1 yıllık evliyim eşimle bugün yine tartıştık boşanma kelimesi düştü...

bide eşinin burcunu merak ettim benim başımda da küsüp duran biri varda

o boğa burcu canım.. bende yay burcuyum aslında burçlarımız kesinlikle uyuşmuyor...ama ben inanmıyordum öyle şeylere şimdi bi keşkem daha oldu...:43:
zamanla belki düzelir
biraz daha zamana ihtiyacınız var
evliligin ilk yıllarında herkes aynı sorunları yaşıyor sanırım:ssz:
umarım öyledir canım insan yuvayı bozmak için kurmuyor ben hala ümit ediyorum gelirde konuşur barışırız diye ama yol yakınken birbirimizi fazla yıpratmadanda ayrılsak dahamı hayırlı olur diye kendimi düşünmeden alamıyorum :50:

Kıyamam ben sana. Bak elinde bir bebeğin var. Biliyorum hayallerin bunlar değildi.
Hangimiz hayallerimizi yaşıyoruz ki? Ben şu sıra hayallerimden farklı o kadar çok şey yaşıyorum ki ...
Ama senin elinde bir yavrucak var. Ve o dünyanın en güzel varlığı.... Dava aç ve ya açma diyemem. Ama ilk önce sakince konuşmayı dene canım.
Haklısın canım zaten bebeğim olmasa çok daha farklı davranırdım onun sevgisi beni ayakta tutuyor babasız büyümesini asla istemiyorum ama eğer kaçınılmazsa mecbur gider hayatımıza tek başımıza devam ederiz

zaten çok hayal kurmak insanı mutlaka hayal kırıklığına uğratıyor...:43:

Canim inanki evliliginde bi oturma sureci varesine belki o an cok soylendin ve oda bosan kurtul dedi
Ortada cok buyuk seyler yoksa halledilir sakin bi zamaninda konus ben bu sekilde iliskimizin son bulmasininistemiyorum de birbirinize sozler verin
He aldatiyorsa
Dovuyorsa
Psikolojik baski yapiyorsa orasi ayri
ama evliligin ilk senesi genelde alisma suresidir ve esler birbirinin huyunu suyunu anlayana kadar bu tarz seyler olur
Zaman gectikce birbirinizi dqha cok anlayacaksiniz

o boğa burcu canım.. bende yay burcuyum aslında burçlarımız kesinlikle uyuşmuyor...ama ben inanmıyordum öyle şeylere şimdi bi keşkem daha oldu...:43:

umarım öyledir canım insan yuvayı bozmak için kurmuyor ben hala ümit ediyorum gelirde konuşur barışırız diye ama yol yakınken birbirimizi fazla yıpratmadanda ayrılsak dahamı hayırlı olur diye kendimi düşünmeden alamıyorum :50:

Haklısın canım zaten bebeğim olmasa çok daha farklı davranırdım onun sevgisi beni ayakta tutuyor babasız büyümesini asla istemiyorum ama eğer kaçınılmazsa mecbur gider hayatımıza tek başımıza devam ederiz

zaten çok hayal kurmak insanı mutlaka hayal kırıklığına uğratıyor...:43:

tabikide bir yuva kolay kurulmuyor ama çok çabuk dagılır
sadece zaman biraz ayrı kalın
görüşmeyin telefonda bile
birbirinizi merak edin
baktınız gene aynı sonra yeniden karar verirsiniz

şuan hassas bi dönemindesin eşinde belliki istedigin anlayışı gösteremiyor sabırlı olmaya çalış cnm pişman olcagın kararlar alma bebeginizi elinize alınca herşey degişebilir boşanmak son çare olsun senin için önce elinden geleni yap bir yıl daha çok yeni en tehlikeli dönem ilk beş yılmış zaten Allah yardımcın olsun..

Erkekler bunalinca öyle kestirip atarlar zaten, bosanalim kelimeside cok düser, sahsen ben daha gecenlerde öyle birseye sahit oldum ve adam karisiyla 20 senedir evli ve cocuklarida var, cidden söyledigine inanmiyorum, laf olsun torba dolsun.

