• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

107'den 70'e yolculuk. Yol uzun, yol arkadaşları aranıyor :-)

Buarada ben sekersız 21 gun yapıyorum aranızda bunu deneyen varmı ? Ve ramazanda nasıl yıyecegız ? Kılo verebılırmıyız ? Emzırıyorum ama artık cok kucuk degıller (15 aylık olcaklar) orucumu tutmak ısterım.

Suanlık hıc ekmek yemıyorum sahurda ekmek yemelımıyım vs vs kafamda mılyon soru. Esım bayramdan sonra gelecek ozamana kadar kac kılo verebılırım hıc bılmıyorum...
Ramazanda kilo verenler var, inşallah bizde veririz canım, ekmeği iftarda öneriyor diyetisyenler,sahurda yumurta, ceviz,fındık birde kefir tok tutuyor .
Ramazanda yediklerimizi yazarız, birbirimize bildiklerimizi aktarırız iyi olur.

Buarada ben sekersız 21 gun yapıyorum aranızda bunu deneyen varmı ? Ve ramazanda nasıl yıyecegız ? Kılo verebılırmıyız ? Emzırıyorum ama artık cok kucuk degıller (15 aylık olcaklar) orucumu tutmak ısterım.

Suanlık hıc ekmek yemıyorum sahurda ekmek yemelımıyım vs vs kafamda mılyon soru. Esım bayramdan sonra gelecek ozamana kadar kac kılo verebılırım hıc bılmıyorum...
Ben diyetisyene gidiyorum. Ramazan icin onerilerini sizinle de paylasirim insallah

Ben diyetisyene gidiyorum. Ramazan icin onerilerini sizinle de paylasirim insallah
Çok iyi olur canım bende düşünüyordum ramazanda nasıl yaparım diye, oruç tutmana izin veriyormu doktorlar, bana çok dikkatli olursam müsaade etmişti.

Ben 21 martta kan verdim hâlâ çıkmadı bazı sonuçlar bir sıkıntı var bu işte beklemeyeceğim gideceğim hastaneye çıkan sonuçlara göre baksın artık.

Bugünün menüsü
10.00
4 yumurtalı menemen(eşimle ortak)
2 sekersiz cay
Peynir, kasar peynir 1 er dilim
Domates salatalık
Az kepek ekmeği

Ara ogun yapamadim cok fena oldum
1 nescafe, 1 mocha ictim

Aksam 19.30
Mercimek corbasi 1 tabak
1 dilim firinda makarna
3 yk susuz kurufasulye
Yogurt

Cuma tuttum kandilde. Biraz susuzluk cektim ama normal düzeyde. Annemin gecen sene hep dudaklari yarildi. Cok zorlandi. Meger seker 400lere firlamis. Bu sene tutamicak
Açken şeker yükseliyormu hiç bilmiyordum,geçmiş olsun Annenede canım.

Bende menümü yazayım
Kahvaltı
2 tane az yağlı yumurta
1 dilim kaşar peyniri
2 yeşil zeytin

Öğlen
Haşlanmış beyaz lahana
4 kaşık yoğurt
1 salatalık

Akşam
5 kaşık taze fasulye
3 kaşık makarna
2 kaşık yoğurt

3 litre su + leslie 5K yaptım
30 dk tempolu yürüyüş

Slm kizlar nasilsiniz,ben bu ara yogunum ramazana hazirlik dolaba manti,kofte yaptim,aynisi annemede yaptik,bir tahinli katmer yapacagim dolaba koyacağım ins rabbim nasip ederse evdekiler sahurda yiyrecekler ins...sonra 6 dönüm bahçeye tohumlar dikilecek surulecek sali carsamba persembe tarla isleriyle ugrasiriz yagis olmaz ise..sonra cocuklari tiyatro egitimi var 30 nisana kadar haftada 3 gun bayagi yogunum ,bu arada kendimi psikolojik olarakta toparliyorum inş,yarin da oruç olacağım 4 cu gun gec tartilirim Bulamiyorum Bulamiyorum cimm cocuklari tiyatroya goturup gelmem aksam 5 bulur gelince tartlip soylerim olurmu,sadece iki haftadir şu vc duzene girmedi bi ciksam tikir tikir kilom gidecek,onceki kiloya bakarak kilo vermedimdi aldim ama aldigim kilo gitti,bu haftadan sonra duzene girerim duzenli yazarim olurmu hasibecim..

Herşeye alıstımda sekersız cay ıcmeye cok zorlanıyorum. Böyle dıyıncede herkes hemen “cay ıcme ozaman” diyor. Ben çaysız duramam ki ama sekersız cok kotu ya
Ramazanda kilo verenler var, inşallah bizde veririz canım, ekmeği iftarda öneriyor diyetisyenler,sahurda yumurta, ceviz,fındık birde kefir tok tutuyor .
Ramazanda yediklerimizi yazarız, birbirimize bildiklerimizi aktarırız iyi olur.

