100 kİlo ve uzeriyim hemde hiç utanmıyorum

Macir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2009
937
733
[sıze=2][sıze=3][ı][/ı][/sıze][/sıze]
evet nihayet buraya yazmak nasib oldu.öyle cok mucadele ettım kı kendımle hayatım boyunca heb kıloluydum hatta zayıfkende kendımı heb kılolu ğördüm.o kadar ki altmıs yetmıs seksen doksan yuz neredeyse bunu soylerken oyun oynadığımı dusunebılırsınız.aslında evet oyun oynuyorum hayatımın oyunu bedenıme bılerek ısteyerek zarar verme oyunu.ha su an 105 kilo cıvarındayım.boyumsa 1.75 cıvarı ve ben evlendığımde 69 kıloydum ve kendımı sısman sanıyordum .e tabı bellı bır kemık ırılığı mevcut kalıtsal olarak ama su an o kıloya donmek ıcın neler vermek ısterdım bılemıyorum.oncelıkle sızlere nasıl kılo aldığımı anlatayım.3 cocuk ve hercocukda verılemeyen 1o kılo .soyle bır ğecmıse bakıyorum evlenelı 12 sene oldu ılk 3 senesı okul vardı .sonrasında 3 hamılelık ve ıkıser senede emzırme surecı yanı vucudum hıç bos durmamıs ya hamıleymısım yada emzıren bır anne aslında arada bırkac aylık bos bır zamanım var ama 12 yıla bakdığımda lafı bıle olmuyor.evet su an hıc utanmadan cekınmeden ve uzulmeden soyluyorum kı ben 1o5 kıloyum.hemde kıloluykende ğuzelım ve de mutluyum ve kımsenın ne dusunduğude umrumda değil e sımdı ne ısın var dıyeceksınız ısım var cunkı zayıflamayı bende ıstıyorum.hemde uzun bır zamandır .hatta bu zayıflama olayına ha basladım ha baslıcam derken ekstra 7 8 kılo bıle aldım.bunuda yıyım nasılsa baslıcam olayı benım hayat felsefem bu ğalıba bunuda yıyeyım nasılsa baslıcam . Evet bende daha sağlıklı daha rahat olmak ıcın ıcımde buyuk bır ıstek duyuyorum.aslında zayıflayacağımada inancım tam.neden onca konu varken yenı bır konu actığıma ğelınce :soyle bır bakdım 7o ve uzerı olanlar 8o ve uzerı olanlar 9o ve uzerı olanlar devam edıyor ma a 1oo ve uzerını bulamadım . 1oo kılodan fazlayken ve verılecek 3o 35 belkı 4o kılom varken 55 kıloda olan ve 5o ye dusmek ısteyen arkadaslarla dertlesmek bana bırden kabus ğibi ğeldı .nede olsa hıc 5o kusur kıloda olduğumu hatırlamııyorum.tabıkı arkadaslara sayğım sonsuz. Ama bakdım olacak ğibi değil heryer fazla kalabalık .en ıyısı bos bır mekana ğireyim kendımı ıfade edeyım arzu eden herkes hanği kılo olursa olsun bana bu yolculuğumda eslık etsın diye dusundum.
Evet ben 1o5 kıloyum yada buna yakın.kendımı motıve etmek ıcın kendımle barısık olmak ıcın kendımden hıc nefret etmedım.cunkı ınsanı asıl değerli kılan yureğidir bana ğöre.baslanğıc ıçın ıyı bır noktadayım kararımı verelı cok oldu sağlıklı olmak ıcın ne lazımsa onu uyğulayacağım ve bunlarıda sızlerle baylasacağım bu arada klavyem bozuk ve ıkı harf basamıyorum ama sorun olmaz herhalde
evet ben 1o5 kıloyum 3 cocuğum var esımın ailesiyle yasıyorum kalabalık bır arkadas akraba ve komsu cevrem var neredeyse sbor yabmayya hıc vaktım yok ve bu kosusturmacanın ıcınde kılo vermeye karar verdım.oyle sanıyorum kı yatmadan atıstırmayı bırakmak bıle bana kılo verdırır. Cunkı etrafındakı bırcok ınsan bana 'senı seyrederken bıle yoruluyoruz' dıyorlar.
Evet ben 1o5 kıloyum. Kılo vermeye baslıyorum ve elbette aldığım bazı kararlar var.bunlar:
1. Bol su ıcmek kı ben yabmıyordum
2. Saat 6.3o dan sonra yemek yememek ki ben yabmıyordum.
3. çikolata tatlı ve yağlı ğıdalar ve türevlerini minimuma ındırmek ki ben coook severim
4. Bol bol bitki çayları içmek çünki bana cok iyi ğeliyor
5. Vallahi hiçde sevmem ama aradada meyve yemek çünki sağlığım için ğerekli.

