- 30 Nisan 2012
- 644
- 479
- Konu Sahibi emelertesi
arkadaşlar istedimki bu başlıkta sadece 10 aylık bebeklerimizin beslenmesini paylaşalım.benim kızımın 1 günlük menüsü şöyle..
sabah 8:30 120 cc 6-12 ay pınar dewam sütü içine1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı pekmez 1 kutu labne peyniri veya beyaz peynir /cicibebe bebek ekmeği yada bisküvü 1 gün biri 1 gün biri.
11:30 gibi meyve püresi
13.30 sebze ,tarhana ,yoğurt ,mercimek yada kesme çorba içine tavuk ya da kıyma ilave edilmiş
17:30 yarım muz ilaveli yoğurt 100 gr (yoğurt miktarı sizce az mı) hazır yoğurt kullanıyorum babymix
21:00 muhallebi öğünümüz bizim en sorunlu öğünümüzdür..arı nın muhallebisini pişirdim epeyce bi süre ama öğürerek yediği için milupanın sütlü pirinçli gibi kaşık mamalarına döndüm..bunlarıda bazen sulu yapıp biberonla veriyorum yarı koyu..uykuya dalmadan .hiç yememesinden iyidir diye..
ben çalışıyorum öğretmenim .sütüm gitgide azaldı gün içinde emmiyo sabah ve akşam 1 kere..1 kerede gece emiyo.. gece 1 seferde 120lik maam veriyorum
benim sorum şu: nekadar emziriyor 10 aylık bebek annleeri yada emzirmeyenler böyle bir katı beslenmenin yanısıra ne kadar günlük mama veriyor?
birde akşam öğününde nasıl bir düzenleme yapabilirim?her bebek muhallebi sewmeyebilir.onlarında bir damak zevki var ama akşamın 9 unda tekrar çorba vermekte abes geliyo bana..önerilirenizi bekliyorum
Selam,
Benim kızım 8,5 aylık şuan Cumartesi 8 aylık kontorlumuz var.. :)
Benim kızımın menüsü seninki ile aynı sadece ben öğlen yağsız et veriyorum yani çorbasının içine koyuyoryum ve sebze çorbası..
Aksam 7,30-8:00 gibi akşam çorbası var tarhana-mercimek-yayla artık evde ne pişiyorsa onu yiyor..Sonra minumum 1 saat 1,5 saat sonra da kaşık maması sütlü pirinçli koyu kıvam yapıp biberonla veriyorum..
Akşamları da 1 kere kalkıyor 120 cc süt veriyorum o kadar..
Ama cumartesi itibari ile köfte-makarna-pilava başlıcaz doktorumuz öyle demişti bakalım nasıl bir şey olacak???