• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

1 yaşında bebekle iftar

İftar bir çorba salata yemek ve kahve

Zeytinyağlı yap, bekledikçe güzelleşir fasulye, barbunya

Bir gece öncesi et yapacaksan marine edersin
Ben süt ve tavuk marinesi öğrendim, dün pişirdi m beğenmedim, kalanı ısıttım bugün doyamadım.
Yani tavuğu da bir gün önce pişir soğuduğunda tencereyle dolaba koy

Erişte yaparsın, salataya çorbaya yardım eden illa olur

Zaten onca insan bebekle ilgilensin, 2 kadın 8e kadar hakkedersiniz.

Tatlı diye de çayla beraber hazır keşkül yapıver,

Üşengeç die boşanayım mı şimdi?

Evet. Sorun sadece üşengeçlik değil. Hayat paylaşilmiyor. Hayatin sadece iyi yönleri değil, kötü yönleride, sorumluluklarida paylaşmaktir. Adam sizin ile gezmiyor bile.

Ah işte keşke işin olsa, kendi ayaklarin üzerine dursan. Şu an bir değil, iki çocuğun var...

22 aylık bebeyle sali günü kayinvalidemleri, dünde annemleri aldım. Ama epey zor. Evim temizdi ustelik ramazan oncesi temizledim her yeri. Ama yemek faslı ve cocuk yipratti. Hele iftar anindaki çocuğun durmayışı rezaletti.kim ne yedi anlamadi zaten. Hele ben ne yedim hic hatirlamiyorum :D

Iftara gelmek isteyeni de ilk defa duydum. Iftara davet edilir gidersin benin bildiğim.. benimde bebeğim var 2 aylık bırak misafiri eşimle bana iftar hazırlamak için eşimin işten gelmesini bekliyorum, yemeği de bazen sırayla yiyoruz.. yani sizi anlıyorum içinizden gelmiyorsa yapamıyorsanız ağırlamak zorunda degilsiniz

Valla canım buyrun gelin ama çocuk hiç durmuyor erken gelin de.öğlen gelsinler beraber yapın yiyin .şahsen biz hep beraber yaparız görümcelerimle.üstelik onların küçük çocukları bile yok.tatlı yapamadım malum kiramı bile veremedim de geç

İlla gelicez diyorlarsa maddi yönden sıkıntınızıda biliyorlardır bi makarna corba salata yap yesinler tatlılarıda eksik kalsın. Eşinede çoçugu bırak kapat salona onları sen işini gücünğ bitir. Çocugu alma ki ilgilensin herşeyi sana yıkmış yazık günah valla Allah kolaylık versin size

Sanki geçen ramazanda da böyle bir konu açmıştınız. Yada farklı bir üyeyle karıştırıyorum. Çağırmayın. Söylerlerse hep beraber toplanıp bi kerede eltime gidelim diyin.

Madem davet etmek istemiyorsun, duymamazlıktan gelmek dısında yapcak bir sey yok bence. Benim ufaklik bu aralar beni cok yoruyor, onla ilgikenmekten yemek ve temizlige firsat bulamiyorum demek bu kadar zor olmamali bence. Simdi gelince senden 4 5 cesit yemek bekleyecekler. Kimse ayy bu kadinin cocugu var yapabildigi kadar demeyecek yani. Demedikleri gibi elestirecekler. Madem oyle ne diye eziyet cektirceksin ki kendine.

1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Eşim ev işlerinde hiç yardım etmez.
Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Hep gelinlerden hizmet bekleniyor.
Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Ben çağırmasam da iftara gelmek istiyoruz diyorlar her sene aynı şey
Şimdi yine iftara gelmek istiyoruz derlerse ne diyeceğim

Ne demeliyim ne düşünmeliyim
Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
İftara gelmek istiyoruz nedir ya? Madem o sülalede ilker öyle yürüyor siz önce davranın ve kv de den başlayın anne size iftara gelmek istiyoruz diye. Görümceui de sıraya koyun hemen size gekmelerine fırsat kalmasın.

1yaşında yaramaz bir çocuğunuz olsa heryeri karıştıran durmayan, kaynananızı kayınpederinizi 4 görümcenizi ve çocuklarını iftara çağırır mısınız? Ve hiç yardımcınız yok. Eltime gitmezler ama bana gelmek için can atarlar. Yeni doğum yapmıştım 40ım çıkmıştı bana gelmek istediklerini aöylemişlerdi . Eşim ben çocuga bakarım sen hazırlarsn demişti öyle de oldu ama zaten çocuk çok yoruyor gece uyumuyor sabaha kadar ayakta . Lohusa depresyonundaydım bana iftara gelmek istediler kırmadım buyur ettm.