Sende esinle problemlerin neyse onu cözmeye calisacaksin. Tartismalar olur, her evlilikte olur, büyük kavgalarda olur, ama bosanma kelimesini bir daha kurmamasi gerektigini anlatacaksiniz.
Cocukda hicbirseyi düzeltmez, catirdayan bir iliskiye bomba gibi düser sadece.
Esinizin söyledigi lafa degilde, neden kavga ettiginize konsantre olun ve kökten cözmeye calisin.

canm ucak bileti bakma hamilesin otobus biletine bak.seni huzursuz ediyorsa bi ara ver annene kardesine teyzene fln git.hamilelikten sen yanlıs anlayabılıyorsun ama ona ne oluyor o damı hamile ?? adam olup kıymetini bilsin alttan alsın.hamilelik döneminde seni o sakinleştirmeli ama onu bile yapmıyorsa ileride daha kötü olur die düşünüyorum.

İlk yıl evliliğin oturma sürecidir ve tartışmalar haliyle olur.Ama kavga sonrası adam süslenip çıkıyorsa bu başka bir durum bence.
Keşke çocuk için bekleseydin demek içinde çok geç.
Allah yardımcın olsun hakkınızda hayırlısı.
Sakin olmaya çalış ki bebeğinde hissediyor üzüntünü unutma.

Canım öncelikle 1.si eşin tartısınca evden cıktı diye hemen aklına aldatma falan gibi kötü şeyler gelmesin.ben bayan olmama rağmen tartısınca şöyle bi sakinleşmek için 1-2 saat dısarı cıkıp geliyorum.gerçi sen hamileymişsin gitmese daha iyi olurmuş ama evde kalıp kavgayı uzatacağınıza bi süre uzak kalın daha iyi.
2. Ilk yılımıza rağmen hep kavgalıyız diye düşünme çünkü evliliklerde zaten en zor yıllar ilk yıllardır.ilk 3-5 yılı geçirebildiysen diğer yıllar daha kolay zaten.daha yeni yeni birbirinizi tanıyosunuz evlilikten önce ne kadar sevgili olursanız olun aynı evde yaşamak bambaşka bişey...bambaşka bir karakter ve kültürden birine alışmak kolay mı?
3. Boşanma kelimesi ilk duyduğunda çok ağır gelir..ve bunu duya duya hala basıp gitmemek gurursuzluk yüzsüzlükmüş gibi gelir insana.ama inan zamanla öyle kaşarlanırsın ki onun içten söylemediğini sinirden zırvaladığını bilirsin sen de aynısını yaparsın ama herkes oturduğu yerde oturur,iki taraf da öyle bişeye yeltenmez.
4. Eşinin küsme huyuna gelince...bazı evliliklerde bayanlardır nazlı olan bazılarında ise erkekler...mesela bizde hep özür dileyen eşimdir...o daha çabuk unutur herşeyi...ama biçok arkadaşımın kocaları çok tripli...seninki de öyleyse hassas olduğu konuları öğrenmelisin artk...çok gereksz yere küstüğü durumlarda özür dileme..al karşına konuş.herşeye rağmen hala benle konuşmuyosan sen bilirsin de ve kendi haline bırak..konuşmak istediğin mevzuları,kırgınlıklarını,beklentilerini aranız iyiyken,neşeniz yerindeyken konuş...araya sokuştur hemen.

şimdilik aklıma gelenler bunlar canım...belki işine yarar...inşallah..

