- 15 Haziran 2012
- 12
- 1
-
- Konu Sahibi emelertesi
Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim konunuzla alakasi yok ama bi soruda yardiminiza ihtiyacim var? ben kizima ek gida vermeye basliycam artik nasil bi kasikla versem daha iyi olur sizce silikon kasiklami yoksa normal kahve kasigiylami bilemiyorum sizce hangi olur
arkadaşlar istedimki bu başlıkta sadece 10 aylık bebeklerimizin beslenmesini paylaşalım.benim kızımın 1 günlük menüsü şöyle..
sabah 8:30 120 cc 6-12 ay pınar dewam sütü içine1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez 1 kutu labne peyniri veya beyaz peynir /cicibebe bebek ekmeği yada bisküvü 1 gün biri 1 gün biri.
11:30 gibi meyve püresi
13.30 sebze ,tarhana ,yoğurt ,mercimek yada kesme çorba içine tavuk ya da kıyma ilave edilmiş
17:30 yarım muz ilaveli yoğurt 100 gr (yoğurt miktarı sizce az mı) hazır yoğurt kullanıyorum babymix
21:00 muhallebi öğünümüz bizim en sorunlu öğünümüzdür..arı nın muhallebisini pişirdim epeyce bi süre ama öğürerek yediği için milupanın sütlü pirinçli gibi kaşık mamalarına döndüm..bunlarıda bazen sulu yapıp biberonla veriyorum yarı koyu..uykuya dalmadan .hiç yememesinden iyidir diye..
ben çalışıyorum öğretmenim .sütüm gitgide azaldı gün içinde emmiyo sabah ve akşam 1 kere..1 kerede gece emiyo.. gece 1 seferde 120lik maam veriyorum
benim sorum şu: nekadar emziriyor 10 aylık bebek annleeri yada emzirmeyenler böyle bir katı beslenmenin yanısıra ne kadar günlük mama veriyor?
birde akşam öğününde nasıl bir düzenleme yapabilirim?her bebek muhallebi sewmeyebilir.onlarında bir damak zevki var ama akşamın 9 unda tekrar çorba vermekte abes geliyo bana..önerilirenizi bekliyorum
arkadaşlar istedimki bu başlıkta sadece 10 aylık bebeklerimizin beslenmesini paylaşalım.benim kızımın 1 günlük menüsü şöyle..
sabah 8:30 120 cc 6-12 ay pınar dewam sütü içine1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez 1 kutu labne peyniri veya beyaz peynir /cicibebe bebek ekmeği yada bisküvü 1 gün biri 1 gün biri.
11:30 gibi meyve püresi
13.30 sebze ,tarhana ,yoğurt ,mercimek yada kesme çorba içine tavuk ya da kıyma ilave edilmiş
17:30 yarım muz ilaveli yoğurt 100 gr (yoğurt miktarı sizce az mı) hazır yoğurt kullanıyorum babymix
21:00 muhallebi öğünümüz bizim en sorunlu öğünümüzdür..arı nın muhallebisini pişirdim epeyce bi süre ama öğürerek yediği için milupanın sütlü pirinçli gibi kaşık mamalarına döndüm..bunlarıda bazen sulu yapıp biberonla veriyorum yarı koyu..uykuya dalmadan .hiç yememesinden iyidir diye..
ben çalışıyorum öğretmenim .sütüm gitgide azaldı gün içinde emmiyo sabah ve akşam 1 kere..1 kerede gece emiyo.. gece 1 seferde 120lik maam veriyorum
benim sorum şu: nekadar emziriyor 10 aylık bebek annleeri yada emzirmeyenler böyle bir katı beslenmenin yanısıra ne kadar günlük mama veriyor?
