• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 1 yaşındaki çocuklarınızla hangi aktiviteleri yapıyorsunuz?????

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
kızz gel o ellerinden öpeyim seninn pirimsin işte böyle kız bebesi yetiştirilir
ezgiye söyle benim kızımada 1 selanik 2 zeki müren kirpiği öğretsin kurban olayım :)))

ayıp ettin cnm yanında Türkan Şoray dudağınıda bonus olarak öğretir merak etme :))))))

öncee bebelere maşallah diyorum......
ama anlamadığım bi konu var.....
başlık ve yazılanların zerre alakası yokki...
amaç burda aktiviteler konusunda birbirine yol göstermekken; övgüler çocum camide namaz kılmaya başlıcaklara kadar başını alıp gitmiş :)
sonuçta herkes yavrusuna gözü gibi bakıyo zaten ve burda yazılan şeylerin çoğunuda çocuklar aşırı özel ve aynştayn ( einstein :P ) olduklarından değil gelişimlerinin doğal birer basamağı olduğundan yapıyolar...
yani kimsenin çocuğuna lafım yok yanlış anlaşılmasın ama burada konu kesinlikle bu yazılanlar değil buna eminim ve sırf bunu dile getirmek için yazdım..... ve çok rahat ettim ohhh sabahın altısında gazım indi gidip şimdi huzuuur ve huşuu içerisinde zıbarabilirim :)
ve son bişi; lütfen başlıktaki esas konuya dönelim.... zeka algı bilgi duyu vs geliştirici oyun ve aktiviteler paylaşarak kaldığımız yerden devam etmeyi öneriyorum..... yoksa çok pis dilime dolancanız bilginize :P :))))))

- Duyusal gelişim için yalın ayak farklı yüzeylerde yürümek yada çoçuğunuz henüz yürümüyorsa farklı yüzeylere eliyle temas etmesini sağlamak.

- Balon yapmak ve yaptırmak. Bu aktivite çoçuğa eğer kendi yapabilirse üflemeyi öğretir aynı şekilde mum üflemekte çoçuğa hareketleri kontrol imkanı tanır.
Kuklalarla hikayeler yaratmak.

Çocuğunuza içine objeleri koyması ve çıkarması için açık bir kutu veya tabak verin ya da kapaklı bir kutu vererek açmasını ve kapatmasını cesaretlendirin.
· Ev eşyalarını kullanarak “açık”, “kapalı”, “içeride” ve “dışarıda” kavramlarını gösterin.
· Çocuğunuzla merdiven basamaklarını çıkma egzersizleri yapın. Bu hareketler büyük motor becerilerin ve “üst” ve “alt” kavramlarının gelişmesine yardımcı olur.

gamzecim kızma bak dediğin gibi aktiviteler paylaşalım diye açtım topiği. çok uğrayamadım topiğe ama...

Son düzenleme:
canım benim est. kızmak nidimek :))
ama olay amacından sapmış yani, burda mesele böyle yararlı paylaşımlar yapmak bence...
topiğin amacına hizmet eden bu mesajından ötürü teşekkürler canım :))

Back