- 4 Şubat 2019
- 3.853
- 8.597
-
- Konu Sahibi Bugunneselibirgun
Yaz okulundan o dersleri mutlaka al. Ne yap ne et harç ücretini bul buluştur. Babaannenden falan isteBu sene yaz okulundan ders alırsam güz dönemine gidicem. Bahar döneminden de 3 ders alırsam mezunum inşallah.
Ama yaz okulu olmazsa guzden ders kalıyor bir kac tane.
O iyi özellikler hic iyi değil
Üzüldüm ya cok küçuksün.
Aldatma vakasından sonra uste cıkmasına hic izin verme bence.
Kayınvaldeler okula gittigin de cocuk icin laf söyleyip sen evdeyken cocugu istemeleri ayrı bir terane.
Ne desem bilemedim.
Ailen ne diyo ?
Merhaba hanımlar uzun süredir konu açmıyordum ama ancak artık çok bunaldim.
Kişiliğime bir saygının kaldığını ve bu evlilik içerisinde eş gibi değilde temizlik görevlisi ( işini yapamayan pis) aşçı (hicbir yemeği gusel olmayan düzenli yemek hazirlansada önüne hiç yemek sunulmayan) gibiyim. duygusal ve özel acidan yaklaşsam da karşılığı çok nadir bulduğum bir evlilik bu.
22 eşim 28 yaşında. 11 aylık oğlumuz var.
Kısa süre once beni aldatmasını telefondan yakalamıştım. ( masaj salonuna gitmek ve biriyle para karşılığı görüntülü konusmak) Şuan ki koşullar gereği susup bildiğimi de ona belli etmeyecekkken kırılgan kalbim nedeniyle belli oldu. En sonunda sorun ne diye konuşurken öyle bisey olmadığına dair yeminler etti.
Hafta içi bazı günler üniversiteye gidiyorum bu süreçte ben istemesemde kv de kalıyor oğlum. ( yakin zamanda her gittigimde bir memnuniyetsizlik sürat asip gorumcemin gereksiz ve anneligime yaptiklari hakaretler nir sorunu konusmak yerine beddua ve hakarete varan kayinvalide konusmalari. Ona ragmen esimle kandilde iftsrda anneler gununde gittim.. esim benim aileme gelmedi.) 3 4 saatlik bir sure oluyor.
Okuldan çıkıp alıp eve gelip yemek hazırlıyorum . Eve yetişmeye calisiyorum
Eşim yaz sezonu nedeniyle geç geliyor.
Cumartesi günü babannemler iftara çağırmıştı. (Annem babam ayrı . O yüzden onun annesi babası neyse benim babannem le babamda o.) Teyzesi de çağırmış.bunu ben ona söylerken öğrendim. Neyse illa gitmeyeceksin gibi şeyler diyerek engelledi beni ne evime kimse gelsin diyerek kaç haftadir gorusemedigimiz halam da gelemedi bize oğlumu görmek için.
Akşam da babamlar iftara gidecek oğlumu da götürecek diyince ben öfkelendim. Ben evde onu bekleyecegim çocuğum anasiz babasız iftara gidecek. Büyük olsa anlarım ama daha bebek
Zorunluluk harici ve özlemleri harici onlarda tek başına durmasına gerek yok.
Ama ben izin vermedim diye ben çocuğu onlardan kaçırıyor oldum.
Dünde işten 9 gibi gelip oğlumu alıp kendisi ise gitti çocuğu da kayinvalidemlere götürdü 12 de geldiler
Ben yemek bile yememiştim. Bekliyordum. Geldiğinde yine öfkemi belirttim
Ben evdeyken nu çocuk bir yere gitmesin sen gidiyorsun bari bu çocuk kalsın çocuğumla vakit geçireyim dedim
Tartıştık
Tüm olanları konuştum bana kocalık yapmadığını bu aileye reislik yapmak yerine oemdi ailesine yaranmak ve bu aileyi o ailenin devamı olarak gördüğünü söyledim
sorunu çözmek için cabalamadigini gönül almak için özür dilemenin kötü olmadığını söylesemde
Niye özür dileyeceğini bizim asla aile olamayacağımizi bana kocalik yapmayacağını ne yapıyorsan yap bu çocuk ömür boyu sende kalmaz . Okula gitmeseydin gibi şeyler söyledi. Okula bağlaması yanlış çünkü evdeykende çocuğu hep götürüyordu.
