10 aylık oğluma mecburen günde 15 dakika tv izletmek zorunda kalıyorum

Herkesin hayatı ve yaşamı farklı, çok fazla değişken var. Benden 1 ay önce doğum yapmış bir tanıdığım var. Yanında kocasının ailesi var, kocasına bişey demiyorum da ilgisiz zaten. Bebeği de bildiğim kadarıyla uyku sorunu olan bi bebek değil, 5 aylıkken Pusete koyup tv karşısına koyduğu kendinin de kahve içtiği bi foto atmıştı sosyal medyaya.
Benim bebeğim şuan 5 aylık besin alerjili o yüzden gaz sorunumuz asla bitmedi. Dönem dönem daha kötü atakları da oluyor. Öğlen uykuları asla yok. En fazla maruz kaldığı foto çekinmek için olandır. Şuan emiyor da öyle yazıyorum bunu da 🤣. Kahvemi de onunla içiyorum artık napayım :)

Kimi kahve için kimi gereksinimler için yapıyor bunu, benim gözümde sizin durumunuz daha masum en azından keyif için yapmıyorsunuz. Buradan istediğiniz desteği göremezsiniz ama baya yorarlar sizi 🤭
Ay hayır keyif için asla ihmal etmem çocuğumu. Bölye olursa herkes büyütür saten çocuk.köpeklerimin şakası bile ısırıklı şaka çok büyükler o alana çocuğumla beraber gidemem .

Ay hayır keyif için asla ihmal etmem çocuğumu. Bölye olursa herkes büyütür saten çocuk.köpeklerimin şakası bile ısırıklı şaka çok büyükler o alana çocuğumla beraber gidemem .
E çocuk büyüyünce ne yapacaksınız peki ısırıklı oyunlardan nasıl koruyacaksınız?
Bir yaş çocuk sadece renklerin hızlı akışına hipnoz olup bakıyor. Bir şey anlamıyor. Yaptığınız şey çocuğa zarar.
En güzeli ilk üç yıl ekrandan uzak tutmak. Ben yaptım diyenlere de bakmayın. Ekranla büyüyenlerin çocuklarını ben bile ayırt ediyorum. Oğlum 8 yaşında, ekranla büyüyen iki çocuk var sınıfta ikisi de çok hırçın, hiperaktivite tanılı çocuklar.
Benim oğlum 8 yaşını doldurmak üzere hala dikkat ediyorum ekranı. Siz bir yaş bebek diyorsunuz

Kızlar selam. 10 aylık oğlum var ve 2 tane de rotweiler cünsi köpeğim var. Maalesef desteğim yok. Köpeklerime 10 dakika ayırabilmek için bebeğime tv açmak zorunda kalıyorum hergün. Diğer türlü asla ama asla durmuyor. Ama bu durumda beni çok mutsuz ediyor 0 ekran olsun istiyordum. Hamileyken asla izletmem diyordum ama öyle olmuyor eşim çok geç geliyor.
O zaman bir seçim yapın köpekleriniz mi çocuğunuz mu?

Konu sahibi başka seçenek bulamamış olsa gerek ki ekran açmak zorunda kalmış ve süresini danışıyor. Ben sadece 15 dakikadan Birşey olmaz dedim. Ekranı savunmadığımı açık açık söyledim.

Ben gurbette neler yaşıyorum bilseniz. Yani sakindir,yetinmiştir diye tahminde bulundunuz ama hiç öyle değil. Aksine sakin olmadığı için açmak zorunda kalıyorum çoğu zaman. Şimdi havalar ısındı artık parka falan çıkma avantajımız var ekranı azalttık ama kışın şekilden şekile girdim onu oyalayacağım diye.

15 dakikadan gerçekten birşey olmaz ya bu kadar kendinize stres yapmayın.

