• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 senedir aynı olay bir durun artık!!!!!

kayınvalidene bence fazla yüz verme bırak ne hali varsa görsün
kaynına karşı göstermiş oldugun tutumundan dolayı seni yürekten tebrik ederim arkadaşım çogu kişi hasta anasına babasına bakmayı kabul etmiyo sen kaynını kabul ediyosun helal olsun başkada bişey demiyorum

bende seni kutluyorum belli ki çok iyi kalpli birisin.kayınvalideni boşver onun için canını sıktığına bile değmez ama kaynına karşı tutumun çok insancıl.birçok insanın yapmadığını yapıyorsun mükafatını mutlaka alırsın canım:31:

helal olsun sana. ne harika biriymişsin. k.v. dangalak galiba. bol bol felak nas okuyun üfleyin o kadına.

gercekten taktir ettim kötü bişiy yok kadında haksız oldugunu biliyorda sinirleri bozulmuş zaten cocugu istemiyorda istiyomuş gibi sizide düşünmüş gibi bişiyler yapmaya calışıyo
kısaca yüzüne gözüne bulaştırmış...
neyse siz akıllı çıktınızda kurtardınız...
altınlar yüzünden kadının sinirleri bozulmuş galiba...
takmayın olay olmamış gibi devam edin bir kez daha helal olsun sizin gibiler az kaldı eşinizde çok sanslı birisi...

canım öncelikle kayınbiraderine gösterdiğin ilgiden dolayı tebrik ediyorum.
hayatta böyle insanların varlığını bilmek güzel.
kayınvaliden değişecek gibi görünmüyor .yakında yanımıza temelli alıcaz diyosun.
o zamana kadar idareden başka çare yok.seni anlayan anlamış.kendini ifade etmek için çaba harcama.heba olursun.

Hatırladım ilk konunuzu, eziyet edip dövüyorlardı yanlış hatırlamadıysam.
Kadınlada sonradan evlenip üstüne ev falan yapmıştı sırf kadın memnun olsunda
kaynınızla ilgilensin diye.
Valla o zaman da demiştim siz gönlü çok güzel bir insansınız.
Çok büyük bir sorumluluk .
Allah güzel gönlünüzün karşılığını versin inşallah.

merhaba

yazınızı okudum sırf konunuza cevap yazmak için forma giriş yaptım. Yazacaklarım yaptığınız insanlığınızın yanında yetersiz kalacak ancak şu 4 kelimeyi yazmadan edemicem ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN bu zamanada evlat babaya bakmazken siz kaynınıza bakmak için elinizden geleni yapıyorsunuz inanın son yazılarınızı okuduğumda göz yaşlarımı tutamadım. Elleri öpülecek insansınız. Dilerim mevlamdan kaynınızın yüzü suyu hürmetine iyiliğinize karşılık rabbim gönlünüzden ne geçiyorsa onu hayırlısı ile nasip etsin o kadar çok konu okudum en etkileyen sizin yazınız oldu...

ALLAHA emanet olun

yazsam mı yazmasam mı diye çok düşündüm
Engelli bir kişiye bakmak gerçekten çok zor
iki engelli çocuğu olan biri olarak söyluyorum
engelli annelerinin ortak duası; Allahım çocuklarımızı bizden sonraya bırakma ;şeklindedir
Bunu ilk duyduğum zaman tüylerim diken diken olmuştu
yani çocuklarımızı bizden önce al.
Bunu demek çok zor birşeymiş ama dogruymuş
o cocukları geride kalanların insafına bırakıyoruz
eee genellikle annesi olmayanın babası da olmuyor(İSTİSNALAR MUHAKKAK VAR)
maalesef bizim ülkemizde devlet bu konuda cok yetersiz hatta yok
hep amcaları teyzelerin kardeşlerin insafına kalmış durumdalar

her zaman da karşılarına sizin gibi yengeler çıkmıyor
tekrar söyluyorum bu sorumlulluğu almak cok zor
ama insan olmak bunu gerektirir

eminim ki annesi kardeşini doğurduğunda onun bakımı için o bebeğe güvenmiştir
yani sizin eşinize
belki eşiniz o kadar güçlü değil.. ama anladığım kadarıyla siz güçlüsünüz..
elinizden ne kadarı gelıyorsa yapın ne olur.....
baba da yetersiz maalesef... gözunuz kulağınız üstünde olsun..

umarım ilerde devlet ailerin gözetiminde bu cocuklara bakar..
hiç kimsenin insafına bırakmaz. o zaman anne babaların gözleri arkada kalmaz
SİZİ TEBRİK EDİYORUM BU DAVRANIŞINIZIN KARŞILIKSIZ KALMAYACAĞINA İNANIYORUM

