1 yaşında bebekle iftar

Kaynana değil mi eziyet olsun da . ama eşin sana yardım etsin o zaman ailesi geliyorsa , ki benim de bebeğim var dokuz aylık çokta ağlamaz ama ben kimseyi iftara çagirmıyorum niye ağlartm ki bebeğimi . Allah razı olsun elimde hiç demez çağıralım diye daha kaynanam hep yemek gönderir bana yapamıyorum diye . yada kolay şeyler yap

Sen tek onlar cümbür cemaat. Söylerlerse durumu izah et. Alamayacağını rahatsız olduğunu vs de ekleyebilirsin.
Ben olsaydım almaz üstüne de açık açık söylerdim.

böyle şeylerde emrivaki yapılmaz.ev sahibi davet ederse gidilir.sana iftara geleceğiz nedir ya? sadece kayınvaliden ve kayınpederin emrivaki yapabilir bunu anlarım "oğlum yemeğe size gelelim" der bu olur. ama 4 tane görümce, çocukları, eşleri... biraz düşünceli olur insan.davet yoksa gidilmez.

Çok doğru Aryacım

Sanırım müsait değilim diyemiyorsunuz. O halde davet edin ama en az yorulacılağınız bir gün olması için bir şeyler söylemeye zorlayın kendinizi. Sizi arayıp akşam geliyoruz dediklerinde "Buyrun gelin birlikte iftar yaparız çok güzel olur. Yalnız bebek iş yaptırmıyor, oruçlu oruçlu iki kat fazla yoruluyorum, o da ağlamasın babaannesi gelirken bir çorba bekliyoruz senden. Gorumcelerden de birer çeşitle menüyü tamamlariz. Ben de güzel bir tatlı yaparım size, güzel bir gün olur." gibi kendinden emin ama sevecen bir cevap verin. Bozulurlarsa anlamamış gibi yapın çok sevecen davranın. Kaynananızla konuştuktan sonra gorumcelerden dişinize uygun olan ikisini de arayıp çorbanın yanına yemek isteyin şakalı sevecen bir dille. Tatlıyı da eşinize kitleyebilirsiniz hatta :)

Bu düzeni değiştirmek istiyorsanız alışık olmadığınız bir şeyleri mutlaka söylemek zorundasınız. Alışık olduğunuz şeyler gördüğünüz gibi emrivakilere tamam demek zorunda kaldığınız bir düzen oluşturmuş durumda. Ezile büküle değil kendinizden emin ve sevecen konuşun. Gelen yemeklere iltifat edin. Bir gün de ben bir çorbayla geleyim sizde iftar edelim deyin çağırmayan görümceye. Deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Biraz deli olmakta fayda var :)

Biz de hastaya çocukluya giderken kesinlikle yemek götürülür eğer uzun süre oturulacaksa hele ki çocuklu hanımdan kimse bişey beklemez gorumcelerinjz kv niz zahmet Edip mutfağa girsinler siz de kesinlikle yardım isteyin onlar anlayışsız görgüsüz diye kendinizi yıpratmayın. Ayrica eşiniz eş kelimesini kesinlikle karsilamiyor

İçim bunaldı valla..
Tabiki de çağırma kendin ye iç gez eşini de annesinin evine gönder derim. Yazık hayatına.. Durduk yere ziyan ediyorsun her şey çok daha güzel olabilecekken

Eşim mi tatlı yapacak? hahaha o bir omletten baska bırsey yapamaz. Erkekler iş yapmazmış kv öyle diyor.

Zaten artik kendisine AGA diye hitap ediyorum karı koca gıbı degiliz cok saçma. Çnkü eşim telefonuyla evli

İftara çağrılır zaten, çağrılmadan "biz geliyoruz" denmez herhalde.
En azından herkese denmez, size de denmese iyi, küçük çocuklusunuz madem.
Sırf arkanızdan konuşulmasın diye çağırmayın.
Eşiniz de yardım etsin, ya da görümcelerden destek isteyin el birliği ile hazırlayın Allah ne verdiyse.

Ya çocuğa baktirin yada çocuk durmuyor deyip bulasiklara yardım isteyin bir iki kişi değil ki bir sürü kişi illaki yardım etmeleri gerekir

Eşimin ailesinde oruç tutan tek kişi benim. Ona rağmen bana iftara gelmek isterlerdi hep :)) geldilerde. Daha vahim durumda olanlarda var yani

Her gelecek olan bir çeşit yapsın. Çocukla yetişemediğini ve para durumunuzun müsait olmadığını söyle. Zaten vazgeçer gelmezler.

Ben bu durumlarda politik davraniyorum.

Onlar gelmek istiyorum demeden "ayy cocukla sizi agirlayabilir miyim bilmiyorum, cocuga yarim gun bakacak biri olsa bigun de ben sizi miss gibi agirlardim ne guzel olurdu kalabalik bir iftar" derdim. Ya gelir cocuga bakarlar, ya da gelmezler :)

Ama sizin sanirim sorunlar daha derin. Görümcelerden biri deseki ben sabahtan gelir bebege bakarim sen hazirlik yaparsin, bu sekilde olsa seve seve davet eder misin?

Aynen. Başka tatlı yok mu? Pilav soğuk... Restoran sanki. Değişikler yeminle.

evlendim kizim oldu her zaman cagirdim esimin ailesini.bugunde iftara davet ettim etmez olaydim.kucuk gorumcem gelip bi guzel saydirdi ve gitti hemde aramizda hic bir sorun yokken.keske cagirmasaydim diyorum sizde cagirmayin deger vermeyin onlarda cagirmiyormus

Ya zaten olan cocuklu insana oluyor. Bütün gün yemek bulaşık çay hizmet artı çocuk durmuyor. Kaynana kayinbaba ve çetesi yiyip içip g.tünü devirip çocuk mıncıklayıp gidiyorlar. Çok sevaba girceksen fakir birine hayır yap. Sanki milletin keyfini agırlayınca değer mi veriyorlar, iki gün sonra gelinin yine ağzına ediyorlar valla. Gerek yok kendini yormaya net!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…