• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Günaydın
images-5.jpeg

Günaydin kizlar...haftasonun tadini cikartin ama cislari yemeden :KK70:@erigim dün aksam adet oldum haftaya kadad ödem siskinlik kalmaz sanirim..sen ocak diyorsunda bence aralik sonuna dogru Hedef tamamdir yeni yila incecik girecegiz:KK71:

Gunaydiiinnn herkeseeeee. Bizde gece geç geldik diye bugün geç kqlktim. 11.30 ta yaptim kahvaltimi ;)

Günaydin kizlar...haftasonun tadini cikartin ama cislari yemeden :KK70:@erigim dün aksam adet oldum haftaya kadad ödem siskinlik kalmaz sanirim..sen ocak diyorsunda bence aralik sonuna dogru Hedef tamamdir yeni yila incecik girecegiz:KK71:
Kalmaz canım bende tam anlamıyla oldum artık
Aralığa kav hafta çar malum benim 28kg vermem gerek:(
Gunaydiiinnn herkeseeeee. Bizde gece geç geldik diye bugün geç kqlktim. 11.30 ta yaptim kahvaltimi :KK66:
günaydın canım evine hg insanın evi gibisi yok ay ben kocamida evimide ozledim

NİHAYETTTTTTT OLEYYY

Sağlıklı Yaşıyoruz

17 saat ·
OKUL KANTİNLERİNE NİHAYET YASAKLAR GELMEYE BAŞLADI

Bu haberi çok çok önemli buluyoruz. Okul kantinlerinde şekerli ve işlenmiş pakete girmiş yiyecekler ve şekerli içecekler satılması yasaklanmış. Obezite salgını çocuklara da bulaşmaya başlamıştı, bunu önleme doğrultusunda atılan önemli bir adım.

Sağlıklı beslenme bilincinin tüm topluma yayılması için daha yolun çok başındayız, yapılacak çok şey var. Ancak atılan olumlu adımları da desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz.

"Okul kantininde tost ayran, kuruyemiş dönemi

Okul kantinlerinde kola ve gazlı içeceklerin ardından çikolata, kek, gofret, şeker, enerji içeceği gibi ürünler de artık satılamayacak. Öğrenciler okulda çiğ meyvesebze, kuru meyve, tuzsuz kuruyemiş, taze meyve suyu, süt, ayran, peynir, haşlanmış yumurta ile beslenecek

Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları, okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklere ilişkin yasağın kapsamını genişleten yeni bir genelge hazırladı. Daha önce kantinlerde kola ve gazlı içecek satışını yasaklayan bakanlıklar, çikolata, kek, gofret, muffin, lolipop ve şeker gibi ürünlere de satış yasağı getirdi. İşte yeni eğitim-öğretim döneminde okul kantinlerinde satılabilecek ve satılamayacak gıdalar:

BUNLAR SATILAMAYACAK
-Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay), kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecekler.
-Aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi.
-Tüm çikolata türleri ve gofretler.
-Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, lolipoplar vb.).
-Guarana, guarana özü, eklenmiş kafein içeren ürünler.
-Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.).
-Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.
-Hindistancevizi sütü ve kreması.
-İlköğretim okullarında çay ve kahve tarzı içecekler.

ÇOCUKLAR BÖYLE BESLENECEK
-Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler (mevsimine uygun olarak), salatalar (zeytinyağı ve limon eklenebilir).
-Kuru meyveler (30 gram, ambalajlı, kaplamasız ve şeker katkısız).
-Kuruyemişler (30 gram, ambalajlı, soslanmamış, tuzsuz, kabuksuz).
-İçme suyu (şeker veya tatlandırıcı eklenmemiş).
-İçme sütü (UHT/pastörize süt).
-Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu (şeker ilavesiz olmalı, 250 ml’den büyük olmamalı).
-Yoğurt (100-150 gram, paketli).
-Ayran (200 ml’lik paketli).
-Peynir (pastörize).
-Günlük haşlanmış yumurta.
-Çeşnili ekmekler (çeşnisi sert kabuklu meyveler, kurutulmuş meyveler, yağlı tohumlar, baharat olacak).
-Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta, peynir, taze domates, havuç, marul, biber ve benzeri sebzeler içeren sandviçler (içinde turşu olmayacak).
-Doğal mineralli su.
-Şekersiz sakızlar."