birde akşam öğününde nasıl bir düzenleme yapabilirim?her bebek muhallebi sewmeyebilir.onlarında bir damak zevki var ama akşamın 9 unda tekrar çorba vermekte abes geliyo bana..önerilirenizi bekliyorum
Bizim listemizde kesinlikle cici bebe, kaşık maması gibi hazır paketli ürünler asla yok her hazır ürünün içinde katkı maddesinin olsuğunu unutmayalım. Kullandığım tahıllar da tam tahıllar yani tam buğday unu, tam pirinç unu, tam yulaf unu.. İrmik acayip faydalı çorbalarında kullanıyorum haftada 2 kez en azından Bebe bisküvisini de kendim yapıyorum tam buğday unu ve tam yulaf unu kullanarak.Yoğurt kesinlikle evde taze taze 1er kilo günlük süt alıp yapıyorum. Şu anda 9, aylık oğlum kahvaltıda 1 yumurtanın sarısı, buğday ruşeymi , çekilmiş ceviz ve ıhlamur karıştırıp onu veriyorum bayılıyor ayrıca buğday ruşeymi çok faydalı 1 ton bugdaydan sadece 1kilo ruşeym çıkıyor ve buğdayın özü diyebiliriz. 1 yaşına kadar kahvaltıda ekmek bisküvi vs. yemeye ihtiyacı yok. ara öğün kendi yaptığım bebe bisküvisi yoğurt ve çeyrek avokado yiyor oğlum. Öğlen çorba mutlaka 3 günde bir tarhana yapıyorum çok besleyici zira avrupa ülkeleri ev tarhanasını keşfetti ve Ege den yılda tonlarca ihraç ediliyor avrupalı bebekler için son birkaç yıldır. Tavuk kıyma öğlen yada akşam yemeğin mutlaka kullanıyorum. Mutlaka sebze özellikle semizotu, ıspanak, kabak çok kullanmaya çalışıyorum. Öğleden sonra da meyve yiyor oğlum şeftaliyi ver mıncıklaya mıncıklaya yiyor, onun dışında bazen muz, bazen elma, yeni yeni nar, trabzon hurması yiyor. Akşam da aynı öğlen ki gibi çorba yanında bulgur pilavi yada makarna yiyor bazen. Çorbayı da öğlen de akşam da birer kase içiyor, akşam yemeğini yedikten sonra saat 7.30 da uyuyor uyumadan önce ve gece 11 - 12 gibi anne sütü alıyor ayrıca güniçinde de istegiği zaman anne sütü alıyor. Muhallebi gibi şeyler yedirmiyorum çünkü boş kalori sadece kilo yapar vücuda bir faydası yok tabi tam unla yaparsanız o başka, ayrıca ekmeği de evde kendim yapıyorum tambuğday unu ve bugday ruşeymi kullanarak. Oğlum 9 aylık kontrolünde yani 20 gün önce 9,5 kiloydu. Çevremdeki insanlar sen bu çocuğa ekmek yedirmiyorsun sen bu çocuğa muhallebi yedirmiyorsun, bisküvi yedirmiyorsun bu çocuk kilo almaz dediler ama oğlum çok sağlıklı şekilde kilo alıyor. naçizane ben de annelere bebeklerini doğal beslemelerini tavsiye ediyorum. Çocuk kilo alsın diye çocuğun ağzına unu, ekmeği, bisküviyi dayamayın bence.
söylediklerinin çoğuna katılıyorum yalnız muhallebi kısmı hariç.evde meyve,pirin,irmik kullanılarak yapılan muhallebiler verilmeli bence.bebe bisküvisinden çok daha besleyici.hazır olanlara bende karşıyım ama kendim yapıyorum şeker kullanmadan bayılarak yiyor kızım...
Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim konunuzla alakasi yok ama bi soruda yardiminiza ihtiyacim var? ben kizima ek gida vermeye basliycam artik nasil bi kasikla versem daha iyi olur sizce silikon kasiklami yoksa normal kahve kasigiylami bilemiyorum sizce hangi olur
Benim kızımda 10 aylık. Ben sabah kahvaltısını genelde karışık vermiyorum, beyaz ekmek kullanmıyorum, tam tahılı yada Çavdar' ekmeği kullanıyorum. Pekmez,ceviz,tereyağı , tuzu alınmış peynir, yumurta sarısı, portakal suyu yada ıhlamur yada rezene çay olarak içer. Üzerine muz veririm elinde mıncıklayarak yer.