Bende elimi kolumu bağlayanin çocuğum olduğunu söyledim. Yoksa ona da kadın çok bana da kocalık yapcak adam çok ama bu çocuğa baba olabilir mi anne olabilir mi hayır.
Düzeltmek istedim ama karşı çıkıyor.
Saygımi bana hakaretleriyle bitirdi.
Soru soruyorum cevap bile vermiyor.karsilikli konuşamıyoruz. Konuşamayınca bende sesimi yükseltiyorum.
Iyi yanına gelecek olursak
Eve eksigini alır
Faturaları öder
Ara sıra abur cubur alır
Arada arkadasimiznvar onlara gideriz
Ne yapacağımı bilmiyorum artık suanki koşullar beni sabitliyor
Ev arkadaşı olarak görmeye çalışsam
Daha kolay olacak sanırım
Ben sorumu çözelim dedikce ters tepki yapıyor
Ayrı uyduk.
Normalde bir temas olmasa da aynı yerde uyurduk. Gerçi beni istemeyen adama ben ben ne kadar süre tahammül edicem bilmiyorum
Tek istediğim ben evdeyken çocuk bir yere gitmesin oldu ama onda da kapiyi gören zerefsiz olan ben oldum
Kayın ailemle mesafeli olduğumdan beri esimin tavırları aileme hakaretleri çok arttı.
Babamda ne yapayım ben bir laf söylersem seni ordan alırım diyor ama niyeti yok. Okulumun bitmesini istiyor çocuğumun ufak olduğunu evine bakıyorsa bosbermemi söylüyor. Babamın da bundan farkın yok zamaninda annemi aldatmış etmiş. Başkasıyla evli çocuklu şuan.
Arkadaşlar lütfen bana bu adama birde çocuk mu verdin balık baştan kokar vb cümleler kurmayın.. ben bunlarin gecte olsa farkindayim. Hataliyim. Hatami kendime de ona da soyledim.
Bana ne yapmam konusunda fikren manen yardimci olun...
Olgun ve tecrübeli insanların görüşlerine ihtiyacım var.. şuan suçlanmak değil de bir şeyleri çözmek istiyorum
Okulincesi ogrtBölüm ne bu arada ?
Çok yokmuş okulunuzun bitmesine sabredin az daha.umarım iyi bir bölümdür hemen iş bulursunuz ondan sonra da yolunuza bakarsınız.bu arada tekrar bir şey yakalarsanız mutlaka delil bulun mahkemede yardımcı olur.
yaşın küçük. yeni evliyken, evlilik sürecine alışamadan, hamilelik, çocuk..
şimdi ben sana kendine hayat kuracak gücü bulana kadar eşini de ailesini de yönetebilirsin, en azından huzurun olur diyeceğim ama, diyemiyorum.
çünkü bunu ben 30 lu yaşlarımda yapıyorum.
22 yaşında, çocuk +okul sorumluluğu ile yapamazdım.
bırak çocukla okulu, hiç bir sorumluluğum olmasa da yapamazdım.
emek vermek istiyor musun?
kendi ayaklarının üzerinde durabileceğin zamana kadar, birbirinize zehir etmek yerine denemek ister misin?
aslında bundan nefret ediyorumkadının tek taraflı çabası ile mutluluk yakalamaya çalışmasından ama hem gidecek yerin yok, hem çocuğun var, hem çok gençsin...
eşinden bir süre bir şey bekleme. ev arkadaşlığına razısın madem, önce arkadaş olun.
bu çocuğun bir düzeni yok mu? 12 de misafirlikten tek başına döner mi 11 aylık çocuk?