Kaynak: http://www.haberturk.com/…/1118376-okul-kantininde-tost-ayr

resm.jpg

Evet benim annem babamda ziyaret kasabasindan merkeze 5-10 dk..uzun suredir gitmediysen yamac bistroyu tavsiye ederim..bizim oranin meyvesi..köy ekmegi..semaver cayi :rolleyes: pek cay icmem ama semaverde ayri güzel kim hayir diyebilir ki..ben ama almanyada dogdum buyudum...izmirde nerdesin oralarda babannemgil oturuyor. @perimmm07 meslek tasim aramiza Hosgeldin:KK36:
semafer bilmezmiyim benim var evimde. sitenin çardağında tum komşular toplanır içeriz sık sık bayılıyorlar :KK70:
ben unide çıktım izmirden. yeşilyurtta oturuyorduk. yaklaşık 20 sene oldu çıkalı. 4 sene antalya da uni. sonra evlenip alanya ya yerleştim burda yaşıyorum. almanyada kuzen var :KK70:sen kaç yaşındasın ben 38
ziyaret kasabasını hiç bilmiyorum

@erigim yaklasik araligin ortasina kadar 15 sonuna kadar 17 Hafta olsun sporu ihmal etmezsek gayete basarilabilcek bir Hedef millet neleri basariyor :KK66::KK36:
17*1.5=25.5eder ooo baya citir olurum tamamdir aralık sonu :KK19:
Hanımlar çooook mutluyum çoook :KK54: :KK71: Bugün spor salonunda ölçüm günümdü.69.1 iken 64.6 olmuşumm :KK72:Veee en önemlisi bir ay önce yağ oranım 32.8 iken şimdi 26.6 :KK33: :KK73: Darısı ve daha iyileri hepinizin başına :KK19:
Süper bende hedefe ulaşınca böyle mutlu olacağım bugün 75e kadar odulyok diye söz verdim :KK55:
Sen neredesin ki canim. Evinden kocandan ayrisin?
Boludayim canım ankara çok sıcak diye oglumla kaçtık :eek:

NİHAYETTTTTTT OLEYYY

Sağlıklı Yaşıyoruz

17 saat ·
OKUL KANTİNLERİNE NİHAYET YASAKLAR GELMEYE BAŞLADI

Bu haberi çok çok önemli buluyoruz. Okul kantinlerinde şekerli ve işlenmiş pakete girmiş yiyecekler ve şekerli içecekler satılması yasaklanmış. Obezite salgını çocuklara da bulaşmaya başlamıştı, bunu önleme doğrultusunda atılan önemli bir adım.

Sağlıklı beslenme bilincinin tüm topluma yayılması için daha yolun çok başındayız, yapılacak çok şey var. Ancak atılan olumlu adımları da desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz.

"Okul kantininde tost ayran, kuruyemiş dönemi

Okul kantinlerinde kola ve gazlı içeceklerin ardından çikolata, kek, gofret, şeker, enerji içeceği gibi ürünler de artık satılamayacak. Öğrenciler okulda çiğ meyvesebze, kuru meyve, tuzsuz kuruyemiş, taze meyve suyu, süt, ayran, peynir, haşlanmış yumurta ile beslenecek

Lütfi ERDOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları, okul kantinlerinde satışı uygun olmayan gıda ve içeceklere ilişkin yasağın kapsamını genişleten yeni bir genelge hazırladı. Daha önce kantinlerde kola ve gazlı içecek satışını yasaklayan bakanlıklar, çikolata, kek, gofret, muffin, lolipop ve şeker gibi ürünlere de satış yasağı getirdi. İşte yeni eğitim-öğretim döneminde okul kantinlerinde satılabilecek ve satılamayacak gıdalar:

BUNLAR SATILAMAYACAK
-Enerji içecekleri, gazlı içecekler, aromalı içecekler (soğuk çay), kolalı içecekler, aromalı doğal mineralli içecekler.
-Aromalı şurup, aromalı içecek tozu, aromalı su, meyveli içecek, meyveli içecek tozu, meyveli doğal mineralli içecek, yapay soda, meyveli şurup, sporcu içecekleri, sporcu suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi.
-Tüm çikolata türleri ve gofretler.
-Tüm şeker ve şekerleme türleri (jöle şekerleme, sert şekerlemeler, yumuşak şeker, lolipoplar vb.).
-Guarana, guarana özü, eklenmiş kafein içeren ürünler.
-Kremalı, çikolata dolgulu, jöleli kekler ve pastalar (yaş pastalar, ekler, kruvasan, donut, parfe, mozaik pasta, muffin, cupcake vb.).
-Tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekler.
-Hindistancevizi sütü ve kreması.
-İlköğretim okullarında çay ve kahve tarzı içecekler.

