- 30 Nisan 2012
- 644
- 479
-
- Konu Sahibi emelertesi
arkadaşlar istedimki bu başlıkta sadece 10 aylık bebeklerimizin beslenmesini paylaşalım.benim kızımın 1 günlük menüsü şöyle..
sabah 8:30 120 cc 6-12 ay pınar dewam sütü içine1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez 1 kutu labne peyniri veya beyaz peynir /cicibebe bebek ekmeği yada bisküvü 1 gün biri 1 gün biri.
11:30 gibi meyve püresi
13.30 sebze ,tarhana ,yoğurt ,mercimek yada kesme çorba içine tavuk ya da kıyma ilave edilmiş
17:30 yarım muz ilaveli yoğurt 100 gr (yoğurt miktarı sizce az mı) hazır yoğurt kullanıyorum babymix
21:00 muhallebi öğünümüz bizim en sorunlu öğünümüzdür..arı nın muhallebisini pişirdim epeyce bi süre ama öğürerek yediği için milupanın sütlü pirinçli gibi kaşık mamalarına döndüm..bunlarıda bazen sulu yapıp biberonla veriyorum yarı koyu..uykuya dalmadan .hiç yememesinden iyidir diye..
ben çalışıyorum öğretmenim .sütüm gitgide azaldı gün içinde emmiyo sabah ve akşam 1 kere..1 kerede gece emiyo.. gece 1 seferde 120lik maam veriyorum
benim sorum şu: nekadar emziriyor 10 aylık bebek annleeri yada emzirmeyenler böyle bir katı beslenmenin yanısıra ne kadar günlük mama veriyor?
birde akşam öğününde nasıl bir düzenleme yapabilirim?her bebek muhallebi sewmeyebilir.onlarında bir damak zevki var ama akşamın 9 unda tekrar çorba vermekte abes geliyo bana..önerilirenizi bekliyorum
Benzer sikintilar bizde de var.Biz dwTurnbackthehandsoftime .!.:Kesinlikle çok yerinde bir konu olmuş bu. Benim oğlum da 9 ay 3 haftalık. 8-8.30 arası kahvaltı ( peynir ve yumurta/ pekmezi aynı öğün vermiyorum) bazen lokma lokma yefiriyorum bazen karıştırıyorum. Son günlerde kahvaltısına çok az zencefil rendeliyorum faydasının olduğunu düşünüyorum. Öğünler arası aşağı yukarı 2,5- 3 saat. yoğurt ve meyve birer öğün sabit, onun dışında çorba ve yemek evde ne varsa, hazır kullanmıyorum, ekmeği de kendim yapıyorum, emmeye gelince, uyutmadan hemen önce ve canı başka ne zaman isterse emiyor akşam da 6 buçuk 7 civarı uyuyor. Sorunum( ki bu benim hatam) blender çok kullandım bugüne kadar çünkü kusmaya çok yatkın oğlum. Büyük taneli şeylere malesef alışamadık daha. Hemen öğürüyo ve çıkarıyo ne varsa. Bu arada uykuları alt üst olmuş durumda üst diş gelirken başladı, 1 aya yakın zamandır akşam uyuttuktan sonra sık uyanıyo dalamıyor galiba, gece de 3-4 defa kalkıyo emmek istiyor( nasıl başedicem bilmiyorum gündüz uykuları da kısaldı...
Kesinlikle çok yerinde bir konu olmuş bu. Benim oğlum da 9 ay 3 haftalık. 8-8.30 arası kahvaltı ( peynir ve yumurta/ pekmezi aynı öğün vermiyorum) bazen lokma lokma yefiriyorum bazen karıştırıyorum. Son günlerde kahvaltısına çok az zencefil rendeliyorum faydasının olduğunu düşünüyorum. Öğünler arası aşağı yukarı 2,5- 3 saat. yoğurt ve meyve birer öğün sabit, onun dışında çorba ve yemek evde ne varsa, hazır kullanmıyorum, ekmeği de kendim yapıyorum, emmeye gelince, uyutmadan hemen önce ve canı başka ne zaman isterse emiyor akşam da 6 buçuk 7 civarı uyuyor. Sorunum( ki bu benim hatam) blender çok kullandım bugüne kadar çünkü kusmaya çok yatkın oğlum. Büyük taneli şeylere malesef alışamadık daha. Hemen öğürüyo ve çıkarıyo ne varsa. Bu arada uykuları alt üst olmuş durumda üst diş gelirken başladı, 1 aya yakın zamandır akşam uyuttuktan sonra sık uyanıyo dalamıyor galiba, gece de 3-4 defa kalkıyo emmek istiyor( nasıl başedicem bilmiyorum gündüz uykuları da kısaldı...