10 senedir aynı olay bir durun artık!!!!!

alzen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
1.013
33
113
Karaman
merhaba arkadaşlar

aslında eski konudan devam etsem mi diye düşündüm benim tek sıkıntım var engelli kaynımın üvey kayınvalidem tarafından sürekli başından atılmaya çalışılması...

olay hafta sonu oldu oturduğum şehirden onların oturduğu yere gittim kayınvalidemin yüklü miktarda altını çalındı evlerine hırsız girdi ne olursa olsun büyüklerimiz destek olalım diye gittik gitmeden öncede eşime kaynımı getirelim zaten canları sıkkın çocuğa eziyet etmesinler o da hep gelmek istiyor tatildi bayramdı derken getiremedik dedim böyle kararlaştırıp çıktık evden....

oraya gittik ilk gün güzeldi ikinci gün öğlen benim yaşadığım şehirde okuyan dayımın kızı var devlet o aradı abla devlet yurdu çıktı yalnız yedekteyim biraz yanında kalabilir miyim dedi tabi dedim ama ben bunu sorun etmedim kardeşimde eşiyle hafta sonu gelecek bunu da sorun etmedim yani fikrimi değiştirmedim...

biz daha kayınpederimgile götürecez kaynımı demedik nolur nolmaz bir aksilik çıkar diye giderken hazırlayıp gidecez neyse biz demeden kayınpederim çocuğu götürün dedi ben de tamam dedim buraya kadar sorun yok kayınpederim bunu söylerken kaynanamda yanımdaydı tam gidecez kıyafetlerini hazırladınız mı dedi eşim...

kaynanam başladı misafiriniz gelecekte bırakın götürmayin biz yandık siz yanmayın falan demeye daha bir çok söz söylüyor bağıra bağıra ama bunu söylerken hem bizi koruyor gibi yapıyor hemde ne kadar laf varsa sokuyor biz götürmeyecez demedik hiç bir memnuniyetsizlik göstermedik ben mutfaktayım bunları söylerken eşim yanıma geldi ne diyorsun yaaa acaba cidden misafir rahatsız olur mu dedi bende boş ver götürelim dedim...

olay bundan sonra başladı eşim dışarıya çıktı neyse kalsın haftaya götürelim dedi ama benim kafamdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki ben götürmeyelim dedim eşimde ona istinaden fikrinden vazgeçti. bende yanına gittim eşime neden böyle yapıyorsun sanki ben istememişim gibi oldu dedim sessizce sonra kaynanamda duymuş yaygaraya başladı kuzum götürürseniz biz rahat ederiz aman rahat etmeyelim gönlünüz yoksa götürmeyin zaten biz istemeyiz öyle olsa falan diye... o arada kayınpederim geldi yanımıza noluyor dedi bişi olmuyor dedim eşim böyle yaptı bende yanlış yaptığını söyledim sanki ben istemiyormuşum gibi yanlış anlaşılacak diye üzüldüm halbuki gelmeden biz zaten kararlaştırmıştık dedim ...ama kaynanam bir yandan hiç susmuyor sürekli konuşuyor laf sokuyor sanki hersene 2-3 ay bakan ben değilmişim gibi...

neyse yola da çıkamadık kayınpederim kızım biz bilmiyormuyuz misafirin rahat edemez diye söyledik senle alakası yok falan dedi kayınpederim yatıştırmaya çalışıyor halbuki çok büyük bir olay değildi nasıl o hale geldi anlamadım...sadece eşime sitem ettim...neyse biraz oturduk kaynanam hala konuşuyor zaten bakımevine verecez bu sene kesin kararımızı verdik diye çok eziyet ediyor falan diye konuşuyor baktım kimse bişi demiyor...orda dur dedim hiç bir yere veremezsin sende bende bu evde engelli çocuk olduğunu bilerek evlendik atamazsın bu çocuğu bakmak zorundayız dedim.olmaz sabredemiyorum sabredilmez diyor bende olacak naparsa yapsın bu çocuğa bakılacak o zaman yaşlanınca da bizi çocuklarımız huzurevine atsın dedim ama kayınpederimin yüzündeki gülümsemeyi gördüm o anda benden güç bulan kayınpederim tabi çaresi yok bunun falan dedi meğer yalnız olunca kadına bişi diyemiyormuş neyse birkaç bişi daha söyledim çıktık...çocuk orda kaldı aklım orda kaldı ama 1 hafta sonra abisi getirecek...