Umarım verebılırız ramazandan tırsıyorum muhakkak vermem lazım yoksa esımle gırdıgım iddiayı kaybedıcem

Akşam menum dısardaydık

1 kase mercımek corbası
Izgara et
Salata

Bugun sahıle gıttik benım müptelası oldugum pilavcı oradaydı :olamaz: Yanından gectım.... usul usul sessızce :bicak: adam da benı tanıyor herseferınde yerdım cunku. O bile sankı “ohaa nıye gelmedıkı bu şimdi” der gibi baktı... üzgünüm pilavcı amca bende ısterdım nohutlu tavuklu o tane tane pilavından hunharca yemeyı acık ayranından yudumlamayı ama şişmanım şişman ve pişman :110: tebrik ediyorum kendımı :KK54::KK76:

Herşeye alıstımda sekersız cay ıcmeye cok zorlanıyorum. Böyle dıyıncede herkes hemen “cay ıcme ozaman” diyor. Ben çaysız duramam ki ama sekersız cok kotu ya

Umarım verebılırız ramazandan tırsıyorum muhakkak vermem lazım yoksa esımle gırdıgım iddiayı kaybedıcem
Şekersiz çay ölürümde icmem diyen ben 1.5 aydir iciyorum. Evet bazi caylarda mecburiyetten iciyorum yalan yok. Ama tamamen alişkanliktan ötürü. Kabullendim ve sinirsizca cay icebiliyorum :)

Vermen gereken kac kg var merak ettim. Biz esimle iddiaya girmedik ama hep bana veremezsin edemezsin gibisinden konuştu. Sinirli zamanlarinda cok kalbimi kirdi. Koca totonu kaldirda calis gibi mesela. Bu sozlerine ragmen 1 sene boyunca hic kg veremedim. Ne zaman kendim beynimde bitirdim o zaman vermeye basladim. Benim yolum çok uzun. En kisa hedefim bayramda 89 gorebilmek

(Bu mesaji 10.30da yazmistim gondermeyi unutmusum. Zeynep aglamsya baslayinca telefonu birakip ona bakmaya gittim msj kalmis oylece)

Iyi geceler kizlar.
Su an meryem kucagimda salliyorun uykusunda agladi sakinlesti simdi biraz dalsin yatircam tekrar.

Cnm ben bir ara oruc tuttum 22 gun sonra firsatim olmadi son 8 gunun kalmisti. Sahurda bazen karatay kahvaltisi yaptim bazen yulaf lapasi yaptim bazen musli yedim bazende corba ve aksamdan kalan yemekten yedim. Ekmek yemedim. Ekmek zaten seni uzun sure tok tutmaz 2 saat sonra aciktirir tekrar. Iftardada corba salata yogurt ve yemek yedim. Onlar sisiriyor zaten ekmege yer kalmiyor. Biraz ara verip uzerine ya yesil cay ictim ya da form cayi ictim. O donem spor yapmamama ragmen cok guzel kilo verdim ve hic ac kalmadim

Ben 21 martta kan verdim hâlâ çıkmadı bazı sonuçlar bir sıkıntı var bu işte beklemeyeceğim gideceğim hastaneye çıkan sonuçlara göre baksın artık.

Ne tahliliymis o oyle hala cikmadi

Cuma tuttum kandilde. Biraz susuzluk cektim ama normal düzeyde. Annemin gecen sene hep dudaklari yarildi. Cok zorlandi. Meger seker 400lere firlamis. Bu sene tutamicak

Babamda kac senedir tutamiyor seker yuzunden

Slm kizlar nasilsiniz,ben bu ara yogunum ramazana hazirlik dolaba manti,kofte yaptim,aynisi annemede yaptik,bir tahinli katmer yapacagim dolaba koyacağım ins rabbim nasip ederse evdekiler sahurda yiyrecekler ins...sonra 6 dönüm bahçeye tohumlar dikilecek surulecek sali carsamba persembe tarla isleriyle ugrasiriz yagis olmaz ise..sonra cocuklari tiyatro egitimi var 30 nisana kadar haftada 3 gun bayagi yogunum ,bu arada kendimi psikolojik olarakta toparliyorum inş,yarin da oruç olacağım 4 cu gun gec tartilirim Bulamiyorum Bulamiyorum cimm cocuklari tiyatroya goturup gelmem aksam 5 bulur gelince tartlip soylerim olurmu,sadece iki haftadir şu vc duzene girmedi bi ciksam tikir tikir kilom gidecek,onceki kiloya bakarak kilo vermedimdi aldim ama aldigim kilo gitti,bu haftadan sonra duzene girerim duzenli yazarim olurmu hasibecim..