ÇOCUKLAR BÖYLE BESLENECEK
-Meyveler, çiğ tüketilebilen sebzeler (mevsimine uygun olarak), salatalar (zeytinyağı ve limon eklenebilir).
-Kuru meyveler (30 gram, ambalajlı, kaplamasız ve şeker katkısız).
-Kuruyemişler (30 gram, ambalajlı, soslanmamış, tuzsuz, kabuksuz).
-İçme suyu (şeker veya tatlandırıcı eklenmemiş).
-İçme sütü (UHT/pastörize süt).
-Taze sıkılmış meyve ve sebze suyu (şeker ilavesiz olmalı, 250 ml’den büyük olmamalı).
-Yoğurt (100-150 gram, paketli).
-Ayran (200 ml’lik paketli).
-Peynir (pastörize).
-Günlük haşlanmış yumurta.
-Çeşnili ekmekler (çeşnisi sert kabuklu meyveler, kurutulmuş meyveler, yağlı tohumlar, baharat olacak).
-Tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek, karışık tahıllı ekmek vb. ürünlerden yapılan yumurta, peynir, taze domates, havuç, marul, biber ve benzeri sebzeler içeren sandviçler (içinde turşu olmayacak).
-Doğal mineralli su.
-Şekersiz sakızlar."

Kaynak: http://www.haberturk.com/…/1118376-okul-kantininde-tost-ayr

Eki Görüntüle 1612564
Ne anneler var okulda yok oğlum diyeabur cuburu çantasına koyan :KK11:

semafer bilmezmiyim benim var evimde. sitenin çardağında tum komşular toplanır içeriz sık sık bayılıyorlar :KK70:
ben unide çıktım izmirden. yeşilyurtta oturuyorduk. yaklaşık 20 sene oldu çıkalı. 4 sene antalya da uni. sonra evlenip alanya ya yerleştim burda yaşıyorum. almanyada kuzen var :KK70:sen kaç yaşındasın ben 38
ziyaret kasabasını hiç bilmiyorum

ben 24 yasindayim daha üniversteye gidiyorum :KK70:burda dogma büyümeyimde ama iste memleket amasya.:KK68: tek kuzenin varsa sanirim evlenipte buraya geldi..ben Düsseldorfa yakin oturuyorum :KK59: senin kuzen nerde oturuyor.

ben 24 yasindayim daha üniversteye gidiyorum :KK70:burda dogma büyümeyimde ama iste memleket amasya.:KK68: tek kuzenin varsa sanirim evlenipte buraya geldi..ben Düsseldorfa yakin oturuyorum :KK59: senin kuzen nerde oturuyor.
bimiyorum ki kuzum. evet evlenipte gitti yıllardır orada yaşıyor. onunda kızları var ama yaşın tutmadı sen olamazsın :KK70::KK70:

Menümü özet geçeyim hemenn çünkü şu saatten sonra yemem artık akşam 23.00 sularında da su bildirimimi yaparım

SABAH (09:40)
30 g cornflakes
3 yemek kaşığı tam yağlı yoğurt

Sporda 200*3 ve 200*3 olmak üzere iki farklı bacak hareketi yaptım.20 tane mekik çektim.Daha sonra masa tenisi oynadım.Maalesef bugün pek aktif değildim.Ama yarın telafi ederim

ÖĞLEN (AKŞAM YEMEĞİM) (14:30)
1 kase mercimek çorbası
Küçük bir kase tam yağlı yoğurt
Bir tanecik içli köfte (haşlanmış) :cry:
Domates-salatalık

Menümü özet geçeyim hemenn çünkü şu saatten sonra yemem artık akşam 23.00 sularında da su bildirimimi yaparım

30 g cornflakes

Sporda 200*3 ve 200*3 olmak üzere iki farklı bacak hareketi yaptım.20 tane mekik çektim.Daha sonra masa tenisi oynadım.Maalesef bugün pek aktif değildim.Ama yarın telafi ederim

1 kase mercimek çorbası
Domates-salatalık

30 g cornflakes

1 kase mercimek çorbası
Domates-salatalık
baya uzun bir vakit var akşama acikmayacakmisin

slm kızlarrr...nasılsınız...
ben bugün sabah kahvaltıya gittim..o nedenle braz kaçırdım...öğle ve akşam yemeyerek telafi etcem:eek::eek:
bu arada benim rakibem pek girmiyo sanırım..ne yapalım bende kendim takılırım..haftaya cumaya 77 kilo hedefimdir..regli olmak üzereyim..o nedenle iştahım çok açık..

slm kızlarrr...nasılsınız...
ben bugün sabah kahvaltıya gittim..o nedenle braz kaçırdım...öğle ve akşam yemeyerek telafi etcem:eek::eek:
bu arada benim rakibem pek girmiyo sanırım..ne yapalım bende kendim takılırım..haftaya cumaya 77 kilo hedefimdir..regli olmak üzereyim..o nedenle iştahım çok açık..
Hiiç mi bir şey yemiyeceksiniz? :KK53: En azından biraz meyve tüketin bari.Çok yüklenmeyin kendinize bence

Back