arabaya bindim eşimden tepki bekliyorum çünkü eşim tüm olaylar boyunca hiç tepki vermedi birden elimi tuttu allah senden razı olsun diline ve yüreğine sağlık dedi ben şok oldum niye diyor sonuçta istemeden de olsa kavga çıkarttım dedi ki nerdeyse ağlayacaktım orda çocuğu bakımevine veremezsin dedim ya orda söylediğim herşey onu çok etkilemiş benim söylemek isteyipte söyleyemediğim herşeyi söyledin dedi bende şaşırdım ve farkındamısın babamda çok mutlu oldu dedi...

neyse kızlar ben bu kadınla başa çıkamıyorum olayları öyle bir hale getiriyorki sonunda hastalanıp bayılıyor arkamdan kayınpederimi dolduruyor ne yapacağımı şaşırdım 10 senedir aynı şey ve eşimle hiç sorunumuz yokken bunları 1-2 gün görmemiz yetiyor 1 hafta kavga etmemize ...ve son zamanlarda aklım başıma geliyor ben çok kızıyorum herkes çok kızıyor ama kadının yanına gittiğinde herkesin dili bağlanıyor kimse ağzını açıp bişi söyleyemiyor aklıma kötü şeyler geliyor açıkçası....

valla sonuna kadar okuyunca aklıma gelen ilk şey,bu kadın yanlızken zavallı yavruya eziyet ediyor mudur diye.zor bir durum ama ağzının payını vermişsiniz ne güzel.Allah sizden razı olsun
kayınpederinden eşinden ve o yavrudan desteğinizi esirgemeyin.tebrik ederim

yavru dedim yaşı büyükmüş.ama zeka yaşı küçük.yine de herşeye muhtaç.yavru işte

ah canım helal olsun sana cidden..bence bu yüreğinle o kadınıda dize getirirsin sadece sabret ..

eziyet var canım daha önceki konumda çok ayrıntılı yazdım zaten biz tamamen yanımıza alacağız ama biraz zaman var

ah canım helal olsun sana cidden..bence bu yüreğinle o kadınıda dize getirirsin sadece sabret ..

artık sabrımı tüketmeye başladı sizce eşime tepkim yanlış mıydı orda bilemedim eşim olması gerekiyormuş takma kafana dedi ben hatta kayınvalideme dedim çok kötü olmuş altınları çalınınca 45 bin liralık altını çalınmış bize gel 1 hafta kalırsın kafan dağılır dedim ama kadın iyilikten anlamıyor ki...

böyle deme canım inan çok sabırlı davran Allah sana belliki böyle bir imtihan vermiş.tepkilerin çok mantıklı ve çok yerinde olmuş inan. eşinin o yaptığı şeyi benim eşimde çok yapar aman ben kötü olmayım o olsun der gibi.. erkekler ailelerinden çok korkuyo

aslında eşimin öyle bir fikri yokmuş ama beni o duruma düşürdü korku falan değilde yanlış zamanda yanlış yerde yapıyor bu hareketleri kayınvalide üvey olunca takmıyor sadece saygı var eşimde. sağol canım dünden beri kafamda konuşuyorum inan arabadan indiğimde bacağım kasılmış uzun süre yürüyemedim şimdide başağrısı çekiyorum hep aynı sorun çözülmedi çözmek için uğraşılmadı herkes bişi söylüyor ama ben ortalık karışmasın diye hiç cevap vermiyorum kadın hepimizi eline aldı yönetiyor bazen öyle oluyor ki arabaya binip eve gelecez arabada ki oturma düzenine bile karışıyor her şeyi o biliyor onun yaptıkları doğru en iyi uyuz oluyorum bu duruma

gerçekten helal olsun sana...
ama o ne biçim acımasız bi kadınmış öyle....

