- 7 Ekim 2016
- 184
- 68
-
- Konu Sahibi SerenityMamoru
Keşke hamile kalmasaydın boşanırdın yoluna devam ederdin ama çocukda olcakmış.
Zor ama genede boşan kendine güveniyorsan ben kendimede çocuğumada bakarım diyorsan. Bu adamdan baba olmaz zaten.
Ya bu devirde bosamis ailesi kabul etmemiş çocuklu ayaklarinin üstündeduran bir sürü òrnek var ve çalısıyorum da diyorsun çalisirken kimseye ihtiyacın yok tmam zor olur belki ama zorluk olmadan da hicbirsey olmuyorçok düşündüm boşanmayı. böyle biri değildi. ha düzeldi ha düzelecek derken sabrediyorum işte. bakalım son artık öyle yapıcam. işin kötüsü ailem bni boşanmış ve çocuklu kabulde etmez annem kalpten gider nefret eder bu durumlardan.
Canim evliliğimin ilk yılında bende bu tarz şeyler yaşadım çalışıyordumda bir yıl bitti ikinci yıla girdik iş yerim kapandı işten çıktim ve hamile olduğumu öğrendim tekrar bi iş bulamadim derken doğum yaptın 4 ay oldu hala evdeyim çalışmayıda şuan düşünmüyorum .
Sen çok sabretmissin bu saatten sonra çöpe atma biraz daha sabret ben olsam sabretmezdim ama eşim kanser tedavisi gördü atlattıda çok şükür ben bu sebepten dolayi hep sabrettim yine olsa yine yaparim çünkü çok seviyorum çok bağlıyım ona simdi 2 yılımız dolacak ve eşim inanılmaz değişti iyi yönde durup dururken aramaya sormaya başladi seni seviyorum laflari havalarda uçuşuyor adeta sevgi kelebeği oldu annesini babasinı dinlemez beni dinler oldu fikirlerime daha çok saygı göstermeye başladı . Ama ben bir yanlış yaptığinda hićbirsey olmamîş gibi davranıp aradan 1 2 hafta geçtikten sonra bana yaptığını yapmaya başladim biye böyle yaptın şöyle yaptın dediğinde ise sende bana böyle yapmıştın diyerekonu susturmaya başladım.
Diyeceğim şu ki sabret düzeleceğini göreceksin hamileliğinde verdiği duygusallıkla yanlış karar verme sana yaptığını sessizce karşıla ve bi kaç gün sonra aynı şeyi yap simdi benim eşim çalişmadığım halde izin gününde kalkar kahvalti hazirlar sonra beni uyandırır ve yardım edip destek olur zorla dışarı çıkarır gezeriz ederiz bunlar hep olan şeyler bi kaç yıla düzeliyo .
Ya bu devirde bosamis ailesi kabul etmemiş çocuklu ayaklarinin üstündeduran bir sürü òrnek var ve çalısıyorum da diyorsun çalisirken kimseye ihtiyacın yok tmam zor olur belki ama zorluk olmadan da hicbirsey olmuyor
ah inşallah canım böyle şeyler duymaya o kdr ihtiyacım varki en azndan bir umudum oluyor. bnm eşimde sevgiliyken öyleydi bana koşarak gelirdi. beni yolcularken ağlardı. kavuşacağımız günü beklerdi. bişey yapılacaksa yapardı.. evimize ilk temizliğimizi o yaptı. bn gitmemiştim bile. artık aile özleminden mi alıştığı düzendenmi ailesinin aklını karıştırmasndan mı bilmiyorum. (kiii kim ne derse desin insan kendine bakmalı önce başkasınn ağzına deil.) inşallah bnm eşimde eskiye döner. dediğini deneyeceğim. sabırlı olup yaptıklarını ona yapıcam. hoş nasıl başarıcam bilmiyrm ama bakalm.
mesela pzr inat ediyor uyanmıyr bekliyor kahvaltı gelsin. bnde sinirleniyrm yapmıyrm bazen. aç kaldık diyor senn yüzünden. bilmiyrm bakalm
Emin ol benim ailem kadar büyük ve geniş bir ailen yoktur belkide vardır bilemem ama biri birsey diyecek diyede kendini mutsuzluğa sürükleme dediğim gibi biraz kurtarmaya çalış baktın olmuyor ne yapacaksin istemedigin mutsuz bir evliliği sürdürmek sanada çocuğunada zarardan baska birsey getirmez hem ben sana git hemen boşanda demiyorum kimseyede bunu demek düşmez banada düşmez dediğim kurtarmaya çalış olmuyorsada gerisi sana kalmış canımdoğru diyorsun. ama biz büyük bir aileyiz ve hepsi bana kötü gözle bakıcak. tmm ailemi bu konuda görmezden gelim bu psikolojik baskı da üzerimde kalsın diyelim. daha doğum bile yapmadım. mecburen bu süreçte işi de bırakmak durumunda kalıcam. bakcak kimsemde yk.