öncelikle tebrik ederim sizi Allah razı olsun. Bizim toplumsal yapımızın kayınvalidelere yüklediği korkunç bir taraf var sizin kayınvalidenizle olan durum gibi. dünyada kimsenin aklına gelmeyecek hile hurdayı düşünmek zorunda olan kayınvalideler en güzel düşünceleri işte sizin olaydaki gibi bu duruma getiriyor. siz belli ki karşılıksız veryi bilen birisiniz. ama böyle insanlar 99 yapılanı değil 1 yapılmayanı önemsrler. işte böyle insanlar için yapılacak bir şey yok Allah onlara da yardım etsin. hem kendi hayatlarını hem başkalarının hayatlarını zehir ediyorlar. iyi insan temiz düşünen kalp bu dünyada da ahirette de karşılığını alır. budur Rabbim'in adaleti. "Rabbim varken kimse yalnız değildir."

sağolun arkadaşlar iki gündür netim yoktu güzel sözlerinizle beni bir kez daha yüreklendirdiniz sayenizde bu kararı verdim ve sayenizde bu kararı devam ettireceğim...

inanın zor bir karar ben tüm hayatımın etkileneceğini biliyorum para şu bu hiç bir şey bu hayatı yaşamaya insanı itemez sadece vicdan ve allah korkusu tek dediğim eğer o çocuğa birşey olursa ben kahrımdan mahvolurum...

benim tek dileğim rabbim kayınvalidemi ve kayınpederimi ıslah etsin...

kayınvalidem ertesi gün beni hiç bişe olmamış gibi aradı konuştu konuyu hiç açmadı umarım kalbine merhamet gelmiştir biraz...

konunuzu okurken diğer konularınızı hatırladım.yine duygulandım :43: sizi diğer konularınızda da takdir etmiştim yine takdir ve teşekkür ediyorum duyarlılığınız için :46: :46: :46: Allah sizden razı olsun,o yavrucağız öteki tarafta şefaatciniz olsun..
kusura bakmayında beyleriniz; kbnizin sizlere muhtaç olduğunu bildikleri için pasif kalıyorlar.halbuki sizin gösterdiğiniz tepkinin onda birini babanız gösterse, belki o çocukcağızda kvniz tarafından eziyet görmez.. Allah yardımcınız olsun..

konunuzu okurken diğer konularınızı hatırladım.yine duygulandım :43: sizi diğer konularınızda da takdir etmiştim yine takdir ve teşekkür ediyorum duyarlılığınız için :46: :46: :46: Allah sizden razı olsun,o yavrucağız öteki tarafta şefaatciniz olsun..
kusura bakmayında beyleriniz; kbnizin sizlere muhtaç olduğunu bildikleri için pasif kalıyorlar.halbuki sizin gösterdiğiniz tepkinin onda birini babanız gösterse, belki o çocukcağızda kvniz tarafından eziyet görmez.. Allah yardımcınız olsun..

evet canım başta gösteremediği tepkiler yüzünden kendide o çocukta eziyet çekiyor eğer başta biraz tavrını koyabilseydi hiçbirimiz bu durumda olmazdık çünkü biz o kendini üvey hissetmesin diye tüm müsamahayı gösterdik kendisine ama her zaman iyilik işe yaramıyormuş zaten ben ankaradayken kayın validem eşime alzen çok sinirli çok değişti neden acaba diye soruyormuş çok tavırlıyım eskiden sürekli arar hiç kırmazdım şimdi yanlışlarını söylüyorum kırıldığım zaman söylüyorum hatta elimde olmadan tersliyorum bazen ben çünkü yediremiyorum kendime bu şekilde bir insana iyi davranmayı

birde son telefon konuşmasından sonra anladım ki bu şekilde konuşmak lazımmış geri çekildi resmen ...

orda dur dedim hiç bir yere veremezsin sende bende bu evde engelli çocuk olduğunu bilerek evlendik atamazsın bu çocuğu bakmak zorundayız dedim.olmaz sabredemiyorum sabredilmez diyor bende olacak naparsa yapsın bu çocuğa bakılacak o zaman yaşlanınca da bizi çocuklarımız huzurevine atsın dedim

Kayınvalideyle nasıl baş edersin bilmiyorum ama senin bu cümlen beni benden aldı...
bu nasıl güzel bir yürektir?
Allah'ım evinizden huzuru bolluk bereketi eksik etmesin...;bu çürümüş dünyanın senin gibi tertemiz düşünün iyi insanlara ihtiyacı var...
dahada birşey demem susar önünde saygıyla eğilirim...

