Bebek Beslenmesi 10 aylık bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
yazdklarınızı görünce kızım adına üzüldm cnku hala sadece mama içior gbi bişey çorbalar yapıorum en fazla iki kaşık alıo devamını yedırmek mümkn değil.illa mama istiyor napacm hç bilmiorum.suyu bile zorla içiriyorum .katı seyleri yemek istiyor ama bende korkuyorum tıkanacak dye o yuzden eline salatalk havuc fılan da veremıyorum korkumdan.nasıl yapacam da mama yerıne yemekleri koyacm bilemıyorum ((((
 
Benim oğlum 7 aylıktı pikniğe gittik kucağımda oturuyordu sürekli elimdeki pirzolayı alıp ağzına götürmeye çalışıyordu ben de korkuyordum boğazına kaçar diye. Halam dedi ki ver eline yesin korkma sadece gözün üstünde olsun dedi hakketen de verdi ısırmaya çalıştı emdi işi bitince bıraktı başka bir tane istedi verdim aynı şeyi yaptı ve mutlu oldu sonra karpuz sonra kavun, salatalık, ekmek derken herşeyi ısırıp kemirmeye başladı. 8 aylık kontrolümüzde de doktorumuz yiyebileceği herşeyi eline verin yoksa katı gıdaya geçemez dedi. oooo biz o dönemi çoktaaan atlattık dedim:) Siz de korkmayın sadece dikkat edin zira bebekler boğazına takılan yiyecekleri kusma refleksiyle kolayca atabiliyorlar. Yalnız ilk başta ekmek gibi ıslanınca boğaza yapışabilecek yiyeceklerden ve leblebi tarzı şeylerden uzak durun derim.
Bir de bir şekilde ipleri elinize almaya çalışın bence bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama başka birşey yemeden devamlı mama içmesi ilerde kilo kaybına neden olabilir. Mamayı kademeli olarak azaltıp ek gıdaya geçin. Bunu da ancak belli bir düzene geçerek yapabilirsiniz. ne zaman mama içip ne zaman içemeyeceğini anlayıp (mesela sabah uyanınca mama içiyorum ama öğlen mama vermiyor annem yemek veriyor bunu yemezsem aç kalırım deyip) ona göre verdiğiniz yiyecekleri reddetmeyeceğini düşünüyorum. Ama tabii bu düzeni oturturken biraz sabretmeniz gerekecek belki bebeğiniz aç kalacak 1 - 2 defa, sizin çok kararlı olmanız gerkecek ama emin olun buna değecek:)
 
Merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim konunuzla alakasi yok ama bi soruda yardiminiza ihtiyacim var? ben kizima ek gida vermeye basliycam artik nasil bi kasikla versem daha iyi olur sizce silikon kasiklami yoksa normal kahve kasigiylami bilemiyorum sizce hangi olur
 

ben slikon kaşıkla başladım ancak çok yumuşak olduğu için yamuluyordu hoş o zamanlar bizim ufaklıkda kaşığı çekiştirmiyordu sonra mika kaşık nispeten daha iyiydi şu an oğlum 9,5 aylık ve evde kullandığım metal tatlı kaşıklarını kullanıyorum
 

çorba değil de kıymalı yemekler yada sade sebze yemeği verebilirsiniz.9 geç bi saat bence akşam yemeğini daha erkene çekip o saatte muhallebi verebilirsiniz.ayrıca muhallebiyi kendiniz pişirebilirsiniz dilerseniz tarif verebilirim.benim kızım 9 aylık gerçi ama ben hazır hiçbirşey vermedim.bisküviden,muhallebiye ,çökeleğe kadar kendim yapıyorum.ben de çalışıyorum gün içinde emme sıklığı azaldı bebeğimin ek gıdalara başlayınca geceleri emiyor daha ziyade.kolay gelsin.
 