Bu devirde birakin kayini kardesine annesine babasina bile bakmiyor insanlar. Ustelik siz yaniniza almayi dusunuyorsunuz. Sizi tebrik ediyorum boylesine guzel bir yurege sahip oldugunuz icin.
Kayinpederiniz de esiniz de hayatlarinda sizin gibi biri oldugu icin cok sanslilar bence.
En sanslisi da bakima muhtac olan kayininiz.
Allah gonlunuze gore versin.

Siz ne kadar büyük yüreği ve vicdanı olan bir insansınız böyle? Tebrik ediyorum sizi. O deli kayınvalideniz demiyorsa ben diyorum işte Allah razı olsun. Bravo valla

bu kadar geniş yürekli insanlar olduğunu görmek umudumu çoğltıyor. insanların evlerinin genişleyip yüreklerinin daraldığı bir çağda mecbur tutulmadığınız halde bakıma muhtaç kaynınıza sahip çıkmanız çok güzel. o kadını kafanıza takmayın, allahından bulsun bulacaktır da.

Sizzz mükemmel bi kalbe sahipsiniz
Allah herzman sizin gönlünüze göre veereceektir eminim
O Kalbi kara kaynananızda elden ayaktan düşünce nolucak bakalım tebiyesiz kadın

Elbet hepimizin gideceği yeri Allah bilir ama sen cennetlik bir kadınsın. O üvey ana olacak kadın da Allahından bulsun. İçim acıyor senin konularını okuyunca. Anası olmayanın babası da olmazmış dedikleri bu olsa gerek. Nasıl bir vicdan var anlamıyorum.

Sana tavsiyem, hiç muhatap olma kadınla. Önceki konunda kararlaştırdığın gibi, k.biraderini yanına al, bir de tam zamanlı bakıcı tutun, parasını da k.pederin ve devletin verdiği ödenek karşılasın. Hiç olmadı o yavrucak seni anası beller, yüzü güler seni görünce. Aklı 5 yaşında da olsa anlamaz mı yapılan eziyeti? Belki kadın günahına boynuna dövüyordur bile o yavruyu.

Aslında k. pederinde bütün hata. O kadına bu kadar yüz verip öz evladına eziyet ettiriyor. Yolda kedi yavrusu görünce bile içim burkuluyor benim, değil ki kendi evladın olacak o halde ve sesini çıkarmayacak o adam, baba mı denir ona?

ne güzel yapmışsın ama o üvey kayınvalideni.. helal olsun sana.. birde çok büyük yüreklisin.. bravo :)

insanlar doğuştanda engelli olabilir sonradan pek ala kayınvalideniz bunun farkında değil anlaşılan o hiç mi düşmeyecek elden ayaktan
benim çok güzel bir ailem vardı şimdi ben bilirim yaşadıklarımı
benim babam bir günde engelli oldu sapasağlamdı
kardeşim onu sırtında taşımaktan şimdi o hasta ama hiç birimiz şikayetçi değiliz yaşasın nefes alsın yeter
sizide tebrik ediyorum yaptığınınz iyiliğin mukafatı çok büyük allah razı olsun sizden dilerim evlatrınız da hayırlı olur sizlerin elini hiç bir zaman bırakmazlar

Öncelikle sizi tebrik ediyorum..Siz insanlığın hala ölmediğinin kanıtısınız.İnanın sizin yaptığınızı hiç kimse kolay kolay yapamaz.Allah size sabır versin,inşallah kaynınız için en hayırlısı neyse o olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…