10 günlük bebek emme süresi???

meyrese

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
49
26
288
Eskişehir
Herkese merhabalar
10 günlük bebeğim var sezeryan oldum sütüm geç geldi bebeğim sarılık oldu 4gün önce süt geldi emmeye başladık ama bu seferde sürekli emme istiyor bir göğüste en az 60 dk kalıyor ayrılınca da susmuyor ne yapmalıyım emzik için çok mu erken?

Emzik icin erken diye bir sey yok. Hastanede veren cok insan var.

Emmek istemesi cok normal. Bugunler de en kiymetli gunleri. Birakin dursun memede saatlerce

Yani bilmiyorum her bebek farklı. benimki en en en fazla 20 dk dururdu. Hızlı hızlı içer sonra bırakır uyurdu.
25 günlükken emzik verdik. Daha önce de verdim de tutmamıştı sonra ucuna süt sürdüm verdim alıştı. Kızım 22 ay emdi ben bıraktırmasam daha da emerdi
Emziği de 17 ay kullandı.
Kimisi emzik alınca memeyi istemiyormuş ben öyle bi durum yaşamadım ama bu yüzden vermeyin diyen de çok. Ben emzik verdiğime pişman değilim çok işime yaradı

Bebekler sadece süt ihtiyacı için emmezler. Doğduktan 10-15 gün sonra artık algıları yavaş yavaş açılmaya başlıyor ve duygusal ihtiyaçları için de anneye ihtiyaç duyuyorlar.
Hala çene kasları zayıf 60 dk.nın tamamını aktif bir şekilde emmiyordur. Yutkunma hareketi/sesi dışında kalan süre sadece sizin kokunuzu istediği için memenizde kalıyor.

Yenidoğan’daki kontrolsüz emme refleksinden dolayı o kadar uzun süre memede duruyor
Emziğe başlatın annenin ruhbsağlığı da önemli çünkü
Ben 20 günlükken emzik verdim hiç sıkıntı yaşamadım 2 sene emzirdim

emzik bebegim memeyi dogru kavrasini engelliyor diyor emzirme danismanlari. ilk 1 ay ise meme reddi olasiligi yuzunden tabsiye edilmiyor. bebeginiz zaten yeni emmeye baslamis, bence bekleyin bir sure. hem emmesi sutunuzun de artmasini saglar.

Benim bebeğim emziği kesinlikle tutmamisti ve 24 saat memedeydi.Koltuga çakılı yasiodum.Zor ama zevkliydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…