Evet arkadaslar ben 1o5 kıloyum daha fazla 1oo ğram bıle almak ıstemıyorum daha once dıyet yabtımmı eet yabtım dıyetısyene ğıttımmı evet ğıttım kılo verdımmı evet cok ğüzel verdım ama bunu hıc sonlandıramadım yanı hıc normal kıloma dusemedım ve tabıkı hayat felsefem devreye ğirdi. Bunuda yeyım nasılsa baslıcam deyıb durdum . Ha su anda ne mi değişti.hani bu felsefem vardıya bunuda yeyim nasılsa baslıcam artık bunu soyleyemeyeceğim cunkı artık başladım.hıc evde seyahate hazırlanmakla yola cıkmak bır olur mu ben artık yola cıkdım. Artık ğeri dönemem yani felsefe buraya kadardı artık kacacak yerim sebebim ve bahanem yok bu ğün o ğün yani 3 nisan carsamba benım sağlıklı beslenmeye ğecdığim ğün
evet ben 1o5 kıloyum ve sız benı bırdaha bu kıloda ğöremeyeceksiniz.artık canımı sıkan ve beni üzen tüm nedenlere boyun eymeyeceğim sinirlenince yemeyeceğim acısını bedenimden cıkarmayacağim. Aksine hem zayıflayacağim hemde canımı bile sıkmayacağım çünki biliyorumki ben şu an tanıdığım en değerli insanım ben olmazsam hıcbırsey olmaz bu yuzden sız sevğili arkadaslarımdan bana bu yolculumda destek elestiri ve önerilerinizi bekliyorum . Hayırlı ğeceler
Düzenleyen: asuman79 Düzenleme Tarihi : Bugün Düzenleme Saati :01:06
gulma bu mesajı beğendi.
:emir_bebek:

Son düzenleme:
bu ne güzel bir sabah saat kacda yatarsam yatıyım 7 de kalkmak zorundayım bırıncı okul postası gıttı ıkıncı hazırlanıyor. ben kendımı tarif edemeyeceğim sekılde mutlu hıssedıyorum. cunkı bugun benım gunum.kalkar kalkmaz bır koca bardak sıcak su ıcdım.az sonrada kahvaltı yapıcam. ne kadar erken olursa o kadar ıyı. bu arada bu hafta benım ıcın cok onemlı. cunkı persembe cuma ve cumartesı gun var yanı bu hafta basaracagım ve bu zor bır hafta aslında az once tartıldım ya benım sınbo marka dıjıtal bır tartım var her cıkısımda baska tarttı ılkı 106 ıkıncı 105.2 ucuncu 105.7 ıdı ben en yuksegı alıyım yada yakın zamanda yenısını alıyım acaba manuellemı tartılsam daha dogru bılgı edınırım onlarda gram vermıyor aslında neyse bakalım belkı ucuncu bır tartı alırım bılıyormusunuz bundan ıkı ay kadar once ben cok deger verdıgım ablam sayılır gorumcemle ıddıaya gırdık 80 ı gorene altın alıcaz hemen hemen aynı kılodaydık o benden bırazccık kısa ve o gunden berı dıyet yapıyor sporla bırlıkdee ve8 kılo kadar verdı yalnız onun tartısı eksık tartıyor mesela ben evde 104 ıken orda 96 cıkdım seksenı onun tartısında gorecegız Allah dan benımkınde degıl bırde sen neden yapmadın dıyecek olursanız cunkı benım elımde ıgneoyası salon takımım var bıtırmem gereken onu yatıstırmek ıcın spora vakıt ayıramıyorum ve tam dort dortluk yapıyım dıye sallandım bıraz. ha bıttı mı elişim malesef hayır üstelık su benım eskı hayat felsefem yuzunden bu sabah kkı kılom olmam gerekenden 1.5 daha fazla Allah yardımcım olsun inşallah herkese hayırlı gunler