Evet hiç olmasa daha iyi ama “15 dakika” sadece.
Kaç yaşında çocuğunuz da bu kadar eminsiniz?
Ben de tek büyüttüm çocuğumu üstelik pandemi de denk geldi o dönemine. Bir şeylere sığınmadım. Ekran vermemek için başka yollar buldum.
Mama sandalyesine bağlayıp önüne su ve oyuncaklar koyup ortalığı dağıttığı o kısa anlarda yaptım işlerimi.
Oğlum sekiz yaşında sınıf arkadaşları arasında ekranla büyüyen ve büyümeyen çocukları çok net anlıyoruz biz. Çok net hem de.

Tüm gün zaten sizin bahsettiğiniz sekilde sürekli yanımda. Onunla ilgilenmek için kendi bakımımı ev işini herşeyi erteliyorum. Siz msjı anlamamışsınız köpeklerimin olduğu alana çıkmak orayı temizlemek için mecbur kalıyorum. O alan hijyenik değil ve oraya bebeğimle çıkmam tvden daha zararlı

Akşamları bebeğiniz uyurken neden halletmiyorsunuz

Valla hayvanli evde, huysuz uyumayan bir bebekle hele ki yalniz sehirde ve esin cok calisiyorsa su kural bu kural diye akil vermek kolay ama yapmasi cok zor. Ben yeri geldi caresiz kaldim saatlerce actim tv yi, aylarca hic uyumadan yasadigim, bebegi nasil emzirecegimi bile hatirlayamadigim coktur. zaten az miktarda da hep ekran vardi hayatimizda yapacak bir sey yok. wifi de kanser ediyor ekran icin o kadar kati olan anneler evdeki wifiyide kapatsin o cok daha kotu. Bunu guzelleme icin demiyorum ama 15 dk diyor konu sahibi alt tarafi. Hepimiz hergun 4 saat dizi izleyen annelere sahibiz neredeyse, en azindan cogumuz. Hicbirimiz gerizekali degiliz. Cocugu ilgisiz sevgisiz birakmadiginiz surece bi 15 dk yarim saat tv ye bakti diye hicbir sey olmaz. Rottweiller kopekte nasil olur bilirim 7 sene baktim. 2 tane cok cok zor. Cocugunuz baya buyumus yuruyunce dikkat edin. Yurudugu zaman daha zor olacak. Cok yorulmasini saglamaya calisin ve bunu kullanarak uyku duzenini oturtmaya calisin. Kopekleri siz gezdirmiyorsaniz esiniz falan cikariyorsa sizde alin bebegi hergun onlarla 1-2 kere cikarin mesela. Acik hava cok yorar bebekleri. Uykusunu ayarlama sansiniz olur. Kolay gelsin. 1 seneye iyi olacaksiniz bugune kadar en zor zamanlariniz gecmis. Hepinize saglik dilerim.

Yanından ayrıldığım an ağlamaya başlıyor. Uyurken ise yapamıyorum bazen 5 dakika bile sürüyor uykusu uyanınca ayağa kalkıp kendini atmasından korkuyorum
10 dk ağlaması 10dk ekrana bakmasından iyidir.

Maşallah çok tatlı benim oğlumda 12 aylık artık bir yerde durmuyor. TV konusunda 0 ekran yapamıyorum benimkide bazen bakıyor ama dediğin gibi 15 dakika durmadan bakip oturmuyor yani ona sabrı yok 😅
Bide 5 dakika uyumuyor demişsin gündüz kaç uyku yapiyor şuan 2 uyku yapması lazım. En az 1 1.5 saat