Em
Emin ol benim ailem kadar büyük ve geniş bir ailen yoktur belkide vardır bilemem ama biri birsey diyecek diyede kendini mutsuzluğa sürükleme dediğim gibi biraz kurtarmaya çalış baktın olmuyor ne yapacaksin istemedigin mutsuz bir evliliği sürdürmek sanada çocuğunada zarardan baska birsey getirmez hem ben sana git hemen boşanda demiyorum kimseyede bunu demek düşmez banada düşmez dediğim kurtarmaya çalış olmuyorsada gerisi sana kalmış canım
Sizin yazmış olduğunuz bu yazıyı gorunce sanki birisi beni anlatmış gibi sizin bu yasadiklarinizin aynısını bizzat ben yaşıyorum 3 haftalık evliyken istediler altınlarımı başta yumuşak davrandım sadece 2 tanesini veririm dedim bu kadarcikla hiç bir şey hallolmaz dedi bende vermiyorum o zaman dedim kadınlar böyle konulara karışmaz dedi benim gönlüm eazi değil ben vermek istemiyorum dedim bu aralar konusunu açmıyorlar bakalım senin yaşadığının aynısını bende yaşıyorum işine gelince iyi işine gelince kötü davranıyorMerhaba millet,
2016 Mayıs ayında çokta severek evlendim eşimle. 1 yılda ondan öncesinde bir sevgililik dönemimiz oldu. Sevgiliyken çok iyiydi bana karşı, kavgamız gürültümüz pek olmazdı, fikirlerime özen gösterirdi, el üstünde tutardı, birlikte gezer dolaşırdık.
Evlendikten sonra direk kabus oldu. bir insan bu kadar nasıl değişebilir şaştım kaldım. Ailesinin ağzına bakan, onlar ne derse yapan, benim söylediklerimi pek umursamayan, ben bir şey deyince tam tersini yapıp banada her defasında ama , inat yapıyorsun diyen, sürekli annemlere gidelim diyen (ki evlenmeden önce eve zor girerdi ben derdim dışarda durma ailenin yanında ol diye ) bi insan oldu.
evlenmeden bir sürü borç yapmış. bu olabilir tabi yuva kurmak kolay değil. ama ailesiyle harcamış herkesin haberi var bir benimle paylaşmamış. takılarımı aldı götürdü borca yatırdı ben görmedim bile. düğün yaparken kız tarafının alması gereken her şeyi bana aldırıp. erkek tarafının alması gereken her şeyi ailesiyle ortak borcundan harcayıp bana borç getirmiş.
Kıyafetime karışmayan insan şimdi omzum gözükse bana kötü davranan , ağır sözler söyleyen biri oldu.
bende çalışıyorum kendisi de çalışıyor. evin yemeği temzliği her şeyi bende hiç bir şeye yardım etmedği gbi birde ufacık bir şeyde hemen azarlanıyorum.
bir pazarımız var yataktan kalkmak bilmez. kaldırsam kalkmaz. kaldırmasam bu kdr saat niye uyuttun kahvaltı hazırlayp kaldırsaydın der. (sanki o da bana zimmetliymiş gbi birde). her hafta sonu bir plan yapardık dolaşırdık. şimdi gözün hep dışarda gezmicez oh olsun sana haketmiyorsun sen diye garip cümleler kuruyor. kendi benden çok çevresiyle görüşüyor ama. ayrıca ben ona dışarı çıkalım bile demiyrm buna rağmen bu cümleler bana geliyor.
evlendikten snra çekilecek bir insan olmadı yani. artık sabredebilecek gücüm kalmadı. üstüne birde Hamileyim!
ufak tefekte o kadar çok şey oluyorki. mesela aynı şeyi ben desem yapmıyor. 10 dk sonra kardeşi annesi dese hemen yapıyor. onlarla konuştuğu şeyleri benden sürekli gizliyor.
Bu kadar şeye de bir şey desem küssem konuşmasam, umrunda değil "Ben Böyleyim" "Keyfin Bilir" gbi cümleler kuruyor.
Eve gitmek istemiyorum. suratını görmek istemiyorum. eşimden böyle yaptıkça soğuyorum, sürekli mutsuzum. evliyim , çocuğum olacak diye sürekli sabrediyorum. çok yoruldum.
sizden fikirlerinizden, tecrübelerinizden bir başka gözle bakıp yardımcı olmanızı istiyorumNe yapmalıyım? Nasıl eski günlerimize döneriz? Ne yapsam yaptığı hatayı anlar?
