• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 10. Takım

Günaydın 10.takım 10numara takım nasılsınız ?:KK200:
Benim belim tutulmuş Ankara çok sıcak bebeğe yer yatağı yaptım serin oluyo diye emzirdikten:KK46: sonra halınin Ustunde uyumuş kalmisim :eek:
Geçmiş olsun. Dükkat et kendine senin ilgine öuhtaç olan bir bebeğin var :KK200:

Kızlar ödemi olanlara ayran detoxu öneririm

ayranlı çorba detoksunu fazla kilolu olanların ayda 2 seferaz kilolu olanların ayda 1 sefer uygulanması tavsiye ediliyor.yağ yakıyor deniliyor ama ben buna şahsen inanmıyorum.tecrübelerime dayanarak ödem gittiğine şahit oldum.

gelelim detoksun uygulanışına

sabah09.00-10.00 gibi kahvaltı ediyorsunuz
1 haşlanmış yumurta
1 dlm kepekli ekmek
domates-salatalık-beyaz peynir

12.00-14.00-16.00-18.00-20.00-22.00 saatlerinde 2 saatte bir olmak üzere ayranlı çorbadan 1 er kaseyiyorsunuz.toplam 6 öğün

500 gr veya 650 gr yağsız yoğurt(TERCİHEN LIGHT YOĞURT)
4 yk kuru nohut
4 yk kuru yeşil mercimek
4 yk kuru bulgur

bakliyatları 1 gece önceden ısatıp ertesi gün haşlıyoruz(ben düdüklüye atıyorum nohutla mercimeği ayrı ayrı)
bulguruda haşlıyorum

yapılışı:
yoğurdun içine haşlanmış bulgur nohut ve yeşil mercimeği karıştırıyoruz ve ayran kıvamında olacak şekilde su ekliyoruz.ben biraz koyu kıvamda ayran şeklinde göz kararı ekliyorum
istenirse içine 2 salatalık rendelenebilir.
nane ve baharat ekleyebilirsiniz ama TUZ yasak

kuru malzemeler 2 günlüktür.istenirse günlük hazırlamak için yine 500 gr yoğurt ve 4 yk haşlanmış olan bakliyatlardan ekleyip hazırlayabilirsiniz.
kuru olanlar haşlanınca 8 yk kadar 2 günlük çıkıyor.

yeşil çay çay serbest.kafeinli içecek ve meyve yenilmiyor.
su en az 2 lt tüketilecek

(Ben arada kaçamak yapmıştım ona rağmen 2kg gitmişti geçen sene gebelikten önce )

Sağol canım
Hepimiz için bol hareketli olsun
valla ben o halıya ne zaman gidip yattım hatırlamıyorum bile :)
Temmuzda çorap mi :KK43:
çorap gene iyi tatlım çorabın üztüne patik bi de o yüzden sen emziriyorsun dikkatli olman lazım
arkadaşlar bu arada bende 5. takım kaptanıyım kafanıza takılan bişey olduğunda eriğim olmazsa bize de gelebilirsiniz rengarenk nesli arkadaşımıza da

kızlar aşağıda cansuyu ve isiladayı görüyorum yarın ilk tartı gününüz olacak o yüzden sabah aç karna tartılıp üzerinizde hatta mümkünse hiç bişey yokken kilonuzu bildirin ki ilk bildirim olarak eriğim not alsın

Zayıflamak İçin Yürüyüş Nasıl, Ne Kadar, Ne Zaman Yapılmalı?
2-3 ayda 10 kilo zayıflamak için doğal ve sürdürülebilir bir zayıflama yöntemi arıyorsanız yürüyüş yaparak zayıflamak sizlerin tam manasıyla aradığı zayıflama yolu olabilir. Yürüyerek zayıflamanın diyet listesi uygulamak, ağır egzersizlerle kilo vermeye çalışmak, zayıflama hapları veya ilaçları kullanmak gibi diğer kilo verme yöntemlerine nazaran doğal bir zayıflama tekniği olması gibi bir avantajı vardır. Aslında birkaç haftada zayıflamak için yürüyüş yapmak iyidir ama uzun dönemde kalıcı fit bir vücuda sahip olmak için ise yürüyüş egzersizleri adeta biçilmiş bir kaftandır. Kendi kendinize uygulayacağınız basit bir yürüme egzersizleri programı ile 5-6 ayda eskisine nazaran tanınmayacak kadar mükemmel bir vücuda sahip olabilirsiniz. Yürüyüş yapmak vücudun tüm kaslarını yormadan çalıştırır ve bu kas kitlelerinin enerji harcama kapasitelerini yani metabolizma hızlarını kalıcı bir biçimde artırır. Örneğin 6-7 ay sıkı bir biçimde her gün 1 saat tempolu yürüyüş yapan birisi yürüyüş yapmayı bıraktığında bile kilo vermeye devam edebilir.

