- 25 Ekim 2024
- 141
- 47
- 13
- 32
- Konu Sahibi cansukaran
-
Yanından ayrıldığım an ağlamaya başlıyor. Uyurken ise yapamıyorum bazen 5 dakika bile sürüyor uykusu uyanınca ayağa kalkıp kendini atmasından korkuyorumO 10 dakikada oyun alanı oluşturup içinde tutamaz mısınız bebeğinizi?
O uyurken yapamaz mısınız?
Evwt çok hareketlendi. Ayakta durmak istiyor biryerlerden tutunarak dengede duramayıp kafa üstü düşmesi ayrı tehlike .Oyuncaklarından cabuk sıkılıyor. Sürekli farklı aktiviteler yapıyoruz . Ona gıda hazırlarken bile okadar zorlanıyorum ki yerede bırakamıyorum biyerler düşüp kafasını vuracak diye yapışık ikiz gibiyiz. Bir yürüse rahatlıyacağım. Aşırı vicdan yapıyorum tv izlettiğim için ama. Sırf bu yüzden köpeklerimi sahiplendirmeye kadar gitti konu ama kimse de kabul etmedi . Desteksiz gerçekten çok zorAslında 10 aylık olduğu için uyku saatlerini düzenleyebilirsiniz. Bence o konuda destek alın tvden daha iyi bir çözüm olur. Kendini atamayacak bir yatağı olmalı artık çok hareketlenir
Birşey olmazKızlar selam. 10 aylık oğlum var ve 2 tane de rotweiler cünsi köpeğim var. Maalesef desteğim yok. Köpeklerime 10 dakika ayırabilmek için bebeğime tv açmak zorunda kalıyorum hergün. Diğer türlü asla ama asla durmuyor. Ama bu durumda beni çok mutsuz ediyor 0 ekran olsun istiyordum. Hamileyken asla izletmem diyordum ama öyle olmuyor eşim çok geç geliyor.
Sorun olmaz diyemezsiniz. Doktorlar bile bunu demiyoken. Sizin çocuğunuz sakindir. Yetinebilmiştir. Ama bazı çocuklar daha doyumsuz. Daha istekli. Benimki 3 yaşı geçti uçakta çok bunalırsa diye trt çocuk kitaplık açtım bölüm sonunda hafıza oyunu var bayıldı ona filan. Her gün bana soruyo açabilir miyiz diye. Illa bi şansıni deniyo. Ağlayıp tutturmuyo sağolsun ama yapabilirdi de. Mevzu hemen oo kötü etkilenecek gerizekalı olacak mevzusu değil ki. Her alışkanlık bir seferle ya da azla başlar. Zaten büyüdükçe her şey daha zor kaçırmak çok zor. Neden bu kadar erkenden alışsın?Birşey olmaz
Benim kızım 9-10 aylıktan beri izliyor
15 dakika sorun olmaz
Marifet diye söylemiyorum ama ben de açmak zorunda çok kaldım. 15 dakikadan bile fazla izlediği oluyor. Mecburenherkes yaşadığını bilir.
Ayrıca bunu iyi yapıyorsunuz demek için yazmadım altını çizerim.
Sadece 15 dakika sorun olmaz demek istiyorum.
Tesekkür ederimMrs rachel açın yurtdışında öneriyorlar şarkı çizgi film yerine 1 kişinin konuştuğu videoları açın diyorlar ekranda uzak tutun demelerimin sebebi uyaran çok yine doktora vs sorun tabii. Mümkün mertebe uzak tutun
kiziniz daha 1 yasinda - "ben izlettim bir sey olmadi" demek icin biraz erken degil mi?Birşey olmaz
Benim kızım 9-10 aylıktan beri izliyor
15 dakika sorun olmaz
Marifet diye söylemiyorum ama ben de açmak zorunda çok kaldım. 15 dakikadan bile fazla izlediği oluyor. Mecburenherkes yaşadığını bilir.
Ayrıca bunu iyi yapıyorsunuz demek için yazmadım altını çizerim.
Sadece 15 dakika sorun olmaz demek istiyorum.