Slm cnm :KK36:

Buyuk ihtimalle bende listeyi aksam yaparim cunku sabah carsi isim var oglen hastane isim var gelincede cocuklari yikicam. Aksam yikayamadim ev soguktu anca isindi yatarken usurler diye. Sonra ye ic kaldir vs

Allah yardimciniz olsun isleriniz cokmus. Allah kolaylik versin. Insallah bu sureci minumum hasarla atlatirsin (yeme acisindan)

Unutma burda benim icin ya da bir baskasi icin kilo vermiyorsunuz. Oncelikle kendi sagliginiz ve sonrasinda aileniz icin kilo veriyorsunuz. Buraya yazmak sadece bizi motive ediyor ama is yine kendimizde bitiyor. Tabiki yogunluktan dolayi giremedimiz zamanlar olacak. Asil onemli olan kendimize karsi olan sorumlulugumuzu unutmamak :KK66:

Bu arada Allah kabul etsin cnm oruclarini :dua:

Oncelikle acik icmeye basla cnm alistikca yavas yavas koyulastirirsin cayini.

Akşam menum dısardaydık

1 kase mercımek corbası
Izgara et
Salata

Bugun sahıle gıttik benım müptelası oldugum pilavcı oradaydı :olamaz: Yanından gectım.... usul usul sessızce :bicak: adam da benı tanıyor herseferınde yerdım cunku. O bile sankı “ohaa nıye gelmedıkı bu şimdi” der gibi baktı... üzgünüm pilavcı amca bende ısterdım nohutlu tavuklu o tane tane pilavından hunharca yemeyı acık ayranından yudumlamayı ama şişmanım şişman ve pişman :110: tebrik ediyorum kendımı :KK54::KK76:

Tebrik ederim cnm seni :KK9:

Yatmadan once detox suyumu hazirladim attim dolaba. Bu 5 gun detox yapicam insallah. Hatta annemede yaptircam olur bende yaparim dedi. Evde olsam ugrasamam o kadar sen yapacaksan uyarim dedi. Haxir nenu onune koyulcak o sadece yicek icecek daha ne olsun :KK66:
Annemide ayarttigima gore yanimda biriyle daha eglenceli gececegine inaniyorum :KK28:

Sabah menum

Ballı sirkeli karanfıllı su
2 yumurta
1 kırmızı köz biber
1 kk peynir
Domates kucuk
Salatalık yarım
Roka
6 zeytin

Ara: şekersiz sütlü kahve 3 hurma ve bi avuc cıtır leblebi ile
Şekersiz çay ölürümde icmem diyen ben 1.5 aydir iciyorum. Evet bazi caylarda mecburiyetten iciyorum yalan yok. Ama tamamen alişkanliktan ötürü. Kabullendim ve sinirsizca cay icebiliyorum :)

Vermen gereken kac kg var merak ettim. Biz esimle iddiaya girmedik ama hep bana veremezsin edemezsin gibisinden konuştu. Sinirli zamanlarinda cok kalbimi kirdi. Koca totonu kaldirda calis gibi mesela. Bu sozlerine ragmen 1 sene boyunca hic kg veremedim. Ne zaman kendim beynimde bitirdim o zaman vermeye basladim. Benim yolum çok uzun. En kisa hedefim bayramda 89 gorebilmek

Ya ınsaşlah bende alısırım. Cünkü cayı cok sevıyorum. Ve sureklı seker atıyordum buda artı kılo oluyordu. Ben 57 kıloydum... ah akılsız basım evlendım kılo aldım.aman nasıl olsa verırım dıye 70lere cıktım. 70 cıvarı hamıle kaldım ıkızlere. 93-95 cıvar doguma gırdim. Dogumdan cıktıktan sonra 80-82 arasındaydım.
En son işte 72 oldum bakalım yarın kac cıkacagım.... ilk hedefim 63. Sonra yavas yavas verıcem kasmadan yormadan 57-58 o_O
Bugun kendımı cok ıyı hıssettim giydıklerım yakıstı ıkızlerın yanında daha dınc ve guzel hıssettım kendımı bı anne olarak. Kılo gercekten mahvedıyor ınsanı hem yası ıyıce buyuk gosterıyor hem yoruyor. Benım esım bıde asker adam fit sporuna yemesıme dıkkat edıyor oyuzden artık nefret ettım su kılolarımdan kurtulucam baska cozumu yok.

Cnm ben bir ara oruc tuttum 22 gun sonra firsatim olmadi son 8 gunun kalmisti. Sahurda bazen karatay kahvaltisi yaptim bazen yulaf lapasi yaptim bazen musli yedim bazende corba ve aksamdan kalan yemekten yedim. Ekmek yemedim. Ekmek zaten seni uzun sure tok tutmaz 2 saat sonra aciktirir tekrar. Iftardada corba salata yogurt ve yemek yedim. Onlar sisiriyor zaten ekmege yer kalmiyor. Biraz ara verip uzerine ya yesil cay ictim ya da form cayi ictim. O donem spor yapmamama ragmen cok guzel kilo verdim ve hic ac kalmadim

Ya sahurda ekmeksız doyabılırmıyım kı ya. Suan hıc ekmek yemıyorum ama tabı oruc degılım. Ramazanda ac kalma endişesi oluyor bende. Bıde cocuklar emıyor. Aslında sunuda bılıyorum ekmek daha cok acıktırıyor. Öyle arada kaldımkı daha ramazan gelmeden heyheylenıyorum. Bu kendıme tanıdıgım son sansım. Pes etmek ıstemıyorum ya o_O

Back