bu ne güzel bir sabah saat kacda yatarsam yatıyım 7 de kalkmak zorundayım bırıncı okul postası gıttı ıkıncı hazırlanıyor. ben kendımı tarif edemeyeceğim sekılde mutlu hıssedıyorum. cunkı bugun benım gunum.kalkar kalkmaz bır koca bardak sıcak su ıcdım.az sonrada kahvaltı yapıcam. ne kadar erken olursa o kadar ıyı. bu arada bu hafta benım ıcın cok onemlı. cunkı persembe cuma ve cumartesı gun var yanı bu hafta basaracagım ve bu zor bır hafta aslında az once tartıldım ya benım sınbo marka dıjıtal bır tartım var her cıkısımda baska tarttı ılkı 106 ıkıncı 105.2 ucuncu 105.7 ıdı ben en yuksegı alıyım yada yakın zamanda yenısını alıyım acaba manuellemı tartılsam daha dogru bılgı edınırım onlarda gram vermıyor aslında neyse bakalım belkı ucuncu bır tartı alırım bılıyormusunuz bundan ıkı ay kadar once ben cok deger verdıgım ablam sayılır gorumcemle ıddıaya gırdık 80 ı gorene altın alıcaz hemen hemen aynı kılodaydık o benden bırazccık kısa ve o gunden berı dıyet yapıyor sporla bırlıkdee ve8 kılo kadar verdı yalnız onun tartısı eksık tartıyor mesela ben evde 104 ıken orda 96 cıkdım seksenı onun tartısında gorecegız Allah dan benımkınde degıl bırde sen neden yapmadın dıyecek olursanız cunkı benım elımde ıgneoyası salon takımım var bıtırmem gereken onu yatıstırmek ıcın spora vakıt ayıramıyorum ve tam dort dortluk yapıyım dıye sallandım bıraz. ha bıttı mı elişim malesef hayır üstelık su benım eskı hayat felsefem yuzunden bu sabah kkı kılom olmam gerekenden 1.5 daha fazla Allah yardımcım olsun inşallah herkese hayırlı gunler

Merhaba gunaydin oncelikle aramiza hosgrlfiniz :) ben takip edicem sizi benmde bi seruvenim var gercekten isteyince oluyor :))

ya az once gezınırken bu dıyet gruplarında konu acamazsınız yazılmıs arkadaslara bunu farkettım ve gunluklere tasındım arkadaslar arzu eden herkesı oraya beklerım bu arada naçizane fıkrım olarak neden kendı grubumuzu olusturamadıgımızı anlayamadım ben mecbur muyum zaten olusturulmus cok kalabalık bır grup ıcıne dahıl olmaya ıkıncısı bakdım bu 70 ler 80 ler 90 lar fılan hep aynı arkadas acmıs ama lısteler karma karısık neden zayıflayanlar bır alt gruba gecmıyor sahsen ben 100 kılodan fazla mucadelesı verırken 70 kılodan 67 ye dusmek ısteyen bır arkadas benı demoralıze eder ha sorun arkadasda degıl herkese saygım ve sevgım sonsuz sorun bende cunkı benım ıcın o kılo o kadar uzak gorunuyor kı yanı diyecegım o ki MADEM BİR YERLERDE SÖZ SAHİBİ OLUP KURALLAR KOYUYORSUNUZ ÖNCE KURALLARA KENDİNİZ UYUN YOKSA DİYET GRUPLARINIZ DİYET GRUPLUGUNDAN CIKAR KAHVEHANEYE BENZER BİR HAL ALIR sevgiler...