Mutlu olmak varken mutsuzluk niyedir anlamıyorum. yardım edin(((((
Si
Sizin yazmış olduğunuz bu yazıyı gorunce sanki birisi beni anlatmış gibi sizin bu yasadiklarinizin aynısını bizzat ben yaşıyorum 3 haftalık evliyken istediler altınlarımı başta yumuşak davrandım sadece 2 tanesini veririm dedim bu kadarcikla hiç bir şey hallolmaz dedi bende vermiyorum o zaman dedim kadınlar böyle konulara karışmaz dedi benim gönlüm eazi değil ben vermek istemiyorum dedim bu aralar konusunu açmıyorlar bakalım senin yaşadığının aynısını bende yaşıyorum işine gelince iyi işine gelince kötü davranıyor
Amin canım herse y icin çok teşekkürler şimdi eve geldi afedersin bir şeyler yaşadık giderken bugün akşam yemeği annemgilin orda yiyelim oradanda annenlere gideriz dedi bende hayır canım ben yaparım yemek dedim ikimiz olunca canım istemiyor topluluka alışmışım dedi sen bilirsin canım ben uzerime düşen görevi yapari m gerisi sana kalmış dedim asik suratla kapıyı çarparak gittitek edindiğim tecrübe, bn boyun eğip kabul edersem yaptığının normal oldgnu düşünüp tekrar yapabiliyor. ama inat edip bu yanlış dersem ne kdr kavga gürültü anlaşmazlıkta olsa. zamanla belki anlayabiliyor. hoş insan hç olmasın istiyor o an napıcağını bilemiyor ama sabret. bnmkiler düğün günü bn hiç anlamadan resmen çııkartma bahanesiyle benden resmen çaldılar takılarımı. bi ton borç da cabası halaaa. bi de yetmiomuş gbi keyfe kendilerine evlerine borç yapıp bizden destek istiolar. yapamam dedim. artk vermem. zaten yok. ona bile laf etti ailem ddi yardım etmeliyiz dedi. olursa edersin olmazsa nasıl ediceksin onlar sana destek oluyor mu bak bir ton borcumuz var dedim. bir susuyor. onlar isteyince tekrar celalleniyor.
sen eşine ii davran yüzüne gül. bişey olursa da tatlı dille anlatmaya çalış. baktın çirkinleşiyor sende taviz verme. gerçekten allah böyle erkeğim diye geçinen eşiyle anlaşmacı olmayan bnm dediğim olacak dediğim dedik insanlardan korusun.
kiiii bunlar artk o eve giren 5 kuruş sennde rızkın onnda rızkı. sen de o da helallik almadan kafasına göre takılamaz. sorumlu olmaları lazm. inş düzelir herşey
Amin canım herse y icin çok teşekkürler şimdi eve geldi afedersin bir şeyler yaşadık giderken bugün akşam yemeği annemgilin orda yiyelim oradanda annenlere gideriz dedi bende hayır canım ben yaparım yemek dedim ikimiz olunca canım istemiyor topluluka alışmışım dedi sen bilirsin canım ben uzerime düşen görevi yapari m gerisi sana kalmış dedim asik suratla kapıyı çarparak gitti
Aynen canim kesinlikle çok haklisinalış o zaman eşinle yiyorsun her akşam annenleremi gidicez. tövbe tövbe ya. işine gelince gel. işine gelmeyince kapıyı çek çık ohhh mis valla. nasılsa aldı evde cepte kadın hor kullan. ne yani mutlu olsa eşininde mutluluğunu düşünse. bn böyleyim yapmak yerine orta yolda buluşsa. onlar bi adım atsa biz bi adım atsak hayat mis olur. huzursuzluk niye bak durduk yere. boşver canm takılma sen. düşünmemeye çalış o da düşünmüyodur muhtemelen öyle düşün. kendi işine gücüne bak olmadı sende çık hava al. bu güzel havada bide insann içine mutluluk doluyorken en sevdiği insan tarafndan üzülmek daha çk koyuyor valla
evet canm bunu söyledim sakin bi zamanımızda. sen gitmek istiyorsun evinde bile zor duruyordun. ben kadınım annemin daha çok dizinin dibindeydim bn de gitmek istiyorum o zaman ddm. biraz sakinleşmişti. ama işte sorun annesinin felan çok ağzının içine bakmasında. kadın çıkıp niye gelmiyorsunuz diyor. hemen annemde annem yapıyor. bnm annem de o kadar anlayışlıki. yazık. çalışıyorsunuz zaten bir pazarnız var müsait oldkça gelirsiniz ztn diyor hiç tavrı yok. ki normalide bu. ki dese bile bn anneme derim anne çalışıyrz nasl gelelim fırsat buldkça geliriz ztn diye. ama bnm eşim bunu yapamıyr. anne ne derse önden koşuyor.