Konu sahibi başka seçenek bulamamış olsa gerek ki ekran açmak zorunda kalmış ve süresini danışıyor. Ben sadece 15 dakikadan Birşey olmaz dedim. Ekranı savunmadığımı açık açık söyledim.Sorun olmaz diyemezsiniz. Doktorlar bile bunu demiyoken. Sizin çocuğunuz sakindir. Yetinebilmiştir. Ama bazı çocuklar daha doyumsuz. Daha istekli. Benimki 3 yaşı geçti uçakta çok bunalırsa diye trt çocuk kitaplık açtım bölüm sonunda hafıza oyunu var bayıldı ona filan. Her gün bana soruyo açabilir miyiz diye. Illa bi şansıni deniyo. Ağlayıp tutturmuyo sağolsun ama yapabilirdi de. Mevzu hemen oo kötü etkilenecek gerizekalı olacak mevzusu değil ki. Her alışkanlık bir seferle ya da azla başlar. Zaten büyüdükçe her şey daha zor kaçırmak çok zor. Neden bu kadar erkenden alışsın?
Kocamın arkadaşının oğlu 3 yaşında YouTubea girip mikrofona basıp istediği videoyu açıyor ve buna vayyy ne zeki ya tepkisi veriyorlar sonra 3 sn izleyip başkasına geçiyor telefon vermeyince de annesine küfür ediyor saçlarını yoluyor. Onlar da bir şey olmaz çok bunaldım alt tarafı çocuk şarkısı diyorlardı 10 dk uyuyayım yemek yiyelim diyorlardı Sakınan göze çöp batar diyorlardı hep. Şimdi de bu doğuştan bizim suçumuz değil diyorlar. Yazıkkiziniz daha 1 yasinda - "ben izlettim bir sey olmadi" demek icin biraz erken degil mi?
ekran her saniye yuzbin uyaranin degistigi büyülü bir dünya. cocugunu buna alistiran aileler sonradan "odaklanamiyor, cok çabuk sıkılıyor" diye cocuktan yakiniyorlar.
çevremde TVyi öcü gibi görüp belli yasa kadar göz ucuyla bile baktirmayan da "amaan ne olacak biz de tv izleyerek büyüdük" diye salan da cok var.
eskiden ben de ikisinin ortasindaydim. ama simdi bu arkadasimin/ ablamin / kuzenlerimin cocuklari ilkokula basladi. gercekten muazzam bir fark var ekrana maruz kalmis cocuk ve ekransiz büyümüş cocuk arasinda.
hem odaklanma sureleri cok belirgin , bir seyle ugrasirken fokuslanabiliyor ailesi tv konusunda hassas olanlar, ya da hayatinda tv de olmayinca kitaplara siginiyor hayal dunyasini kitaplar sekillendiriyor. ote yandan tv izlemeyen ya da cok sınırlı izleyen cocuklar daha cocuk gibiyken digerleri bizimle ayni gundemi paylasiyor. misal ablam ekrana öcü gibi bakanlardan. cocugu ikinci sinifta. Bu yasa kadar ne reels videosu, ne youtube, ne reklam, ne haber, ne dizi gördü. temiz icerikli cocuk filmleri ve cizgi filmler izledi sadece o da dakikayla.
cocuk resmen cocuk gibi. ne siyaset bilir, ne para ne bilir, anlattigi seyler, hayalleri, cizdikleri... cocuk cocuk resmen. mesela bir sey yapmistim dilek dilemesini istedim portal mortal birseyler diledi:)
ayni yasta kuzenimin cocuklari var ekran bagimlisi. ondan dilek dilemesini istedim apple tablet diledi :) cocuk siyasetcilerin isimlerinden guncel olaylara, reklamlara, markalara, ünlülere her türlü gereksiz bilgiye hakim. üzülüyorum sahsen ccocugun bilincaltli nelerle dolmus diye.
o yuzden eskiden ikisinin ortasinda duruyorken simdi büyümüş hallerini görünce tv dusmani tarafta oldum.
bir tane bile yarari yok, yetmedigi gibi tuketim kültürünü pompaliyor, ahlaki bozuyor - karakteri çarpık yetiştiriyor ve otizme davetiye cikartiyor.
ne gerek var?
bu yaştaki cocugun gerçekten ihtiyaci var mi buna?
yarin ekran bağımlısı olacak kavga edeceksiniz suclu çocukmuş gibi "yeter artik izleme ders yap" diyeceksiniz.
bence alin bir sling takin öyle ilgilenin kopuslerle. ya da esiniz isten gelince verin ona cocugu cikin kopeklerle 30-45 dakika yürüyün bir kahve alip, hem dinlenirsiniz hem köpeklerin gönlü olur. esiniz de aglayan cocugunu durdurmanin bir yolunu bulur elbet
Türkçesini bulamadımMs rachel izletin tv yerine
Evinize kemerli salıncak alıp kurun 10 dk sallanır hoşunada gider
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?