• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları 1 yaşındaki bebeklerimiz neler söylüyor???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sevdankara

<Canımsın Oğlumm>
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2010
826
4
46
Ankara
merhaba anneler :),

sizlerle paylaşmak istediğim konu,13 aylık oğlumun konuşması ile ilgili.sizin bebekleriniz 1 yaşındayken çat patda olsa neler söylüyorlardı veya söylüyorlar.ben bu konuda biraz endişeliyim çünkü. yada acele mi ediyorum bilemiyorum.bu konudaki deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.:64:

anne baba bi ara ablasına avva..dede mama bugünlerde del del..bunun yanında ağzında laf dolu ecülü büclü konuşmaya çalışıyor çok komik..oluyor..birde her istediğini eliyle göstererek ıh ıh der ..ne olduğunu anlayna kadar gözterir..

anne baba bi ara ablasına avva..dede mama bugünlerde del del..bunun yanında ağzında laf dolu ecülü büclü konuşmaya çalışıyor çok komik..oluyor..birde her istediğini eliyle göstererek ıh ıh der ..ne olduğunu anlayna kadar gözterir..
maşallah bebeğinize:) ya benim oğlum bazen baabba maamma diyor,bazende ne istediğini çıkardığı seslerle anlatmaya çalışıyor ama bunun dışında tam net bişey söyleyemiyor.bende açıkcası endişeleniyorum bu konuda.???:41:

benim kızçem anne baba anane dede gel git hayır evet mama meme çok nadir dayı diyo bide küçük kurbagayı söylerken nakarattaki kuyrugun neredenin neredesini söyüyo:) şarkı söylüyo kendince sürekli dinlediklerini mırıldanıyo kendişne nenni söylüyo eee eee ohh ohh diye cici diyo el öpmeyi ögrendi sabah akşa m elimizi öpüyo alnına koyuyo alkışlıyo kendini bide baybay yapıyo dudak hani diyoz heme nelini dudagına koyuyo öpüyo üflüyo yeni ögrettik onu şimdilik bunları söylüyo bide adını söylüyo adaa die bagırınıyo bütün gün evdeee

benm kızım 15 aylık...anne,baba,ediiiii (dayısının adı Erdi :) ) mama,meme,düştü,bitti,cici,kaka,evete eeet ,otur yani ottu diyo..korkuyoruma goggom a diyo :) ayağa ayya,suya duu diyo...uykusu gelince ee ee diyo,bebegini alıyo kucgına sallıyo :D bay bay yapıyo gel babası yapıyo.kulak burun göz vs gibi basit organlarını gösteriyo...sinirlenince biyerlere zara vermek istiyo hatta yere oturup kafasını yere vurmaya çalışıyo...bu huyunu nasıl unutacak bilmiyorum...birde artık yüksek yerlerden koltuktan fılan önce ayaklarını sallayarak inmeyi ögrendi...maşallah bebegime...

Son düzenleme:
kızım 14 ayı bitirdi.baba,gel ,al,gitti,ab,komşunun oğlu baran(baan),burda(buda)bir diyor.bizim kız kulak saç küpe gösteriyor.ama çok sorarsak sıkılıyo ve inatla göstermek istemiyor.sizde de oluyormu bu durum.
sevdankara canım niçin endişelendiğini anlatmamışsın ama seslendiğinde sana bakıyor ve verdiğin basit komutları anlayabiliyorsa sorun yok(duyma yetisi açısından).hadi alkış alkış dediğinde alkışlamak .gel dediğinde gelmek gibi.her çocuğun gelişimi bir değil mesela yaşıtları çoktan yürümeye başladı ama benim kızım sadece çekyata tutunarak yürüyor.daha ayakta tek başına duramıyor.bende biraz sorun ediyordum ilk zaman ama öğrendimki ben de geç yürümüşüm.genetik yanı .belki sizde de öyle bir durum vardır.

Son düzenleme:
kızım 14 ayı bitirdi.baba,gel ,al,gitti,ab,komşunun oğlu baran(baan),burda(buda)bir diyor.bizim kız kulak saç küpe gösteriyor.ama çok sorarsak sıkılıyo ve inatla göstermek istemiyor.sizde de oluyormu bu durum.
sevdankara canım niçin endişelendiğini anlatmamışsın ama seslendiğinde sana bakıyor ve verdiğin basit komutları anlayabiliyorsa sorun yok(duyma yetisi açısından).hadi alkış alkış dediğinde alkışlamak .gel dediğinde gelmek gibi.her çocuğun gelişimi bir değil mesela yaşıtları çoktan yürümeye başladı ama benim kızım sadece çekyata tutunarak yürüyor.daha ayakta tek başına duramıyor.bende biraz sorun ediyordum ilk zaman ama öğrendimki ben de geç yürümüşüm.genetik yanı .belki sizde de öyle bir durum vardır.

endişelendiğim konu çat patda olsa bişeyleri söylememesi.yada ben acele ediyorum bilemiyorum.ismini söylediğimde dönüp bakıyor,gel dediğimde yanıma geliyor.aynı yaştaki bebeklerele kıyasladığımda çevremde yada burdaki arkadaşlarla onlara nazaran konuşmuyo bile sayılır bu yüzden benim endişem.yürümeside son bir haftadır kendi başına baya bir yürüyor bıdır bıdır.sonra ya düşüyor yada yorulup olduğu yere oturuyor.:66:

az çok ağzından bişey cıkıyosa problem yoktur her çocuk belli dönemlerde farklı şeylere yöneliyolar.
Benim kızımda su son zamanlarda bişeyler söylenmeye basladı anne,baba,mama,dede,uuu(su),hüp (meyvesuyu),tis(çiş),arı,ayı,ap(top),geldik,mamun(maymun),cici,tisi yada sipi (pisi pisi),huvhuv(havhav),cik cik,bide hiç ağzımızdan düşmeyen adiii ve ıh ıh :)

cnm endişelenmene gerek yok arkadaşlarında dediği gibi az çok dediğin şeyleri anlayabiliyorsa korkmana gerek yok. her bebeğin gelişimi çok farklıdır.özellikle yalnız bebekler daha geç öğreniyor.sadece anne ve baba yeterli olmuyor.ben bütün gün evde devamlı onunla konuşup bazı şeyleri öğretmeye çalışıyorum ama kalabalıkta 1 -2 hafta kalsın benim öğretmeye çalıştığımı daha çabuk öğreniyor özelliklede başka çocuklar varsa bi de bizimki çok üstüne düşünce söylediği şeyleri bile söylemek istemiyor.

Back