takılarım gitmiş bir ton borçla gelmiş bi kuruş yardımları olmamış. yetmiyormuş gbi ayaklarını yorganlarına göre uzatan insanlarda değil kendi keyiflerine bunuda alalım şunuda alalm telaşındalar. eşimde diyor yazık borçları var annem zor durumda yardım yapalm. bnde sinirlendim. dedim bizimde borcumuz var diyorlarmı bunlar yeni evli. takılarını ellerinden aldık. bir ton borçları var. biz onlara yardım edelim diye? ayrıca onlarınki keyif. almasınlar yapmasınlar o zaman ben napabilirim. eşim diyor ama ailem yardım edicez tabi parayı mezaramı götürelim. bahsettiği mezara götürelim dediği parada her ay maaşlarımızdan borçlarımızdan bize arta kalan "100 - 300" tl....
o bana bir ara diyordu. kadınlık görevlerini yerine getrmiceksen ailenn evine dön. anneni aricam gelip seni alsın diyede tehdit ediyordu. bnde ara ddm. bunca yaptıklarıdan sonra utanmayıp birde aileye rezillik çıkartıcaksan ara dedim. senden boşanırım ailemn evinede gitmezsem gitmem kaç yaşında kadınım dedim. sen git annenin dizinin dibine zaten en çok onları dinliyorsun ddm. bir bişe demedi. iki aynı tehdidi yaptı. üç sustu. ama ben ömrümde böyle değişen böyle karaktersiz insan görmedim. rabbim düşmanımın başına vermesin bnide tez zamanda rahata eriştirsin inşşşş
Böyle olduğunu bilseydim evlenmezdim canım. onada bhunu defalarca söyledim. şuanki zihniyetin cahilliğin evlenmeden önce bana bu halini gösterseydin. snnle evlenmezdim dedim. bunun o da farknda
Birşey diyeyim mi bence kaynanan kocanı öğretiyor.Hiç lafını esirgeme o sanıyorki onu bırakamazsın.Söyle lafınıda anlasın neyin ne olduğunu anasına para veremezsiniz seninde evine göre alman gerekenler vardır , hadi desenki elinizde 2 milyar ne par akalıyor o halde vermiyorsunuz sizinde borcunuz var eşin ne sanıyorsa sen onlar içinmi çalışıyorsun.Gerekirse işten çık köpek gibi baksın sana sen çalışmak zorunda da değilsin hamile hamile..Bence eşin eninde sonunda senin lafına gelicek azıcık sık dişini baktın bir bok olmuyor ailenle konuş danış annene kaynananın sizden uzak durmasılazım[/QUO
haklısın canım teşekkür ederm. inş eşim yaptığı yanlışlardan dönerde huzura ereriz
o göstermeyecek ki siz görecektiniz. erkekler kendini saklayabiliyor ama sevgilisiyle yeterince zaman geçiren ve iyi gözlem yapan bir kadın bu tarz temel şeyleri farkedebilir. yoksa evlenince bir çok şey farklı oluyor..
Merhaba ablamın başından geçen bi olayı anlatmak istedim yeni katıldım sayfaya ve ilk sizin paylaşımızı okudum inşallah bi nebze olsun yürek ferahlatıcı bişeyler söyleyebilirim. Ablamın evliliğinde de bu denli olaylar olmuştu, ortada 6aylık çocuk varken eşi baba evine getirdi ablamı tamamen annenin ağzına bakıyordu özellikle kız kardeşleri yönetiyordu diyebilirim. Getirdikten sonra boşanma davaları açıldı iki mahkeme görüldü sürekli yeterli mazeret görülmediği için erteleniyordu. Ama ablam seviyordu kocasını sürekli hacıya hocaya gidiyordu. Bi gün mahkeme görüldü yine ertelendiği Eşi o gün konuşmak istedi ablamla ablam dünden razı tabi ne olduysa kanlı bıçaklı halleri mahkemede birbirlerine söyledikleri sözlerden eser yoktu biz kesin boşanma gözüyle bakıyorduk olaya ki uzlaştılar ve şimdi gayet mutlular ikinci çocuğa hamile ablam. Demem o ki nazara aşırı derecede inanan bi insanım eğer benimsenmediysen sevilmediysen mani olan çoktur diye düşünüyorum görülen yada görülmeyen. Umudunu sabrını kaybetme. İnşallah eski mutluluğuna kavuşursun.