Cok uzuldum arkadasim ustelik bebek bekliyorsun. bebek olayi olmadan esin bosan deseydin cocukluk etmis derdim ama bebegin var, bilemiyorum, cok kizdim esine. ne yaparsin bilemiyorum ama bebegim mutsuz olsun diye kendi hayatini ziyan etme ve bir karara varmadan ailene/akrabalarina anlatma. allah yardimcin olsun arkadasim.

erkekler genelde bosanma lafını dıle getırmezler kolay kolay..
yınede ben esınızın bosanmayı dusundugunu sanmıyorum..
sanırım oda streslı gunler yasıyor..
kaldıkı evliligin ilk yılı hep tartısma ve küslüklerle gecer..
zamanla hersey rayına oturur merak etme ama dogacak olan bebegınde hayatınıza katacagı zorluklar olacak
keske ne evlılıgın bu zorlu gunlerını atlatıp,sonra hamıle kalsaydın.
ama ınan cogumuz bunları yaşadık..şimdi gectı gıttı hepsı

kızlar tavsiyeleriniz için size çoook teşekkür ediyorum eşim şimdi eve geldi oturma odasındayız iki yabancı gibi...bi tek kelime etmedi girerken bakalım bi konuşmayı deniyeceğim şimdi çıkıyorum o yüzden nolur dualarınızı eksik etmeyin :43::43:

Canım öncelikle 1.si eşin tartısınca evden cıktı diye hemen aklına aldatma falan gibi kötü şeyler gelmesin.ben bayan olmama rağmen tartısınca şöyle bi sakinleşmek için 1-2 saat dısarı cıkıp geliyorum.gerçi sen hamileymişsin gitmese daha iyi olurmuş ama evde kalıp kavgayı uzatacağınıza bi süre uzak kalın daha iyi.
2. Ilk yılımıza rağmen hep kavgalıyız diye düşünme çünkü evliliklerde zaten en zor yıllar ilk yıllardır.ilk 3-5 yılı geçirebildiysen diğer yıllar daha kolay zaten.daha yeni yeni birbirinizi tanıyosunuz evlilikten önce ne kadar sevgili olursanız olun aynı evde yaşamak bambaşka bişey...bambaşka bir karakter ve kültürden birine alışmak kolay mı?
3. Boşanma kelimesi ilk duyduğunda çok ağır gelir..ve bunu duya duya hala basıp gitmemek gurursuzluk yüzsüzlükmüş gibi gelir insana.ama inan zamanla öyle kaşarlanırsın ki onun içten söylemediğini sinirden zırvaladığını bilirsin sen de aynısını yaparsın ama herkes oturduğu yerde oturur,iki taraf da öyle bişeye yeltenmez.
4. Eşinin küsme huyuna gelince...bazı evliliklerde bayanlardır nazlı olan bazılarında ise erkekler...mesela bizde hep özür dileyen eşimdir...o daha çabuk unutur herşeyi...ama biçok arkadaşımın kocaları çok tripli...seninki de öyleyse hassas olduğu konuları öğrenmelisin artk...çok gereksz yere küstüğü durumlarda özür dileme..al karşına konuş.herşeye rağmen hala benle konuşmuyosan sen bilirsin de ve kendi haline bırak..konuşmak istediğin mevzuları,kırgınlıklarını,beklentilerini aranız iyiyken,neşeniz yerindeyken konuş...araya sokuştur hemen.

herseyi cok guzel özetlemişsin:46::46:

Erkekler karılarından kolay kolay boşanmak istemez. Ciddi ciddi boşanma davası açmış eşlerinin peşindne koşan, caydırmaya çalışan çok adam biliyorum. Hele ki çocuğu olan bir adam karısını sevmese bile çocuğu için yürütmeye çalışır, boşanmaz. Eşiniz de çok bunaldığı, sinirli olduğu zaman ağzından çıkıvermiş, bence ciddi niyeti yok.

Şimdi bana bazıları kızacak ama birazcık suyuna gidin. Her zaman şuna inanırım iki kişiden biri öfkeliyse diğeri susacak, çok zor olsa da susacak susamıyorsa orayı terkedece.Şimdi o sinirli sizde bağırmaya başlarsanız iş çığrındna çıkıyor, saygısızlık başlıyor, iğnelemeler, hakaretler oluyor. Eşiniz öfkeliyse sakinleşmesini bekleyin, sakinken konuşun. Mesela eve gelmiş hiçbirşey yokmuş gibi bebekten bahsedin. Ah bugün de çok yaramazlık yaptı, tekmeleyip durdu deyin, ah şimdi de tekmeledi deyin alın eşinizin elini karnınıza koyunn. Surat asmaya devam ediyorsa yılmayın meyve yıkayın çay koyun önüne. Onun sevdiği bir konudan bahsedin. Valla zor ama mutlaka çözülecek surat asmayı bırakacak. Kıvama gelince, biraz siniri gidince belki neşesi yerine gelince de yine onu suçlamadan baştan onu gururunu okşayarak sen iyi bir insansın seni seviyorum belki bende de hatalar vardır ama senin bu huyların, bu yaptıkların beni üzüyordan girin işte anlatın dökülün.

