• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
İyi de, hediyenin hak hukuku olmaz. Gönülden kopan ya da sizi düşünmeleri kıymetli olandır, paha biçmek haddinize değil.
Kaldı ki kurban bayramı zaten masraflı bayramdır. İnsanlar 10 gün önce nişan yapmış, ellerinde bir şey kalacağını sanmıyorum.
Siz daha şimdiden nişanlınızın başının etini yemeye başlamışsınız, sidik yarışına girmişsiniz.
Yazık çocuğa.

Ağzıyla altın isteyenleri biliyoruz da ağzıyla bayramlık isteyeni ilk defa duydum. Bi de çok bilmiş gibi adamın aile meselelerine karışmış yüzgöz olmuşsunuz, hakikaten size ne ailesinin birbiriyle alışverişinden, adam size daha çok yağdırabilmek için ailesiyle kavga kıyamet mi girişsin şimdi?
Ben hiçbir şey istemedim bu zamana kadar uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz beni istemeye Adana’ya geldiler diye laf oldu çoğu şey yapılmadı bana sesim çıkmadı sırf uzakta olduğum ve yol parası harcadıkları için . Ben istemedim uzakta olmayı ama yüzüme vuruldu

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
bak bu yazdıgımı asla unutma ss al yıllar sonra keske seda denılen kızı dinleseydim dersin dedigimi yapmazsan. ayrıl …. cok mutsuz olursun şimdiden okdr belliki hadi bayram harclıgını falan bosver onlar gereksiz seyler yani hep yeni yeni huylar giyersin temiz güzel birsey onların parasınamı kaldın onu geçecelim ama senin nişanlının sen kimsin demesi yüzgöz olmuşunuz siz eger ben kimsem ne nisanlandın dangalak dicektin allah allah böyle adamla ömür gecmez ilerde seni bile aldatır sen kimsin der

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim

Hep de böyledir umrunuzda değildir ama hak hukuktur çünkü çok büyük meblağlar sanırsın dönüm dönüm tarla. Hoş adamlar göndermiş de zaten 500 tl az diye az bu diye nişanlını darlamışsın.

Benim gibi gelini rüyanda dahi göremezsin abla sen
Evet haklısın kâbus görmeyi hiç sevmem. Yaşım 31 bu arada 2019 yılında nişanlıydım 2 bayram geçirdik. Hiçbirinde sizinki gibi isteklerim olmadı. Almak isteyen ( nişanlınız bedeninizi bilir.) böyle emrivakiler olmadan alır.
Benim kv de almak istemiş benim haberim yok. Eşimle gidip 3 takım almışlar. Hepsini eşim beğenmiş. Ve hala da giyerim. Sizinki arsızlık olmuş.

Nisanlimdan asla para istemedim 3 yıllık evliyim hâlâ isteyemiyorum eşim sağ olsun beni parasiz bırakmıyor. Ama yok bayramlık ti bayram harcligiydi cocukca mevzular ve 10 günlük nişanlılikta eltiyle yarışmak nedir

Ben hiçbir şey istemedim bu zamana kadar uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz beni istemeye Adana’ya geldiler diye laf oldu çoğu şey yapılmadı bana sesim çıkmadı sırf uzakta olduğum ve yol parası harcadıkları için . Ben istemedim uzakta olmayı ama yüzüme vuruldu
Bir tane defter alın ortadan uzunlamasına çizgi çekin. Eltime yapılanlar/Bana yapılanlar diye. Böyle çünkü dengesiz oluyor derli toplu dursun. Hesap kitap ortada olsun.

O değil de eltinize yapmışlar, size de yapılcak denmiş ama yapılmamış. Eeee? Yalın ayak mı geziyorsunuz şimdi?

Benim gibi gelini rüyanda dahi göremezsin abla sen
Nişanlın haklı sen kimsin demekle.
Bir de siz evlenip cogalacaksiniz öyle mi?
Çok yazık.
Hayir gonderilen para beğenilmeyip oturup hesap yapilip üzerine daha para istenilmesini beklemek kaçıncı seviye acabs bu

Ona yaptık sana da yaparız diyen bir aile sözkonusu. Konu sahibine boşuna yüklenmeyin. Elti gemisi yürümez diye boşuna dememişler
burada eski zamandaki ekonomik durumlar da giriyor. Ben 9 sene önce evlendim. O zaman çeyrek 180 liraydı. O zaman çok zorlanmadan alınana bugün zor ulaşabilir aileler. Bilmiyorum ya bana illa aynısı olacak diye o dönemin kurunu hesaplamak çok basitlik olarak geldi. Utanç verici

İyi de, hediyenin hak hukuku olmaz. Gönülden kopan ya da sizi düşünmeleri kıymetli olandır, paha biçmek haddinize değil.
Kaldı ki kurban bayramı zaten masraflı bayramdır. İnsanlar 10 gün önce nişan yapmış, ellerinde bir şey kalacağını sanmıyorum.
Siz daha şimdiden nişanlınızın başının etini yemeye başlamışsınız, sidik yarışına girmişsiniz.
Yazık çocuğa.
Ben zaten hepsini düşünüyorum ben bayramlık istemedim kendileri konusunu açınca ben konuştum . Yoksa kendime bayramlık aldım zaten . Herkes orada hak geçmez dendi nişanlım da o döneme göre bi asgari ücret yarısı ödemişiz dedi şimdi sana da mı yapalım dedi ben o kadar istemiyorum dedim . Bana kalırsa hiç olmasa da olur .

Kendi alacak gücüm var çok şükür istesem alırım . Eltime her şey yapılmış ve bu zamana kadar ona ne olduysa sana da olacak denildi . Bende bu söze karşılık sadece hakkım olanı sordum
Saçma asla gelinlere eşit davranilmyor çünkü şartlar ve zaman değişiyor
Yarışa girmeye vs gerek yok yeterince olgunluk gösteremiyorsunuz
Evlilik malesef kolay değil bence bu yoldan dönün

Nisanlik haklı sen kimsin demekle.
Bir de siz evlenip cogalacaksiniz öyle mi?
Çok yazık.
Hayir gonderilen para beğenilmeyip oturup hesap yapilip üzerine daha para istenilmesini beklemek kaçıncı seviye acabs bu
Nişanlım yaptı hesabı o döneme göre şuan bi asgari ücret yarısı kadar harcama yapmışız dedi . Hak hukuk hesabı bizim takılarda başladı ilk alırken benimki biraz fazla gelmiş sanırım madem öyle bana da parasını verin dedi eltim . Kendi ailevi sorunları aslında . Ben illa ona yapıldı bana yapılacak demiyorum

Back