Merhaba gunaydin oncelikle aramiza hosgrlfiniz :) ben takip edicem sizi benmde bi seruvenim var gercekten isteyince oluyor :))

evet haklısınız yasananlar ancak bır seruven oluyor tebrık edıyorum sızıde bu arada ben aslında hep buralardaydım ama zaman acısından mesajlasmaya gıremıyordum cunkı takip etmek gerekıyor neyse artık olaya derınlemesıne bır dalıs yaptım ınsallah tavsıye elestırı herseyınızle beklerım sevgıler...
:KK34:

evet haklısınız yasananlar ancak bır seruven oluyor tebrık edıyorum sızıde bu arada ben aslında hep buralardaydım ama zaman acısından mesajlasmaya gıremıyordum cunkı takip etmek gerekıyor neyse artık olaya derınlemesıne bır dalıs yaptım ınsallah tavsıye elestırı herseyınızle beklerım sevgıler...
:KK34:

günaydın asuman 79 kk ya hoş geldin canım .bende seni takip etmek isterim .evliyim 3 çocuğum var .diyet ve yürüyüş yaparak zayıflamaya çalışıyorum.ancak seneler boyunca aldığım kiloları 3-5 ayda verecem diye bir iddiam yok benim gayem evde ne varsa kalorisi endüşük olanları tercih ederek birazda miktarını kısarak ve hareketli yaşayarak uzun vadede kilo vermek.:KK23::KK23:

$IMG_0855.jpg kahvaltım bu canım birde yarım yumurta ekle buna ( oğlumdan kalan,yağda pişmiş.
ara yarım avuç antep fıstığı,çok ince bir dilim kek:26:

valla mesajını görünce takıldım kaldım buraya yoksa bugün dışarı çıkmayı düşünmüyorum ev dandini mutfaktan başlıyorum şimdi temizlemeye bide çamaşır attım zaten pazartesi günü yürümeyi abartınca ayağımın altı su toplamış :KK50: ve eklemlerim çok ağrıyo :KK52: bu yüzden bügün eve bakmaya karar verdim canımcım :21::21:

Oncelikle hayırlı ugurlu olsun arkadasım rabbim yardımcımız olsun ve nihayetini nasip etsin... bende 3 hafta evvel 102 kg basladim suan 96 yım yani eger bogazımızı tutarsak veriyoruz tabi destek cok onemli ben burdayimm umarım ikimiz ve zayıflamak isteyrn herkez harika bi sekilde istedigi kiloya ulasır hepimize simdiden kolay gele bol iradeli gunler diliyorumm

günaydın asuman 79 kk ya hoş geldin canım .bende seni takip etmek isterim .evliyim 3 çocuğum var .diyet ve yürüyüş yaparak zayıflamaya çalışıyorum.ancak seneler boyunca aldığım kiloları 3-5 ayda verecem diye bir iddiam yok benim gayem evde ne varsa kalorisi endüşük olanları tercih ederek birazda miktarını kısarak ve hareketli yaşayarak uzun vadede kilo vermek.:KK23::KK23:

evet mamelek tesekkurler bana eşlik etmenden cok mutlu olurum ıyı gunler:KK52:

ahhh sanirim bir cok kadinin bas belasi bu kilo...kendinle mutluysan bu cok guzel bu kiloda bile!! ama ilerisi icin hic saglikli degil..bir cok hastalik kilo yuzunden olusuyor deniyor...

buarada hani gebelik kilosu deniyor ya, ancak kendim hamile kalip dogum yapinca anladimki...