Yaa biz kendimizi çok hatasız görüyoruz, hep hata karşıda diyoruz, beni yanlış anlıyor, lafı işine geldiği gibi anlıyor diyoruz. Ama ya biz kendimizi anlatamıyorsak, ya gerçekten kırıcı bir insansak, bize normal gelen laflar belki de karşıdakine alaycı geliyor, aşağılayıcı geliyor ve kırılıyorlar. Mesela ben bunu kendimde gördüm ve bu yonce kendimi düzeltmeye çalışıyorum. Bazı hareket ve sözlerimi değiştirmeye başlayınca çevreden olumlu geri dönüşler alıyorum. Sanki insanlar bana daha yakın olmaya, beni daha çok sevmeye başladı. Belki de siz dan dan konuşan, belki kırıcı birisisiniz. Tamam niyet önemli, iyi niyetlisiniz içinizde kötülük yok ama işte ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz önemli. İşte karşılıklı konuşarak taşlar ortaya dökülür.

Son düzenleme:
benim şuan 6 aylık bebeğim var evlendikten bir yıl sonra hamile kaldım ben ve doğuma 3 ay kalana kadar kavgalar sürdü hele hamileliğin ilk aylıarında çok şiddetliydi kavgalar ben çok alıngan olmuştum lohusa dönemindede öyle oluyorsun küçücük şeylere alınıyor insan.Kavga edince benimde eşim çıkıp giderdi hatta bende çıktım bikaç kez ama gidecek yerim olmadığından parkta biraz oturdum eve geri geldim☺Kavgalar sıklaşınca küsmelerinde bir ağırlığı kalmıyor seviye giderek düşüyor tehditler artıyor sizi kontrol edemediği için sizinle başedemedigi için boşanmayı söylemiş bence niyeti ciddi degıl sadece gözünüzü korkutmak istemiş benim eşimde bana boşan diyordu bende ona seni boşarım diyordum ilk yıllarda olur böyle şeyler evliliğini sürdürme niyetin varsa sabredeceksin biraz zaten bir evliliğin tam oturma süresi 5 yıl mış.

Kızlar 1 yıl oldu eşimle evleneli...sürekli tartışıyoruz şimdi yine tartıştık oda süslendi püslendi çıktı dışarı nereye gittiyse artık...hamileyim birde artık kaldıramıyorum çocuk sürekli huzursuz karnımda ya çıkınca ne yapacağım ben? Ağlaya ağlaya bi hal oldum... ben böyle bir ortamda nasıl sağlıklı bir evlat yetiştirebilirim? sürekli tartışma küsmeler barışmalar...artık saygı da yavaş yavaş tükenmeye başladı hakaret etmiyoruz ama hep iğneliyoruz birbirimizi.... ne yapacağımı şaşırdım gerçekten bayramda herşey güzelken bugün yine ufak bi tartışma deveye dönüşüyor...bu böyle gitmez diyorum kendi kendime eşimde kaldırdı dedi: boşanma davası aç kurtul.............. resmen bezdirme politikası yapmış meğer kendiliğimden gideyim diye...:43::43::43: şu an çok kötüyüm gerçekten... buraları terkedesim var uçak biletlerine bile baktım ağlar ağlar geçer elbet diyorum kendi kendime olan ama zavallı bebeğime olacak babasız büyüyecek ona çok üzülüyorum kaç kez böyle ayrılma eşiğine geldik hep bi şans daha verdim ama bu sefer kesin heralde...boşanma kelimesini kullandı artık bi erkek bunu söylüyorsa bitirmiştir diye düşünüyorum....ne olur bi akıl verın bana napmalıyım şimdi?

