10 aylık oğluma mecburen günde 15 dakika tv izletmek zorunda kalıyorum

Bence kendi fikrimizi dayatmak doğru olmaz. Herkesin içinde bulunduğu durum ile ilgili bir doğrusu mevcut. Size önerim içerikleri dikkatli seçmeniz. Etkileşim halinde olan şeylerde çocuklara faydalı olacağından bahsedilen şeyler okumuştum. Kendiniz araştığınızda size göre uygun şeyler bulabilirsiniz diye düşünüyorum Belki bu zamanı o şekilde değerlendirirsiniz.

Ben de anayım ben de gurbetteyim merak etmeyin. Filipinli bakıcım eşliğinde yazmiyorum buraya. Ben de yanlışlarımı söyledim. Ben de beceremedim ama 3 yaşı devirip sıfır ekran ilerleyebilen arkadaşlarım var. Onlar da gurbette onlar da tek. Bu anaya da çocuğa da bağlı. En çok anaya bağlı ama. Ekransızlığı hedefleyenlerin başarıları daim olsun inşallah. Ama ben beceremesem de negatif bir etki görmesem de bir dk bile olsa ekrandan bi şey olmaz demeye imtina ederim.

10 aylık olmuş biraz bireysel olarak hareket etmesi lazım. Elbette düşecek de kalkacak da ama o kadar kısıtlamayın onun gelişiminin bir parçası hepsi. Korkularınız çok doğal ama biraz rahat olabilirsiniz.
Köpeklerinizle 10 dakikada ne yapıyorsunuz peki hani bebeği dahil edemeyeceğiniz durum nedir ?

Desteksizlik konusunda size rakip olabilecek biri olarak :)) kızım 20 aylık ve son birkaç aydır ben de zorunlu sebeplerden ötürü gösteriyorum ufaktan. Ancak ben kızımda son gunlerde şunu fark ettim biraz hırçınlasti. O sebeple direkt olarak bir şey olur ya da olmaz diyemem. Ben bu tavirlarini fark ettiğim an kızımın bir süre daha göstermeme kararı aldim. Çünkü çocukları etkilediği aşikar. En azından ben böyle düşünüyorum. Bir de ay olarak biraz küçük sizinki. Birakin hep birlikte köpeklerle oynayın bence.
Bir de benim kızıma ben o aylarda etrafı cevrili oyun alanları oluyor, onlardan almıştım. Onun içinde bayağı oyalaniyor.

Ciddi bir sorun olacagini düşünmüyorum ama suna dikkat etseniz iyi olur 15 dk olur 20 o da olur 30 dk derken bakarsiniz 1 saat izler.

Merhaba başka bir çözüm bulun sonra tv izlemeyi asla bırakmaz . Teyzemin çalıştığı kuruma hep ekrandan dolayı otistik olmuş çocuklar geliyormuş ilerde cok zararını görmeden sizin ve bebeginiz iyiliği için lütfen izletmeyin . Benim bebeğim 1 yaşında evcil hayvanlarımı sahiplendirdim bebek varken malesef olmuyor

Bence göstermeyin. Her gördüğü dakika beynini etkiliyor. Bebeklerin 24 aya kadar beyinleri daha olgunlaşmamış oluyor maalesef. 10 dakika diyorsunuz ama 10 dakika ekran vermediğinize sürelerin siz fark etmeden uzadığına eminim. Çevremde hep hep hep bunu gördüm. Bi süre sonra yemek yemiyor televizyon açalım, ay çok bunaldım ben dinlenemeyecek miyim al sana çizgifilme gidiyor olay. Ben de tek büyütüyorum bebeğim inanılmaz hareketli ama hiç durmuyorsa kanguruya alıyorum. Bi şekilde ilgisini çekecek bir şey buluyorum. Günlük işlere dahil ediyorum bulaşık makinesini felan hep beraber boşaltıyoruz, bıçak çatalları alıyorum önüne plastik kapları veriyorum makinenin içinde oynuyor. Çamaşırları seçerken bi yandan dağıtıyor felan. Bu dönemde ayrılık kaygıları tavan yapmış durumda sizden ayrı kalması zaten mümkün değil paçanıza yapışır. Günlük işlere dahil edin kanguruya oturtun. Ekran maalesef sıkıntı bi insan yetiştiriyoruz beyin kimyasıyla oynamaya hakkımız yok.

Herkesin hayatı ve yaşamı farklı, çok fazla değişken var. Benden 1 ay önce doğum yapmış bir tanıdığım var. Yanında kocasının ailesi var, kocasına bişey demiyorum da ilgisiz zaten. Bebeği de bildiğim kadarıyla uyku sorunu olan bi bebek değil, 5 aylıkken Pusete koyup tv karşısına koyduğu kendinin de kahve içtiği bi foto atmıştı sosyal medyaya.
Benim bebeğim şuan 5 aylık besin alerjili o yüzden gaz sorunumuz asla bitmedi. Dönem dönem daha kötü atakları da oluyor. Öğlen uykuları asla yok. En fazla maruz kaldığı foto çekinmek için olandır. Şuan emiyor da öyle yazıyorum bunu da . Kahvemi de onunla içiyorum artık napayım :)

Kimi kahve için kimi gereksinimler için yapıyor bunu, benim gözümde sizin durumunuz daha masum en azından keyif için yapmıyorsunuz. Buradan istediğiniz desteği göremezsiniz ama baya yorarlar sizi

Tüm gün zaten sizin bahsettiğiniz sekilde sürekli yanımda. Onunla ilgilenmek için kendi bakımımı ev işini herşeyi erteliyorum. Siz msjı anlamamışsınız köpeklerimin olduğu alana çıkmak orayı temizlemek için mecbur kalıyorum. O alan hijyenik değil ve oraya bebeğimle çıkmam tvden daha zararlı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…