10 gündür okula gitmeyen kardeşim

yesil_zeytin_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
18.321
13.422
298
bir konuda benden

6 kardeşiz biz.. en küçüğü 12 yaşında 6. sınıfa gidiyor.. Şuan çok şükür durumumuz iyi. Belkide biz çektik o çekmesin mantığıyla davrandık, en küçüğümüz olduğu için şımartık belkide bilemiyorum...

1 hafta 10 gündür okula gitmiyormuş Sabah evden çıkıyor, öğlen tatilinde eve geliyor, yemek yedikten sonra gidiyor okul çıkışında bir daha geliyor..

Annem şans eseri görmüş çok alakasız bir yerde.. Bugün sınavının olduğunu, haberinin olmadığı, çalışmadığı için sınava girmek istemediğini söylemiş. Annemde okula gidip öğretmeninle konuşayım senide yapsın sınav demiş. Okula gidince işin aslı ortaya çıkıyor. Kardeşim titremeye başlamış
Okul idarecileri merak etmiş, bugün eve birini göndereceklermiş ki biz öğrendik..

Öğretmenleri de şaşkınlık içinde. Senin gibi başarılı bir öğrenci bunu nasıl yapar demişler.. Bizim ne yapmamız lazım..
Annem çok tez canlı biridir.. Kızıp bağırma dediysem de beni dinleyeceğini sanmıyorum..

Evde annem, babam(bizimle alakası yok), erkek kardeşim (24 yaşında eve geç geliyor ilgilenemez), kız kardeşim(26 yaşında vardiyalı çalışıyor) yaşıyor.. Nasıl bir yol izlememiz lazım. .Ben hafta sonları gittikçe çalıştırıyordum.. Test kitabı aldım beraber çözüyorduk.. Ama sıfıra sıfır elde var sıfır..

Derslerinde başarılı, ders çalıştırınca bizi yormayan anlayan kavrayan dersleri de iyi.. Bazen karnı bazen ayağı ağrıyor vs vs.. Çok akıllı, oturup saatlerce muhabbet edebileceğiniz biri. Okulu sevmiyor, gitmek istemiyor, sürekli bahaneler yalanlar... Ne yapabiliriz.. Okusun, güzel yerlere gelsin istiyoruz

Son düzenleme:
Verin bi oto tamircisine çıraklık yapsın
Nasıl okula dört elle sarılıyo görürsünüz..

Sınıfta bir sıkıntısı olabilir arkadaş cevresi falan . O yaslardaki çocuklar cok acımasız olur belki kötü davranıyorlardır kardeşinize konuştunuz mu onunla

Sınıfta kötü bir olay yaşamıştır arkadaşları ya da öğretmenleriyle.Okula gitmeyip ne yapıyor ,kime gidiyor o da önemli.

Sınıfta bir sıkıntısı olabilir arkadaş cevresi falan . O yaslardaki çocuklar cok acımasız olur belki kötü davranıyorlardır kardeşinize konuştunuz mu onunla
annem okula gidince öğretmenle beraber konuşmuşlar. bir derdin bir sıkıntın mı var. birinden mi korkuyorsun biri sana birşey mi yaptı gibi şeyler sormuşlar yok demiş.. bu sene ki bir şey değil.. hiç okulu sevemedi..

Sınıfta kötü bir olay yaşamıştır arkadaşları ya da öğretmenleriyle.Okula gitmeyip ne yapıyor ,kime gidiyor o da önemli.
İnternet kafeye gidiyormuş. bizim evle arasında yürüme mesefe 20 30 dklık bir yer
Annem oraya da gitmiş tabiki. Adamla münakaşa etmişler.. Adam tekli sigara bile satıyormuş

Verin bi oto tamircisine çıraklık yapsın
Nasıl okula dört elle sarılıyo görürsünüz..

Yazın babamın yanına gitti. Dediği şey, 100 TL param var. 5 çuval soğan alsam, 150 TL'ye falan satsam, 50 tl falan kar ederim

Yazın babamın yanına gitti. Dediği şey, 100 TL param var. 5 çuval soğan alsam, 150 TL'ye falan satsam, 50 tl falan kar ederim
Soğan mı
Af edersin ama 40 yıl düşünsem aklıma gelmez
Ticaret kafası var ama dükkan açmakta sermaya ister, 100 TL ile mi başlar ne yaparsa yapsın hazıra alıştırmayın. 50 TL karla köşeyi dönecek mi bakalım

bu sene bitiyor zaten bir şekilde okula devam etmesini sağlayın ve yazın mutlaka ağır bir işte çalışması için önayak olun..
şöyle pestilini çıkartacakları bir iş ayarlayın.. gerisi artık kendisine kalmış..