bı sorunu vardır belki senın bilmedğin ne bilim bişeyleri takıodr kafasına bizde çok kavga edıorz surekli 2 gun ii 3 gun kus çok denıldı bızdede boşanalım kurtulalım ama şuan bin şkür rabbime iyiyiz boşan dedi die gunlerce bunu düşünüo anlmı çıkarma bence ne yaparsan kendine ve karınındakı çocuğa yaparsın bnde hamıleyım ve kavga ettğimizde hemen aklıma bebeğimi getiriıom stres onlar için çok ağır bı gözunu korkutmayı denesen tmm boşanıorm bıttı desen tepkisi ne olur acaba boşan dmeıorm kesinlkle çok zor ama belki gözü korkar yada al karışına bana nıe böle davranosun de kırılıorm dayanamıorm de hemen pes etme canım allah yardımcın olsunnnnnn

Lütfen karşı tarafla da empati kurmaya çalışın. Acaba gereksiz konular çok mu uzatılıyor? Veya bu böyle gitmez dediğinizi eşiniz mi duydu da onun üzerine boşan da kurtul tarzın da bir çıkışı oldu?

Olaylara dışarıdan bakmaya çalışın, bir seyirci gibi, gerçekten sorun edilecek şeyler mi var mı? Öyle ise yapıcı bir şekilde, ama asla suçlamadan konuşmaya çalışın. Gerekirse yardım alın. Çok yeni evlisiniz, buna alışmak bile zor, ve de çocuk sorumluluğunun stresi ikinizde de vardır şimdiden.

Fevri çıkışlarınız, emin olmadan suçlamalarınız olmasın. Ben de evden çıkmadan mutlaka bir çeki düzen veririm kendime. Duşumu almadıysam mutlaka alırım mesela. Bu demek değildir ki başkası için.

aynen ben de 1 yıllık evliyim ve boşanmak istiyorum cümlesini içimden o kadar çok haykırdım ki,huzursuz bi annenin çocuğu nasıl olur diye bebek - çok istememe rağmen -yapmıyorum.

Kızlar 1 yıl oldu eşimle evleneli...sürekli tartışıyoruz şimdi yine tartıştık oda süslendi püslendi çıktı dışarı nereye gittiyse artık...hamileyim birde artık kaldıramıyorum çocuk sürekli huzursuz karnımda ya çıkınca ne yapacağım ben? Ağlaya ağlaya bi hal oldum... ben böyle bir ortamda nasıl sağlıklı bir evlat yetiştirebilirim? sürekli tartışma küsmeler barışmalar...artık saygı da yavaş yavaş tükenmeye başladı hakaret etmiyoruz ama hep iğneliyoruz birbirimizi.... ne yapacağımı şaşırdım gerçekten bayramda herşey güzelken bugün yine ufak bi tartışma deveye dönüşüyor...bu böyle gitmez diyorum kendi kendime eşimde kaldırdı dedi: boşanma davası aç kurtul.............. resmen bezdirme politikası yapmış meğer kendiliğimden gideyim diye...:43::43::43: şu an çok kötüyüm gerçekten... buraları terkedesim var uçak biletlerine bile baktım ağlar ağlar geçer elbet diyorum kendi kendime olan ama zavallı bebeğime olacak babasız büyüyecek ona çok üzülüyorum kaç kez böyle ayrılma eşiğine geldik hep bi şans daha verdim ama bu sefer kesin heralde...boşanma kelimesini kullandı artık bi erkek bunu söylüyorsa bitirmiştir diye düşünüyorum....ne olur bi akıl verın bana napmalıyım şimdi?

Çok merak ettim genelde kavga etme nedeniniz ne? Bizde çok kavga ederdik eşim başanalım o zaman falan dedi şimdi Allaha şükürler olsun huzurluyuz. İnşallah yuvamızdan ve hepinizin yuvasından huzur eksik olmaz

Valla böyle güzel yorum görülmedi :46: Kısa ve öz ama tam isabet :1:

Back
X