yürümek zayıflatırmı

Zayıflamak İçin Yürüyüş Ne Kadar Zayıflatır?
Ortalama olarak günde 1 saat yürüyüş yapan birisinin haftada 300-500 gram yağı doğal bir şekilde erittiği söylenmektedir. Bu da 20 haftalık bir dönemde ortalama 6 ila 10 kilo zayıflama demektir. Burada kişiden kişiye zayıflama yeteneği değişim gösterebilir. Özellikle hareketsiz yaşam süren ve obezite riski altında olan kişilerde yürümek zayıflatır. Hem de dramatik bir biçimde ani kilo kayıpları görülür. Bu sizi korkutmasın. Bunun nedeni hareketsiz kişilerin metabolizmasının bu denli bir tempoya alışık olmaması ve yeme alışkanlıklarından ziyade hareketsizlikten kaynaklı bir fazla kilo sorununun varlığıdır. Hareketsiz bir kişiyseniz ilk zamanlarda yürümek sizleri bir hayli yoracaktır. Çünkü metabolizmamız kendisini sedanter yaşam denilen hareketsiz bir yaşam tarzına uyarlamıştır. Bu nedenle planlı ve tempolu bir şekilde başlanan yürüyüş programları bu kişilerde 2 ayda 5-7 kilo zayıflamayı nerdeyse garanti eder. Daha hareketli kişilerde ise vücudun metabolizma hızı yürüyerek daha az artacağı için kilo verme potansiyeli biraz daha dar bir yelpazede olabilir. Ama hareketli kişilerin ise bir avantajı var. Onların kas dokuları yürümekten daha fazla faydalanacak ve tatil dönemi gibi hareketsiz dönemlerde bile metabolizma hızını sürdürecektir. Kısacası yürüyüş zayıflatırmı derseniz cevap kesinlikle evettir. Ne kadar zayıflatır sorusunun yanıtı ise yaş, cinsiyet, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları gibi etkenler değerlendirilerek bir cevap bulmak mümkündür.
Zayıflamak için ne kadar sıklıkla yürüyüş yapılmalı?
Yürüyüşe yeni başlayan biriyseniz bu durumda ilk haftada 3 gün 15-20 dakika yeterli olacaktır. Elbette bunun daha fazlasını yapabilirsiniz ama uzun süredir yürüyüşe hasret bacak kaslarınız ve kemiklerinizin bu duruma uyum sağlaması için bedeninize bir alışma süresi tanımak gerekmektedir. İkinci hafta yürüyüşü 25 dakika ya çıkartın. 3. Hafta ise haftada 4 gün 30 ar dakikaya çıkarın. Dördüncü haftaya geldiğimizde haftada 4 gün 45 dakika veya haftada 3 gün 1 er saat olacak şekilde yürüyüş temponuzu ayarlayın. 4. hafta temposu zayıflamak için yeterli olacaktır. Ancak kendine güvenenler dilerlerse 5. haftadan itibaren haftada 4 gün olacak şekilde 1 er saat yürüyüş yapabilirler. Bu yürüyüş egzersizleri mümkünse düz satıh veya pistte yapın. Ayakkabılarınız kesinlikle sert zeminde darbeyi emecek ve eklemleri daha az yoracak kaliteli yürüyüş ayakkabıları tercih ediniz. Açık havada yürümek eğlenceli olabilir ama kış aylarında sıkı giyinmeniz gerekebilir. Kışın dışarıda yürümenin olası yan etkilerinin başında gelen soğuk algınlıklarına karşı meyve ve sebze tüketimine dikkat edin.
Yürümek kaç kalori yakar (yürürken kaç kalori harcanır)?
Yürürken kaç kalori harcadım sorusunun yanıtı için vücut ağırlığınız ve yürünen mesafenin bilinmesi gerekmektedir. Örneğin saatte 6 km hızla yapılan bir yürüyüşte 60 kiloluk birisi dakikada 4.5 kalori harcar. 70 kiloya sahip bir insan ise 5.2 kalori, 80 kilo iseniz 6 kalori, 90 kiloluk bir kişi 7 kalori harcar. 100 kiloluk bir insanın saatte 6 km hızla yürüyerek harcayacağı kalori dakikada 8.2 kaloridir. Şayet 70 kiloya sahip biriysek saatte ortalama 310-320 kalori harcarız. Ayda 15-20 arası yürüyüş yaptığımızı hesaba katarsak ortalama 5000-7000 arası bir kalori tüketimi yapmış oluruz. Tabi vereceğimiz kilolar sadece yürürken yakılan kalorilerden ibaret değildir. Rezonans etkisi denilen metabolizma etkisi, aynen bir gitarın telinin titreşmesi gibi egzersizden 24 saat sonrasına kadar vücudun fazladan kalori yakmasını sağlar. Bu da egzersiz yapan kişilerin uyurken bile kilo vermesini sağlar. Uyuyarak zayıflamak zaten metabolizmanın rezonans etkisini kullanmaktan başka bir şey değildir.
Yürüyüş yanında hangi egzersizler zayıflamayı hızlandırır?
Yürüyüş tek başına elbette hızlı zayıflamak için yeterlidir. Ancak kol ve bacak sarkmaları, bölgesel kilolar gibi problemleri olanlar için hafif ağırlık egzersizleri, örneğin hanımlar için 1 kiloluk dambıl ile yapılacak kol ve omuz hareketleri oldukça fayda sağlar. Kasların tonusunu artıran bu hareketler sizleri hem zayıf hem de çevik bir görünüme kavuşturacaktİr.