Çöp atmaya bile üşenir. Çöp çıkıyor diye söylenir . Ee tabiki çöp çıkacak ne yapalm?
Eşim markete gitmeye bile üşenir duş almaya ble üşenir dışarı gezmeye de çıkarmaz sadece telefonu alıp yatmayı sever

Bebeğimn Uyku düzeni yok bende sahura kadar oturuyorum eşimin işten gelmesnı bekliyorum. Bir de onlara salatasını,tatlısını,çorbasını,ana yemeğini,pilavını yapmak istemiyorum zaten küçük görümcem hariç onlar da çağırmıyor.

Her yıl emrivaki yapılıyor bana. Valla bilirsiniz insan yaramaz çocukla uğraşınca enerjisi kalmıyor. Ee bir de evin temizliği var düzenlemesi var. Onlar gittikten sonra da temizliği bulaşık yerleştirmesi ev süpürmesi var.

Zaten arkamdan konustuklarını duydum, yeni evliyken , perfect iftara çağırmadı diye. Bunu söyleyen görümcem de çağırmıyor kimseyi iftara çağırmıyor zaten ?

Eşm 6 ay işsizdi zaten çalışmadı iş bulamadı . Borca girdik kirayı veremedk daha.Maddi sıkıntıdayız biz de evde çeşit yemekler yemiyoruz.

Bilmiyorm . Benm ailem asla öyle emrivaki yapmazlar hatta annem kendin1 çeşit yapar getirir mutlaka . Çünkü çocuk çok yoruyor biliyor bunu
Bişey olmaz hızursuzluk çıkmasın.1 gün toplu çagır kurtul.

Valla siz yabanci değilsiniz. Çocuğun peşinde bütün gün perisan oluyorum. Ayrıca biliyorsunuz maddi durumlarımı da kötü. bu sene de bir kaç sefer sizlere gelsek ne iyi olur. hem ben yemek yapma derdinden kurtulurum hem de kursağımızdan soğan patates biber ve et girer dersiniz.

Zemin yapın alttan alttan artık kimseyi davet edemiyorum çocukla altından kalkamıyorum bu yıl da ramazan da evimizde geçsin tarzında.

Benim iki çocuğum var 3 yaş ve 20 aylık kimseyi davet etmiyorum peşinen de söylüyorum. Çocuk mu eğleyeyim ev mi temizleyeyim yemek mi yapayım. Alınan alınsın

Benim 15 aylik ayni sizin anlattığınız gibi bir oglum var. Inanin bu sene kimseyi cagarmayi dusunmuyorum. Kimseye de gitmek istemiyorum. Eger ararlarsa gelmek istiyoruz diye. Ayyy annecim benimde aklımdan geçiyordunuz ama halim ortada senin torun canima okuyor bu sene beni pas geçin dersin yada buyrun gelin anne ama halimi goruyorsun. Salatalar benden gerisi sizden gelirken bu seferlik siz yapin getirin hep beraber oturup yeriz. Birde cay demledik mi cok iyi gider de. Bakalim tamam biz yapar getiririz diyecek mi?

Ben her sene cagiririm mutlaka,oglum dogdugundan beri. Ama butun isi neredeyse esim yapar. Temizlige yardimci hanim gelir,oncesi ve sonrasinda. Yemeklere de esim el atar mutlaka.Esim yardim etmiyor olsa asla cagirmam,1 yasindaki bebekle bir zahmet esler de elini tasin altina koyacaklar yani,kimse kimsenin hizmetcisi degil

Kimseye yaranmak için birşey yapmayın. İçinizden ne geliyorsa öyle yapın. İftara gelelim diyene çocuk durmuyor, uyumuyor deyin. Gerçi görümceler gelip yardım ederse olur da diyebilirsiniz.

Çağırsanızda memnun değiller çağırmasanızda eşiniz diretmezse çağırmayın. Çağırırsanızda çocuk durmuyor erken gelin yardım edin diye ricada bulunun. Onları çağırmayıp kendi ailenizi bir kaç gün sonra çağırmayı düşündüğünüzde eşinizle sorun yaşayabilirsiniz

Çağırmayın bence arkanızdan konuşulanları da duymazdan gelin boş lafmış hepsi siz kendinize nasıl uygunsa öyle yapın 🖐🏻

Back
X