Bazende karışım yaparım. Karışımları kendi yaptığım bebe biskuvisi yada irmik pişiririm yada buğday ruşeymi, muz yada elma yada avakado yada haşlanmış balkabagı, tereyağı, ceviz, peynir, pekmez, şekersiz kuşburnu marmelatı, (reçel vermiyorum şekerli olduğu için)ile hazırlarım. Ama yumurtayı hep ayrı veririrm.yakıştıramam bir türlü karışım içine.
Aralarda eline gün kurusu kayısı yada Medine hurması yada kuru incir veririm.
Öğlen yemeği olarak köfte yaparım eline veririm , kendi kendine yer, yanında yoğurt ( onuda kendi yemek istiyo ama kaşığı ağzına götürene kadar içine alabildiği azıcık yoğurtta mama sandalyesine , üzerine bazen de yere dökülüyor :) karnıbahar , brokoli, havuç haşlarım onuda kendi yer. Yoğurtlu yumurtalı sarmısaklı tavuk çorbasını seviyo, mercimek çorbası , pirincli çorbalar, şehriyeli çorbalar, sebze karışımları ( hiç püre yapmadım.küp küp durayıp yaparım. İlk verirken çok korktum, yutamayacak diye ama maşallah dişleri olmadığı zaman bile damağıyla çiğnedi) ince bulgurdan pilav yaparım yanına yoğurtlar yer, pırasa, bezelye, yemekleri yaparım. Yazın hazırlanan organik domates sosları ile yemek yapıyorum, kızımın yemeklerini tuzsuz baharatsız yaparım, kemik suyu ve tavuk suyu dolapta mevcuttur çorbalarına koyarım. Yoğurdu evde yaparım günlük sütle. Tavuğu hazır almam , köy tavuğu bulduk onu yediriyorum. Kabak, patates ... Patlıcan haricinde nerdeyse tüm sebzeler yenir. Bazen yemeklerin yannda ayran içer.
Yine arada kendi yaptığım şekersiz kuru kayısı ve keciboynuzu tozu ile tadlandırılmış kurabiyelerden veririm. Yada elma kivi işte ne meyve varsa.
Akşamda öğlen yediği tarzda yemekler yer. akşam yemeğimiz en geç 8 de yenir.9,30 - 10,30 arası uyurken devam sütü Aptamil 3 den 4 ölçek içer uyur, sabah 6 gibi hem anne sütü Bazende uyumazsa 4 ölçek devam sütü içer uyur 8,30 gibi kalkar tekrar aynı maraton. Tabi ben mutfaktan hiç çıkamam. Aralardada beni emer. Onun sayısı yada saati yok, canı her istediğinde ve uyurken emer.
mrb arkadasım pekmezde demır var peynırde kalsiyum var kalsıyum ıceren yıyeceklerle demır ıcerenlerı karıstırınca demırı tutuyor vucutta emılemıyor oyuzden ayrı vermenı tavsıye ederım ve kepeklı yada bugday ekmegı bebeklerde yararlı maddelrn atılmanı hızlandırır nacizane bildklrmı paylşmak ıstedım :)Bebeğim İÇİN | Facebook
ewet ewet ben muhallebi derken sütle pirinç ununu karıştırıyorlar ya ondan bahsetmek istemiştim kuru meyvelerle falan yapıyorum ben bizim doktorumuz ona paluze dediği için ben de artık yer etmiş muhallebiyi süt pirinç karışımı sanmaya başlamışım:) Ama irmikle hiç yapmamıştım çok iyi fikirmiş :)
sizinkileri okuyunca benimki bişey yemiyormuş gibi geldi benim kız 11 aylık sabah tahıllı mamanın içine labne,tereyağ,ceviz,pekmez yumurta katıyorum zorla yarım kase yiyor öğlen bir kase çorba sebze yada tavuk suyuna keza başka hiç bir çorbayı içmiyor akşamlarıda sadece meyve hazırlıyıp veriyorum elma mandaina muz püre yapıyorum bunların dışında gün içerisinda saatlaeri değişiyor milupanın devam sütünü içiyor günde yaklaşık 600 ml.yoğurt kesinlikle yemiyor tabi bazen bizimle sofrada bir kaç kaşık makarna yada pilav olursa alıyor yani ek gıdayla araımız pek iyi değil varsa yoksa devam sütü..