdır kuzeniniz de bu yüzden hak hukuk meselelerine çok takıyor olabilir.
Diğer durumlar çok normal o yaşlarda belli bir kesim aşırı aktif olur herkesle can ciğer olur belli bir kesimse asosyal olmayı dışarı çıkmamayı tercih eder. Ben de kuzeniniz gibiydim çok normal yani.
Aslında aynı şey. Orda da çocuğu yönlendirmeyin kendi bulsun ne istediğini demişizdir burada da aynı şeyi diyoruz. Yani hep ailelere kızıyoruz çocukları bu hallere soktukları için.Burada eyvah oğlum kız gibi diyen annede kiziyorsunuz tercihi farklı olabilir diye ama inan konusu girince tü kaka oluyor. Anası babası öğretmen muhafazakar bir ailenin ergenliğe adım atmaya başlamış bir üyesi. Korkmayın toplum ahlakına zararı yoktur.
Anladım. Belki de biz gereksiz evham yaptık.
Başörtüsünü upuzun namaz örtüsü gibi takıyor. Olur da dışarı çıkmaya karar verirse giyinmeye, başını yapmaya üşendiği için çıkmıyor. Hareketsizlikten kilo almış ve biraz hareketlenince nefes nefese kalıyor.
Yahu zaten bende onu diyorum aklı başına gelince doğru yolu bulur niye kasiyoruz ihl'ye karşıyım net diye????Aslında aynı şey. Orda da çocuğu yönlendirmeyin kendi bulsun ne istediğini demişizdir burada da aynı şeyi diyoruz. Yani hep ailelere kızıyoruz çocukları bu hallere soktukları için.
Bana kızmanızı anlayamadım. Ben ne çocuk gelişim uzmanıyım ne çocuğum var bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Birçok kişi asosyalliğini ergenliğe bağladığı için bu konuda gereksiz evham yapmış olabileceğimi düşündüm.Gereksiz evham boşverin zaten okul btince yaşayamadığı herşeyi tam gaz yaşamaya baslar o zaman konu açarsınız burda
Gereksiz evham yapmadığınızı birçok yorumda gördünüz hala normalleştirmeye çalışıyorsunuuz bu normal değil.Bana kızmanızı anlayamadım. Ben ne çocuk gelişim uzmanıyım ne çocuğum var bu konularda çok bilgi sahibi değilim. Birçok kişi asosyalliğini ergenliğe bağladığı için bu konuda gereksiz evham yapmış olabileceğimi düşündüm.
Çocuk manipüle edilmiş herhangi bir konuşmada hakkına mı girdik diyerek tedirginleşiyor henüz 11 yaşında evde uzun örtüyle geziyor ani dşarı çıkılır diye. Bunlar baskın ailede büyüdüğünün en büyük ispatı zaten.Yahu zaten bende onu diyorum aklı başına gelince doğru yolu bulur niye kasiyoruz ihl'ye karşıyım net diye????
Benim çevremde öğrencilerinde tesettürlü olup lisede tesettursuz olanda var,terside var önemli olan aile. Kiii hanımefendi aileyle ilgili zorlayıcı birşey söylemedi.....
Bir şeyi normalleştirmeye çalışmıyorum. Zaten muhafazakar bir insan değilim, müslüman bile değilim ki normalleştirmeye çalışayım. O yaşta baş örtüsü bana da ters. Ben dışarı çıkmak istememesi gibi davranışları için dedim. Bir yandan da muhafazakar yaşantısından rahatsız gibi ya da baskı altında gibi durmuyor. Ama bir çocuk bu konularda ne kadar emin olabilir? İnanın benim de kafam çok karışık ve tek istediğim onun iyiliği.Gereksiz evham yapmadığınızı birçok yorumda gördünüz hala normalleştirmeye çalışıyorsunuuz bu normal değil.
