• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Paranın lafını yapmak nedir ya??? O adamın aklı varsa ayrılır.
Diğer yorumları oku
Nişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmiş
Kaldı ki o zamanın şartları ile şu anki şartları aynı değil belki de
İnsanları darlamaya gerek yok
takip etmedi onlar söyledi bize bu kadar yapıldı ona da öyle yapılsın diye ama sanırım gr fazla geldi ücreti oynadı bana da yapın o zaman dedi kız

Benimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dedi

Ee desin eltiniz uçurumdan atlıyorum dese siz de mi atlayacaksınız.
Valla eltim yok ama olsa dünyayı istesin bana bilezik yapın desin valla ben gururumu ezip de bana para verin demem kimseye. Düğünde takılacak altın zaten aileler konuşur bunun haricinde aileden bile değilsin daha bana harçlık verin demek komik ya.

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Sana istediğin kriterlere uymuyor ise uzatma yol ver gitsin

Yapar yapmaz tercih meselesi ama sen istiyorsan bu adam da yapmıyor. Sonraki istediklerin de olmayacak muhtemelen.

Bir daha nişan takarsan baştan şartlarını belirt de böyle aileni perişan etme

Hala devam edilen ve istenen bir adet. Üstelik büyükşehir merkezlerinde. Koçun boynuzunda birer tane bilezik. Ayaklarında kurdele falan. :kusmuk:
Adana’da hala böyle adet var zaten ben istemedim hiçbir şey zaten yeni nişan oldu zor durumda kalsınlar istemiyorum

İnsan utanır şöyle muhabbetler yapmaya ya, nişanlıniza hesap soruyorsunuz, sende iste, kardesin istiyor diyorsunuz birde. Ayıp cidden.
Hak hukuk deyip duymuşsunuz üstelik. Diğer geline ne yaptıysak sana da onu yapacağız demiş olsalar bile insan nerede benim bayram harçlığım, sipariş vereceğim demeye utanır. Hiç mi bir şey görmediniz kendi hayatınızda?

Benimki fazla olursa parasını istedi zaten ya da bir bilezik tekrar yapın bana dedi
Ya da, hal eki olmayan "-de, -da" lar falan hepsini doğru yazmışsınız :KK200: En hassas noktam, kırmızı çizgim. Ama keşke bu kadar pembik gelin olmasaydınız.

Anlamadığın su. Hak hukuk meselesi degil cunku oyle bir hakkın yok. Ona yaptilarsa sana da yapmak zorunda değiller. Bu hediyedir. Hediye ise verilir istenmez. Hak da değildir. Birine verildi diye diğerine de verilme zorunlulugu doğurmaz. Bakiyorum da bayağı gec anlıyorsun baydin burda
Anlamak istemiyorsun sanırım hak geçiyor diyen kendi ailesi sana karar vermek düşmedi . Onlar diyor anladın mı ? Herkese böyle dersen zaten bunlar hak meselesi midir ? Onlara göre öyle ama .. bizde hak geçmez böyle şeylerde diyorlar anladın mı ??

Nedense bu adetler hep geline yarıyor. Siz de Altınyıldız dan pantolon gömlek alın şıklık olsun diye. Ama sen gerek yok deyip ona verilen paraya da çökersin otopark mafyası gibi 🤦‍♀️
Ben aldım takımını asgari ücretli çalışıp bir eve bakıyorken

Yarışacağım bir durum yok düşmanım değiller altın alınırken bana biraz fazla tuttu benimki parasını bana verin dedi eltim hak geçmesin falan dedi kendi aralarında böyle anlaşmışlar ben o zaman öğrendim hak hak diye tutturdular bu zamana kadar

Madem size gönderilen bayram hediye parası az geldi , takılar da fazla takılmış eltinizinden , o zaman ne diye tutturdunuz biraz daha göndersinler diye.

Bir de gonderilen meblag size neden az geldi ki en başta ? Tutar size az geldikten sonra oturup nisanlinizla eltiye gelen parayı hesaplamissiniz. Aslında en basta eltiye ne kadarlık bir bayram parası gonderildigini bilmiyorsunuz.

Allah im bu sitedeki ilk banimi sizin için yemek istemiyorum ama dusulurde bu kadar da ayak altına düşülmez ya

Ben 12 sene önce evlendim, bir şey istememiştik. Eltim de yok zaten yarışacak😂 ama kızda bir beklenti oluşturmuşlar.
Benim 4 eltim var
Ben yarışamam çünkü beni bir araya alırlarsa 😂😅 (şaka tâbi ki)
En büyük eltim 44 yıllık evli düşünsene benim ona koyun vermişsiniz 6 tane bende isterim dediğimi 😅
Biz eşimle evlenirken tek kuruş almadık ailelerden
Eşimin bekarlıktan kalan eşyalarınin olduğu bekâr evine gelin geldim
Ne yapayım şimdi kavga mı edeyim
İlkinde de yüzüm gülmedi zaten altın vs konusunda 😅😅😂😂
Hepten bedavaya gitmişim dur buna bir sigara yakayım

Büyük konuşma boşver boşver. İki oğlum var vallahi cümlelerimi o kadar seçerek kuruyorum ki ben mesela. Allah'ım çocuklarımızı hep iyilerle, huyu güzellerle karşılaştırsın. Bu yaştan sonra gelin tribi elti çekişmesi kaldıramam ben 💆🏻 çocuklar daha çok küçük ama olsun 😅
Ayy bir oğlan anası olarak ben de okurken bu tip konuları ürperiyorum.
İnşallah altın gelenek diye ölmeyrn, bohça gibi Nuh Nebî den kalma gelenekleri kovalamayan, akıllı vizyonlu gelinlerimiz olur.
Bana böyle bayramlık falan diye gelen gelin olsa sıkıntıdan ölürüm herhalde 30 sene önce ben bohça altın demedim yavrum sen bu zamanda çıldırdın mı derim

Nişanlınınız da bir tuhafmis yengesine alınanlari mi takip etmiş
Kaldı ki o zamanın şartları ile şu anki şartları aynı değil belki de
İnsanları darlamaya gerek yok
Katılıyorum.

Nasıl hatırlar ya? Biz görümcemin nişanında yüzüğü kim taksın kim kessin filan diye son anda karar vermek zorunda kaldık. Ablanınkinde kim vardı dedim. 5 sene önceki olay hatırlamadık yani en yakınları olarak. Kii damata ne alındı ne edildi diye bana sorulsa alışverişte olmama rağmen sayamam.

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Allah aşkına paraya değer veren biri olsaydı n'apardı mesela kayınvalidenin evini mi basardı, nişanlıyı kaçırıp fidye olarak iki pazen gecelik, üç takım bayramlık mı isterdi n'apardı?

Kayınvalidenin karşısına çıplak gitsem mi daha çok utanırdım bayramlık kavgası etsem mi daha çok utanırdım diye düşünürken hukukumuzda bayramlığın yeri ve önemini araştırmaya gidiyorum şimdi.

Köy yerinde eskiden kurbanlik da getirilirdi geline onuda isteseydiniz😅😅
Ne iğrenç adetler. 2 yamuk evlenecek diye dünyanın en masum canlılarından biri kafası koparılarak öldürülüyor .
Allahım bu ülkenin ne kadar çok ilkel adetleri var.

Back