• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100-150 bin tl sermaye ile ne is kurabilirim?

Buraya soruyorsanız o parayı ticarete yatırmayın. İşin mutfağında pişmediyseniz başarılı olmanız çok düşük bir ihtimal. Hem paranızdan olursunuz üstüne bir de vergi borcuna vs bulaşırsınız.

Hiç bi iş kurma bence daha hamileliğin başındasın yarın ağrı bulantı başlıcak dığum derken işin başında dırmadın mı olmaz bide acemi patron diye kandırırlar ha çocuğun için illa o parayı değerlendircem dersen bütçene uygun ev el kiraya ver o kira ile birikim yap hem ne iş yapmak istiyosan o sektörde çalış öğren üç dört yıl sonra hem evi satarsın hem birikimin olur rahat rahat iş kurarsın yaşın küçük kendi işimin patronu playım derken elindeki paradan olma

Ben şu an o riski almazdim yerinizde olsam. Ama illa yapıcam derseniz organizasyon şirketi kurabilirsiniz çok da sermaye gerektirmez gibi geliyor. Söz nişan doğum baby shower bekarlığa veda gibi olaylar çok moda. "Xxxxxx event" lar cok rağbet görüyor. Sade şık hoş tasarımlar yaparsiniz

21 yasındayım, maalesef ticaret tecrübemde yok. Okuldan bildiğim kadar her sey..

Çok erken, en azından 3-4 yıl bir yerde çalışmanı öneririm
İlaveten piyasa şu an iş kurmaya hiç elverişli değil
Arabanı ziyan edersin bu durumda
Ayrıca önünde doğum var, önce o süreci geçirmen lazım

Tatlım benim. Ben de hamileyken yeni iş kurdum. Bebek bambaşka bir şeymiş. 1 yıldır işimi başkası idare ediyor ben ev hanımı oldum. Sanırım min. 1 sene kadar daha böyle gidecek.

Ben senin yerinde olsam bazı sektörler belirlerim. Belli bir süre o sektörlerde fikir edinmek operasyonu anlamak için çalışırım. Hamileliği böyle geçiririm. Doğumdan sonra da hangisinde ilerlemeye karar verdiysem orada devam ederdim.

Insan lar için hiç bitmeyecek sektörler sağlık giyim yiyecek barinma
Ikinci bi aşamada özellikle gelişmiş yerlerde bakım üzerine olabilir bi kuaför en basitinden en tenha yerde bile gelinin agdan manikür bitmiyor bi kaç çalışan ve bi kaç sabit musteri ayda iki gelin en uygun fiyatta bile yapılsa bi sermaye sağlar bence hakkınızda hayırlısı..

Bebeğin hayırlı oldun inş sağlıkla doğar ve huzurlu bir aile ortamında büyür.

İş konusunda malesef bebek doğup 3 yaşına girene kadar bu işlere girişmeni tavsiye etmem. 100-150 bin sermayeye birşeyler yapabilirsin fakat açacağın bölge önemli, arz- talep meselesini düşünmen lazım. Kosgep diyenler olmuş çıkma ihtimali çok çok düşük olan birşey dene ama umut bağlama. Bu paranın üstüne bankaların kadın girişimcilere sağladığı destek ve kredi tutarları için danışmanlık hizmetinden faydalanıp bilgi alabilirsin.

Ama baştada dediğim gibi iş kurmak zaten psikolojik açıdan çok yıpratıcıyken üstüne birde hamilelik, problemli ilişki, okul ,aile çevre derken, hamilelik ve lohusalık sendromlarının eklenmesiyle bu kadar sorunun üstesinden gelebileceğini düşünüyorsan kur derim

Çok işlek bir yerde (ismek-halkeğitim merkezi yakınlarında) bir tuhafiye açabilirsin.
Tabii hangi şehirde olduğunu bilmiyorum istanbuldaysan eminönünden al metre işi kurdela, ip vs. çok kar elde edersin.
Tabii tuhafiye işletmedim ama fikrim bu şekilde.

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bir de Allahım izin verirse, Bekar bir anne adayayım :)
Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.
Çiğ köfteci aç şu aralar o popüler :halay:

Selaam :) evet dünyaya gelsin dedik, bana hem fiziksel hem de manevi çok zarar verecekti.
İsterdim ki düzgün bi evlilik, zamanı geldiğinde olsun ama her sey istedigimiz gibi gitmiyor, onun da zamanı şimdiymiş diyip kabullendim.
Babasıyla da konustum o da aldırma taraftarı olmadı.
Annemle henuz konusmadım ılımlı bi an bekliyorum..
Sizi çok merak ediyordum inan aldığın karar beni çok sevindirdi:KK36:İnşallah zorluk gibi görünen her şey kolaylaşıversin önünde arkadaşım,sen çok güçlü bir kadınsın,inanıyorumki hepsini aşacaksın

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bir de Allahım izin verirse, Bekar bir anne adayayım :)
Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.
Sen cocuguna nasıl bakıcam falan dıye hiç düşünmüyorsun anladıgım kadarı ile ?

Şu an bir organizasyon şirketine danışmanlık veriyorum. 7 kişi çalışıyor aylık ciroları 40 bin lira civarı. Neredeyse yüzde 80i de kar.

Back