önce bununla başla.
birlikte vakit geçirseniz güzel olacağını söyle.
küçük 9, en geç 10 da uyumuş olsun ki, size de vakit kalsın.
birlikte eğlendiğiniz hiç bir şey yok mu?
oyun oynamayı, film izlemeyi seviyor mu? yada neyi seviyor?
seninle neyi yapmaktan keyif alır? hiç bir şey yoksa seçenekleri dene.
sevişmek zorunda değilsin. ama aranızdaki gerginliği atmalısınız.
eğer yaşam tarzlarınız uygunsa, çağır arkadaşlarını, tabu, sessiz sinema falan eğleneceginiz bir şeyler yapın.
haftasonu çocuğa iyi gelir bahanesi ile hazırla bir piknik sepeti, sevdiği bir yere gidin vakit geçirin.
bir süre ailesini şikayet etme.
biraz idare et. sende git. giderken bir kurabiye falan yap götür.
yada şöyle eşine annesine çiçek falan alın, kadın o kadar oğlumuza bakıyor belki sever falan diyin.
kısacası önce arkadaş ol, sonra aileyi aradan yavaş yavaş çek, kendi halinize kaldığınızda belki toparlarsınız.
yok olmuyorsa da en azından onunla aynı evde yaşamak zorunda olduğun zamanın kötü olmaz.
bu çabaya değmez diyebilirsin, haklısın da.
ama alternatif soruyorsun, yaşadığının harici bu var.
Yaz okulunun açılmama ihtimali var açılırsa harç ücreti için eşim sıkıntı cikarmazYaz okulundan o dersleri mutlaka al. Ne yap ne et harç ücretini bul buluştur. Babaannenden falan iste
Evet korunuyorumHa bir de bu süreçte çok iyi korunun. Lütfen bir çocuk daha yapmayın.
Şu hayatta neyi anladım biliyor musun, bazı şeylerden korkuyoruz ya " acaba kızar mı acaba lâf söyler mi, acaba ne yapar" diye. Bu cümleler aslında bizim korkularımız. Karşındakiler o kadar senin hayatının yönetecek kadar güçlü değiller. Bunu biz öyle zannediyoruz. Misal nisanlandigim zaman eşim beni öyle bastırmış ki ondan o kadar çekiniyormuşum ki ya da bu iliski biterse dünyanın sonu gelecekmiş gibi düşünüyordum. Ne derse yapıyordum. Ama şimdi ki aklım olsa eyvallah bile etmem. Demek istediğim bu olayları, eşini , ailesini bu kadar büyütme gözünde. Tepkini koy ortaya. Sen çekineceğine onlar senden çekinsin.
Eşiniz sıkıntılı, geleneksel anneci, büyümüş ama dam olamamış bir Türk erkeği. Bu tarz tipler evlenince eşini karısı olarak değil ''annesinin gelini olarak'' görüyorlar. Annelerinin ağızlarına bakıp, eşleri sanki onlara ve ailelerine düşman gibi tavır alıyorlar.
Eşinizle olan problemlerinizi çözmek ve yola onunla devam etmek istiyor musunuz* Asıl soru bu? Eğer bunu yapmak istiyorsanız bu uzun zaman alabilir ve biraz çabalamanız gerekli. Mevcut sorunları bir not alıp onları çözmek için neler yapabilirsiniz düşünüp uygulamaya koymalısınız.
Bu zamanla olacaktır, çünkü şu açık ki eşiniz laftan anlayacak, hemen mantığı kavrayacak birisi değil. Bu süreçte sabırlı olmalısınız.
Ama, bu tarz erkeklere o kadar çok kızıyorum ki. Bir kaşıkda boşabilirim böylelerini. Yahu madem böylesin neden evlenip elin kızının başını yakıyorsun Allahın belası. Git ananın dizinin dibinde otur ölene kadar.
Konu sahibi daha kendisi çocuk tabiki onun için abur cubur önemliben şeye takıldım
eşinizin eve abur cubur alması iyi bir özellik mi?
hatta özellik mi bilemedim.
Benim sevdiklerimden alması veya bir tartışma sonrası ya da aniden alıp gelmesi özür gibi geliyor bana o yüzden iyi olarak nitelendirdiimben şeye takıldım
eşinizin eve abur cubur alması iyi bir özellik mi?
hatta özellik mi bilemedim.
Evet...Evet keşke bu kadar erken olmasaydı birşeyler ama olsun yinede okulunu birakmamissin ...Bölümün çok güzel ve bildiğim kadarıyla alımı iyi ve puanı çok çok yüksek puanlar gerektirmeyen bir bölüm ..
En kotu özelde calissan oğlunu da yanına alırsın o zaman 2 yaş civarı olacağı için hem ise gidersin hem oglunda yanında olur .