Valla hayvanli evde, huysuz uyumayan bir bebekle hele ki yalniz sehirde ve esin cok calisiyorsa su kural bu kural diye akil vermek kolay ama yapmasi cok zor. Ben yeri geldi caresiz kaldim saatlerce actim tv yi, aylarca hic uyumadan yasadigim, bebegi nasil emzirecegimi bile hatirlayamadigim coktur. zaten az miktarda da hep ekran vardi hayatimizda yapacak bir sey yok. wifi de kanser ediyor ekran icin o kadar kati olan anneler evdeki wifiyide kapatsin o cok daha kotu. Bunu guzelleme icin demiyorum ama 15 dk diyor konu sahibi alt tarafi. Hepimiz hergun 4 saat dizi izleyen annelere sahibiz neredeyse, en azindan cogumuz. Hicbirimiz gerizekali degiliz. Cocugu ilgisiz sevgisiz birakmadiginiz surece bi 15 dk yarim saat tv ye bakti diye hicbir sey olmaz. Rottweiller kopekte nasil olur bilirim 7 sene baktim. 2 tane cok cok zor. Cocugunuz baya buyumus yuruyunce dikkat edin. Yurudugu zaman daha zor olacak. Cok yorulmasini saglamaya calisin ve bunu kullanarak uyku duzenini oturtmaya calisin. Kopekleri siz gezdirmiyorsaniz esiniz falan cikariyorsa sizde alin bebegi hergun onlarla 1-2 kere cikarin mesela. Acik hava cok yorar bebekleri. Uykusunu ayarlama sansiniz olur. Kolay gelsin. 1 seneye iyi olacaksiniz bugune kadar en zor zamanlariniz gecmis. Hepinize saglik dilerim.
Aldığım en anlamlı en halden anlayan mesaj. Ezbere konuşmak kolay. Bizlerde insanız sonuçta 5 dakika nefes almaya ihtiyacımız oluyor.ben bizi eleştiren annelerin samimiyetine inanmıyorum hiçmi tv açmıyorlar evde . Cocuğun etkilenmesi için illa tv izlemesine gerek yok arka planda sesinden bile etkileniyorlar .

Aldığım en anlamlı en halden anlayan mesaj. Ezbere konuşmak kolay. Bizlerde insanız sonuçta 5 dakika nefes almaya ihtiyacımız oluyor.ben bizi eleştiren annelerin samimiyetine inanmıyorum hiçmi tv açmıyorlar evde . Cocuğun etkilenmesi için illa tv izlemesine gerek yok arka planda sesinden bile etkileniyorlar .
Yok ya sorsan herkes mukemmel. Sozum meclisten disari ama goruyorum yani etrafimda da bir cocugun psikolojisini yasam kalitesini etkileyen o kadar faktor arasinda şu ekran konusunun bu kadar parlatilmasi abartilmasi düz sacmalik. Konusulacak bambaska oncelikli konular var. 15 dk icin dertlendiginize degmez. Cocuklara zarar veren en cok ilgisizlik baska bir sey degil. Sizi cok iyi anladim cunku benim bebegimde 1 dakika benden ayrilmayan bir bebekti hatta ayrilmadigi gibi oturmamida istemezdi her gun saatlerce bebekle dans ederdim sifir uykuyla ve bu da yetmezdi. Ben yeni yeni gunde 6 saat (kesintili de olsa) uyuyabilmeye basladim ne bileyim haftada bi yuzume bi peeling yapacak vakti daha bir iki aydir buluyorum oglum 2 yas+1 aylik. Yani kimisi ben nasil yapiyorum ben soyle yapiyorum ben boyle yapiyorum diye ancak konusuyor. Cocugun azicik sakinse yada bir kisi olsun arada bir bi destek atiyorsa her seyi yaparsin. Ama 1 dakika anneden ayrilmayan surekli aglayan hele ki alerjik falansa benim ki gibi bir cocugun olunca hicte oyle desteksiz , tamamen yalniz ve ustune evde 2 hayvan varken kurallara tamamen uymak kolay olmuyor. Hatta imkansizlasiyor. Siz kendiniz pozitif neseli kalmaya daha cok dikkat edin. Hayvanli evin rutin temizligi bile normal bir evde 1 haftada yapilan temizligin her gun yapilmasi demek. Bebeginizin sifir ekrandan cok mutlu bir anneye ihtiyaci var. Ama iyi haber cocugunuz sevgi dolu iki kardese sahip olacak hatta herkesten iyi onu korumaya calisacaklar falan. Cok guzel.. zorlugu kucuklukte var ama zamanla bebeginize duygusal ve sosyal olarak cok katkisi olacak iki hayvanla buyumenin. 15 dk ekrana bakmasin yeter ki kopekleri postalayin falan diyende cikar ama emin olun kopekleriniz saldirgan, dengesiz falan degilse o ekranin zararina karsin hayvanin faydasi cok cok fazla. Hem onlarda sizin evlatlik cocuklariniz. Rahatlayin yani kasmayin bosverin. 15 dakika icin kafanizi kurcalamaniz bile anlamsiz. Cocuk arka planda parkta, sokakta duydugu seylerden daha cok etkileniyor cogu kez kisilik olarak bizimki aylarca onune gelene 3 harfli bir kufur etti napalim simdi parka mi goturmeyelim. Surekli kimyasala ve kanserojene maruz kaliyoruz modern tarim yuzunden kapi kapi kurtlu bocekli sebze mi arayip bulalim kendimiz mi ekelim yetistirelim. Oyle dusunun. Siz elinizden geleni yapiyorsunuz. Iyi hissedin. Sizin kendi imkanlariniz buna el veriyor demek ki. Vicdan azabi cekipte anneliginizi kimseye sorgulatmayin. Ben sizin ne sartlarda ne sekilde yasadiginizi cok iyi anladim cok degildir bu tempoyu bilen gereksiz elestiri alir psikolojinizi dusurursunuz.

