• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

10 günlük nişanlıyım . Bayramda nişanlımın ailesiyle olacağız . Bayramlık alınacak mı diye sordum tartışma çıktı?

coffeeandcoffee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2022
121
-107
26
24
Merhabalar burada yeniyim soru veya konu açmayı pek bilmiyorum kusurum olursa şimdiden affola . 10 gündür nişanlıyım bayramda ailesinin yanına gideceğim . Ben Adana nişanlım Manisa’da . Eltimle sohbet ederken bayramlık için para verirler 2 3 bin fazla değil dedi . Bende sorun değil dedim . Bu zamana kadar kimse konusunu açmadı ben birkaç kere nişanlıma ne zaman alabiliriz sipariş anca gelir dedim . En son ısrarımla ailesiyle konuştu . 1500 tl bayramlık parası hesabıma atacaklarmış . En azından 2 bin olur sanmıştım Baktığım kadarıyla sadece elbise alabiliyorum ayakkabı fiyatları uçmuş . Bizim burada gelin alışverişe çıkartılır . Bu meblağ az geldiği için nişanlıma dedim . Verilen parayı beğenmiyorsan ara annemleri yetmediğini söyle dedi . Diyemeyeceğimi biliyor yapmam asla . Bu zamana kadar eltime ne yapıldıysa bana da o yapıldı hak geçmesin diye . Bende o zamanın parasıyla ne yapıldı ona dedim . Hesaplayınca asgari ücret yarısı çıkıyor . Nişanlım ben bunu derken bile mecburmuş gibi hissettim bide yetmiyor mu dicem dedi . Kimseye bişey demem ben falan dedi . ( Nişanda vs destek çıktıkları için rahatsız oluyor ) Ailen onlar tabiki yapacaklar dedim . Ortada hep hak söz konusu oluyor benim hakkımsa neden almayalım dedim . Kardeşin sürekli destek istiyor babandan sende iste evladısın azıcık yüzsüz olman gerekir dedim . Bana bağırıp sen kimsin sen kim oluyorsun beni kıyaslıyorsun demeye başladı. En ufak ailevi sorunda sen kimsin der . Tamam istemiyorum bayramlık falan dedim . Kalbim çok kırıldı . En ufak durumda sen kimsin denebiliyor kolaylıkla . Şu 10 gündür her gün kavgalıyız neredeyse . Ne yapmam lazım uyku uyuyamıyorum . Çok kötüyüm 😔😔

yavrucum
nişanlına "az yüzsüz ol sen de iste" demeyi biliyorsun, bayramlık alınır onu mu bilmiyorsun gerçekten?

ben hiç evlenmedim ama biliyorum :KK70:
ha asla istemem öyle bir şeyi konu etmem orası ayrı...

bu eltiyi de bu kadar her konuya sokmasanız hep birlikte, iyiydi.

sana ne yaptıysak aynısını yapacaz demiş olmaları bir anayasal hüküm değil. demişler ama olmamış

"ya aman ne yaparlarsa kendileri bilir, ben beklemiyorum""dersen kendi imkanınla yapacağını yaparsın -ki o durumda eltin b.k yesin, karıştırma işine.

ha yok "ben gelemem böyle, bana bir söz verildiyse tutsunlar, daha bunun düğünü var, o zaman hiç tutmazlar" vs. gibi şeyler diyorsan, sözünde durmayla alakalı duyduğun rahatsızlığı daha usluplu daha düzgün ifade edebilirdin, şu anda bu meblağ az, aileden iste vs gibi şeyler demiş olman korkunç çirkin yani -nasıl bunu düşünemiyorsun anlamadım.
Ailenden iste demedim ona

Şöyle benim nişanlım her ne olursa olsun kendi yapmak istiyor aile desteği olur ya evlilikte evlada , nişanlım hiç istemiyor yapılan en ufak şeye bile rahatsız oluyor . Nişan zamanı da rahatsız olmuş hatrım için susmuş sanırım . Bu bayramlık mevzusunda uzatmak istemiyor . Ailesinin bize bişey yapması ona göre muhtaçlık gibi geliyor . Kardeşin bunlara aksi davranmıyor dedim bende ona sinirlendi ama tamamen küsüp ayrılma olmadı tabiki . Benim alındığım durum sinirle bana sen kimsin bana bunu öğretiyorsun demesi . Belkide demekle haklıydı bilmiyorum . Burada sen kimsin diyen yarın seni aldatır sen kimsin der dedi . Bu mümkün mü ?
Rengini az çok belli etmiş insanların genelde sinirli iken konuştuklarına dikkat etmek lazım