canım tecrübeli bir anne olarak birkaç fikir vereyim.Öncelikle bebeğin 10 aylık olmuş maşallah.Artık kahvaltısını tek tek yedirmeye alıştır.Bir de süt ve süt ürünleriyle içerisinde demir olan yiyecekler bir arada verilmez.Bunu doktorlarda önermiyor.Çünkü süt ve süt ürünleri demiri yok ediyor.Yani kahvaltıda verdiğin yumurtanın demir açısından bir faydası yok.12 aylıktan sonra demir ilacı kullanılmayacak bunun için dikkatli olun derim.17.30 da muz ilaveli 100 gr yoğurt veriyorsun 4 saat sonra başka öğün veriyorsun bence 4 saat çok fazla.Yoğurdun tok tutma özelliği yok ki.Tutsa tutsa belki 1-2 saat tok tutar.Tavsiyem yoğurdun yanında içine ekmek doğranmış çorba verebilirsin.sevgiler...
 

söylediklerinin çoğuna katılıyorum yalnız muhallebi kısmı hariç.evde meyve,pirin,irmik kullanılarak yapılan muhallebiler verilmeli bence.bebe bisküvisinden çok daha besleyici.hazır olanlara bende karşıyım ama kendim yapıyorum şeker kullanmadan bayılarak yiyor kızım...
 

ewet ewet ben muhallebi derken sütle pirinç ununu karıştırıyorlar ya ondan bahsetmek istemiştim kuru meyvelerle falan yapıyorum ben bizim doktorumuz ona paluze dediği için ben de artık yer etmiş muhallebiyi süt pirinç karışımı sanmaya başlamışım:) Ama irmikle hiç yapmamıştım çok iyi fikirmiş :)
 

Benim kızımda metal kaşık alerji yaptı, ağızının kenarı hep kızardı, pul pul oldu döküldü. Sonra bebekler için olan kaşıklardan kullandık. İyi oldu. Metal kaşık kullanmayın derim.
 
Benim kızımda 10 aylık. Ben sabah kahvaltısını genelde karışık vermiyorum, beyaz ekmek kullanmıyorum, tam tahılı yada Çavdar' ekmeği kullanıyorum. Pekmez,ceviz,tereyağı , tuzu alınmış peynir, yumurta sarısı, portakal suyu yada ıhlamur yada rezene çay olarak içer. Üzerine muz veririm elinde mıncıklayarak yer.
Bazende karışım yaparım. Karışımları kendi yaptığım bebe biskuvisi yada irmik pişiririm yada buğday ruşeymi, muz yada elma yada avakado yada haşlanmış balkabagı, tereyağı, ceviz, peynir, pekmez, şekersiz kuşburnu marmelatı, (reçel vermiyorum şekerli olduğu için)ile hazırlarım. Ama yumurtayı hep ayrı veririrm.yakıştıramam bir türlü karışım içine.
Aralarda eline gün kurusu kayısı yada Medine hurması yada kuru incir veririm.
Öğlen yemeği olarak köfte yaparım eline veririm , kendi kendine yer, yanında yoğurt ( onuda kendi yemek istiyo ama kaşığı ağzına götürene kadar içine alabildiği azıcık yoğurtta mama sandalyesine , üzerine bazen de yere dökülüyor :) karnıbahar , brokoli, havuç haşlarım onuda kendi yer. Yoğurtlu yumurtalı sarmısaklı tavuk çorbasını seviyo, mercimek çorbası , pirincli çorbalar, şehriyeli çorbalar, sebze karışımları ( hiç püre yapmadım.küp küp durayıp yaparım. İlk verirken çok korktum, yutamayacak diye ama maşallah dişleri olmadığı zaman bile damağıyla çiğnedi) ince bulgurdan pilav yaparım yanına yoğurtlar yer, pırasa, bezelye, yemekleri yaparım. Yazın hazırlanan organik domates sosları ile yemek yapıyorum, kızımın yemeklerini tuzsuz baharatsız yaparım, kemik suyu ve tavuk suyu dolapta mevcuttur çorbalarına koyarım. Yoğurdu evde yaparım günlük sütle. Tavuğu hazır almam , köy tavuğu bulduk onu yediriyorum. Kabak, patates ... Patlıcan haricinde nerdeyse tüm sebzeler yenir. Bazen yemeklerin yannda ayran içer.
Yine arada kendi yaptığım şekersiz kuru kayısı ve keciboynuzu tozu ile tadlandırılmış kurabiyelerden veririm. Yada elma kivi işte ne meyve varsa.
Akşamda öğlen yediği tarzda yemekler yer. akşam yemeğimiz en geç 8 de yenir.9,30 - 10,30 arası uyurken devam sütü Aptamil 3 den 4 ölçek içer uyur, sabah 6 gibi hem anne sütü Bazende uyumazsa 4 ölçek devam sütü içer uyur 8,30 gibi kalkar tekrar aynı maraton. Tabi ben mutfaktan hiç çıkamam. Aralardada beni emer. Onun sayısı yada saati yok, canı her istediğinde ve uyurken emer.
 