erkek kardeşim okumadı. şimdi babamla çalışıyorlar.. zor işleri gerçekten oda oraya gidip geliyor.. hep gitmek istiyorda biz izin vermiyoruz genelde. ama yazın hep orada.
oraya gidince çok çalıştığı zamanlar gitmek istemiyordu falan.

damlaya damalaya göl olur diye düşünüyor sanırım babamın dükkanı var, oda o yolda ilerliyor.. biz engel olmaya çalıştıkça okusun dedikçe.. bilemiyorum

damlaya damalaya göl olur diye düşünüyor sanırım babamın dükkanı var, oda o yolda ilerliyor.. biz engel olmaya çalıştıkça okusun dedikçe.. bilemiyorum
Baban dükkanında çalıştırsa bile patron edasında çalıştırmasın çırağı gibi davransın
Rahatlığa alışmasın, hazıra konmasın öyle

Kardeşinize benzer birini tanıyorum. Liseye bile gitmem ben istemiyorum dedi akşam lisesine verdiler.
17 18 yaşında koca koca adamları yöneten bir insan oldu, 22 yaşında ticaret yapıyor şuan ve anladığım kadarıyla başarılı da. Biz o zaman 16 ve 17 yaşlarında minnoş bir çifttik bana söylediği şey sen okuyup meslek sahibi olacaksın ben liseye bile gitmiyorum ama hep sizden daha iyi yerde olcam. Söyledigi gibi de oldu cidden.
He bu riske değer mi bilmiyorum. Kardeşinize bunun yanlış olduğunu bir şekilde anlatmaya çalışın ama okulu sevmeyen bir çocuğu da illa okuyacak diye zorlamayın meslek liselerine yönlendirin derim.
Şimdilik sakin olup yazın ağır bir işte çalıştırmak mantıklı olabilir.

yok yok öyle baba işinde değil.. siz çok çalışıp 3 kuruş alacağı bir işe verin onu.. nazı geçmeyeceği bir işe.. gerekirse anlaşın maaşını biz vericez diyin bunun aklını başına getirin deyin..

bende babamın yanında ben okul çıkışları çalıştım. hafta sonları yaz tatillerinde istemeye istemeye gittim..
şuan kız kardeşim istemeye istemeye gidiyor.. Dersaneye gitmek istiyor kpss için, evde ders çalışmak istiyor ama bu fırsatı yok, çünkü babamın yanında çalışıyor..
erkek kardeşim bu işten dolayı liseye gitmedi.. Oda şuan bu işi yapmak istemiyor.. ticaretle uğraşmak istiyor ama en azından bu işi değil..
küçük kardeşimde bu uğurda ziyan olsun istemiyoruz açıkçası, ama sanırım korktuğumuz başımıza geliyor

ergenliğe girmiştir ki öyle görünüyor üstüne düşmemek lazım
bence hobi edinsin veya sevdiğibir uğraş varsa ona yönlendirin
tekvandu .gitar g ibi

sonra zaten yine yola gelecektir geçicibir dönem bence

Allah korusun kotu bir aliskanlik mi edin di kimlere takiliyor bir onlari ogrenin oncelikle durduk yere basarili ogrenci bu sekilde yoldan cikmaz ki. Kesin o isin icinde baska bir is var cocuga kizmadan bir ogrenin isin aslini.

geçen hafta birkaç yere gittim basket için konuştum. haber bekliyoruz oradan.
ergenliğe gidiyor sanırım. asi biraz.

Allah korusun kotu bir aliskanlik mi edin di kimlere takiliyor bir onlari ogrenin oncelikle durduk yere basarili ogrenci bu sekilde yoldan cikmaz ki. Kesin o isin icinde baska bir is var cocuga kizmadan bir ogrenin isin aslini.
tek gidip geliyormuş.. içine kapanık falan değil ama kendi işini kendi halletmeyi seven biri. annem canını okumuştur yapma dedim ama beni dinlememiştir büyük ihtimal

Mutlaka bir problem vardır
Bu iş sadece okulu sevmemek değil
12 yaşında okumaktan başka seçeneği olduğunu
Nereden çıkarıyor?
Mutlaka çevresini takip edin , gerekirse okulu değiştirin
Bu sadece kardeşinizin düşündüğü bir şey değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…