- 13 Haziran 2018
- 1.753
- 1.668
- 83
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Kaynana değil mi eziyet olsun da . ama eşin sana yardım etsin o zaman ailesi geliyorsa , ki benim de bebeğim var dokuz aylık çokta ağlamaz ama ben kimseyi iftara çagirmıyorum niye ağlartm ki bebeğimi . Allah razı olsun elimde hiç demez çağıralım diye daha kaynanam hep yemek gönderir bana yapamıyorum diye . yada kolay şeyler yap1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Üşengeç die boşanayım mı şimdi?Ben böyle bir adam ile evli bile kalmazdim, yani birak aileyi iftara çağirmayi.
Cidden merak ettim, eşin ile evli olmanin avantaji ne? Ne için yariyor?
Çok doğru AryacımEvde düzen yok, para yok, yardimci olan bir eş yok ve kadini iftar için zorluyorlar. Nasil hayatlar var diyorum. Bunu yillar sonra anlarsin konu sahibi, ama ilk önce kendi değerini bilmelisin. Yillarini misafir ağirlamak ile, eşine ve ailesine kendini ezdirmek ile geçiren kadinlarin hepsi 50 yaşinda sönüyor. Sağlik gittikten sonra hiçbirşeyin değeri kalmiyor.
Biz de hastaya çocukluya giderken kesinlikle yemek götürülür eğer uzun süre oturulacaksa hele ki çocuklu hanımdan kimse bişey beklemez gorumcelerinjz kv niz zahmet Edip mutfağa girsinler siz de kesinlikle yardım isteyin onlar anlayışsız görgüsüz diye kendinizi yıpratmayın. Ayrica eşiniz eş kelimesini kesinlikle karsilamiyor1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Eşim mi tatlı yapacak?Sanırım müsait değilim diyemiyorsunuz. O halde davet edin ama en az yorulacılağınız bir gün olması için bir şeyler söylemeye zorlayın kendinizi. Sizi arayıp akşam geliyoruz dediklerinde "Buyrun gelin birlikte iftar yaparız çok güzel olur. Yalnız bebek iş yaptırmıyor, oruçlu oruçlu iki kat fazla yoruluyorum, o da ağlamasın babaannesi gelirken bir çorba bekliyoruz senden. Gorumcelerden de birer çeşitle menüyü tamamlariz. Ben de güzel bir tatlı yaparım size, güzel bir gün olur." gibi kendinden emin ama sevecen bir cevap verin. Bozulurlarsa anlamamış gibi yapın çok sevecen davranın. Kaynananızla konuştuktan sonra gorumcelerden dişinize uygun olan ikisini de arayıp çorbanın yanına yemek isteyin şakalı sevecen bir dille. Tatlıyı da eşinize kitleyebilirsiniz hatta :)
Bu düzeni değiştirmek istiyorsanız alışık olmadığınız bir şeyleri mutlaka söylemek zorundasınız. Alışık olduğunuz şeyler gördüğünüz gibi emrivakilere tamam demek zorunda kaldığınız bir düzen oluşturmuş durumda. Ezile büküle değil kendinizden emin ve sevecen konuşun. Gelen yemeklere iltifat edin. Bir gün de ben bir çorbayla geleyim sizde iftar edelim deyin çağırmayan görümceye. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Biraz deli olmakta fayda var :)
Zaten artik kendisine AGA diye hitap ediyorumBiz de hastaya çocukluya giderken kesinlikle yemek götürülür eğer uzun süre oturulacaksa hele ki çocuklu hanımdan kimse bişey beklemez gorumcelerinjz kv niz zahmet Edip mutfağa girsinler siz de kesinlikle yardım isteyin onlar anlayışsız görgüsüz diye kendinizi yıpratmayın. Ayrica eşiniz eş kelimesini kesinlikle karsilamiyor
Ya çocuğa baktirin yada çocuk durmuyor deyip bulasiklara yardım isteyin bir iki kişi değil ki bir sürü kişi illaki yardım etmeleri gerekir1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşimin ailesinde oruç tutan tek kişi benim. Ona rağmen bana iftara gelmek isterlerdi hep :)) geldilerde. Daha vahim durumda olanlarda var yani1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Hayır. Hazır tatlı aldırmaktan bahsediyorum.Eşim mi tatlı yapacak?hahaha o bir omletten baska bırsey yapamaz. Erkekler iş yapmazmış kv öyle diyor.
Aynen. Başka tatlı yok mu? Pilav soğuk... Restoran sanki. Değişikler yeminle.Aynısını bizde yaşadık. Cenaze evinde çay bekleyenler mi dersiniz? Bizi uğurlamadı diyenleri mi? Yere düşüp bayılacağım anlar yaşadım üzüntüden, ama millet onları neden hoş beş etmemiş neden yanlarına gitmemişim onun derdinde. Çok değişik insanlar var. Babam ölmüş iki gün olmuş, kafam bi dünya. Git az şu misafirin yanında dur, az diğerini gör.. insanlar değişik
Ya zaten olan cocuklu insana oluyor. Bütün gün yemek bulaşık çay hizmet artı çocuk durmuyor. Kaynana kayinbaba ve çetesi yiyip içip g.tünü devirip çocuk mıncıklayıp gidiyorlar. Çok sevaba girceksen fakir birine hayır yap. Sanki milletin keyfini agırlayınca değer mi veriyorlar, iki gün sonra gelinin yine ağzına ediyorlar valla. Gerek yok kendini yormaya net!Ben biraz canını düşünen tayfadanim...ben cagirmam.Cocugumun uykusundan tut ,yemek saatine kadar aksayacak çabalara girmem. Ha eşim alır hepimizi yemeğe götürür veya eve yemek getirtir (yeni evlendigimde akrabalarını bu şekilde ağırladık) o zaman sorun yok... olay sevap kazanmaksa Allah razı olsun beni sevaplandirmak için kimse düşünmesin!! Ama bu benim yaşamim....bambaşka bir olayda da senin "hayatta katlanmam" dediğin birşeye belki ben katlanmak ve onu kabullenmek zorunda kalmisimdir eşimle huzurum bozulmasın diye.Bu yüzden senin bu durumu kendi hayatında ,yaşam şeklinde ele almani tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?