• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

100-150 bin tl sermaye ile ne is kurabilirim?

Paranızı vadeli hesaba yatırıp bir yandanda çalışıp iş öğrenip,hem ana paranızı arttırıp hemde çalıştığınız para ile geçinip birikim yaparsınız.
Bebeğiniz olacaksa son aylar ve en az altı ay ne kendi işiniz nede başka biri yanında çalışamayacaksınız bunlarıda hesaplayıp öyle gelecek planı yapmanız daha mantıklı olacaktır.
Ticaret yapmaya kararlıysanız mutlaka bayilik alıp başlayın öncelikle bu sizin gibi öncesi olmayan isim oluşturmamış kişiler için daha riski az.

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bir de Allahım izin verirse, Bekar bir anne adayayım :)
Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.
Hangi konularda bilgi sahibisiniz ya da nasil bir is yapmak istiyorsunuz bunlara karar verin once ve tek basina biraz zor ortak falan bulsaniz daha buyul bir is yapabilirsiniz

Hangi konularda bilgi sahibisiniz ya da nasil bir is yapmak istiyorsunuz bunlara karar verin once ve tek basina biraz zor ortak falan bulsaniz daha buyul bir is yapabilirsiniz

Aslında size şöyle söyleyeyim, ben ahşap ve mobilyalara çok meraklıyım, kendim bir sey yapmayı tasarlamayı özellikle doğal taşlar ve ahşap mobilyaları çook seviyorum. Ama hic bi bilgim yokk.. acaba bununla alakalı bir is mi bulup calıssam diyorum sonucta bir isin cıraklıgını yapmadan patronu olamazsın derler

Merhaba arkadaslar unı öğrencisiyim son senem, ama kendi bölümümle alakalı bir is yapmak istemiyorum cocuklugumdan beri zaten kendi isimin patronu olmak hayalim.. Sevmediğim masa bası bi iş yapmaktansa sevdiğim bir iş yapıp hayatımı kendime eziyet cektirmeden geçirebilmek istiyorum.
Arabamı satıcam, üzerini de tamamlamaya calısıcam 100-150 bin kadar bi nakit param olucak. Arabasız kalıcam büyük ihtimal ama risk almak istiyorum. Bu parayla sizce bir is yeri kurulabilir mi..
Bütün paranı işe yatırma, ne olur ne olmaz. 70 bine bir yüncü dükkanı açabilirsin mesela. İşlek bir yerde. Kirası uygun, işlek bir yerde kafe açabilirsin. İç çamaşırı mağazası olabilir. Rakı, toka, bujiteri tarzı bir şey..benim şimdilik aklıma gelenler. Ama her ihtimale karşı paranın bir kısmını sakla.

Aslında size şöyle söyleyeyim, ben ahşap ve mobilyalara çok meraklıyım, kendim bir sey yapmayı tasarlamayı özellikle doğal taşlar ve ahşap mobilyaları çook seviyorum. Ama hic bi bilgim yokk.. acaba bununla alakalı bir is mi bulup calıssam diyorum sonucta bir isin cıraklıgını yapmadan patronu olamazsın derler
O iste unlu biri haline gelmeden cok para olacagini sanmiyorum mesela biz insaat isine girdik ve çok iyi karlar oluyor boyle bir alanda ortak bulabilirsin ya da bir binaya temelden 150 binle falan girebilirsin semtine gore 2+1 3+1 sonra daha fazlaua satip parani katlayip daha iyi bir ise girebilirsin

Benim esim ticaretle ugrasiyor su kadarini soyliyeyim hic bir sey disardan gorundugu gibi kolay degil.algisi vergisi kirasi stopaji derken gider cok fazla oluyor haliyle.
Her ay kar etmiyor ki is yerleri bazi aylar oluyor hep zararla kapatiyoruz haliyle dayanacak gucunuz olmali.dukkani actim gelsin paralar olmuyor maalesef.
Size tavsiyem ticaret tecrubeniz olmadigi icin once hangi alana ilginiz varsa onunla ilgili bi ise girip calisin.inceliklerini nasil oldugunu bi ogrenin guzelce.
Ilerki yillarda hem tecrubeniz olur hem bebeginiz buyur biraz,sonra istediginiz gibi kendi is yerinizi acarsiniz.degilse su an batma olasiliginiz cok yuksek.Allah yardimciniz olsun...

ObcekileÖ ilgini çeken bir alanda çalışıp tecrübe kazanıp sonrasında kendi işini kurman daha mantıklı geldi bana. Hem bu süreçte bebeğin de biraz büyümüş olur.

Çok sevindim senin adına:)

Öncelikle sektöre karar verip bi süre çalışın size uygun mu zorlukları neler görün.. sonrasında karar verirsiniz ;)

Arkadaşlara katılıyorum. Bilmeden işe girmek riskli. Ekonomi artık anlayan adamı bile hop diye yutuyor.

100-150 bine al sat yapılır gibi geliyor.
Cafe falan açmak çok maliyetli. Bu paraya açılamayabilir.
En samimi arkadaşım böyle bir mekan açtı çok çok fazla harcadı. 2-3 katı kadar.

Sizden farklı farklı fikirler bekliyorum.[
Bir arkadaşım güzellik salonu açtı, kosgep e başvurarak. 3 yıl oldu. Güzellik uzmanlığı belgesi olan birini tuttu yanına. Bu sektörde inanılmaz para var. İşleri gayet güzel. Çok işlek bir caddede apt. katı tuttu. aylık kira 3.000 tl. Kendisi su gibi para harcıyor.

Kolay kolay kimseye yorum yapmam.
Belki fazla acımasızca gelecek söyleyeceğim sey.. eğer zamanınız varsa o bebeği aldırın ve bosanın. O hayat sizi mahvedecek, hep keşke diyeceksiniz, üzülen siz olacaksınız..
Once ayrilmak uzere olan hamile bi kadina bu mesaji yazip 1 saat sonra ayrilik uzeri hamileliginizle ilgili konu acmaniz tesaduf mu acaba? Yoksa ilham mi? Merak ettim dogrusu.

Benim o kadar param olsa cilt bakım ve epilasyon merkezi açardım :)
Bir kişi 1500 Lira’ya geliyor en az ,
100 müşteri ile kurtarırsınız sermayeyi.
İhtiyaç da hiç bitmiyor :)

Selaam :) evet dünyaya gelsin dedik, bana hem fiziksel hem de manevi çok zarar verecekti.
İsterdim ki düzgün bi evlilik, zamanı geldiğinde olsun ama her sey istedigimiz gibi gitmiyor, onun da zamanı şimdiymiş diyip kabullendim.
Babasıyla da konustum o da aldırma taraftarı olmadı.
Annemle henuz konusmadım ılımlı bi an bekliyorum..
Kararına sevindim canım bak ben de PCos hastasıyım senelerdir bebeğim olsun diye dolaşıyorum canım ha gönül başka şeyler isterdi elbet ama bundan sonraya bak . Evlilik noktasında elbette mecbur değilsin ama güçlü olmak zorundasın hayatta . İzmirlisin sanırım ben de öyle İzmir’de güzel bir sempte kitap kafe Harika olur mesele manzara çevre ve sağlam arkadaş zira hamilelik sürecinde işletmenin ilk senesi olacak ki işletmelerin ayakta kalıp kalmaması ilk altı ayda belli olur

Back