Kayınvalideyle nasıl baş edersin bilmiyorum ama senin bu cümlen beni benden aldı...
bu nasıl güzel bir yürektir?
Allah'ım evinizden huzuru bolluk bereketi eksik etmesin...;bu çürümüş dünyanın senin gibi tertemiz düşünün iyi insanlara ihtiyacı var...
dahada birşey demem susar önünde saygıyla eğilirim...

estağfirullah canım ne demek aslında olması gereken şeyler ama artık insanlar olması gerektiği gibi olmadığı için bu duruma geldik tuhaf şeyleri normal normal şeyleri tuhaf karşılar olduk ben hiç bir şey olmasa da insanlık görevimi yapmak istiyorum hepo güzellik iyilik olsun istiyorum ama bir yerde yüzüme gözüme bulaştırıyorum..
güzel duanız içinde amin diyorum...dualrınızı eksik etmeyin...güzel sözleriniz için çok teşekkürler...

engellı bakımı zordur...Engellının psıkolojısı bozulabılecegı gıbı engellı yakınınında yanı bakan kısınınde psıkolojısı bozulabılır...Bunun ıcın aynı zamanda onlarada destek olmanız gerek..Anlasılan o ki kayınvalıdenız artık cok bunalmıs..Eger durum buysa alın yanınıza..Engellı bakım aylıgı var..Bakım aylıgını alıp bı bakıcı tutarsınız..Mis gibi bakarsınz..En olmadı rehabılıtasyon merkezlerı var..Arastırın gunduzlerı oraya bırakır..aksamları alırsınz..Sızde gun ıcınde ısınıze gucunuze bakarsınız..Hem bu engellıyı gercekten rahatlatır ve onu bıraz daha ıletısım saglamasına sebep olur..Yıllarca rahat nefes alamamıs kadında psıkolojısı bıraz rahatlamıs olur..Yerden goge kadar haklısınız..Tebrık ederım de artık kayınvalıdenız cok yorulmus ve bunu sıze bı gorev olarak goruyor sanırım..Kurtarın kaynınızıda..Degısıklık onada ıyı gelecektır..Allah sabrını versın.

Bende bı engellı yakını olarak sızlerı cok ıyı anlıyorum...Yük olarak gormedıgınız ıcınde tesekkur ederım..

engellı bakımı zordur...Engellının psıkolojısı bozulabılecegı gıbı engellı yakınınında yanı bakan kısınınde psıkolojısı bozulabılır...Bunun ıcın aynı zamanda onlarada destek olmanız gerek..Anlasılan o ki kayınvalıdenız artık cok bunalmıs..Eger durum buysa alın yanınıza..Engellı bakım aylıgı var..Bakım aylıgını alıp bı bakıcı tutarsınız..Mis gibi bakarsınz..En olmadı rehabılıtasyon merkezlerı var..Arastırın gunduzlerı oraya bırakır..aksamları alırsınz..Sızde gun ıcınde ısınıze gucunuze bakarsınız..Hem bu engellıyı gercekten rahatlatır ve onu bıraz daha ıletısım saglamasına sebep olur..Yıllarca rahat nefes alamamıs kadında psıkolojısı bıraz rahatlamıs olur..Yerden goge kadar haklısınız..Tebrık ederım de artık kayınvalıdenız cok yorulmus ve bunu sıze bı gorev olarak goruyor sanırım..Kurtarın kaynınızıda..Degısıklık onada ıyı gelecektır..Allah sabrını versın.

Bende bı engellı yakını olarak sızlerı cok ıyı anlıyorum...Yük olarak gormedıgınız ıcınde tesekkur ederım..

kayınvalidem üvey ve evlendiğinden beri böyle yani bunalma değil baştan beri istememe var halbuki evlendiğinde bu durum saklanmadı neyse o konuya çok girmek istemiyorum ama şunu söyleyeyim kaynım psikoloji bozacak bir çocuk değil ev işlerinde bahçe işlerinde becerebildiği kadar yardım eder ve hırçın saldırgan değil zaten konuşamadığı için de sessiz sessiz köşede oturur banyosu hariç her şeyi kendi yapar tabi ki kolay değil bu ama inanın kendi çocuklarımız daha çok psikoloji bozuyor ...benim düşüncelerim zaten bunlar alıp okula verecem inşallah teşekkür ederim yorumunuz için...