aslinda gebelik kilosu filan fazla kalmiyor insanda en fazla bir kac kilo...ama emzirme donemi cok sancili oluyor genelde...kendimden anladigim kadariyla...bogazina dur diyemiyorsun zaten bebeginde var eskisi gibi zaman ayiramiyorsun kendine..gerek yuruyus spor vs... heleki sizler gibi 2-3 cocugu dogurmuslara hic cok gormuyorum..ben o kadar cocuk dogursam herhalde 100 de olurum 200 de Allah korusun :KK14::KK14:

insaAllah kilolarindan kurtulursun arkadasim..benimde biraz dogum kilom var hatta emzirme donemindeyim hala ve gectigimiz zamanda hep aldim diyebilirim..cunku yemedigimde sutum etkileniyor maalesef...

buarada 2 senede cocuklarini emzirdigin icin eminim hic pisman olmazsin aldigin kilolara...heleki zayiflayinca gozunde gozukmeyecektir..umarim azminle bu isi halledersin..baslamk bitirmenin yarisidir...bende seni takip edecegim insaAllah...Allah yardimcin olsun, benimde ve benim gibilerinde yardimcisi olsun......

Eki Görüntüle 675211 kahvaltım bu canım birde yarım yumurta ekle buna ( oğlumdan kalan,yağda pişmiş.
ara yarım avuç antep fıstığı,çok ince bir dilim kek:26:

kahvaltı tabagın guzel ancak mınık sımıtler fazla olmus
bende 1 dılım ekmek 4 zeytın peynır domates ve salatalık yedım 9 da
az oncede 1 bardak portakal suyu ıcdım ara oğün

ahhh sanirim bir cok kadinin bas belasi bu kilo...kendinle mutluysan bu cok guzel bu kiloda bile!! ama ilerisi icin hic saglikli degil..bir cok hastalik kilo yuzunden olusuyor deniyor...

buarada hani gebelik kilosu deniyor ya, ancak kendim hamile kalip dogum yapinca anladimki...

aslinda gebelik kilosu filan fazla kalmiyor insanda en fazla bir kac kilo...ama emzirme donemi cok sancili oluyor genelde...kendimden anladigim kadariyla...bogazina dur diyemiyorsun zaten bebeginde var eskisi gibi zaman ayiramiyorsun kendine..gerek yuruyus spor vs... heleki sizler gibi 2-3 cocugu dogurmuslara hic cok gormuyorum..ben o kadar cocuk dogursam herhalde 100 de olurum 200 de Allah korusun :KK14::KK14:

insaAllah kilolarindan kurtulursun arkadasim..benimde biraz dogum kilom var hatta emzirme donemindeyim hala ve gectigimiz zamanda hep aldim diyebilirim..cunku yemedigimde sutum etkileniyor maalesef...

buarada 2 senede cocuklarini emzirdigin icin eminim hic pisman olmazsin aldigin kilolara...heleki zayiflayinca gozunde gozukmeyecektir..umarim azminle bu isi halledersin..baslamk bitirmenin yarisidir...bende seni takip edecegim insaAllah...Allah yardimcin olsun, benimde ve benim gibilerinde yardimcisi olsun......

böyle guzel bır mesaja tesekkur etmemek mumkun degıl benı cok ıyı anlamıssın arkadasım hayata tumm olumsuzluklarına ragmen pozıtıf bakıyorum ve hersey daha ıyıye gıdıyor bızlerın kılo verernlerden hıc farkımız yok ama ınsan hep dogru zamanı kollarya bu bazen zaman alıyor malesef hıcbırseye pişman degılım cocuklarıma kıloma emzırmeme bunlar benı ben yapan degerler kılolu olamamıs bır ınsan obezlerın halınden anlamaz ama ben sımdı cok ıyı anlıyorum ınsallah kılo verıncede zayıf arkadasların halınden anlıcam destegım ıcın tesekkurler herzaman beklerım

