• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100-150 bin tl sermaye ile ne is kurabilirim?

Cafe vs uzak durun. Bence bir atölye kurup kadın giyim üretimi yapabilirsiniz ilerledikçe butik açarsınız

Onerilerin cogu pasta cafe vesaire :)

Sakin bulasma derim. 20 yillik ascilar kurdu batirdi. Zaten bu butceyle olmaz duzgun bir yer minimum 750 bine cikar.

Iyi bir asci alsan en az 7 bin maas ister. Basta is yapmaz ve mecburen bu para cepten gidecek. Direkt uzak dur

Ev yemekleri işinde çok para var, düzgün yapılırsa tabi. Emeği çok ama getirisi fazla. Özellikle çalışanlar düzgün kaliteli yemek bulmakta zorlanıyor.

Oncelikle birikiminizi emin olmadiginiz, arti ve eksilerini bilmediginiz bir is uzerine yatirmayin derim, devir zor malum ve birikiminizde cok fazla degil ticaret hayati inis cikislidir olumsuzluklar durumunda b planiniz olmali,biraz daha giriseceginiz is uzerine odaklanip tecrube edinin, arastirin derim sonrasi daha kolay olacaktir, yolunuz acik olsun...

Paranin hepsine altin hesabi ac bir bankada
En az 3 yil dokunma
Bu 3 yilda hem bebegini dogurursun hem de bir ise girer calisirsin.
Sonrasinda allah kerim
Sizdeki su cesaret ve azim benim diyen evli barkli yasini basini almis kadinlarda yok bek hayran kaldim. Tebrik ederim. İnsallah cok basarili cok mutlu olun

Kuaforluk egitimi alsaydiniz.kuagir dukkani acabilirdiniz inanilmaz bi para var.gerci hamileymissiniz kimyasalla ugrasamazsiniz

Once ayrilmak uzere olan hamile bi kadina bu mesaji yazip 1 saat sonra ayrilik uzeri hamileliginizle ilgili konu acmaniz tesaduf mu acaba? Yoksa ilham mi? Merak ettim dogrusu.

Sizin alıntıladığınız mesajı bende görmüştüm. Bence konu sahibi dalga geçiyor..

Hem üni son sınıf öğrencisi, hem sevgiliden hamile ve doğurmaya karar vermiş... Hemde iş kuracakmış.. Vay be...

Kres acin ....kizimin kreşi 60 bin tl mal olmus ben konusmustum... adam isi bilmiyor 4 yillik okul oncesi bi ogretmeni mudur yapmis 4 sinifi var calistiriyor....

150bin parayı batırırsın iş kurma, o kadar paran varsa 100bine inşaatlarda kullanılan iskeletlerden al kiraya ver inşaatçı çevren varsa, aylık 5000 bırakır sana. Başında duracağın bir işi şimdi kurma belki ileride tecrüben olursa yaparsın.

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bir de Allahım izin verirse, Bekar bir anne adayayım :)
Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.
Cocugu aldirmamana sevindim adamin kabul etmesinede sevindim. . bu demek oluyorki cocugu sahiplenecek ilerde o halde sizide sahiplenecek. Peki biseh sorucam merak ettim sevgilinizmi sizden kendine bir is kur cocuguna bak onerisindemi Bulundu yoksa kendi isteginizlemi is kurmak istiyosunuzmistiyosunuz?? Valla ben calismiyo olsaydim ve bu miktarda bi sermayem olsaydi butik pastane acardim boyle pembe panjurlu biraz nostaljik biraz sade sakin suslu tertemiz bi ortam elit bir paatane ve elit insanalrin gelebilecegi yaratici sunumlarin oldugu bi pastane. İlk etapta kendi yakinlarini calistirrsin buyudulce kazandikca el becerisi olan sahislar alirsin. Ya da instgramda falan goruyoruz fetfori magazalari cok tatli ev susleri falan satiyolar sende ondabilrisn. Neye yatkinsan onu tercih et tabi . mutlu ol bebisimize bak.