sizi gerçekten tebrik ederim herkesin kolay kolay yapamayacağı bir bakım için kımseden baskı yada zorlama olmadan bunu gönüllü yapıyorsunuz.vallahi bravo .içiniz temiz sizin bunu gördüm Allah ta sizi görsün yardımcınız olsun.kv cazgırlıkla çenesiyle bastırmış sindirmiş insanları anlaşılan.ağzının payını verin kendinizizi de kaynınızıda ezdirmeyin.siz güçlü ve dik oldukça ağzını açamayacaktır.allah yardımcınız olsun

sizi gerçekten tebrik ederim herkesin kolay kolay yapamayacağı bir bakım için kımseden baskı yada zorlama olmadan bunu gönüllü yapıyorsunuz.vallahi bravo .içiniz temiz sizin bunu gördüm Allah ta sizi görsün yardımcınız olsun.kv cazgırlıkla çenesiyle bastırmış sindirmiş insanları anlaşılan.ağzının payını verin kendinizizi de kaynınızıda ezdirmeyin.siz güçlü ve dik oldukça ağzını açamayacaktır.allah yardımcınız olsun

evet tam kelimesiyle cazgırlık yaptığı kayınpederimi sürekli tehdit ediyor yok boşanırım yok öldürürüm kendimi kayınpederiminde bunlara zaafı var hiç bişe bulamazsa hastalanıp bayılmış numarası yapıyor ve o gün bunu gördüm birileri karşısında doğruları söyleyince bişi yapamıyor sadece konuşuyor ağlıyor ama ertesi gün beni hiç bişi olmamış gibi aradı bundan sonra görsün bakalım el mi yaman bey mi yaman...güzel sözlerin içinde teşekkürler canım çok ta iyi olduğumu sanmıyorum benim de çok yanlışlarım oluyor o kadının yaptıklarına dayanamayıp eşime çok yükleniyorum mesela:(((

eşiniz böyle bir durumda engelli kardeşine seve seve kol kanat geren eşini anlayışla karşılayacaktır.siz bişeyleri biriktirmeyin eşinize açık ve net olun yeterki.kayınpederinizde iyi birine benziyor anladığım kadarıyla.bakın ne kadar mutlu olmuş evladına oğlu gelini sahip çıkıyor.o da karısının çirkefliğine sessiz kalıyor mecbueren bişey dese oğlu var bakıma muhtaç .kadında almış eline maşayı maaşallah meydanı boş bulmuş oğlanın bu durumunu kullanıp öttürüyor borusunu.yok öyle sert kayayı gösterin ona.haddini bilsin

eşiniz böyle bir durumda engelli kardeşine seve seve kol kanat geren eşini anlayışla karşılayacaktır.siz bişeyleri biriktirmeyin eşinize açık ve net olun yeterki.kayınpederinizde iyi birine benziyor anladığım kadarıyla.bakın ne kadar mutlu olmuş evladına oğlu gelini sahip çıkıyor.o da karısının çirkefliğine sessiz kalıyor mecbueren bişey dese oğlu var bakıma muhtaç .kadında almış eline maşayı maaşallah meydanı boş bulmuş oğlanın bu durumunu kullanıp öttürüyor borusunu.yok öyle sert kayayı gösterin ona.haddini bilsin

haddini bildirmek için geç kaldık galiba ama bundan sonra sahipsiz olmadığını gösterdim ve en çok zoruma giden ne biliyor musunuz eşim görümceme anlatmış görümcem babasıyla çok az görüşüyor geçen nisanda görümcem size gelecem dediği halde tabi o gelince bizde gidecektik kaynanam bir plan yapıp hemen köye gidecez işim var dedi ondan beri kırgın babasına eşimde arayıp babamı yalnız bırakıyorsun bak seni kullanıp babama kardeşimize eziyet ediyor sen kardeşini alıp bakmıyorsun diye laf söylüyor alzen çok güzel konuştu falan demiş o kadar olaydan niye beni savunmadınız benim bakacak durumum olmadığını bilmiyor musunuz demiş halbuki ben o çalışıyor demiştim işte insanlar sadece kendilerini düşünüyorlar halbuki arayıp sen böyle böyle demişsin şunun bir çaresine bakalım konuşalım napmamız gerekiyor demesi gerekirdi ben ondan ne teşekkür ne başka bişi beklemiyorum allah rızası için yapıyorum yanımıza tamamen alacağımızı eşimin ailesinden kimseye söylemedik daha ne olur ne olmaz ani bir olay çıkar olmazsa bu sefer insanlarda beklenti oluşur herşeyi ayarladıktan sonra gidip alacaz...

Back