e ozaman bende size harika egzersiz videoları paylaşayım yurumeden sonra 10dk ayırsanız yeter buyrunn

SPOR VİDEOLARI

KARDİYO:

KARIN:

BACAK:

çorap gene iyi tatlım çorabın üztüne patik bi de o yüzden sen emziriyorsun dikkatli olman lazım
arkadaşlar bu arada bende 5. takım kaptanıyım kafanıza takılan bişey olduğunda eriğim olmazsa bize de gelebilirsiniz rengarenk nesli arkadaşımıza da

Sağol canim
Valla ben şubatta bile gitmezdim hiçte gaz sorunu yoktu pıt pıt hallediyirdu
O zaman bende geldim :)
hgcanim kendinden bahsedermisin

BerraBeria ve keske hosgeldiniz :KK68: tmm toplight yarin sabah kilo bildirimimi yaparim :KK17: Allah bagislasin Bebegini toplight daha 40 i bile dolmamis sanirim ? Benim duydugum anne yemeklerinde kimyon kullanirsa yemegin gazini aldigi icin haliyle sütde cocuga gaz yapmiyormus....Buda Kahvaltimdi umarim yüklemeyi beceririm :oops: Fikir olsun diye paylasayim dedim Tarif Ayca Kaya saolsun :KK71: 1 su.b az yagli süt 1 yumurta ve aldigi kadar tam bugday unundan krep yapmistim 4 orta boy büyüklügünde krep cikti...ben gördügünüz icle birlikte 3 tane krep ve tabaktaki sebzeleri tükettim :KK17: cokmu oldu sanki :KK23:

Eklentiler

• DSC_1175.JPG
    DSC_1175.JPG
    112 KB · Görüntüleme: 49
  • DSC_1176.JPG
    DSC_1176.JPG
    86,1 KB · Görüntüleme: 50
BerraBeria ve keske hosgeldiniz :KK68: tmm toplight yarin sabah kilo bildirimimi yaparim :KK17: Allah bagislasin Bebegini toplight daha 40 i bile dolmamis sanirim ? Benim duydugum anne yemeklerinde kimyon kullanirsa yemegin gazini aldigi icin haliyle sütde cocuga gaz yapmiyormus....Buda Kahvaltimdi umarim yüklemeyi beceririm :oops: Fikir olsun diye paylasayim dedim Tarif Ayca Kaya saolsun :KK71: 1 su.b az yagli süt 1 yumurta ve aldigi kadar tam bugday unundan krep yapmistim 4 orta boy büyüklügünde krep cikti...ben gördügünüz icle birlikte 3 tane krep ve tabaktaki sebzeleri tükettim :KK17: cokmu oldu sanki :KK23:
yok tatlım yaa o 2011 temmuzdaydı şimdi dana oldu benim bebe kreşe gidiyor o günlere bi daha dönmek istemem yaa allaha şükür büyüdü
bu arada ben her yemeğe kimyon koyardım çok işe yarıyor hala kurufasülye ve mercimek çorbasına mutlaka koyarım tavsiye de ederim hiç gaz yapmaz pişirirken kimyon koyarsanız
canım bu arada 3 krep biraz fazla olmuş sanki gerçi kaç kilosun bilmiyorum ama

