- 4 Mart 2014
- 865
- 457
- 323
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Bu yorumu yazarken onlarınEskiden annelerimiz ne yapsınlar kaç çocukla misafir ağırlıyorlarmış bence bunlar hep bizim çağımızın şımarıklığı.
Eşime çocuğu bakmaya yardım etmesini söylerdim o arada da yemekleri yapardım sanırım.Kalabalık aile sofraları güzeldir bence 1 akşamdan bir şey olmaz.
Hayatım hepsi birlikte gelmek istiyorlar bir arada olmak istiyorlar bana da yorgunluk oluyor. Asla ayrı gelmezler Zaten heryerım agrıyorgelince hepsi birlikte mi geliyor?
ayrı ayrı çağırsan ?
Gelmek isterlerse ne diyeyim kırıcı olmadanDüşüncesizler işte, bence yardım isteyin 4 görümceniz varmış mesela bi yemek çeşidini ve tatlıyı onlar yapıp getirebilirler
Gelmek isteyene gelme demek zor yani bahane bulsanız sonra gelmek isteyecekler en iyisi onlardan yardım istemek çocuğumu ihmal edemem diyinGelmek isterlerse ne diyeyim kırıcı olmadan
Bu yorumu yazarken onların
Hayatım hepsi birlikte gelmek istiyorlar bir arada olmak istiyorlar bana da yorgunluk oluyor. Asla ayrı gelmezler Zaten heryerım agrıyor
O iş olmaz işteDüşüncesizler işte, bence yardım isteyin 4 görümceniz varmış mesela bi yemek çeşidini ve tatlıyı onlar yapıp getirebilirler
Çocugumun uyku saati hiç belli değil zaten malesef. maddi sıkıntımız var Geçen ayın kirasını veremedk eşim daha maas almadı işszdi. Ayrıca borcumuz var. Çoğu şeyi kredi kartından aldk. Şmdi sofrayı da güzel kurmak lazım herkes oruçlu. Bir çorba ile de olmaz.Ben biraz canını düşünen tayfadanim...ben cagirmam.Cocugumun uykusundan tut ,yemek saatine kadar aksayacak çabalara girmem. Ha eşim alır hepimizi yemeğe götürür veya eve yemek getirtir (yeni evlendigimde akrabalarını bu şekilde ağırladık) o zaman sorun yok... olay sevap kazanmaksa Allah razı olsun beni sevaplandirmak için kimse düşünmesin!! Ama bu benim yaşamim....bambaşka bir olayda da senin "hayatta katlanmam" dediğin birşeye belki ben katlanmak ve onu kabullenmek zorunda kalmisimdir eşimle huzurum bozulmasın diye.Bu yüzden senin bu durumu kendi hayatında ,yaşam şeklinde ele almani tavsiye ederim.
Elini ağzını öpeyim çok iyi fikirBu Ramazanda akıllı ol ve teklifi sen yap.
Misal kimseyi iftara çağırmayan görümceyi ara, abinle şu günü size gelcez de.
Aynısını kvdene ve eltilerine kim varsa yap gitsin. Önce onlar tatsın misafir ağırlamayı
O iş olmaz işte
Çocugumun uyku saati hiç belli değil zaten malesef. maddi sıkıntımız var Geçen ayın kirasını veremedk eşim daha maas almadı işszdi. Ayrıca borcumuz var. Çoğu şeyi kredi kartından aldk. Şmdi sofrayı da güzel kurmak lazım herkes oruçlu. Bir çorba ile de olmaz.
Ben kaynanama hep anlattım bu konuyu. Borçlarımız olduğunu. İftarı şuan yalnız yapacağım bu arada hayırlı iftarlar hepinizeHe evet eskiden annelerimiz ne mutluydu öyle. Çoğunun sağlık sorunu kendini tepe takla etmekten zaten.
Esinizin ailesi bunları bilmiyor mu ordu halinde gelmek istiyorlar?
Ben kaynanama hep anlattım bu konuyu. Borçlarımız olduğunu. İftarı şuan yalnız yapacağım bu arada hayırlı iftarlar hepinize
Arayıp abla sen şunu yap bende bunu yaparım annemde bunu yapsın diye paylastir yemekleriOnlar direkt arayıp iftara gelicez diyorlar
bu kadar zormu insanlara kendini ifade etmek, çocuğum küçük, iftara bu yıl alamayacağım demek..1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Aynen. 10 gün boyunca çay, kahve, yemek herkesi ağırladım. Ara sıra suratım asılıyormuş. Yalnız cenaze evindeyizCagirmam. Hele esim yardimci olmuyorsa hic cagirmam.
Koca tarafi yapsan da konusur yapmasan da. Birak onlar seni cagirsin
Cagiririm tabiki torunlai sonucta cok yaramaz diecek hali yok siz allah rizasi icin cagirin begenmiyosalarda daha da gelmesinler1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.
Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever
Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.
Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.
Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?
Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.
Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim
Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?