Tarhanayı unuttum, tarhana benim çanta çorbam:)) yani bir kavanozda çantamda durur, gezmeye gittiğim zaman hemen onu yaparım, çok pratik ve besleyici.
 

mrb arkadasım pekmezde demır var peynırde kalsiyum var kalsıyum ıceren yıyeceklerle demır ıcerenlerı karıstırınca demırı tutuyor vucutta emılemıyor oyuzden ayrı vermenı tavsıye ederım ve kepeklı yada bugday ekmegı bebeklerde yararlı maddelrn atılmanı hızlandırır nacizane bildklrmı paylşmak ıstedım :)Bebeğim İÇİN | Facebook
 

Teşekkür ederim. Ama kepekli değilde tam tahılı yada Çavdar veriyorum, onlarında böyle bir etkisi Varmı ki?
 

kesinlikle irmik çok besleyici.ben 2 yemek kaşığı irmik ,elme ve ya armut.kuru kayısı varsa evde ama günkurusu olandan kaynatıp blendırdan geçiriyorum içiine pekmez ilave edip yediriyorum kızıma çok seviyor.yada yarım çay bardağı pirinç,yarı çay bardağında az fazla çekirdeksiz kuru üzüm ve bir elma dilimleyip pişiriyorum blendırdan geçirip yediriyorum tavsiye ederim.
 
Cok hasssas bir konu hep bi soru isareti az mi yoksa kafi mi yedikleri diye!! Acikcasi ben bikac doktor degistirmis bi anne olarak birazda icgudulerimizle hareket etmemiz gerektigini dusunuyorum. İlk doktorumuz bize artik kahvaltilarda keci sutu icmemizi soylemisti devam sutleri yada kasik mamalarini cok onermemisti aslinda kafamda okadar soru isareti vardi ki bende en son prof goturdum kizimi bana devam sutune alistir dedi anne sutune en yakin formul oldugunu keci ve inek sutunden suan uzak durmamizi soyledi.tavuk haftada bir kez ve organik olacak market tavugu degil.balik haftada bi kez ama et hergün köfte büyüklüğünde.portakal mandalinadan uzak durun dedi ben veriyordum ama suan olmasada ilerde alerjen farkli durumlar ortaya cikar dedi elma armut kafi dedi.ev yoğurdu yiyoruz zaten onun dişinda sebzeler vs.bn aksamlari corba veriyordum kasik mamasi denedim balli irmikli sasirdim yedi kizim.sabaha kadar buara meme emiyor kizim doktorumuz bunun sigara gibi dudak tiryakiligi oldugunu soyledi.10 aylik bebek artik en gec 12 de emip sabah 7 ye kadar araliksiz uyumali diyor da benim kizim emmek icin sürekli uyaniyor artik yanima aliyorum göğsüm açıkta sabaha kadar...
 
merhaba, öncelikle bebeklerinize 1 yaşına kadar inek sütü, bal, yumurtanın beyazı ve allerji yapacak şeyler verilmemelidir. yoğurtu süt ile karıştırmayın. çok rahatlıkla 5 aydan itibaren verebilirsniz, yoğurdu sade değil de meyva veya bebek bisküvisi ile verebilirsiniz. şeker ile verilmesini beslenme uzmanları ve çocuk doktorları kesinlikle tavsiye etmiyorlar.

Gece Beslenmesi çok önemli bir durum, bebeğiniz büyüdükçe gece beslenmesini yavaş yavaş bırakmalısınız. bir süre sonra tamamen kesmelisiniz. Allah korusun hastane de kalsalar, gece beslenmesine tamamen kızıyor ve yaptırmıyorlar, bu konuda Prof. dr. Muazzez Garipağaoğlu'nu takip edebilirsiniz. Türkiye deki en önemli bebek beslenmesi uzmanıdır.