11 yaşında çocuğun başörtülü olması zorlayıcı bir aile olduğunun göstergesi zaten. Belki bunu şiddetle yapmıyorlar ama beyin yıkayarak yapıyorlar çocuğun durumundan anlaşıldığı üzere.Yahu zaten bende onu diyorum aklı başına gelince doğru yolu bulur niye kasiyoruz ihl'ye karşıyım net diye????
Benim çevremde öğrencilerinde tesettürlü olup lisede tesettursuz olanda var,terside var önemli olan aile. Kiii hanımefendi aileyle ilgili zorlayıcı birşey söylemedi.....
Burada eyvah oğlum kız gibi diyen annede kiziyorsunuz tercihi farklı olabilir diye ama inan konusu girince tü kaka oluyor. Anası babası öğretmen muhafazakar bir ailenin ergenliğe adım atmaya başlamış bir üyesi. Korkmayın toplum ahlakına zararı yoktur.
Çocuk manipüle edilmiş herhangi bir konuşmada hakkına mı girdik diyerek tedirginleşiyor henüz 11 yaşında evde uzun örtüyle geziyor ani dşarı çıkılır diye. Bunlar baskın ailede büyüdüğünün en büyük ispatı zaten.
Anladım. O yaşta çocuğa yoğun din eğitimi vermek istismardır. Aynı şeyleri farklı cümlelerle söylemişiz. Benim bugün kafam çok dolu demek istediğinizi bir an algılayamadım kusura bakmayın.11 yaşında çocuğun başörtülü olması zorlayıcı bir aile olduğunun göstergesi zaten. Belki bunu şiddetle yapmıyorlar ama beyin yıkayarak yapıyorlar çocuğun durumundan anlaşıldığı üzere.
ihl’lere karşıyız!
Bu arada benim kardeşim olacak insan da var bu. İşin sonunun nerelere gittiğini bilemezsiniz bile. Çok korkunç çok.Dini obsesyon bu nesil de daha mı fazla ya. Dikkatimi çekiyor bu.
EvetDini obsesyon bu nesil de daha mı fazla ya. Dikkatimi çekiyor bu.
Özellikle biraz zeki ve sorgulayan ancak dindar ailelerde yetişmiş çocuklarda çok görüyorum ben de.Dini obsesyon bu nesil de daha mı fazla ya. Dikkatimi çekiyor bu.
11 yaş küçük. Şuan bir şeylere dikkat edebilmeniz daha kolay. Biz bu obsesyonu kardeşime geç kaptırdık ve kurtaramıyoruz. Çok dikkat edin.Özellikle biraz zeki ve sorgulayan ancak dindar ailelerde yetişmiş çocuklarda çok görüyorum ben de.
Bence çok yanlış konuşuyorsunuz. Benim ailem açık babam müslüman bile değil. Kardeşim askeri bir okula giderken daha ilkokulda kapanmak istediğini söyledi. Tabii izin vermediler, yıllarca her yıl tekrarladı bu isteğini ve en sonunda lisede kapandı.11 yaşında çocuğun başörtülü olması zorlayıcı bir aile olduğunun göstergesi zaten. Belki bunu şiddetle yapmıyorlar ama beyin yıkayarak yapıyorlar çocuğun durumundan anlaşıldığı üzere.
ihl’lere karşıyız!
Ebeveynlerinin ikisi de din kültürü öğretmeni ve gayet muhafazakar insanlar. Bu çocuk böyle bir ailede büyüdü. Baskı var mıdır bilmiyorum ama pek sanmıyorum da. Bir yandan da çok zeki bir kız. Geçen gün bana "Tanrı zaten bizim neler yapacağımızı biliyorsa bizi niye dünyaya gönderiyor, direkt cehenneme göndersin?" dedi. Bu konularda bir şey diyemiyorum ben zaten dinlere inanmayan bir insanım, kendi inanmadığım şeyi ona anlatmak istemiyorum. Ama dediğiniz gibi o da zaten arka odalara gidip başını falan açıyor. Ben üzülüyorum. Sonra da acaba ön yargılı mıyım diyorum.