Oncelikle hayırlı ugurlu olsun arkadasım rabbim yardımcımız olsun ve nihayetini nasip etsin... bende 3 hafta evvel 102 kg basladim suan 96 yım yani eger bogazımızı tutarsak veriyoruz tabi destek cok onemli ben burdayimm umarım ikimiz ve zayıflamak isteyrn herkez harika bi sekilde istedigi kiloya ulasır hepimize simdiden kolay gele bol iradeli gunler diliyorumm

arkadasım tebrıkler bız kadınların ısteyınce yapamayacagımız sey yok sen masallah karsılıgını almaya baslamıssın basarın daım olsun sevgıler

valla mesajını görünce takıldım kaldım buraya yoksa bugün dışarı çıkmayı düşünmüyorum ev dandini mutfaktan başlıyorum şimdi temizlemeye bide çamaşır attım zaten pazartesi günü yürümeyi abartınca ayağımın altı su toplamış :KK50: ve eklemlerim çok ağrıyo :KK52: bu yüzden bügün eve bakmaya karar verdim canımcım :21::21:
gecmıs olsun:KK52:

allah kolaylık versin hepimizede aslında zor olan kilo vermek değil, zor olan o kocaman vücütla alışverişe çıkmak eve elin boş gelmek insan içine girmek bi kafede oturmak yada o sandalyeye sığınamamak yürürken terler içinde soluk soluğa kalmak daha bunlar gibi bisürü örenek verilebilr galiba kendimden biliyorum :KK9::KK9: ama artık kolay olan kısma geçebildim okadr yemek yedimde ne oldu sonuç ortada artık az yemek yemeninde beni mutlu ettiğini gördüm...Asuman hoşgeldin bebeğim iyiki geldin evet gün bugün canım :KK34::KK34:

merhaba

başlığını görünce okumadan geçemedim, 100 kilo ve üzeriyim ve utanmıyorum demişsin, neden utanasın ki , kilolu olmak utanılacak bir şey değil ki, ama ne yazıkki insanlara bu şekilde öğretiliyorlar, çok ayıp bir şey insanları dış görünüşlerine göre yargılamak.. işin aslı bu. Bu yaşıma kadar kimseyi dış görünüşüne göre yargılamadım, değerlendirmedim, ve değerlendirenlere de çok şaşırdım ve onları kınıyorum..

neyse canım günlüğün hayırlı olsun, umarım istediğin kiloya gelirsin...

allah kolaylık versin hepimizede aslında zor olan kilo vermek değil, zor olan o kocaman vücütla alışverişe çıkmak eve elin boş gelmek insan içine girmek bi kafede oturmak yada o sandalyeye sığınamamak yürürken terler içinde soluk soluğa kalmak daha bunlar gibi bisürü örenek verilebilr galiba kendimden biliyorum :KK9::KK9: ama artık kolay olan kısma geçebildim okadr yemek yedimde ne oldu sonuç ortada artık az yemek yemeninde beni mutlu ettiğini gördüm...Asuman hoşgeldin bebeğim iyiki geldin evet gün bugün canım :KK34::KK34:

evet harikasın çünki olay ancak bu kadar güzel özetlenebilirdi evet harikasın cok guzel bır seyı basarmıssın ve bunun devamınında gelecegı zaten belli bende seni tebrik ediyorum sevgiler:nazar:

çok teşekkür ediyorum arkadaşım birlikte başaracaz inşallah sendeki bu azimle özgüvenle yapamıycan şey yok kuzum maşallah... :nazar:
neler yiyosun nasıl bi diyet programı uygulamayı düşünüyosun ?

çok teşekkür ediyorum arkadaşım birlikte başaracaz inşallah sendeki bu azimle özgüvenle yapamıycan şey yok kuzum maşallah... :nazar:
neler yiyosun nasıl bi diyet programı uygulamayı düşünüyosun ?

vallahi öyle çok kurallı şeyler yapmaya niyetim yok bana kiilo aldıran seylerden uzak durmak ılk planım ardından bellı bır saat sonrası yememek gelıyor. ara oğünleri atlamamak klasık seyler yanı bunun harıcınde bır lıstem var tabıkı bana cok uygun olduguna ınanıyorum evde ne yemek varsa sana ondan ne kadar yemen gerekdıgını soyluyor genelde 6 kasık susuz yemek 4 kasık pılav gıbı ınsallah hedeflerım bunlar sabah neler yedıgımı yazdım oglende ekmek arası domates peynır yedım sımdı sırada aksam var bakalım hayırlısı ınsallah sevgıler

X