Ek besinlere gelince meyva suları, meyva püreleri ( burada meyva pürelerini cam rende ile yapmanız gerekmektedir, eğer çelik rende kullanırsanız vitaminin kaçacağını belirteyim) meyva alırken de dikkatli olun, hormonlu meyvalar tercih etmeyin. az alın doğal olanı bulmaya çalışın. Eğer doğal bulamıyorsanız yada gezmeye çıktığınızda vermek isterseniz bana göre en doğalı hipp kavanozlar, hem pratik hem % 100 organik.

Bebeğinizin 8-10 aydan sonra büyümesiyle sütünüz yetmemeye başlarsa kesinlikle devam sütü için yine hipp tercih edin. Avrupa da yaşayan tanıdıklarınız varsa hipp i bir sorun danışın, cevaplar sizi direkt hipp e götürecektir.

Size ufak bir ipucu da vereyim. ben hipp mamalarını bir de kampanya ile alıyorum. hem fırsatlardan yararlanın hem de bebeğinizi %100 organik mama ile büyütün. Örn. hipp 300 gr mama 17 TL ve 5 kapak toplarsanız 1 mama hediye, size 13 TL ye geliyor. 800 gr hipp mama normalde 49 TL ye satılıyor, 3 mama ya 1 mama hediyesi ile hipp 800 gr mama 22 TL ye geliyor.

SMA isteyen olursa 900 Gr 4 adet alımda 31 TL, iki kapağa 1 900 gr mama hediyesiyle 21 TL ye geliyor... daha uygununu bulursanız benimle paylaşın lütfen
 
Son düzenleyen: Moderatör:

bende aynen sizin gibi düşündüm benim kızımda 10 aylık bizim yemeklerden kesinlikle yediremiyorum açmıyor azını kaşık maması çorba her çorbada değil kısıtlı sayıda bunları bile reklamlarda şaklabanlıkla yediriyorum.mamayıda içmiyor.çocuk iştahlı olunca yiyor galiba anlamadımki problem nerde.yemeklerimizi özellikle yiyebileceği gibi yapıyorum ama zaten direk reddettiği için...yoruldum yeme içme derdinden.
 
mehaba;benimde 1 yaşında kızım var.bende ilk çoçuğum olduğu için üstüne çok düştüm.işte şu saatte şunu yiyecek; bu saatte bunu falan filan hep okudum uygulamaya çalıştım .ektra bişey oldumuda hemen doktoruma soruyordum.kızım 8 aylık oldu fakat katı şeyleri yutamıyor her şeyi yiyemiyordu.bir yerde bir yanlışlık yapmıştım fakat neydi.hele bide diş çıkarma eklenince ooooo demeyin o pisikoloji çok kötü.sonra 22 nisan 2012 köyümüze gittim.baktım orda kadın daha 5 aylık bebeğine domatesi kesmiş bebek nasıl emiyor.ben aaa 5 aylık bebeğe verilmez 6 aydan sonra ek gıda olur dedim.sonra diğer bebeğe baktım 10 aylık maşallah sofra kuruluyo annesi ne yese onu veriyor bebek hiç red etmiyor.sonra eve geldiğimde öğünleri kaldırdım.sofrayı kurdum ne yersem onu yedirdim.şükür katı şeyleri yutuyo iştahıda açıldı.yani arkadaşlar kasmayalım kendimizi biraz rahat olalım.
 
arkadaşlar benim de 10buçuk aylık bir bebeğim var bir süredir beslenmesiyle ilgili bir soru işareti var kafamda.. dr. a gidene kadar size de bir danışayım istedim. biz de hem anne sütü hem ek gida alıyoruz ama yoğun olarak anne sütü aldığı için ek gidamız biraz az mı kalıyor acaba.. sabah peynirli omlet ya da menemen yanında biraz peynir, öğleden sonra kaşık maması ( içine ceviz-fındık-badem ezmesi katılarak), akşam üzeri de sade veya meyveli yoğurt.. bazen de çorba ya da ev yemeği ama onları yemiyor desem yeridir, anca 1-2 kaşık.. gerçi kilosu iyi en son 2 hafta önce 10buçuk kg dı yine de kafama takılıyor acaba yetersiz mi besleniyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…