Hiçbir zaman politik bir insan olamadim,sevmem de ama senin durumunda 1 yıl sabretmen gerekecek sanırım .Babanne zaten çok sahip çıkacak olsa küçücük yaşta seni evlendirmezdi .Baban yeni ailesinden dolayı zaten almaz yanına .O yüzden 1 yıl sabret .Gerekirse esinin ailesine de iyi ol,daha doğrusu duyma .Çocuğumu gituruyo ona bırakma kendin al git eşinin ailesine ,sen gitmiyorsun diye yapıyor.
Madem okuluna maddi manevi engel olmuyor 1 yıl sabret okulunu bitir .Ailenin yanına dönersen okuyamayacaksin belli 1 yıl kalmış günah .
Seneye kpss de var yapabilirsen ona da gir sonra inşallah atanıp defet.hayatundan bu yaratıkları
Rabbim yardımcın olsun
Sık dişini güzelim....bu bir süreç ..sürecin sonunda sen kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve yanında da can yoldaşı -evladi olan bir kadın olacaksin.Tamamen kendine ,çocuğuna ve okuluna yogunlas .Görme /duyma...bu kadar telefonla ve balkonda kişisel vakit geçiren bir adamın sanal arkadaşlıkları olduğuna ve kendisini farkli biri olarak tanittigina eminim .Sen onun gerçek yüzünü biliyorsun ..bu yüzden onun için cazip değilsin .Sen okulunu bitir,bu süreci minimum kavga ve kişisel gelişimine destek olacak her türlü desteği alarak geçir.Cocugunu sadece ihtiyaç duyduğun zaman dilimlerinde bırak ailesine...okulunu bitirdigin gibi kpss ye odaklan (matematik ve hemen unutmayacagin konulara şimdi de çalışabilirsin) doğu filan demeden basvurunu yap ve oglunla görev yerine git...o süreçte zaten boşanma işlemlerini baslatirsin.Ama şimdi ona kesinlikle rengini ,niyetini belli etme.Evet...
Aslında çocuğu ben götürüyorum hafta ici hergun görüşüyorlar neredeyse
Ben götürüp bırakıyorum ben alıyorum
Ben hiç gitmiyorum değil yani
Uyuzluk yapip seni yıpratacak ya ....Sabret ,görme ,duyma inan Babanne ve babanın yanında bu evi bile arayacaksın belli ...Allah ve çocuğundan başka kimsen yok o yüzden bu günlerin sınav olduğunu düşün elinden geleni yap okulunu bitir ,atan kurtul ...Güzel bir bölüm secmissin önü açık bir bölüm .Rabbim emeklerinin karşılığını almayı nasip etsinEvet...
Aslında çocuğu ben götürüyorum hafta ici hergun görüşüyorlar neredeyse
Ben götürüp bırakıyorum ben alıyorum
Ben hiç gitmiyorum değil yani
Evet zaten kendisini bekar biri olarak çocuğunu yiğeni olarak yansıtıyor.Sık dişini güzelim....bu bir süreç ..sürecin sonunda sen kendi ayaklarının üzerinde durabilen ve yanında da can yoldaşı -evladi olan bir kadın olacaksin.Tamamen kendine ,çocuğuna ve okuluna yogunlas .Görme /duyma...bu kadar telefonla ve balkonda kişisel vakit geçiren bir adamın sanal arkadaşlıkları olduğuna ve kendisini farkli biri olarak tanittigina eminim .Sen onun gerçek yüzünü biliyorsun ..bu yüzden onun için cazip değilsin .Sen okulunu bitir,bu süreci minimum kavga ve kişisel gelişimine destek olacak her türlü desteği alarak geçir.Cocugunu sadece ihtiyaç duyduğun zaman dilimlerinde bırak ailesine...okulunu bitirdigin gibi kpss ye odaklan (matematik ve hemen unutmayacagin konulara şimdi de çalışabilirsin) doğu filan demeden basvurunu yap ve oglunla görev yerine git...o süreçte zaten boşanma işlemlerini baslatirsin.Ama şimdi ona kesinlikle rengini ,niyetini belli etme.
11 aylık bir çocuk 12 de uyumaz. En geç 9.30 da yatakta olmalıdır.
Önce bunun düzenini kurmalisiniz.
Okul bitene kadar sabretmeye çalışın, çatışmayın . Başka yolu yok ki.