yok tatlım yaa o 2011 temmuzdaydı şimdi dana oldu benim bebe kreşe gidiyor o günlere bi daha dönmek istemem yaa allaha şükür büyüdü
bu arada ben her yemeğe kimyon koyardım çok işe yarıyor hala kurufasülye ve mercimek çorbasına mutlaka koyarım tavsiye de ederim hiç gaz yapmaz pişirirken kimyon koyarsanız
canım bu arada 3 krep biraz fazla olmuş sanki gerçi kaç kilosun bilmiyorum ama

81 dim sali dartildigimda krepler ufakti ama bildigimiz boyda degildi :KK17: herseyin kalorisini hesapladigimda yaklasik 400 kalori cikti bende...kimyonu o zaman bende anneme söyleyeyim kullansin. söyle birseyde var cok düsük kalorili yada cok az yemek yersem gün icinde kabiz oluyorum :KK17: ve bu kabiizlik yüzünden 1 kac kez diyeti birakmistim o yüzden cok asiri kisitlamamaya calisiyorum kendimi..sonucta krepte yag yoktu ve yagsiz pisti 5 saat olcak kahvaltiyi tüketeli :KK57: doyurucu ve ardindan cnm abur cubur istemedi halbuki evde var :rolleyes:

81 dim sali dartildigimda krepler ufakti ama bildigimiz boyda degildi :KK17: herseyin kalorisini hesapladigimda yaklasik 400 kalori cikti bende...kimyonu o zaman bende anneme söyleyeyim kullansin. söyle birseyde var cok düsük kalorili yada cok az yemek yersem gün icinde kabiz oluyorum :KK17: ve bu kabiizlik yüzünden 1 kac kez diyeti birakmistim o yüzden cok asiri kisitlamamaya calisiyorum kendimi..sonucta krepte yag yoktu ve yagsiz pisti 5 saat olcak kahvaltiyi tüketeli :KK57: doyurucu ve ardindan cnm abur cubur istemedi halbuki evde var :rolleyes:
tamam o zaman tatlım bu arada karatay stili beslenme de bayaa iyi geldi ben bazen deniyorum ekmek yemediğim gün kahvaltıyı cevizle yapınca sanki daha iyi kilo veriyorum ama henüz sürekli başarılı olamadım bu usulde
kimyonu mutlaka kullansın cansu cum annen

Sabah tartıldım 71 çıktım nasıl oldu anlamadım daha bir gün önce 70.3 düm bir günde 700 gram almış olabileceğimi düşünmüyorum düşünmekte istemiyorum ama buaralar hasta olcam ondan olabilir diye düşünüyorum :110:

Sabah tartıldım 71 çıktım nasıl oldu anlamadım daha bir gün önce 70.3 düm bir günde 700 gram almış olabileceğimi düşünmüyorum düşünmekte istemiyorum ama buaralar hasta olcam ondan olabilir diye düşünüyorum :110:

Regl yaklastiysa olabilir..ayrica dartiya hep ayni sartlarda cik misal haftada 1 hep sabah lavobaya ugradiktan sonra ustunde sadece ic camasiri vesaire...üstundeki kiyafetlerde fark yaratmis olabilir dikkat.

3 çok olmuş canım ama baya tok tuttu diyorsun
Ben de çok yaşadım kabızlık genelde sebze yemessen oluyor hergun bol salata tüketsabahta kahvaltıda
tamam o zaman tatlım bu arada karatay stili beslenme de bayaa iyi geldi ben bazen deniyorum ekmek yemediğim gün kahvaltıyı cevizle yapınca sanki daha iyi kilo veriyorum ama henüz sürekli başarılı olamadım bu usulde
kimyonu mutlaka kullansın cansu cum annen
Karatay yaptım bi ara ama karatay kaçamak affetmiyor gerçi ben ekmeği çok sevmem diyetisyen bile şaşırdı ama benim kilolari hep abur cuburdan
reglden olabilir havalar çok sıcak odem yapmış olabilir ben dün 80.7idim bugün 81.1 gerçi haftada ikiden fazla tartılma demişti diyetisyenim

Back