100 bin sperm sayısı ile aşılama

Atmaca5353

Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2022
55
10
16
27
Öncelikle merhabalar kızlar.. Eşinde çift taraflı varikosol var lakin doktorlar bize ameliyat önermeden direk tüp bebek dedi…Yaklaşık 3 yıllık evliyim eşimin sperm sayısı 100 bin morfoloji 0 Başakşehir Çam Sakura Şehir hastanesinde tüp bebek için 8 aydır uğraşıyorum üroloji doktoru aşılama için erkek faktörü raporu vermedi direk tüp bebek dedi ama kadın doğum uzmanı infertilize doktorumuz tüp bebek öncesi bir aşılama yapalım dedi.Gonalf 450 ml ve ovitrelle birde progestan verdi bu ayın sonu adetimin 2 veya 3.de hastaneye gideceğim aşılama için tedaviye başlayacağım yaşım 27 yumurta sayım fazla hiçbir sıkıntı yok bende adetlerimde düzenli. Sizce bu sperm sayısı ile aşılamam tutar mı ? 5 milyon olması lazım sayının aşılama için çok umutsuzum..Üstüne kullanacağım bu hormon iğneleri bana zarar verir mi ? Kist vs… umut etmek istiyorum

Merhaba bizim de yıkama sonrası 1 milyon kalıyordu 4 kez aşılama yaptık 2 si tuttu normalde 5milyon diyorlar ama tutuacagı varsa bi sperm bi yumurta yetiyor

Bu tarz durumlarda direkt tüp bebek önerilir aslında, aşılamanın tutması doğal gebelikle hemen hemen aynı oluyor. Bahsettiğiniz sperm sayısıyla aşılamayı tercih etmezdim, nitekim bizim sebepsiz infertilite idi direkt tüp bebeğe geçmiştik. Çok ümitlenmeden bir deneme yapmanızda bir sakınca yok bence, ilaçların yan etkisinin olması zor çünkü çok sık kontrole gidiyorsunuz. Umarım en kısa sürede güzel haberi alırsınız

Merhaba benim esimde varikosel vardı cift taraflı sperm sayisi 5 milyondu varikosel ameliyatı oldu sonrasında düzelme olmadı ve tup bebek raporu verildi

Merhaba bizim de yıkama sonrası 1 milyon kalıyordu 4 kez aşılama yaptık 2 si tuttu normalde 5milyon diyorlar ama tutuacagı varsa bi sperm bi yumurta yetiyor
İnşaallah bizde de tutar. Bizim sayı 100 bin yıkama sonrası bu sayı kaça düşecek hiç bilmiyorum

Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim inşaallah güzel haber alırız Bende aşılama istemiyordum ama devlet şehir hastanesinde tüp bebek raporu çıkartmam için doktorun zorunlu kıldığı aşılamayı mecbur kabul ettim. Normalde devlette iki aşılama üç tüp bebek hakkkı var lakin tüp bebeğe geçmeden iki aşılama şartının olması gerekiyor. Tabiki doktor isterse şartları göz önünde bulundurup direk tüp bebeğe geçirebilir.Ama elimizde bir aşılama olsun dedi

Asilamanin normal gebelikten çok bir farkı yok boşuna uğraşmayın demişti bana doktorum aynen öyle oldu yıkama sonrası 15.milyon spermle olmadı benimki.

Merhaba benim esimde varikosel vardı cift taraflı sperm sayisi 5 milyondu varikosel ameliyatı oldu sonrasında düzelme olmadı ve tup bebek raporu verildi
Biz hemen hemen istanbul Ankara da tüm özel hastaneleri gezdik doktorların hiçbiri ameliyat önermedi.Sperm sayısı az olan insanları riske atmadan direk tüp bebek diyorlar.Çünkü ameliyattan sonra sperm sayısı sıfırlanıyor bu sayının yükselip yükselmeyeceği belli olmuyormuş.Birde doktor bize sperm sayısı az düşüklük olan insanlara ameliyat öneriyoruz demişti.Sperm sayımız 100 bin olduğu için ameliyatta olsan sperm sayın olsun olsun 4 veya 5 milyon olsun asla 32 milyon olmaz yani doğal yolla gebelik olmaz demişti.Sizinde sayınız azmış keşke önce tüp bebek sonra ameliyatı tercih etseymişsiniz..

Asilamanin normal gebelikten çok bir farkı yok boşuna uğraşmayın demişti bana doktorum aynen öyle oldu yıkama sonrası 15.milyon spermle olmadı benimki.
Aşılamının zaten tutma olasılığı yüzde 5 ile yüzde 10 arası ben devlet raporu çıkartacağım için mecbur kabul ettim aşılamayı.Ama verecek olan Rabbim insan nasıl umut etmez yine azda olsa umut etmeden edemiyorum

İnşallah hamile kalırsın tabiki umut ediceksin umutsuz yaşanır mı? Ama niye direk tubbebege geçmiyorlar ki insanı oyalıyorlar bazı hastalarda aşılama yapmadan rapor veriyorlar.

Biz daha yeni evliydik öğrendiğimizde kendi kadin doğumcum direk tüp bebek demişti ama biz biraz beklemek istedik o ara da eşim ameliyat oldu ama hiçbir faydası olmadı

Morfoloji dediğiniz total motilite mi? Aşılama tutma oranı çok düşük. Hele erkekte sorun olunca.

Biz daha yeni evliydik öğrendiğimizde kendi kadin doğumcum direk tüp bebek demişti ama biz biraz beklemek istedik o ara da eşim ameliyat oldu ama hiçbir faydası olmadı
Anladım hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah rabbim tez zamanda sizede evlat sahibi olmayı nasip etsin

Önemli olan yıkandıktan sonra nekadar kaldığı morfoloji ve değerlerimiz hemen hemen aynıymış siizinle bize direk tüp bebek denildi aşılama tutmaz denildi varikosel var bizdede tek taraflı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…