Eşiniz gelince yapabileceğiniz birşeyi sırf içinizi rahat ettirecek kişiler, ben de izlettim hatta sabah dan akşama ! bişey olmadı abartılıyor ne olacak 15 dk gibi sözleri duymak için iç rahatlatmak istiyorsanız evet çok kişi var . Fakat unuttuğunuz şey ekranın her bebekde bebek diyorum farkındaysanız 10 ay bir bebek, etkisi farklı hatta iki kardeşe etkisi farklı. Burda çok kişi yaziyor eski konulara göz atabilirsiniz ablası abisi seyretti bişey olmadı nerden bilebilirdim diye yazdı geçen Daha sonra özel eğitim, konuşma oyun terapileri ile uzun vadede düzeliyor bu güzel bebekler. He 1 yaşında bişey olmadı demek icin çok erken okul hayatında olumsuz sonuclariylada karsilasabilirsiniz dehb dikkat eksikliği odaklanma sorunu varda var . En azindan 0-3 yaş uzak tutun beyin gelişimi açısından .

Her yolu denedim 😀 yanından ayrıldığım an zıplamayı bırakıp ağlıyor.

Sacma gelebilir ama kendi/eşinizin videosunu cekin ve tv üzerinden oynatin. Kitap okurken veya şarkı söylerken vs. Elinizde 3-5 kisa video olsa bile yeter.

Ben tatil fotoraflarimizi gösteriyordum TV üzerinden.

Ben 10 aydan sonra bir salaklik yapip yenek yerken acmaya basladim maalesef taviz tavizi getirdi o 10 dk lar 1 saat oldu sonra dedim ki kendime taviz tavizi dogurur kontrol ben de olacak tv aslaa yok. Kilo kaybi bile oldu hic umrumda degil acikinca gelip nasil olsa yiyecek kafasina girdim

Su forumda kimler takiliyor cok merak ediyorum. Butun bebek saplantili ama kendi bir sey olamamis analar buraya toplanmis herhalde. Yurtdisinda yasayan doktora sahibi insanim benim cevremde kendim dahil bu kadar takintili kimse yok. 15 dakika diyor yahu. 3 sayfa laf anlatmissiniz, pes.

Back
X