Ama yinede hicbir is devlet kadr garanti degil tabi. Okuku bitir atanmaya bak bicok arkdasm bolumu bitirmedeb baska ise atladi cogu issiz evde. Kimiside hala o atladiklarj iste devam ediyolar. Benm yillik izinlerim haftason utatillerim sabah 8-30 aksam 4-5 e kadr mesaim varken onlar saba 7 is basi aksam 8 mesai yaoiyolsr arti xumartesi calsiyolar biyle hayatmi olur ekmek parasi tabi ama demek istedigim imkanin varken firsatin varken bolumunu tamamla kendi bransindan atanmaya bak

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bir de Allahım izin verirse, Bekar bir anne adayayım :)
Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.

Sanırım gecen gün okuduğum konu sahibisin.

Öncelikle çok sevindim canım. İnşallah meleğin saglicakla gelir dunyaya ❤

Is konusunda arkadaşlara katılıyorum. Tecrübe olmadan risk almak ozelliklede bebeğin olacakken pek mantıklı değil.

Söyle düşün, bebisinin ihtiyaçları da olacak. Onun hayati artık sensin, ve akıllı mantıklı adımlar atmak zorundasın.

Eğitimini bitirdikten sonra bebisinin biraz büyümesiyle aile destegide alabilirsen elindeki imkanları çok daha iyi değerlendirebilir sin. Hem bu sürede biraz tecrübe de edinmiş olursun. Senin heveslerini kırmak değil kesinlikle niyetim ama annelik zor ve uzun bi yolculuk olacak. Şuan bunu hissedemiyor olabilirsin ama ilerleyen aylarda hayatinin en büyük bölümünü meleğin kapsayacak.

Biraz daha dusunmeni tavsiye ediyorum ben .

Bu arada gerçekten çok çok mutlu oldum aldığın karara. İnşallah hakkında en hayırlısı olur :)

Bilmediğin işe girme hem ticaret tecrübende yokmuş .
Birkaç sene çalış yapmayı düşündüğün sektörde sonrasında da bir yol çizersin

Yapamazsın net.
Üzmek için falan da demiyorum paranı kaybetme.
Çünkü sermayen ne kadar fazla olursa olsun ısı bilmedikten sonra hepsini kaybedersin. Bu kendi mesleğini yapacak olsan da aynısıdır.
Bunun için ticari tecrübe ve mesleki tecrübe gerekir.
Iyi bi mühendis olsanız ve tecrübeli olsanız dahi iş patronluk yapmaya geldiğinde başarı sağlayamayabilirsiniz.
Pastane acın desek yapabilecek mısınız ?
Onca hamur işini biliyor olmak ve ayrıca ne nereden ne kadara alınır bunların tecrübesine sahip olmak gerekir.
Yanı önce işin mutfağında pişmek gerekir.
Hele ki şu devirde ki kriz var piyasada para dönmüyor sizin yapacağınız şey çok büyük bi kumar olur.
Çok olumsuz konuştum farkındayım ama bence tecrübesiz bi atılım başarısız olur

Sizin alıntıladığınız mesajı bende görmüştüm. Bence konu sahibi dalga geçiyor..

Hem üni son sınıf öğrencisi, hem sevgiliden hamile ve doğurmaya karar vermiş... Hemde iş kuracakmış.. Vay be...
Bence de her gün bir konuyla geliyor yarın Allah kerim :KK69:

Adına cok sevindim. Aldirma gibi bi karar cok zor verilicek bi karar. Gercekten cook sevindimm. Bi arkadasimin basindan gecti benzer bi durum cok zor toparladi bilmiyorum. Ve bende 20 yasinda anne adayıyımm. Tek farkım evliyim. Ailenle konus bence yavaştan. Iside cocuktan sonra dusunebilirsin canım bence

Nerde bi dükkan yada işletme görsem patır patır kapanıyo yerine baska bisey aciliyo çogu kişi tutturamiyo işi.tecrübe ve çevre çok önemli.bide bebek bakimi çok zor kim bakicak bebege

Back