Şöyle benim nişanlım her ne olursa olsun kendi yapmak istiyor aile desteği olur ya evlilikte evlada , nişanlım hiç istemiyor yapılan en ufak şeye bile rahatsız oluyor . Nişan zamanı da rahatsız olmuş hatrım için susmuş sanırım . Bu bayramlık mevzusunda uzatmak istemiyor . Ailesinin bize bişey yapması ona göre muhtaçlık gibi geliyor . Kardeşin bunlara aksi davranmıyor dedim bende ona sinirlendi ama tamamen küsüp ayrılma olmadı tabiki . Benim alındığım durum sinirle bana sen kimsin bana bunu öğretiyorsun demesi . Belkide demekle haklıydı bilmiyorum . Burada sen kimsin diyen yarın seni aldatır sen kimsin der dedi . Bu mümkün mü ?
Ailesiyle araya girme konusunda haklı bu arada. Aile dinamikleri seni ilgilendirmez. Kayınbirader ve elti dilenci gibi onu bunu istiyor diye nişanlın da öyle olmak zorunda değil. Belli ki konudaki tek gururlu insan o hatta. Bir daha aile dinamiklerine çok dahil olma, henüz nişanlısın gözlemle sadece takıl sanane o öyle bu böyle işinden

Şu yorumun herşeyi değiştirir biliyor musun
Daha 10 günlük nişanlısısn ve aile işlerine müdahele etmeye çalışmışsın
Ben olsam ben de derim sen kimsin diye afedersin

Ailesiyle araya girme konusunda haklı bu arada. Aile dinamikleri seni ilgilendirmez. Kayınbirader ve elti dilenci gibi onu bunu istiyor diye nişanlın da öyle olmak zorunda değil. Belli ki konudaki tek gururlu insan o hatta. Bir daha aile dinamiklerine çok dahil olma, henüz nişanlısın gözlemle sadece takıl sanane o öyle bu böyle işinden
Haklısınız bu dediğinizi dinleyeceğim . Kayınvalidem beni aradı eltim kişisinin nişanlımdan da para istediğini falan söyledi ben daha nişanlanmamışken . Bana bunlar anlatılıyordu . Bende bir şey diyemiyorum Şuan

Anladım

Normalde herkese her şeyi dört dörtlük yaptırın isteyin her şeyi isteyen daha değerli derim ama seninki iğrenç bir hesap olmuş yaaa kusura bakma senin yüzsüzlüğün ayrı nişanlının sen kimsin demesi ayrı olay, her şeyde sen kimsin diyorsa ilerde aile arasında en ufak kavgada onları tutup sen kimsin diyecek yol yakınken ayrıl, birdaha ki evlilik süreçlerinde de kimseden para isteme 🤢🤢 beraber alışverişe cıkıp istediğini aldırt para hesabı yapmamış olursun

Benim bayramlık mevzusunu değil herhangi bir durumda nişanlım destek istemiyor ailesinden böyle zor durumlarda ailen var senin diyorum
Onu dememen gerekiyor o halde
Nişanlının muhtaç gibi hissettiğini söylemişsin o zaman hissettirmeyeceksin
Her kötü durumda aynı şeyi söylersen artık ilişkin tıkanır gelmez devamı
Böyle kabul edip ayagını yorganına göre uzatman gerekiyor ya da isteklerini karşılayabilecek başka birisiyle yoluna devam etmelisin

Onu dememen gerekiyor o halde
Nişanlının muhtaç gibi hissettiğini söylemişsin o zaman hissettirmeyeceksin
Her kötü durumda aynı şeyi söylersen artık ilişkin tıkanır gelmez devamı
Böyle kabul edip ayagını yorganına göre uzatman gerekiyor ya da isteklerini karşılayabilecek başka birisiyle yoluna devam etmelisin
Benim isteklerim yok düğün kına da istemiyorum belirttim kendisine . Dememeliyim evet kendisi zor duruma düşsün istemiyorum hiç

18 sayfayı okuyamadım fakat gerçekten geleneklerinize adetlerinize bu kadar bağlı biri misiniz? yani mesela bayram öncesi gidip kayınvalide evini de temizleyecek misiniz kurban olaylarına yardım edecek misiniz yoksa sadece iş kendinize gelince mi adetler uygulansın istiyorsunuz. benim bildiğim eski zamanlarda gelinler bunları da yapıyordu çünkü. yine de insanlar 1500 göndermişler, baştan ayağı istiyorsunuz her şeyi. 1500 e alabileceğinizi alın işte, ayakkabısı da olmayıversin.

Ne güzel işte nişanlına aşkım kimseden birşey istemeyelim kendi imkanlarımiz dahilinde gerekirse sade bir nikah ile evlenelim herşeyi beraber çalışıp yapalım diyebilirdiniz
Neden bunlarla muhatap oldunuz ki o zaman ?

Back