10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

Böyle geleneklerin deli gibi önemsenip dıdının dıdısı ile karşılaştırıldığınız bir kültürde büyüdüm. 12 yıl oldu hâlâ evlenirkenki tercihlerimi annem eleştirir. Altın, para, kıyafet vs vs vs hesabı hiç yapmadım, dillendirmedim. Kesseler bunu talep etmem, edemem. Annemin dediği kadar salağım galiba ya 🤦🏻🤦🏻 ama yine de istemezdim. Durduk yere sen kimsin, lafı duydunuz. İki parça kıyafet uğruna değdi mi? Biraz vakur olun.

Adetinizse Nişanlının cebinde sana verecek 3 bin lirası yokmu ağzını kapatamıyor mu senin . nasıl ev geçindirecek çulu çaputu alamayan adam ? Veyahut üzerini sen tamamlayıp ailene onlar aldı diyemiyormusun bugün bu 2. Benzer konu yemin ediyorum rezalet ya sorun yaratacak yer ariyorsunuz

Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
Şu anda nişanlınızın sizin için düşünceleri nedir biliyor musunuz, paragöz ve aç gözlü.🤷🏻‍♀️

Kendi alacak gücüm var eltimin de o dönemler alacak gücü vardı ama damat tarafı karşıladı . Seninki de öyle olacak denildi ne yapsaydım
nişan takılalı sadece 10 gün olmuş
nişan kız evinde olduğuna göre kalkmış gelmişler
bayramın da tarihi belli

ne alışveriş yapılacaksa nişandan sonra 1 gün kalırlardı, ya da o geldiklerinde bi müsait 3 saat ayrlırdı, gider yapardınız, zaten adet olan bunun birlikte gidip yapılması, hesaba para atıldığını ilk sizden duyuyorum.

hatta nişanda alışverişe çıkmadınız mı? kesin eltinize yapmşlardır diye size de nişan öncesi alışveriş yapılmıştır.
e 1 kat fazla bayramlık da alınsaydı o zaman?

Sizin adınıza utanmaktan yerin yedi kat altına geçtim.:ruh:

Şunlara bak ya! Nerede büyüttüler sizi? Hiç mi utanmanız yok

Doğru demiş sen kimsin ?
Ailen bir bayramlik alamıyor mu sana da utanmadan nisanlina yüzsüz ol diyebiliyorsunuz ?
Herkes sizin gibi yüzsüz mü ?
Biz böyle bohca elibise ekstra islerine girmedik hic bosuna ailelere yük olmasin diye. Ama madem yapilacak denildi, o zaman ya düzgün yapacaklar, yada hic girmeyecekler bu konulara. Sizin de hataniz var: para yetmiyorsa bile, birine biraz yüzsüz olman lazim.diye akil verilmez. Parayi komple reddedip kendiniz bayramlik alabilirsiniz. Sahsen öyle yapardim, cünkü böyle zoraki yapilan islerden hayir gelmedigi gibi cok kücük düsürücü. Onlarin alacak pabuca kalmadik. Es adayiniz ama iyi biri degil. Kendini simdiden belli ediyor saygisizligi ile. Bence evlilige acele etmeyin
burada neden linçlendiğimi anlamadım . Kendi alacak gücüm var zamanında eltimin de gücü vardı ama her bayram bana alındı sana da alınacak dendi . Nişanlımın ailesi de onayladı . Ben sık sık alışveriş yapan biriyim zaten . Bir parça bez için değil derdim . Nişan sürecinde o kıza ne yapıldıysa bana o yapıldı . Şimdide böyle olması gerektiğini söyledim. Dilenci falan değilim

Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔
Adamın ocağına incir ağacı dikmeye and içmişsin. 3 tane oğlum var senin gibi gelinim olacaksa o günleri görmemeyi tercih ederim.

Eltiniz doğru mu söylüyor peki? Ya sizi gaza getirmek için yaptıysa?

10 günlük nişanlısınız ve şimdiden elti krizi yaşamışsınız aslında. Keşke kendi memleketinizden biriyle evlenseydiniz.

Nişanlınızı kendinizden soğutmuş olma ihtimaliniz çok yüksek.

Şu anda nişanlınızın sizin için düşünceleri nedir biliyor musunuz, paragöz ve aç gözlü.🤷🏻‍♀️
İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim

Değiller ama o kıza yapıldı sana da yapıcaz dediler kendileri

eltimin ailesi zengin onlarınki giydiremiyor muydu evladını da damat tarafı her bayramda kıza bayramlık aldı ?
Yani böyle kıyasla mutluluk gelmez.
Ona bunu yaptılar bana bunu yaptılar çok gereksiz yarış.
Ucuz görünmüş yaptığınız. Oturup insanlarla para hesabı mı yapacaksınız? Utanmanız lazım arada geçen bu diyalogdan.

Adam haklı sen kimsin ?
Fenalık geldi konuyu bitirene kadar. Hiçmi utanmıyorsunuz isterken ? Madem alacak paranız var alın ne üçün beşin derdine düşüyorsunuz ?
Biraz görgünüz utanmanız olsun ya ne bu aç gözlülük. Evlerden ırak sizin gibi gelin. Adam inşallah evlenmezde kendini kurtalır sizden.

Yani böyle kıyasla mutluluk gelmez.
Ona bunu yaptılar bana bunu yaptılar çok gereksiz yarış.
Ucuz görünmüş yaptığınız. Oturup insanlarla para hesabı mı yapacaksınız? Utanmanız lazım arada geçen bu diyalogdan.
Nişan döneminde inanın hiç girmedim bu duruma kendisine pasta yapıldı bana baklava geldi diye bana yapılmamıştı diyen kendisi mesela

Ağzıyla altın isteyenleri biliyoruz da ağzıyla bayramlık isteyeni ilk defa duydum. Bi de çok bilmiş gibi adamın aile meselelerine karışmış yüzgöz olmuşsunuz, hakikaten size ne ailesinin birbiriyle alışverişinden, adam size daha çok yağdırabilmek için ailesiyle kavga kıyamet mi girişsin şimdi?

İnanın umrumda değil konu bu değil zaten . Kendisi paraya değer vermediğimi bilir hemen hemen her gün alışveriş yaparım zaten . Konu hak hukuk meselesi. O kıza yapıldı sana da yapıcaz kızım diyip yapmamaları yoksa ben 10 tl olsa yine giyerim onu alamayız durumumuz yok deseler yine kabul ederim
Ay çok çirkin yaaaa.
Aynısını isterim ona yaptınız demek çok çirkin.
İki küçük kardeşe dondurma alınmış da kaç top kavgası yapar gibi bir vaziyet
Gerçekten çiğ duruyor.
İhtiyacınız yoksa daha kötü.
Ben asla eş ailesine el açmam çok şükür gururlu olun biraz

Adam haklı sen kimsin ?
Fenalık geldi konuyu bitirene kadar. Hiçmi utanmıyorsunuz isterken ? Madem alacak paranız var alın ne üçün beşin derdine düşüyorsunuz ?
Biraz görgünüz utanmanız olsun ya ne bu aç gözlülük. Evlerden ırak sizin gibi gelin. Adam inşallah evlenmezde kendini kurtalır sizden.
Diğer yorumları okursan anlarsın

10 günlük nişanlısınız ve şimdiden elti krizi yaşamışsınız aslında. Keşke kendi memleketinizden biriyle evlenseydiniz.

Evet kaynanam da dedi yapacağız diye zaten

X